Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Zımpara & Eğe

için 2,900 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Zımpara ve Eğe

Makine çalışmaları, ev ve atölye işleri için alet çantalarında bulundurulması gereken bazı malzemeler vardır. Alet çantasının tamamlanması, tamir işlemlerinin yapılmasını kolaylaştırarak vakitten tasarruf etmenizi sağlar. Eğe ve zımparalar, yüzey temizliği, yüzeyin onarılması ve aşınan yerlerin törpülenmesi gibi amaçlarla kullanılan el aletleridir. Mutfakta bıçakların bilenmesi sırasında bileme taşları, parkelerin sıralanması sırasında çıkıntıların ortadan kaldırılması için zımpara çeşitleri ve farklı yüzeyler üzerinde çalışmak yapabilmek için eğeler kullanılır. Yumuşak yüzeylerde, sert yüzeylerde, kalıp çıkartmada ve daha çok pek işlem için farklı kesimlerde ve şekillerde eğeler üretilmektedir. Pirinç, alüminyum, ahşap gibi malzemelerden oluşturulmuş zeminleri işleyebilmek için büyük adımlı eğeler tercih edilebilir. Çelik gibi dayanıklı ve sert bir malzeme işlemesi söz konusu ise küçük adımlı eğeler önerilmektedir. Üretimi ve kullanımı değişiklik gösteren zımparalar, farklı keskinlikte üretilmekte ve her yüzeye göre dayanıklılıkları değişmektedir. Saklı mob zımpara, keçe zımpara, kuru ve sulu zımpara gibi farklı yüzeylerde etkili çeşitler bulunmaktadır. Siz de eğe ve zımpara çeşitlerini inceleyerek ihtiyaç duyduğunuz ürünü satın alabilirsiniz.

Kullanışlı Zımpara Modelleri

Kullanışlı Zımpara Modelleri

Pürüzlü bir yüzeyde düzeltme yapabilmek, yüzeyi aşındırarak sertliğini azaltmak mümkündür. Bunu yaparken zımparalar kullanılmakta, yüzeyde çeşitli işlemler yapabilmek amacıyla ön temizleme sağlanmaktadır. Zımpara yaparken zımpara kâğıdı kullanılmakta, bu kâğıtlar farklı sertlikte ve yapıda üretilmektedir. Zımpara kağıdının sertliği, yüzeye farklı etkilerde bulunmasını sağlar. Kaba zımparalama, yumuşak odun zımparalaması, parke zımparalama, ince zımparalama, bantlı veya diskli zımpara makinesi ile zımparalama gibi pek çok yöntem bulunur. Zımpara kağıdı ve aksesuarları hem hobi işlemleri hem de çeşitli bölgeler üzerinde küçük düzeltmeler yapılırken tercih edilebilir. Zımpara kağıtları içerisinde farklı taneciklerde ve çeşitlerde kumlar bulundurur. Kumların kalitesi düzeltme işlemlerinin daha iyi yapılabilmesi için önemlidir. Duvar zımpara ucu, spiral zımpara, sabitleyici ve yapışkan zımpara gibi zımpara aparatları geniş çaplı bir kullanım imkânı sunmaktadır. Arabaların kaportasında, teknelerin tamir işlemlerinde, ahşap veya dolgularda ya da boyalı yüzeylerde kuru zımparalar kullanılır. Bu bölgeler üzerinde manuel bir şekilde veya makine ile etkili sonuçlar alabilirsiniz. Beyaz kuru zımpara, siyah kuru zımpara gibi çeşitler bulunmaktadır. Taneciklerin aşındırma gücü bağlayıcılarının kalitesine ve kâğıdın yapısına bağlıdır. Cam ve seramik sanayi başta olmak üzere ev, atölye, iş yeri gibi farklı kullanım alanları olan zımparalar eşyaya zarar vermeden düzgün bir görüntü oluştururlar. Kalın yapıdaki zımparalar ahşap, çelik gibi dayanıklı sert yüzeylerde etkili iken; ince yapıda ve yumuşak zımparalar daha hafif yüzeylerde etkilidir. Zımpara seti sulu ve kuru, farklı kâğıt numaralarından oluşan seçenekler sunmaktadır. Dilediğiniz adette ve paket sayısında eğe ve zımpara satın alabilirsiniz. 4’lü tel fırça setleri, 10’lu su zımparası, doğal 10’lu taş zımparası gibi seçeneklere ulaşabilirsiniz.

Zımpara ve Eğe Çeşitleri

Zımpara ve Eğe Çeşitleri

Düz bir zemini boyamak istediğiniz zaman öncelikle alanın yeterince pürüzsüz olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Pürüzsüz bir duvar veya parke boyama işlemi, alanın boyayı daha çok içerisine almasını ve dışarıdan daha estetik görünmesini sağlar. Yüzeydeki pürüzsüz görünüm sadece tamirat işlemlerinde değil aynı zamanda estetik görünüme sahip laminat, parke görünümü sağlamak için de zımpara kullanılır. Zımpara kağıdı, zımpara taşı, bileme taşı gibi pek çok aşındırma aleti bulunmaktadır. Zımpara çeşitleri makine ve el zımparası olmak üzere iki çeşide ayrılmaktadır. Firmaların ağaç endüstrisinde kullanıldığı farklı ölçü ve şekillendirme sağlayan makine zımparalarının yanı sıra, iş bitimi sonrasında veya ön temizlikte el zımparaları kullanılmaktadır. Kullanım durumuna göre rulo zımpara, bez veya bant zımparası, fırça zımparası ve profilli zımpara çeşitleri bulunur. Farklı parçalarda zımparalama yaparken zımpara taneciklerini dikkate almalısınız. Bölgenin sertliğine uygun olarak kesici kullanım sağlayan doğal veya yapay taşlardan üretilen farklı malzemeler bulunmaktadır. Zımpara ayrıca matkap uçlarında veya aksesuar olarak farklı el aletlerine takılarak da kullanılabilir. Bunlar matkap zımpara aparatları olarak geçen zımparalama aksesuarlarından oluşmaktadır. Daha küçük yüzeylerin pürüzsüz hale getirilmesi amacıyla titreşim seviyesi ve devir sayısı belirlenerek matkap uçlarında zımpara kullanılabilir. İstenilen düzgünlüğün sağlanması amacıyla ölçü belirlenerek matkap uçları veya el zımparaları aracılığıyla düzeltme işlemleri yapılabilir. Düzeltme işlemleri için tercih edilen ürünler arasında zımpara diski, cırt cırt ve yapışkanlı sabitleyiciler de bulunmaktadır. Yapı market ve bahçe işleri için kullanabileceğiniz zımpara ve eğe çeşitleri, farklı adetlerde ve toplu olarak alınabilir. İstenilen numarada yumuşak tabaka su ve kuru zımpara çeşidi bulunabilir. 60, 100, 120 220, 1200, 1500 mm gibi pek çok zımpara kağıdı ölçüsü bulunmaktadır. Yüzey alanının büyüklüğüne göre uygun ölçülerde zımpara kağıtlarını tercih edebilirsiniz.

Farklı Yüzeylere Özel Eğe Çeşitleri

Farklı Yüzeylere Özel Eğe Çeşitleri

Daha iyi bir yüzey temizliği sağlamak ve hem hafif hem de daha ağır yüzeyleri temizlemek için eğeler kullanılır. Eğe, bir yüzeyi kullanabilmek için uygun hale getirmeyi sağlar. Çeşitli imalat işlemleri sırasında talaşların kaldırılmasında ve kesici aletlerde eğeleme işlemi yapılmaktadır. Eğe türleri incelendiği zaman tek dişli egeleri çapraz dişli, saatçi, zincir testere eğesi, ağaç ve deri eğesi gibi pek çok tür görülebilir. Yumuşak malzemeler üzerinde etkili olan tek dişli eğelerin yanında sert malzemelere özel kullanım sağlayan çapraz dişli eğeler bulunmaktadır. Diş sayısı arttıkça kesme etkisi de arttırılarak eşyanın sert yüzeylerdeki işlevi güçlendirilebilir. Raspa dişli eğeler ahşap, deri ve ağaç gibi daha kalın malzemelere uygun olarak üretilen sivri uçlu bir alettir. Eğe seçimi yapılırken farklı kesitte ve biçimde eğeler karşınıza çıkabilir. Bu durum kullanım alanını farklılaşmasını sağlayarak her yüzeye uygun olarak kullanabilmenizi sağlar. Üçgen eğe, balık sırtı eğe, yuvarlak eğe, oval eğe gibi farklı boyutta ve şekilde el aleti bulunmaktadır. Makinecilik ve atölye işlemleri sırasında, saatçilerde saat kalıbı gibi işlerde, testere bileme sırasında ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır. Diş açılmış kısımları eğelerde farklı ölçülerde yapılmaktadır. İnce veya sert bir zemin, malzeme üzerinde işlem yapacağınız zaman küçük adımlı; daha kalın veya yumuşak bölgeler için de büyük adımla eğe tercih edebilirsiniz. Mutfak işlemleri sırasında bıçakların bilenmesi işlemleri için eğe, bileme taşı, bileme takımı gibi ürünler kullanılır. Bıçakların düzenli şekilde bilenmesi kesme işlemini kolaylaştırmak ve yemek yapmayı hızlandırmak için gereklidir. Tel fırçalar, çanak tel fırçalar, yuvarlak fırçalar ve spiral tel fırçalar yüzey temizliğini sağlamak, yüzeyin parlaması ve ortaya çıkması için kullanılan ürünlerdir. Siz de sayfamızdaki ürünleri inceleyebilir eğe ve zımpara fiyatları hakkında detaylı bilgi edinerek ihtiyaç duyduğunuz bir modeli satın alabilirsiniz.