Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Trompet, Kornet, Flugelhorn

için 48 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Bach Fh200 Flugel Horn

    85.841,38 TL
    +

Trompet, Kornet ve Flugelhorn

Farklı toplumlar tarafından farklı ham maddeler ile üretilebilmekte olan trompet müzik enstrümanları, genel itibariyle bakır hammaddesinden imal edilmektedir. Ana materyalinin yanı sıra ise yüzeyleri pirinç üzeri lake kaplama gövde tasarımında olabilmektedir. Bu tasarım ürünlerin gösterişli yapılarını ortaya koymada önemli uygulamalardan bir tanesi olmaktadır. Trompetlerin eski zamanlardaki üretimleri ile modern zamanımızdaki üretimleri arasında sadece malzeme olarak değil, fonksiyon olarak da etkili bir fark bulunmaktadır. İlk zamanlardaki ürün çeşitlerinde şimdikilere nazaran çok daha az bir ses aralığı yer almaktaydı. İlk yaygın kullanımı 17’inci yüzyılda başlayan trompetler, o zamanlardan günümüze kadar geliştirilerek çok daha iyi konuma getirilmiş bir çalgı olmaktadır. Ses aralığının genişletilmesi işlemleri itibariyle de artık profesyonel orkestralarda da kendine bir yer bulmuş ve sürekli olarak kullanılır bir pozisyona ulaşmıştır. Şekil itibariyle bu ürünler, bir ağızlık ve kıvrılmış silindir biçimli bir boru aparattan meydana gelmektedir. Eşsiz bir estetiğe de sahip olan bu müzik aletleri nefesli sınıfına mensup üflemeli bir çalgı olmaktadır. Günümüzde pek çok çeşitli kullanım alanları bulunabilmektedir. Başlıca caz orkestralarının vazgeçilmez enstrümanları arasında yer almaktadır. Trompetleri ayrıca iki kategori halinde ele alabiliriz. Bu kategoriler naturel trompetler ve kromatik, yani pistonlu trompetler olmaktadır. Trompetlerin yanı sıra benzer iki ürün çeşidi daha bulunabilmektedir. Bu ürünler Flugelhorn enstrümanlar ve kornet çalgılar olmaktadır. Kornet müzik aletleri ise bakırdan veya pirinçten imal edilebilmekte olan çalgılardır. Kornetler trompete benzer bir ağızlıkta ve kendi üzerine doğru kıvrılmış silindirik biçimli bir borudan tasarlanmış çeşitlerdir. Ağız bölümü kase gibi bir şekilde konik tasarımda olmaktadır. Ses rengi ise parlak olup, çınlayan bir niteliğe sahiptir. Flugelhorn müzik aletleri ise kornete ve trompete çok benzemekte ancak daha konik bir deliğe sahip pirinç aletlerdir. Müzik aletleri sayfamızdan bütün bu ürün çeşit ve modelleri ile ilgili detaylı bilgileri kolaylıkla inceleyebilirsiniz.

Şık Trompet Çeşitleri

Şık Trompet Çeşitleri

Estetik tasarımlarındakinin ayrıntılarının yanı sıra trompetlerin temel olarak iki tip modelleri bulunmaktadır. Bu türlerden ilki olan natürel trompetler, içeriğinde belli bir miktar bakır ve pirinç bulundura, standart bir uzunluk ile kalınlıkta işlenmiş borulara ağızlık ve kalak kısımlarının eklenmesi suretiyle oluşturulmuş ürün çeşitleri olmaktadır. Bu karakterdeki tasarımları daha net tanıyabilmeniz amacıyla söyleyebiliriz ki, örneğin tarihi filmlerde kralın karşılanması maksadıyla çalınmakta olan enstrümanlar, natürel trompetler olmaktadır. Gerçek anlamda bu tasarımlar ilk başlarda eski Mısır trompetlerinden farksız ürünlerdi. Ancak temel ses armoniklerini çıkaran bu tür trompetler ile farklı müzikal sesleri elde edebilmenin pek mümkünlüğü bulunmamaktaydı. Dolayısıyla da trompet çalanlar, yanlarında çeşitli uzunluklarda trompet ürünleri bulundurur ve farklı renklerde sesler üflemeleri gerektiğinde trompetlerini değiştirirlerdi. Farklı boylardaki her bir trompetin çıkardığı ses farklı bir melodide olduğundan dolayı değiştirilerek çalınan trompetler ile müzikal bir zenginlik elde edilirdi. Günümüzde hizmetinize sunulmakta olan trompet çeşitleri ise genel itibariyle diğer tür kapsamında olan pistonlu modeller olmaktadır. Bu ürünler sizlerin de keyifli anlar deneyimlemesinde önemli tasarımlar olacaklardır. Kromatik trompetler, bilindik adı ile pistonlu trompet çeşitleri olmaktadır. Tarihte ünlü müzisyenler Bach ve Haendel da bu trompetlerin tiz ses bölgelerini kullanmışlardır. Köklü bir geçmişe sahip olan trompetler, günümüzdeki şekline 19’uncu yüzyılda ulaşmıştır. İlk olarak basit trompetlere 3 adet piston ve pistonlara da uyumlu borular eklenmesiyle günümüzdeki kromatik trompetlerin ilk adımları atılmaya başlanmıştır. Bu modeldeki trompet özellikleri ile bütün seslerin kolaylıkla elde edilebilmesi de sağlanmıştır. Bu ürünler, tarihe kazınmış pek çok ünlü müzisyenin enstrümanı olmuştur. 19’uncu yüzyılda yaşamış olan Berlioz, Waverley ve Rossini gibi isimler bu ürünleri en kıymetli eserlerini bestelerken kullanmışlardır. Pistonlu trompet modelleri, müzik dünyasında elit bir yere sahip ürün çeşitleri olmaktadır. Sizler bu şık tasarımları sayfamızdan kolaylıkla inceleyebilirsiniz. Bu ürünler beğeninize özel taşıma çantalarıyla beraber sunulmaktadır. Birbirinden nitelikli bu trompet tasarımlarının birden çok farklı çanta çeşitleri bulunmaktadır. Trompetlerin en meşhur çanta tasarımlarından olan Bond tip taşıma çantalarının iç kısmı, bu aletlerin tam oturabileceği kalıplarda imal edilmiştir. Bu sayede oldukça güvenli bir taşıma olanağı sunabilmektedir. Ayrıca rahat taşımayı sağlayan ergonomik tutma sapı da trompetinizi rahatlıkla taşıyabilme olanağı sunabilmektedir. Ayrıca valiz biçiminde tasarlanmış taşıma çantalarının da iç kısımları trompetin ebatlarına göre özel kalıplı bir başka çanta modeli olmaktadır. Sayfamızdan klasik gitar seçeneklerine bakabilirsiniz.

Trompetler ve Kornet Çeşitleri İle Müziğin Keyfini Sürdürün

Trompetler ve Kornet Çeşitleri İle Müziğin Keyfini Sürdürün

Üflemeli çalgı çeşitlerinin ilk icatlarından birisi olan trompetler, şu an ki konumuna estetiğine ulaşmadan uzun yıllar önce Antik Mısır’’da askeri ve dini seremoniler doğrultusunda süreli kullanılan bir alet türüydü. Bu şık tasarımlı ürünler için zamanında müzik tarihinin en önde gelen isimlerinden olan Mozart dahi konçertolar bestelemiştir. Trompetlere büyük benzerliğiyle bilinen kornetler ise günümüzde az olsa da hala kullanılmaya devam edilmektedir. Kornetler yakaladığı büyük bir sükse ile zamanında kornetlerden daha çok kullanılmaya başlamış ve trompetlerin popülerliğiyle ters orantılı olarak kornet çalgı ürünleri de zamanla unutulmuş çalgılardandır. Ancak günümüzde hala pek çok müdavimi olmakta olup, daha uzun süre tarihten silinecek gibi de değildir. Kaliteli müzik sever bir azınlık tarafından kornetlerin değeri hala iyi bilinmektedir. Özel bir müzik bilgisi olan ve caz ezgilerine karşı ilgisi olan hemen herkes en az trompetler kadar kornetlerin de değerini bilmektedir. Kornetler de ilk olarak pistonlu trompetlerin icat edildiği dönemlerde ortaya çıkmıştır. Yani ilk trompet kadar eski bir geçmişe sahip değildir. Ancak bu her iki ürünün de müzik severlerde ayrı bir yeri bulunmaktadır. Her ne kadar kornetlerin kullanıcılarının azaldığını belitmiş olsak da caz orkestralarının vazgeçilemez bir enstrümanı olarak hayatınızda rafine bir yere sahiptir. Kornetleri trompetlerden ayırt edici fonksiyonu için ise özgün bir ses tonunun bulunduğunu söyleyebiliriz. Trompetler de oldukça romantik müzikler çalınabilir yapıya sahip fonksiyonda aletlerdir. Bu nedenle vermek istediği duyguyu da rahatlıkla geçirebilmektedir. Trompetler, hem ağır ritimli müzikleri hem de eğlence müziklerini en etkili bir şekilde dinleyiciye işleyebilecek bir yapıya sahip müzik aletleridir. Trompetlerin ayrıca pek çok ek aparatı da ürünün bir parçası olarak beğeninize sunulmaktadır. Bu aparatlar adeta hayatınızı kolaylaştırır niteliktedir. Her şeyden önce taşıma çantası, bu çalgıların zaten başlıca pratiklik sunan bir parçası olmaktadır. Bunun yanı sıra ürünün bir parçasını oluşturan diğer unsurlar olarak, farklı sesleri çıkartabilmeye yarayan ağızlık bölümü ve çok daha titiz sesler üretebilmek açısından lazım olan sürdinler bulunmaktadır. Sürdinler, bilinen adıyla susturucular olmaktadır. Son bir ek aparat olarak ise ayaklığını saymak mümkündür. Trompet ayaklığı müzik aletini çok daha rahat çalabilmekte yardımcı olmaktadır. Trompet müzik aletleri de bütün bu ekipman çeşitliliği ile daha fazla ilgi çekebilmektedir. Bütün bu ekipmanları ile trompet modelleri tamamıyla kullanıcılarının konforunu ve memnuniyetini artırmak amacıyla, daha kaliteli bir müzik deneyimi elde edilebilmesi maksadıyla geliştirilmiştir. Bu kapsamda trompet fiyatları kornet çalgılarına nazaran daha yüksek maliyette olabilmektedir.

Genel İtibarıyla Trompet, Kornet ve Flugelhorn Özellikleri

Genel İtibarıyla Trompet, Kornet ve Flugelhorn Özellikleri

Trompetlerin yanı sıra kornetler ve flugelhornlar da üç ana bölümden meydana gelmektedir. Bu ana bölümler, ağızlık kısmı, kalak kısmı ve boru bölümü olmaktadır. Üflemeli çalgı sınıfına mensup olan bu üç çalgı da fiziksel yapıları itibariyle büyük farklılıklar göstermemektedir. Özellikle de kornetler ve flugelhornlar nefesli çalgı sınıfına hâkim olacak kadar ilgi duymayanlar tarafından sıklıkla karıştırılabilmektedir. Flugelhorn özellikleri kornetlerle karşılaştırıldıklarında oldukça yakın fonksiyonlarda oldukları anlaşılmaktadır. Pistonlu ürün çeşitlerindeki piston kısmı da borunun hemen üst bölümünde yer almaktadır. Trompetlerin kendine has sığ bir ağızlıkları bulunmaktadır. Bu sayede tiz sesleri çıkartabilmeyi başarmaktadır. Trompet modelleri genel itibariyle notalar ile belirtilmektedir. Bunlar başlıca do, re, mi, la ve si olmaktadır. Sayfamızda yer alan ürün çeşitlerinden de en çok talep gören si bemol trompetler olmaktadır. Si bemol trompetlerin tercih görmesinin en önemli sebeplerinden birisi ses rengi olmaktadır. Ayrıca nota cinsinin yanı sıra ses rengini etkileyen bir başka etken de ağızlık farkı olmaktadır. Bu ürünlerde ağızlık seçimi oldukça önemlidir. Ağızlık çeşidi, iki unsura göre seçilebilmektedir. Bir tanesi çalınacak olan müzik türüne göre, diğeri ise kullanıcının dudak şekline göre olmaktadır. Eğer hobi olarak bu ürünlerden birini edinecekseniz ilgi duyduğunuz müziğin türüne uygun bir ağızlık modeli edinmeniz oldukça önemlidir. Başlıca senfoni orkestralarında daha koyu tonlu bir ağızlık modeli seçilmesi gerekmektedir. Müziğe olan ilginiz bu yöndeyse ona göre tercihinizi yapmanız önemlidir. Caz trompetlerinde ise ağızlıklar genel itibariyle daha sığ ve ince tonlu seçilmektedir. Sayfamızda yer alan ürünler arasından trompetinizde karar kılarken bu durumu göz önünde bulundurmanız sizler için daha uygun olacaktır. Genel itibariyle ürünlerin boyları seslerine büyük ölçüde etki etmektedir. Üflemeli çalgılarda boru uzadıkça çıkan ses toklaşmaktadır. Şekilleri diğer üflemeli çalgılara göre daha az yaygın bir yapıda olan kornetlerin sesleri ise daha yumuşak çıkmaktadır. Sizler de bu ürün çeşitlerinden tercihte bulunurken bu ses türlerini göz önünde bulundurmanız doğrultusunda bir kararda bulunabilirsiniz. Kornetleri avantajlı kılan bir durum ise yapılarının daha toplu olmalarından dolayı kontrolü daha iyi sağlayabilmenin mümkün olmasıdır. Bu sebeple daha genç yaştaki üflemeli çalgıya merak salan müzik severler kornetlere yönelebilmektedir. Kornetleri çalmayı öğrenmek de çok daha kolay olduğundan, trompet çalmadan önce bir kornet çalmayı öğrenmek daha pratik bir örenim süreci olabilmektedir. Flugelhorn müzik aletleri de fonksiyonlarının yanında koni boru gövdesi ile de kornetlere çok yakın benzerlikler göstermektedir. Sayfamızda yer alan keman çeşitlerine de sayfamızdan bakabilirsiniz.

Kornet ve Flugelhorn Müzik Aleti İle En Keyifli Hobiler

Kornet ve Flugelhorn Müzik Aleti İle En Keyifli Hobiler

Trompetlerin diğer çalgılara göre deneyimlenmesinin nispeten daha zor olmasından dolayı, hobi amaçlı olarak çalmaya kalkışmanın hem büyük yapısı gereği hem de ağır olmasından dolayı uygun görülmemektedir. Bu kapsamda trompetleri hobi olarak değerlendirmeniz, eğer profesyonel de bir kullanıcı değilseniz pek verimli olmayacaktır. Spor yapmak veya kitap okumak gibi aktivitelerinizin arasına bir de müzik aleti çalmayı ekleyecek olursanız, bu hobinin sizlerin ruhuna çok iyi gelecektir. Trompeti ilk etapta çalmayı her ne kadar tavsiye etmemiş olsak da öğrenimini deneyimleyip başarmanızın ardından farklı ses renklerine hayran kalınmaması olanaksızdır. Bu her bir üflemeli çalgı da sizlere eşsiz keyifler sunacaktır. Bu ürünleri çalmanın sizi dinginleştirip rahatlatmasıyla bütün günün stresini üzerinizden alacaktır. İster çalıyor, isterseniz de dinliyor olun, bu enstrümanların içinize işleyen sesini duymaktan büyük zevk alırsınız. Bu ürünler ile sakin ve dingin bir ruh haline bürünebilmenizin yanı sıra ayrıca daha hareketli parçalarla da eğlenilebilmesi mümkün olmaktadır. Bu sayede kalabalık arkadaş gruplarıyla bu ürünlerin keyfi mükemmel bir şekilde çıkartılabilmektedir. Trompet çalmayı bilen ve sevenler genellikle çok daha kapsamlı kullanma olanaklarına sahip olabilmektedir. Trompet kullanıcıları dilerlerse sürdinler vasıtasıyla trompetlerinde kolaylıkla bir caz tınısı uyandırabilmektedir. Sürdinler trompetlerin kalak kısımlarına takılabilen harici ürünlerdir. Halk arasında susturucu olarak tarif edilen bu aparatlar trompetin ses rengini etkileyebilmektedir. Böylelikle klasik müzik etkisinden caz etkisine de geçiş yapılabilmektedir. Bu ürünler sesin rengine etki ettikleri gibi trompet sesi şiddetinde de bir indirgeme meydana getirmektedir. Bu kapsamda susturucu olarak anılmaktadır. Bu aparatlarla hava deliği küçülmekte olup, üfleme faaliyeti zorlaşmaktadır. Beraberinde de trompetin bazı frekansları susturucuda soğurulmakta ve ses rengi değişmektedir. Oldukça çeşitli sürdin modelleri bulunabilmektedir. Her bir sürdin çeşidi de farklı tını özerliklerinde olmaktadır. Modern zamanlarda trompetler akustik nitelikleri açısından hızla geliştirilebilmektedir. Ürünlerin rezonansını yükseltmek, onları daha rahat rezonansa geçirmek ve böylelikle daha iyi bir ton sağlamak amacıyla geliştirilmektedir. Günümüzde hatta görüntü itibariyle alışıldık modellerden çok daha farklı tasarımlar imal edilebilmektedir. Bu farklı ürün çeşitlerinde daha çok metalin kullanılabilmektedir. Aynı şekilde ağızlıklar da tasarlanmaktadır. Genel itibariyle trompetlerin imal edilmelerinde silindir biçimli ve koni biçimli borular birleştirilerek fiziksel yapı oluşturulmaktadır. Bundan dolayı rezonans spektrumu, hem silindirik hem de konik boruların özeliklerini beraber taşımaktadır. Dilerseniz bu üç üflemeli çalgı tasarımlarını sayfamızdan görselleri ile beraber inceleyebilmeniz de mümkündür. Eğer trompetler fazla komplike ve zahmetli gelecek diye düşünüyorsanız, flugelhorn müzik aleti hem mali açıdan hem de öğrenmek bakımından çok daha uygun modeller olmaktadır.

Başlıca 4 Pistonlu Trompet Çalma Teknikleri

Başlıca 4 Pistonlu Trompet Çalma Teknikleri

Bunca yıllık tarihi içerisinde pek çok farklı tasarıma kavuşmuş olan bu ürünler, günümüzde dahi hala geliştirilmekte olan entelektüel bir müzik aletidir. Trompetlerde birçok farklı çalış teknikleri bulunmaktadır. İsimleri yabancı olabilen pek çok çalma yöntemini öğrenebilmek için, dilerseniz bu konuda öğretici olabilecek bir kitap edinmeniz de oldukça büyük faydalar kazandırabilir Trompetler ile uzun ve kısa notalar çalınabilmektedir. Uzun notalara legato, kısa notalara ise staccato denmektedir. Ayrıca forte ve piyano içinde çalmak da mümkün olabilmektedir. Pianissimo çalmak ise daha zor olarak görülmektedir. Trompetlerle çalma pratiğiniz esnasında çift dil olarak çalma tekniğini uygulayabilmeniz mümkündür. Özellikle de bu enstrümanların eğitiminin temel gereği, bakır modellerim çalımının gerekmekte olduğu doğru nefes ile diyafram tekniğini başarmaktır. Üflemeli bir çalgı olması dolayısıyla nefes bütün işin en büyük kısmını oluşturmaktadır. Ayrıca kurbağa dili adı verilen bir çalma yöntemi daha bulunmaktadır. Bu yöntem daha çok caz müzik türünde sıklıkla kullanılmakta olan bir yöntemdir. Ancak günümüzde klasik müziğin de içerisinde yer etmektedir. Başlıca önemli teknikler arasında yer alan Vibrato tekniği, üflemede yapılacak değişiklikler ile sağlanabilmektedir. Ayrıca bu çalma tekniği, üflemedeki değişikliklere veya trompetin üzerinde yer alan sağ elin hareketi yardımı ile sağlanmaktadır. Glissando adı verilen yöntem, pistonlara az basılması suretiyle elde edilen yöntem olmaktadır. Ayrıca bu yöntem, kullanıcının dudağını gevşetip sıkması hareketi ile de sağlanabilmektedir. Genel itibariyle caz müziğinde kullanılmakta olan hava ton ise dudakların gevşek tutulması ve hareketin dilden çok hava sayesinde yapılması temeline dayanmaktadır. Çift veya çok daha fazla sesin çıkarılması ise trompetinizin içine şarkı söyleme tekniğiyle görece zor olduğu düşünülse de tüm üflemeli çalgı modellerinde pratik bir şekilde uygulanabilmekte olan bir yöntemdir. Eğer henüz üflemeli çalgılar üzerine belli bir deneyim elde etmemişseniz bütün bu yöntemler sizlerin uygulaması açısından oldukça zahmetli olabilecektir. Ancak tutuşu ve çalışı üzerine bir temel elde edip üzerine düzenli bir deneyim sağlanmışsa yabancı olunan bu terimleri uygulamak suretiyle çok iyi bir şekilde öğrenim de elde etmiş olursunuz. Ürün çeşitleri arasında küçük boylu modelleri tercih etmek de yine ilk etapta daha doğru ve basit bir kullanım sağlanmasına yol açabilecektir. Bu çalgıların 4 pistonlu trompet modellerinin yanı sıra ayrıca 7 pistonlu gibi farklı büyüklüklerde modelleri de bulunabilmektedir. Sizler de birbirinden şık olan bu üflemeli müzik aletlerinden bir tane edinmek isterseniz, sayfamızdan dilediğiniz bir modeli hemen beğenebilir ve sipariş verebilirsiniz.