Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Trombon

için 18 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Trombon

Trombon, üflemeli ve nefesli müzik aletleri arasındadır. Bir ucunda ağızlık diğer ucunda çan bulunan üç parçalı uzun bir tüpten oluşur. Trombon, trompet veya tuba gibi pirinç enstrümanlar ailesine aittir. Ses çıkarmak için ağızlığa üflenir. enstrümanın sonunda, notaların çıkması için çok fazla havaya ihtiyacınız vardır. Trombon oldukça yüksek sesli bir çalgıdır. Orkestra da bu nedenle her zaman güçlü noktalarda duyulur. Ek olarak, sesi çok şenlikli olarak algılanır ve yine bu nedenle özellikle geçit törenlerinde, Noel kutlamaların da, kilise ayinlerinde ve Hıristiyan anma törenlerinde sıklıkla duyulabilir. Trombon üç bölümden oluşur: huni, sürgü ve ağızlık. Trombonun kapakçığı olmadığı için notalar aletin kayma pozisyonundan ve dudak tabanından alınır. Trombonda çalınabilen her doğal tondan tam yedi farklı ton oluşturulabilir. Diğer tüm tonlara tren çalıştırılarak ulaşılabilir. Tren ne kadar fazla çekilirse, enstrüman da ki titreşimli hava sütunu o kadar uzun ve üretilen sesler de bir o kadar derin olur. Trombonların yapım yöntemleri ve bileşenleri trombonlarla, konser trombonları ile caz trombonları arasındaki ayrım temelde aynıdır, ne yazık ki trompetlerde olduğu gibi seçilmiştir. Caz trombon terimi, çoğu orta büyüklükteki enstrüman da yakından yapılmış anlamına gelir ki nispeten küçük parlak, sert, ortalanmış bir sesleri vardır. Konser trombonu diğer adıyla Alman Konser Trombonu ise, daha geniş tasarım, daha büyük ve daha ince duvarlı çan şeklindedir. Trombon müzik aleti geleneksel orkestralarda çalınır. B flat tenor trombon, trombon ailesindeki en önemli enstrümandır. Pirinç gruplarda, trombon korolarında, senfoni orkestralarında ve solo enstrüman olarak dersler verilmektedir. Yaygın orta büyüklükte bir ağızlığa veya daha geniş bir ağızlığa sahip aletlerdir. Genellikle basitçe bas trombon olarak adlandırılan B / F tenor bas trombon, tüm uzunluktadır. Ayrıca, bu nedenle bu alet için daha geniş şaftı olan bir ağızlık gereklidir. Ağızlıklar farklı olduğu için trombon uzunluğuna dikkat etmek önemlidir. Kalın şaftlar. Bir sanatçı geniş ölçekli bir trombonda ağızlık isterse uygun bir adaptör kullanılmalıdır. Üflenen havanın boruda dolaşarak borunun sürgü ile boyunun değiştirilmesi yöntemiyle incelik/kalınlık oluşturulmaktadır. Seslerin inceltilip kalınlaştırılması için yapılan hareket son derece özen gerektirmektedir. Birçok enstrümanda her sesin, çalan kişi tarafından bilinen herhangi bir sesin nereden çıkarılacağı büyük ölçüde seslendirenin kulağı ile bulunmaktadır. Bu da bu çalgıyı çalan enstrüman sanatçısında üst düzeyde müziksel işitme yeterliliği ve ustalığı olmasını gerektiriyor.

Trombon Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Trombon Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Trombon seçiminde tercih belirlemesinden önce gerekli bilgiye sahip olmak gerekir. Yüksek kaliteli enstrümanlar için değiştirilebilir kılavuz borular sunulur, bu da şu anlama gelir: Trombon çeşitleri ile ses değişiklikleri de sağlanabilir. Bazıları için ağızlık tüpü ile dış kızak arasında trombonların içine yerleştirilmiş ve boynuzun dudaklarına ve dişlerine sert bir darbeye neden olan bir yay, ses çıkışının başında bir yöne dönerek sesin kontrolsüz bir şekilde dışarı çıkmasını engelleyen çalışan sağlam bir tren kilididir. Çekim tüpleri ise genellikle silindir şeklindedir. Bununla birlikte, bazı şirketler aynı zamanda konik veya çift delikli kablo, ağızlığın daha dar çandaki çekme borusu şeklinde üretim yaparlar. enstrüman da ip boyutu ve şekli kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Ayrıca, ağızlığın şekli enstrümanın nasıl ses çıkardığını değiştirebilir. Derin bir ağızlık, geniş ve dolu bir ses çıkışı sağlarken, ince bir ağızlık güçlü ve parlak bir ses çıkışı sağlayacaktır. Bu nedenle üreticiler, küçük farklılıklar olan çok çeşitli ağızlıklar üretirler, böylece trombonu çalacak kişiler enstrümanları için istedikleri sesi seçebilirler. Bu durumda trenin altındaki kemer sivriltilir. Bunlar daha ayrıntılı tasarım, genel olarak ise daha yumuşak bir ses sağlar. Trombonlar, Trombon özellikleri ile Dünya çapında farklı genişliklerde yapılır. Bunları ortak işaretler ile ifade etmek de mümkündür. Ortak işaretler: M = orta(orta) ML = orta-büyük(orta geniş) L = büyük(geniş) Ekstra L = ekstra büyük(ekstra geniş) Bunlardan orta, caz ve dans müziği tromboncuları tarafından kullanılan en yakın deliktir. Kayıt stüdyosu tercih edilir. Trombon tavsiyeleri konusunda Klasik solo enstrüman için hem senfoni hem de opera orkestrasında, trombon korosunda ve büyük grupta ML ve L delikleri seçilmelidir. Bas trombonlar ayrıca Ekstra geniş de kullanılır. Tenor trombonlarda sıklıkla bir kuart valf bulunur. Bu, başlangıçta ton aralığını genişletmek için kullanılır, ama aynı zamanda oynamayı kolaylaştırmak ve sesi büyütmek içindir. Özellikle bas trombonlarda bazen başka bir kapakçık bulunur, bu da trombonun etrafındaki tüm tonu derinleştirir. Tam tonlu valf, dördüncü valf e bağlı olarak üretilmiştir ve yalnızca kuart valf ile bağlantı kullanılabilir. Bu valf birlikte basarsanız dördüncü valf, aşağı doğru beşinci bir sıçrama yapar. Kuart da sırayla Uzatma bu valf olmadan oynatılamaz ve oynamayı kolaylaştırmak için bu valf gerekir. Pek çok trombon da, iç sürgü pirinç sert krom kaplamalı veya nikel gümüşü sert krom kaplamadan yapılmıştır. Dış sürgü ayrıca nikel gümüş, pirinç veya altın pirinçten yapılmıştır. En yüksek kalite dayanıklılık açısından, her ikisine de sahip nikel gümüşünden yapılmış trenlerle elde edilir. İçte ve dışta sert krom kaplıdır. Bu trenler sözde çinko korozyonuna karşı da dayanıklıdır. Sayfamızdan klasik gita seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Trombon Yapımında Kullanılan Ham Maddeler

Trombon Yapımında Kullanılan Ham Maddeler

Trombon yapımı itibariyle oldukça zahmetli bir süreçten geçmektedir. Şekil vermek için her modele özel hazırlanmış özlü çubuk kullanılmıştır. Bu hiçbir şekilde kolay bir iş değildir ve bir enstrüman ustasının ileri becerilerini gerektirir. Bu müzik aletinin üretiminde tipik olarak kullanılan iki tür malzeme vardır. Biri sarı pirinçtir ve rengi Japon beş yen madeni parasına benzer, diğeri ise Japon on yenlik madeni parasının rengine daha yakın olan altın pirinçtir. Malzeme, üretim, dayanıklılık ve ses açısından farklılık gösteren trombonlar için farklı malzemeler kullanılmaktadır. Her iki malzeme de pirinç olmasına rağmen bileşimleri farklıdır. Pirinç en kolay işlenen hammaddelerden biridir. Altın pirinç % 85 bakır ve % 15 çinkodur, sarı pirinç% 70 bakır ve% 30 çinkodur. Ayrıca kulağa benzer geliyorlar olsa da sarı pirinç parlak ve güçlü bir tınıya sahipken, altın pirinç parlak ve yumuşak bir tınıya sahiptir. Bir başka kullanılan malzeme ise Pleksiglas adı verilen renkli ve renksiz çeşitleri bulunan plastik bir camdır. Camdan daha dayanıklı olmasının yanı sıra daha da hafiftir. Hafif ve saydam yapısı sayesinde rahatlıkla bükülüp delinebilir rahatlıkla istenilen formda işlenilebilir. Genellikle düz levha halinde bulunur ve en az 90 derecelik ısıyla eritilip kullanılırlar. Bu şekilde eritildiğinde istenilen kalıplarda istenilen şekilde verilmiş olur. Müzik sanatçıları Trombon yapımında genellikle tercih ettikleri sese göre bir malzeme seçerler. Çekme cihazı trombonu diğer pirinç enstrümanlardan ayıran karakteristik özelliği U şeklindeki çekme cihazıdır. Böyle bir inşaat iki teknikte uzmanlaşmayı gerektirir: birincisi, metal boruları bükme dış kablonun U kısmı ve ikinci olarak iki silindirik borunun üretimi yeterli hassasiyetle biraz farklı çapta, böylece iki tüpler birbirine takıldığında mümkün olduğunca sorunsuz hareket eder. Trombon son derece hassas bir makine tarafından üretildikten sonra, bir usta tarafından öncelikle parça görsel olarak kontrol edilir. Boruların düz ve paralel olduğundan emin olmak için yüzey plakası adı verilen bir alet kullanır. Eğer bükülürlerse, ustası onu şekle sokmak için elle ince bir miktar kuvvet uygular. Bu iş, deneyimli bir Trombon ustasının becerisini gerektirir. İçeriğinde krom ve nikel bulunan paslanmaz çelik şekil alma kabiliyetiyle trombon tasarımlarında çeşitliliğin ve şık tasarımların artmasına olanak sağlamaktadır. Metal boruların bükülmesi, daha kompakt bir tasarımı mümkün kılarak, aletlerin çalıştırılmasını ve taşınmasını ve daha uzun tüplerin kullanılmasını kolaylaştırdı. Basitleştirilmiş ve dolayısıyla enstrüman yapımında tercih edilmiştir. Düşük sıcaklıkta parlatma işlemleri ile parlak yüzeyler, parlak kaplama veya galvanik kaplama ile parlaklığın korunması sağlanır. Hassas kumlama veya elle yapılan ince zımparalama yoluyla mat yüzeyler, vernik veya galvanik kaplamalarla da koruma mümkündür.

Tasarım Trombonlar

Tasarım Trombonlar

Tasarım trombonlar, tasarımlarına ve dolayısıyla perdelerine göre de farklılaştırılabilir. Her bir sesin belirli avantajları ve dezavantajları vardır, bu da farklı müzik tarzlarına farklı uyumların ortaya çıktığı anlamına gelir. Trombon hakkında bilgi sahibi olmak kullanıcısına göre talep değişkenliğine olumlu anlamda fayda sağlar. Öncelikle tenor trombondan bahsedecek olursak. En sık çalınan trombon formudur ve tamamen kromatik olarak çalınabilir ve genellikle orkestralarda ve rüzgâr topluluklarında kullanılır. Ancak caz solistleri de tenor trombonu kullanmayı severler, çünkü alt kayıtlar bunlarda daha az rol oynar. Bas trombon da popüler bir varyanttır. Aynı zamanda bir kuart valfe ve bu nedenle tenor bas trombon ile aynı tip uzunluğuna sahiptir. Ancak daha fazla deliğe ve daha büyük bir çana ve bazen daha büyük bir ağızlığa sahiptir ve genel olarak daha büyüktür. Bu, daha düşük kayıtlara daha iyi hitap ettiği, daha dolgun ses verdiği ve daha yüksek sesle çalınabileceği anlamına gelir. Kural olarak, tenor trombon gibi bas nota anahtarında not edilir, ancak bazen tenor anahtarında da not edilir. Tercihen klasik orkestralarda kullanılanTrombon çalgısı çok ince cidarlı, dar, konik kuyruklu ve uzun su anahtarlı olup, çan geniş ve trompet şeklindedir. Üst boru ayrıca alttakinden daha küçük bir deliğe sahiptir. Genellikle alto trombon, şimdiye kadar bahsedilenlerden çok daha az çalınır. Tenor ve bas trombonlardan daha kısa bir tüpü ve daha küçük bir çanı vardır. Kural olarak, ana enstrüman olarak kullanılmaz, daha çok çocuklar tarafından giriş enstrümanı olarak çalınır. Bununla birlikte, profesyonel tromboncular da alto trombonda ustalaşmışlardır. Büyük enstrümanlardan daha parlak ses çıkarır ve çoğunlukla koro müziğinin yanı sıra senfonik ve opera alanlarında da bulunur. Trombonun türüne bağlı olarak, birçok üretici farklı malzemelerin Kombinasyonuna da izin verir. Aynı trombon modeli daha sonra örneğin pirinçten veya nikel gümüşünden yapılmış bir sürgü veya pirinç veya altın pirinçten yapılmış bir çan ile mevcuttur. Böylelikle şahsa ait Optimal trombon bir araya getirilebilir. Malzemenin ve yüzey sızdırmazlığının sese etkisi olsa bile, öncelikle enstrümanın sesini etkileyen müzisyenlerin kendisinden ve ağızlıktan bahsedilmelidir. En iyi ses, sonuçta enstrüman sanatçısına ve trombonun uygulama alanına bağlıdır. Tenor bas trombonun başka bir valfı vardır, bu da oynatıcının çalışmasını kolaylaştırır. Quart valf denen valfe basılırsa, ek bir valf eğimi etkinleştirilir. Trompet uzatılır ve ton B'den F'ye dörtte bir oranında azaltılır. Ek olarak, böyle bir dördüncü valfe sahip trombonlarda, aralık büyük harf C'den aşağı doğru genişletilir.

Trombon Hakkında Merak Edilenler

Trombon Hakkında Merak Edilenler

Filarmoni gruplarında trombon, bir yandan melodik iletimi ahenkli ve ritmik bir şekilde sürdürürken, diğer yandan kendisini solo bir enstrüman olarak kurmada son derece önemli bir ikili rol oynar. Cazda Trombon, Big Bands ve small Ensembles'da kullanılır ve kullanımında bir dualite sunan az sayıdaki enstrümandan biri olan Klasik / Caz Müziğine hayat verir. Günümüz de kullanılan çeşitli trombon türleri nedeniyle Trombon kullanımı oldukça geniştir, senfonik orkestralarda, cazda, enstrümantal pirinç ve / veya pirinç gruplarından geçerek, Bandolar ve hatta Pop müzikte kullanılmaktadır. Günümüzde trombon, kontrbas trombondan soprano trombona, çubuk ve pistonlu trombon çeşitlerinde ve hatta melez bir çeşitliliğe kadar olan bir enstrüman ailesi olarak kabul edilebilen farklı formatlarda bulunabilmektedir. Müzikal olarak bir konumdan diğerine olan mesafe yarım ton anlamına gelir; bu, ilk konumda çalan notanın dördüncü bir artırılmışıdır ki 6 yarım ton kadar azaltılabileceği anlamına gelir. Önceki iki formu genellikle "süper kemik" olarak adlandırılan bir trombonda birleştirilir. Trombon üfleyen sanatçı, enstrümana üfleme şeklini değiştirerek meydana çıkan sesi birkaç konumda değiştirebilir. Trombonlarda parmak delikleri yoktur, bunun yerine enstrümanda çıkan sesi parmaklar yerine ağızla değiştirilir. Bir trombon sanatçısı dudaklarını ne kadar sıkarsa, üretilen perde yani ses geçişleri o kadar yüksek olur. Notalar, trombon sürgüsü ile kaydırma konumu ve çalıcının enstrümana üfleme şeklinin bir Kombinasyonu aracılığıyla enstrüman üzerinde çalınır. Kullanılan trombon tipine göre kolay; Yapısını standart hale getirerek daha iyi ayarlama ve trombonlar ve diğer araçlar arasındaki homojenlik, daha verimli bir kullanım sağlayan rotorların adaptasyonu mümkündür. Rahat ve sanatçının daha az hareketiyle, sağladıkları konum ve ayarlama özellikleriyle her bir sanatçı tarafından kullanılan teknik bu enstrümanda, çubuğun azalan kromatik ölçeğin sırasına göre yedi farklı noktaya veya "konumlara" yerleştirilmesine olanak tanır. Çubuğun varsayılan yedi uzunluğunun her birine karşılık gelen kulağa hoş gelen sesler elde edilmesini sağlar. Klasik zamanlardan beri, bakır enstrüman üreticileri farklı tonlarda trombonlar yaptılar ve Mozart'tan Berlioz'a tüm besteciler orkestra eserleri için alto, tenor ve bas trombonlar kullandılar. Tenordan daha kısa olan alto trombon, küçük bir üçte birinde daha yüksektir ve ilk pozisyonda Re verir: Bugün aşağı yukarı terk edilmiş, sesi çok zarif ve bu enstrüman için yazılan kısımlar tenor tarafından çok daha homojen bir sesle mükemmel bir şekilde gerçekleştirmek için mümkün hale getirilir.

Nefesli Çalgıların Öncüsü Trombon

Nefesli Çalgıların Öncüsü Trombon

Bu tür enstrümanlar, daha yumuşak ve daha yuvarlak sesleri nedeniyle popülerdir. Enstrümanda kromatik Skalanın uygulanmasına izin veren çubuğun yedi konumundan elde edilen yedi temel sese sahip olmak mümkündür. Bu nedenle trombon nefesli çalgıların öncüsü olarak kabul edilmektedir. Trompet gibi mekanik pistonlar kullanılan trombon ve kaydırıldığında borunun boyutunu değiştiren ve bunun yanı sıra notayı da değişime uğratan hareketli bir valfi vardır. Bu valf trombon’un aralığındaki tüm notaları sunmasını sağlar. Enstrüman tonunu tüm kayıtlarda daha homojen hale getirir, çünkü hava yolunu değiştirmez, sadece yolu artırır veya azaltır. Ayarlamada daha fazla özen gerektirir. Günümüzde en çok kullanılan Trombon modelleri Popüler müzik ve caz içindir. Trombon, hareketli bir çubuğa sahip ilk bakır alettir. Parçaları takmak ve ayırmak yerine, borunun boyutunu büyütmek veya küçültmek için çubuğu alet boyunca geçirmenin yeterli olduğu Modül sisteminin bir evrimidir. Trombonlar, sesi kontrol eden hortumun, uzunluğunu ve çıkışını değiştirmek için sürgüyü kullanarak çalışır. Sürgünün, 1. konumdan 7. konuma kadar sayılan yedi konumu vardır. Enstrüman da bulunan hortum üzerinde herhangi bir konum işareti yoktur. Trombon sanatçıları pozisyonları ve konumları zamanla hissederek öğrenirler. Temizliğinde de bir o kadar dikkatli olunması gerekli olan enstrümanlardan birisidir. Temizleme işlemi titizlikle yapılmalı enstrümanın hassas yapısına zarar vermeyecek türde temizlik ürünleri kullanılmalıdır. Saf su tercihi, kimyasal temizlik ürünleri yerine tercih edilebilir. Enstrüman içi boru şeklinde ince uzun şekle sahip olduğundan ince esnek özellikte ki çubuk ya da tele nemli kumaş sarılıp içinin temizlenmesi, toz ve kirden arınması sağlanabilir. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra ise mutlaka özenle kuruması sağlanmalıdır. Temizlik esnasında parçalar çıkarılıp temizlenirse daha başarılı bir temizlik ortaya çıkmış olur. Özellikle de ağızlık kısmının çıkartılıp akan bir suyun altında yıkanması uygun görülür. Temizlik ve kurutma işlemleri sonrası enstrüman parçaları özenle yerlerine takılmalı ve kullanılmadığı zamanlarda kendi saklama kutusu veya kılıfında nemli olmayan yerde muhafaza edilmelidir. Böylece enstrümanı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Trombon tercihinde hangi tür müzik ile ilgilenileceği ve enstrümanı o müzik türüne uygun kullanabileceği bilinciyle hareket etmeli. Trombonu profesyonel olarak kullanacak olan sanatçının veya henüz başlama evresinde olan bir öğrencinin tercih edeceği trombonlar tüm bu çeşitler, özellikler ve hakkında bilinmesi gereken bilgilerin ışığında farklı teknik özelliklere sahip modeller karşılaştırma yapılarak yorumlara göz atılarak tercih edilebilir.