Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Vidalama Uçları

için 2,071 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

Vidalama Uçları

Vidalama uçları, vidaların boyutlardaki yuvalara girişini sağlayan diş aralıklarından ve şekillerinden meydana gelen aparatlardır. Vidalar genelde metalden elde edilir ve dönence içerisinde çıkıntılı aralıklara sahip helis eğrilerinden oluşur. Vidalama uçları bu yapıların uç kısımlarındaki boşluklara yerleşir. Vidalama uçları sayesinde vidalar iki yeri birbirine bağlama, sağlamlaştırma ya da herhangi iki unsuru birleştirme gibi birçok farklı işlevi yerine getirir. Vidalar, farklı uzunluklara ve farklı kalınlıklara sahip olabilmektedir. Vidalama uçları da bu ölçü çeşitliliğine göre üretilir. Vida üzerindeki helis eğrisinin oluşturduğu çıkıntılar düzlem üzerinde sarılmış gibi görünse de aslında bir eğrinin üzerindedir. Ancak açıları değiştikçe farklı düzlük seviyelerinde gözlemlenebilmektedir. Vidalama uçları farklı türlere sahip olduğu için tüm bu farklı uçların bir arada bulunduğu gruplar da oluşturulmuştur. Bu gruplar vidalama ucu seti olarak bilinmektedir. Vidalar ve vidalama uçları tornavida ile ya da matkap ile kullanılabilir. Uçların matkap ile birlikte kullanımı teknolojinin gelişmesiyle daha çok yaygınlaşmıştır. Vidalama ucu fiyatları için belirleyici birkaç unsur vardır. Bunlar ürünlerin ölçüleri, şekilleri, diş sayısı ve eğri durumları ile ilgilidir. Set halinde satılan vidalama uçlarının da fiyatlarında setin içeriğine göre değişiklikler görülebilir. Vidalama uçlarının satın alınmasında kullanılacak vidaların tipleri ve eğri yönleri de dikkate alınmalıdır. Tam tersi olarak vidalama uçlarının durumlarına göre vida da temin edilebilir. Farklı amaçlarla, değişik boyutlarda üretilen çeşitleri sayfada bulabilirsiniz. Benzer ürünleri görmek için makine parçaları ve aksesuarları sayfamıza gidebilirsiniz.

Vidalama Ucu Seti Nedir, İçerisinde Neler Vardır?

Vidalama Ucu Seti Nedir, İçerisinde Neler Vardır?

Vidalama uçları ya da çoklu setler ev, işyeri, okul, ofis ve diğer birçok alanda bulundurulması gereken aletlerdendir. Farklı yüzeylerde de kullanılabilen bu ürünler tamir ve montaj işlemlerinde yardımcı olmaktadır. Vidalama uçları sayesinde vidalar giriş yapacakları alana daha sağlam tutunur ve yüzeye daha düz bir şekilde girer. Matkaplar ile rahatlıkla uyum sağlayabilen vidalama uçları bu sayede fazla güce ihtiyaç olmadan da kullanılabilir. Matkap vidalama uçları matkap ve vida arasında bir köprü görevi görür. Matkap sayesinde vidayı döndürür ve iter. Vida gerek bir vida yuvasına girerken gerek bir vida yuvası deliği açarken kullanılabilir. Bu amaçla oluşturulmuş setlerin içeriği değişse de genel hatları ile bulunması gereken temel vida uçları bellidir. Vidalama uçları için oluşturulan setler içerisinde; diş biçimlerine, sistemlerine, kullanım alanlarına, ağız fiziki durumuna göre farklı uçlar vardır. Bunlar arasında; el yordamı ile de kolayca takılıp çıkarılabilecek şekilde tasarlanan kelebek, halka, tırtıl, havşa başlı kare boyunlu uçlar yer alır. Her bir uç için tek tip manyetik aparat geliştirilir. Tornavida ağızlı, yuvarlak başlı vidalara uyumlu uçlar da bulunur. Bazı setler içerisinde ise vidayı daha ileriye itecek ve daha sıkı tutunmasını sağlayacak uzun vidalama ucu yer alır. Altı köşe başlı, dört köşe başlı, silindir başlı altı köşe yuvalı vida uçları da setlerin durumlarına göre içlerinde yer alabilmektedir. Vidalama uçları bulunduran bu setler farklı özelliklere bağlı kalarak hazırlanır. Vidalama uçları düz ya da yıldız uçlar baz alınarak hazırlanabildiği gibi klasik kullanıma yönelik de olabilir. Setler kolay taşınabilir ya da kapsamlı, bütün uçların yer aldığı türler şeklinde olabilir. Setlerin içerisinde aynı başlığa sahip aynı tür vidalama uçlarının üç farklı uzunluk seçeneği bulunur. Aynı şekilde, boyutta ya da türde değerlendirilen vidaların üç farklı kalınlık kademesi vardır. En uç kısmında bulunan bölümlerinde ise amaca bağlı değişim parçaları bulunur. Vidalama ucu delik açma için tasarlandıysa daha ince yapıda olur. Ancak zaten halihazırda var olan bir deliğe yani vida yuvasına girmesi amaçlanıyorsa, vida ucunun tüm fiziki durumu da buna bağlı şekillenir. Vida uçları vidanın sadece baş kısmına temas eder. Asla vidanın içine girerek zarar vermez. Vidaya orantısız bir güç uygulayarak eğilmesine, yamulmasına, kırılmasına yol açmaz.

Vidalama Uçlarının Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir?

Vidalama Uçlarının Özellikleri ve Çeşitleri Nelerdir?

Vidalama uçları paslanmaz çelikten üretilir. Vidalama ucu çeşitleri bükülebilen, hasarlı vida sökücü, köşe vidalama, düz, yıldız, M tipi, bits uç gibi modellere sahiptir. Bu vidalama uçları helis eğrilerinin yönlerine göre de birbirlerinden ayrılır. Sağ ve sol helis uçlar, aynı amaçlar için kullanılabilmektedir. Bükülebilen ve hasarlı vida sökücü uçlar, vidanın yönü ve bulunduğu alan ne olursa olsun, esneme ve bükülme yardımı ile vidayı oldukları alandan rahatça çıkarabilmektedir. Özellikle köşelere denk gelen alanlarda vidalama ve vida çıkarma işlemleri zorlaşabilmektedir. Bu sebeple bu alanlarda bu tür avantajlı vida uçları kullanılmaktadır. Kaplamalı çeşitler el ve parmak uçlarına zarar gelmesini engellemektedir. Birçok setin içerisinde bulunan vida uçları da bu kaplamaya sahiptir. Vidalama uçları vidaların helis yönü üzerinde yer alan dişlerin fiziki durumları ile de bağlantı kurar. Üçgen vidalama uçları helis yönlerinde küçük aralıklara sahiptir. Ancak bu küçük aralıklara rağmen dişlerin bulunduğu açılar büyüktür. Trapez vidalama uçları daha kalın bir yapıya sahiptir ve bu vidalama ucunun bağlı olduğu vidalar da oldukça kalındır. Mıknatıslı vidalama ucu, bu gibi kalın ya da farklı başlıklı vidaları tutmak için manyetik bir yapıya sahiptir. Vidalama uçları arasında bunlar haricinde kare, yuvarlak testere vidalar için üretilmiş olan farklı uçlar da bulunmaktadır. Vidalar ve vida uçları fiziki yapılarının getirdiği bir sisteme sahiptir. Bu sistemler metrik ve parmak olarak ikiye ayrılır. Vidalama uçlarının uyum sağladığı vidaların sistemleri de bu anlamda çok önemli bir yere sahiptir. Vidalama ucu setleri farklı parça sayılarına sahip olabilir. En yaygını 32 parçalı setlerdir. Vidalama uçlarının kendi içlerinde ayrımlarının yapılmalarında sembolik ifadeler yardımcı olmaktadır. Bu üç farklı ifade; TX, PZ, PH olarak birbirlerinden ayrılır. Bunlar vida uçlarının hangi vida ile uyumlu olduğunu gösterir. Bu da yanlış vidanın yanlış vida ucuyla eşleşmesini, hem vidanın hem kullanılan yüzeyin zarar görmesini engellemektedir. Mıknatıslı uçlar matkabın ucuna tutunarak yerleşir. Yerleşirken iç bölgeye geçirildikleri için vidalama anında çıkma ya da savrulma yaşanmaz. Güvenlikli tutunma sayesinde tırnaklar, parmaklar ve avuç içlerine herhangi bir zarar gelmez. Vida uçları hızlı bir şekilde yerleşse de bir matkap yardımı ile takıldığı için kullanımı sırasında bir koruma eldiveni giyilebilir.

Hangi Vida Ucu Hangi Amaçla Kullanılır?

Hangi Vida Ucu Hangi Amaçla Kullanılır?

Vidalama uçları farklı görevleri yerine getirmek üzere tasarlanmıştır. Kendi içlerinde de yapıları nedeni ile farklı kategorilere ayrılır. Yıldız vidalama uçları ucu yıldızı andıran vidalar için kullanılır. Vidalama uçları kullanım amaçlarından ilki bağlantı kurmaktır. Bağlantı ile anlatılmak istenen, iki farklı yüzey bölgesini ya da iki farklı parçayı birbirlerine vida yardımı ile bağlamaktır. Vidalama uçları da bu anlamda farklı vida türleri ile kullanılabilir. Bağlantının doğru bir şekilde sağlanabilmesi için vidalama ucunun doğru yerleştirilmesi çok önemlidir. Vidalama ucu vidayı doğru uzaklığa iterek bağlantı sağlar. Vidalar genel olarak ağaçlar ve metaller için uygun türler olarak ayrılır. Vida uçları ise bu ayrıma sahip değildir. Vidalama uçları için tanımlanan bir diğer görev ise harekettir. Vidalama uçları vidaların hareketini sağlar. Bu hareket içe ya da dışa doğru olabilir. Spiral vidalama ucu doğrusal bir hareket ile vidanin yüzeyin içine girmesini ya da dışına çıkmasını sağlar. Bunu yaparken yüzeyde bulunan vida yuvasının çevresine zarar vermemesi çok önemlidir. Buna aşınma adı verilir. Bu aşınma durumu yüzey ne olursa olsun iç bölgede zarara yol açabilir. Bu da kullanılan ürünün erken yıpranmasına yol açar. Bu sebeple hem vidanın hem vida ucunun hem de matkabın hareketleri doğrudan doğruya düzenli olmalıdır. Hareket görevi de bu noktada devreye girer. Sadece vidanın giriş ve çıkışları ile ilgili değil, aynı zamanda sağlam durması ile ilgili de görevlere sahiptir. Vidalama uçları boru görevi de görür. Boru bir iletim aracı olarak hareket edebilir ve bağlantı sağlayabilir. Burada boru durumundaki vida için bu vidaya uygun bir uç kullanılmalıdır. Bu vidalama uçları daha büyük bir manyetik alana sahiptir. Bu manyetik alan boru görevi gören vidayı yüzeyinden kapsayarak tutabilecek ölçüde olmalıdır. Bu vidalar ve vidalama ucu görevi gören aparatlar daha profesyonel gruba hitap eder. Bunun dışında köşe ve orta kısımlarda kullanılacak vidalar için de vida uçları değişiklik gösterebilir. Bir materyalin üst ya da yan tabakası farklı vida uçlarına gereksinim duyabilir. Bu da vida uçlarında çok çeşitliliğe zemin hazırlayan faktörlerden bir tanesidir. Sunta gibi farklı yüzeylerde en geniş çaplı olan vida uçları tercih edilmektedir. Kalın kalaslar ve paletler ise birbirine tutunmak için oldukça uzun vidalara ve buna uygun vida uçlarına ihtiyaç duyar. Setlerin içerisinde bazen alyan adı verilen farklı başlıklı vidaları sökmeye yarayan aparatlar bulunabilir. Bunlar matkap kullanımına ihtiyaç duymaz.

Vidalama Ucu Seti Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Vidalama Ucu Seti Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Vidalama uçları ayrı ayrı ya da set olarak kullanıldıklarında kullanıcıya birçok avantaj sağlamaktadır. Bu avantajlardan en önemlisi pratikliktir. Özellikle şarjlı vidalama ucu çeşitleri işlemlerin hızlı bir şekilde başlayıp bitmesini sağlar. Bu ürünler kullanılmak istenen yüzeye vidaların çok kolay bir şekilde giriş yapmasını ve aynı kolaylıkla çıkmasını sağlar. Bu pratiklik hem zamandan hem güçten tasarruf etme imkanı sunar. Vidalama uçlarının avantajlarından bir diğeri ise çeşitliliktir. Vidalar her alan ve yüzey için farklı özellikler taşımalıdır. Bu yüzden de farklı formlarda üretilmektedir. Bir setin hemen hemen her vida için farklı uç yapısına sahip olması da işleri kolaylaştırır. Bazen taşınabilir setler içerisinde mini boy matkaplar da bulunabilir. Bu matkaplar bir adaptör yardımı ile şarj olur. Yani elektrik ile çalışan matkapların yerini de bu şarjlı ya da akülü vidalama uçları almaya başlamıştır. Vida uçları matkaba döndürülerek geçirilebildiği gibi aynı zamanda mıknatıs sayesinde de kolayca tutunabilir. Tüm bu seçenekler kullanıcılara kolaylık sağlar. Bazı setlerin içerisinde matkap bulunmamaktadır. Bazı setlerin içerisinde yer alan matkaplar ile şarjla değil elektrik ile çalışmaktadır. Kullanıcı seçeceği matkabı değerlendirirken ürün detaylarını incelemelidir. Vidalama ucu setleri her eve lazım ürünler arasında yer almaktadır. Tekrar tekrar kullanılabilir oldukları için de avantajlıdır. Herhangi bir acil durumda tamirat ya da onarım gerekirse bu vidalama ucu setleri kısa sürede kullanıma hazır hale getirilebilmektedir. Genellikle güvenlik kilitlerine sahip olan kutular içerisindedir. Bu kilitler yukarıya kaldırılır ve kutunun içerisinde yer alan farklı uçlardan vida girişine uygun olanı seçilerek matkabın ucuna yerleştirilir. Bu işlemi yaparken matkap dönüş yönü ile vida ucu dönüş yönünün uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Sonrasında matkap çalıştırılabilir. Bu setler tornavidaya olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırır. Sadece bununla sınırlı kalmayıp bir alet çantasından daha az yer kaplar ve içeriğindeki uçlar küçük oldukları için elde kolayca taşınabilir. Pratik mini setler genellikle yirmi parçadan oluşmaktadır. Hasar onarıcı vida sökücü setler ise beşli ya da yedili olabilmektedir. Setler de kendi içlerinde çok amaçlı setler, akıllı setler ve hasar setleri olarak ayrılır. Ancak isim olarak farklı olsalar da içerik olarak hemen hemen aynıdır. Genel geçer birkaç parça her set içerisinde demirbaş olarak yer almaktadır. Bunun sebebi vida yapılarının ve ihtiyaçlarının da uzun dönemdir tarz değiştirmemesidir. Vida uçları başlıkların çizgisel boşluklarını tamamen kaplayacak ölçüde doldurur. Aynı zamanda vida uçları vidaların manyetik alanlarına girdikleri için bu çekim gücü ile vidaları tutar. Bu tutunma zorlayıcı değildir ve vida sabitlenince vida ucu bu tutunmayı durdurarak vidayı serbest bırakır. Vidalar da bu sabitlenme işlemini tüm yüzeylerde gerçekleştirebilir.

Ahşap Metal ve Duvarda Vidalama Uçları Nasıl Kullanılır?

Ahşap Metal ve Duvarda Vidalama Uçları Nasıl Kullanılır?

Vidalama uçları farklı alan ve yüzeylerde kullanılabilir. Kullanım alanlarına göre ayrılan ve çeşitlendirilen vidaların en yaygın görüldüğü yüzeyler ahşap yüzeylerdir. Vidalama uçları ahşap yüzeylere rahatlıkla giriş yapabilir. Bu yüzeyde kullanılabilecek en uygun tür ise çift taraflı vidalama ucu olarak bilinir. Vidalama uçları ahşap yüzeye yerleşirken ya da çıkış yaparken talaş ya da tahta çıkıntılarına takılmamalıdır. Vida ucu vidayı sıkı tuttuğu takdirde matkabı düz bir şekilde konumlandırabilmek çok önemlidir. Burada öngörülmesi gereken durum; matkabın hayali bir çizgi üzerinde, vida ucu yardımı ile vidayı ileri ittiğini ya da geri çıkardığını varsaymaktır. Matkap yamuk tutulursa ya da uygun olmayan bir vida ucu tercih edilirse ahşabın aşınan parçaları vidanın dişleri arasına dolar ve ilerleyişi engeller. Vidalama uçları metal yüzeylerde ise yoğun bir güce ihtiyaç duyar. Demir ve metal yüzeylerde vidanın yuva olmadan yüzeye girişi için daha ince uçlu vidalama uçları tercih edilmelidir. Bu daha yüksek basınç uygulanmasını sağlayacaktır. Ancak eğer bir vida girişi varsa bu aşamada vidaya orantılı bir güç uygulayacak, standart ölçülere sahip olan vida ucu seçimi yapılmalıdır. Bu amaçla setler içerisinde farklı alternatifler yer alır. Bunun haricinde kalan duvar ve benzeri diğer yüzeyler ise hemen hemen her vidanın girişine müsaittir. Montaj ve sökme işlemleri için duvar vidalama uçları kullanılır. Bu işlem öncesi duvarın yapısını bilmek çok önemlidir. Buna uygun güç kullanılmalı ve vidalar da vida uçları da doğru seçilmelidir. Alçıpan vidalama uçları da bu alanda kullanılabilen ve evlerde tercih ürünlerdir. Bu vidalama uçlarının doğru kullanımı duvarda çatlamaların, aşırı boya dökülmelerinin de önüne geçer. Bu uçlar sayesinde duvarlara eşyalar monte edilebilir, herhangi bir şey asılabilir, dekoratif birtakım çalışmalar uygulanabilir. Duvarlar için daha uzun vidalar ve daha uzun vida ucu tercih edilir. Duvarlar, alçı ve beton yüzeyler için tercih edilen vida ve vida uçlarının bir diğer özelliği ise orta kademe bir kalınlıkta olmasıdır. Böylece duvarı daha sıkı bir şekilde tutabilmektedir. Çok ince ve küçük yapılı vidalar duvar için uygun değildir. Kalın yapılı vidalar da duvarın dış yüzeyinde aşırı yıpranmaya yol açabilir. Bu sebeple orta ölçülerde bir vida, yıldız ya da düz girişli bir vidalama ucu ile duvarda kullanılabilir. Siz de farklı amaçlara hitap eden tüm ürünleri inceleyebilir, hemen sepete atarak satın alabilirsiniz.