Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Torna Makinesi

için 495 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Hais 457 MM Ahşap Torna Makinası

    (9)
    16.200 TL SEPETTE 14.142,60 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Mors Kovanı

    (21)
    194,02 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Torna Aynası 125X3

    (7)
    3.562,90 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Torna Aynası Sanou 100X3

    (7)
    2.918,66 TL
    +

Torna Makinesi

Üretim ve montaj sanayisinde en çok kullanılan iş makinelerinden olan torna makineleri, takım tezgahlarının atası olarak bilinir. Torna makineleri metal, demir, ahşap, çelik, yumuşak yüzeyler, plastik gibi malzemelerin işlenmesini ve şekil verilmesini sağlayan makinelerdir. Torna makinelerinden parçaların eşit şekilde çıkabilmesi için tamamlayıcı dönüş şarttır. Tornalama, kesici aletlerin yardımıyla talaş kaldırma işlemidir. Torna makinesi, metal tornalama, ağaç tornalama, termal püskürtme, metal sıvama, cam işleme, çanak çömlek yapımı gibi birçok alanda kullanılır. Çanak çömlek yapımında hamuru şekillendirmek için kullanılan çömlekçi çarkı en çok bilinen torna tezgahlarından biridir. Torna makinesi nedir sorusu, genellikle sert malzemeleri döndürerek pürüzsüz, düz silindirik yüzeylerin elde edilmesinde kullanılan makinedir şeklinde cevaplanabilir. Torna makinesinin icat edilmesi sanayi devriminde önemli rol oynamıştır. Üretimi artırmış, birçok yeniliğe ve gelişmeye imkân sağlamıştır. Torna makineleri ayaklar, gövde, iş mili ya da diğer bir adıyla fener mili, gezer punta, hız kutusu, talaş tavası, kalemlik, kavrama makası, soğutma sıvı deposu, ana mili, çalıştırma kolu, ayna, yağ göstergesi, elektrik motoru, avadanlıklar gibi birçok bölümden oluşur. Torna makinelerinin temel olarak üniversal ve otomatik olmak üzere 2 farklı türü bulunur. Üniversal torna makineleri manueldir, bir operatör tarafından kullanılır ve kullanımı ustalık gerektirir. Otomatik torna makineleri yani CNC torna makinesi ise belirli bilgisayar yazılımlarıyla kullanılır ve sadece belirli talimatların verilmesi çalışması için yeterlidir. Torna makinelerinde genellikle konik ve silindirik yüzeyler işlenir. Makinenin iç ve dış kısmında bulunan kesici aletler dairesel hareketlerle görevini yapar. Torna makinelerinde delik açma, frezeleme, kılavuz salma, vida açma işlemleri yapılır. Bunların yanı sıra demir, çelik, yumuşak alaşımlar, plastik malzemelere istenilen şekiller verilebilir. Atölyeniz için torna makinesi seçeneklerini değerlendirebilir torna makinesi fiyatları açısından çeşitli ürünleri inceleyebilirsiniz. Farklı ürünlere göz atmak için elektrikli aletler yapı market sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Torna Makinesi Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Torna Makinesi Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Üretim sektöründe farklı ihtiyaçlara cevap veren birçok torna makinesi ve torna tezgâhı modeli bulunmaktadır. Kullanım amaçlarına göre masa tornaları, saatçi tornası, üniversal, hidrolik kumandalı, elektronik kontrollü, özel torna modelleri bulunur. Ahşap tasarım, marangoz ve mobilya atölyelerinde kullanılan ahşap torna makinesi diğer adıyla ağaç torna makinesi, ahşabın eşit ve istenilen boyutlarda kesilmesini ve şekillendirilmesini sağlayan makinelerdir. Hassas parçalar için üretilmiştir. Ahşap parçası döndürülerek kesme aletlerinin yardımıyla istenilen şekli alması sağlanır. Ahşap parçasından istenen kısmı eşit bir şekilde çıkarır. Ahşap hızlı ve kolay bir şekilde şekillenmiş olur. Saatçi tornası, mikro teknoloji olarak adlandırılan küçük parçalardan oluşan eşyaların yapımında kullanılır. Çok küçük ve hassas parçaların işlenip şekillendirilir. Masa tornası saatçi tornasından biraz daha büyük yapıdadır. Masa üzerine monte edilerek kullanılır. Vida açma, elektronik cihaz parçaları, teksir makinesi parçaları üretiminde tercih edilirler. CNC torna makinesi otomatik özelliğe sahip olduklarından her türlü malzeme ve el işi ürünlerde rahatlıkla kullanılabilirler. Bilgisayar destekli sayısal kontrollü makinelerdir. Gövde, kontrol ünitesi, taşıyıcı kızaklar, hidrolik ünite, iş mili motoru, iş mili, ayna, taret, karşı punta, kesme sıvı tankı, taret, talaş konveyörü gibi ekipmanları içermektedir. Talaşlı imalat adı verilen silindirik ya da çeşitli formlardaki parçaların kesici takımlar yardımıyla talaş kaldırılması gereken durumlarda yaygın şekilde kullanılır. Metal torna makinesi çelikten itibaren hemen hemen her tür metal için kullanılabilir. Plastik ve diğer malzemelerin ortaya çıkmasıyla geniş bir malzeme yelpazesinin işlenmesinde kullanılır. Genellikle büyük ebatlardadır. Yatay metal torna makinesi geniş bir teknolojik yapıya sahiptir. İç ve dış silindir, halka oluğu, koni, uç düzlem, çeşitli dişler gibi birçok yüzey çeşidini işleyebilir. Delik açabilir, delikleri ve tırtılları karşılıklı hale getirebilir. Torna makineleri çeşitli ebatlarda olabilir. 30 cm torna makineleri daha çok hassas işlerin yapımında kullanılır. Seramik torna makinesi sağlık sektöründen yapı gereçlerine kadar birçok malzemenin üretiminde kullanılan makinelerdir. En sert malzemelerden biri olan seramiğin torna için uygun olanları oldukça kırılgan yapıya sahiptir. Bu nedenle torna işlemi diğer malzemelere göre çok hassas biçimde yapılmalıdır. Seramik torna makinesinin seçimi kadar elmas uç seçimi de önemlidir. Elmas uç mümkün olduğu kadar sert ve ince olmalıdır. Ev tipi seramik tornası modelleri vardır. Kil hamurundan çömlek yapmak için uygundur. Çömlek yapımına yeni başlayan ve profesyoneller için uygundur. Saat yönünde, saat yönünün tersine dönebilir. Tekerlek dönüş yönü ani biçimde değil tekerlek durduktan sonra değiştirilir.

Torna Makineleri Nerelerde Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

Torna Makineleri Nerelerde Kullanılır, Avantajları Nelerdir?

Torna makineleri farklı alanlarda kullanıldıkları için her makinenin kendine özel avantajları bulunur. Temel olarak endüstride çok sık kullanılan ahşap, metal, demir, seramik malzemelerin işlenmesinde yararlanılır. Yıpranan ve tamir gerektiren elemanların onarılması için kurulan atölyelerde torna makinelerine rastlamak oldukça olağan bir durumdur. Torna makinelerinin genel avantajlarından bahsedildiğinde vida açma, delik delme, kılavuz salma, frezeleme, taşlama, profillerin tornalanması gibi işlemlerin kolay ve daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağladığı söylenir. Hem büyük işletmelerde hem de küçük işletmelerde kullanılabilen boyutlarda bulunabilirler. Ürünlerin seri şekilde yüksek verimde üretilmesini sağlarlar. Saatçi torna makineleri diğer torna makinelerine göre daha basit bir yapıya sahiptir. Yalnızca kalem ve aynadan oluşan kurulumları vardır. Masa tornaları gibi küçük ve hassas parçaların işlenmesinde kullanılır. Üniversal torna makineleri pek çok işlemi yapabildiği için çok amaçlı torna makinesi denilebilir. Makine sektöründe en çok tercih edilen torna makinelerinin başında gelir. Hidrolik kontrollü torna makineleri hidrolik çalışma prensibi üzerinden işlem yapar. Dişli tornalara göre daha sessiz çalışır. Özellikle hassas yüzeylerin işlenmesinde kullanılan makinelerdir. Elektrik kontrollü yani CNC torna makinelerinde el becerisinin yerine bilgisayar zekâsı devreye girer. Uzaktan kumanda ile kontrol edilirler ana kumandası bilgisayardır. Elektronik beyne sahip olduklarından ürünlerin seri şekilde imal edilmesine olanak sağlarlar. Geleneksel torna makineleri üniversal olarak adlandırılır. Üniversal torna makinelerine çeşitli aparatlar takılabildiği için farklı alanlarda kullanım olanağı sağlar. Ağaç torna makinesi bilinen en eski torna makinesidir. Diğer torna makineleri bu basit torna makinesinden ilham alınarak geliştirilmiştir. Parça ile torna makinesini kullanan operatör arasında ayarlanabilen metal ray bulunur. Genellikle ahşap kâse ve tabak yapımında kullanılırlar. Özel torna tezgâhları kendi içlerinde bazı kategorilere ayrılırlar. Revolver torna makinelerinin üzerinde altıgen bir yapısı olduğu bu isim verilmiştir. Fazla sayılardaki parçaların işlenmesinde kullanılır. Otomat torna makinesi, somun, pim, vida gibi makine parçalarının seri şekilde üretilmesini sağlar. Düşey torna makineleri ağır parçaları daha kolay bir şekilde bağlamak için kullanılır. Hava tornası büyük makine parçalarının işlenmesinde kullanılır. Kopya tornası pek çok parçanın özdeş bir şekilde işlenmesini sağlar. Hobi torna makinesi, butik ve özel üretimler için uygundur. Adından da anlaşıldığı gibi hobi amaçlı çalışmalarda kullanılır. Farklı malzemeler kullanılarak çeşitli yaratıcı ürünler elde edilebilir.

Torna Makinesi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Torna Makinesi Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Torna makinesi satın alırken öncelikle torna makinesinin hangi amaçla kullanılacağı belirlenmelidir. Her torna makinesinin kendine göre torna tezgâhı vardır. Yapılacak işleme göre öncelikle torna makinesi daha sonra seçilen makineye göre torna tezgâhı belirlenmelidir. Satın alınacak torna makinesinin kalitesi en önemli kriterlerin başında gelir. Torna makinesinde kullanılan malzemenin kalitesine dikkat edilmesi uzun ömürlü kullanım sağlayacağından bütçe açısından yararlıdır. Hassas torna makineleri ahşap oymacılığı veya saat parçaları için tercih edilebilir. Torna makinesinin küçük boyutlarda olması işin kolay ve seri şekilde yapılmasını sağladığı gibi fazla yer kaplamaz. Küçük işletmeler için tercih edilebilir. Özellikle seri bir şekilde ağır makine parçaları üretimi yapan büyük işletmeler tercihlerini büyük ayaklı torna makinelerinden yana kullanabilirler. Torna makinesinin gücü ve kapasitesi seçimde önemli olan faktörler arasındadır. Otomatik torna makineleri seri üretim için uygundur. Saat üretimi ya da el işçiliği gerektiren özel tasarımlar için genellikle saatçi tornası veya küçük torna makinesi tercih edilir. Metal parçaların torna makinesinde iyi bir şekilde işlenebilmesi için elmas takım çeliğinin uygulama yapılan metalden daha sert olması gerekir. Takım çeliklerin metale temas ettiği anda metal talaşının yüzeyden kolay ve düzgün bir şekilde ayrılabilmesi önemli bir durumdur. Bakır veya saflık derecesi yüksek olan demir gibi parçalarda sert takım çeliklerinin kullanılması uygun olmayabilir. CNC torna makineleri otomatik özelliğe sahip olduklarından farklı malzemelerde ve el işi ürünlerde rahatlıkla kullanılabilirler. Seramik malzemeler çok kırılgan yapıya sahip oldukları için torna makinesinin malzemeye uygun yapıda olması gerekir. Seramik parçalarda tane yapısı oldukça önemlidir. Taneler arasında kalan sert çökeltiler tornalama sırasında elmas uçla temas ettiğinde çatlamalar oluşabilir. Sonrasında bu çatlaklardan büyük kırıklar meydana gelebilir. İşlenen parçanın zarar görmesine neden olur. O nedenle seçilen ucun sert ve ince olması gerekebilir. Uç özelliğini kaybettikçe yenilenmeli, değiştirilmelidir.

Metal Torna Makinesi Nasıl Kullanılır, Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Metal Torna Makinesi Nasıl Kullanılır, Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Tornalama işlemine başlamadan öncelikle torna makinesinin kontrol işlemleri yapılmalıdır. Makinenin gres diyagramı uygun gres ile doldurulur. Her bölümün elektrik tertibatı, tutacakları, aktarma parçaları, koruma ve sınırlama cihazlarının güvenilir olup olmadıkları kontrol edilmelidir. Torna makinesinin her bir dişlisi sıfır konumda ve kayışları ise sıkı olmalıdır. Yatak yüzeyinin zarar görmemesi için metal nesneler doğrudan depolanmamalıdır. İşlenecek parça çamurlu kumlu olmamalıdır. İşlenecek parçası kenetlenmeden, yüklenmeden önce her şeyin yolunda olup olmadığını test etmek için torna makinesi boş olarak çalıştırılmalıdır. Öncelikle yağlama pompası çalıştırılmalıdır. Böylelikle yağ basıncı, başlamadan önce takım tezgahının gereksinimlerine ulaşması sağlanır. Tekerlek ayarlandığı zaman güç kesilmelidir. Ayarlamadan sonra bütün cıvatalar sıkılmalıdır. Anahtar zamanında çıkarılmalı deneme için iş parçası da çıkarılmalıdır. İşlenecek parça yüklendikten sonra ayna anahtarının ve işlenecek parçanın yüzer anahtarı çıkarılır. Punta, krank kolu yapılacak işleme göre uygun şekilde ayarlanarak sıkılmalı ve kelepçelenmelidir. İşlenecek parça, fikstür ve aletin montajı güvenli şekilde yapılmalıdır. Yüzer kuvvet aracı, makineyi çalıştırmak için bıçak kısmını iş parçasının içine gelecek şekilde uzatılmalıdır. Merkez çerçeve kullanılırken merkez ayarlanmalı, iyi şekilde yağlanmalı, desteklenmelidir. Uzun parçalar işlenirken milin arkasında bulunan çıkıntılı kısım fazla uzun olmamalıdır. Şayet çok uzunsa yükleme çerçevesi takılmalı, tehlike işareti asılmalıdır. Besleme yaparken çarpışmayı engellemek için bıçak işe yakın tutulmalı, arabanın hızı eşit olmalıdır. Takım değiştirileceği zaman işlenecek parçadan uygun uzaklıkta olmalıdır. Kesici takım sabitleştirilmelidir. Tornalama takımının uzunluğu bıçak kalınlığının 2,5 katından fazla olmamalıdır. Eksantrik parçalar işlediği sırada aynanın ağırlık merkezini dengeleyebilmek için uygun bir karşı ağırlığa sahip olmalı aynı zamanda aracın hızına da uygun olmalıdır. Kart, gövde ve işlenecek parçanın dışındaysa koruyucu tedbirler alınmalıdır. Takım ayarlarının ayarı yavaş olmalıdır. Takım ucu işlenecek parçadan 40-60 mm uzaklıkta olduğu zaman doğrudan besleme yerine manuel besleme kullanılmalıdır. İşlenecek parça eğe ile honlanırken takım tutucu güvenli konuma getirilmelidir. Torna makinesini kullanan operatör sağ eli önde, sol eli arkada olacak biçimde aynaya bakmalıdır. İşlenen parçanın yüzeyinde anahtar oluğu bulunuyorsa eğe ile işlenmesine izin verilmemelidir. İç deliğin parlatılması sırasında aşındırıcı bez parmakla tutulmamalıdır. Takım otomatik şekilde hareket ettirildiğinde taban kısmının aynaya çarpmasını engellemek için küçük takım tutucu taban ile aynı seviyede ayarlanmalıdır. Büyük ve ağır parçaları keserken yeterli miktarda işleme payı bırakılmalıdır. Tornalama işlemi bittikten sonra güç kapatılır ve iş parçası çıkarılır. Her tutamak sıfır konuma getirilir, indirilir ve aletler temiz bir şekilde bırakılır.

Torna Tezgahını Oluşturan Ana Kısımlar ve Özellikleri

Torna Tezgahını Oluşturan Ana Kısımlar ve Özellikleri

Farklı modellerde torna makineleri olmasına rağmen genel olarak torna makinelerinin belli başlı bazı kısımları vardır. Gövde ve ayaklar, torna makinesinin diğer kısımlarını üzerinde taşır. Torna tezgahının ana çatısıdır. Genelde torna makinelerinin gövdeleri bir bütündür. Ağır, döküm ve sağlamdır. Gövde kısmı ayaklarla zemine oturur. Yüzey kısmında kayıtlar bulunur. Kayıtlar, gezer punta ile araba kısmını üzerinde taşındığı raylardır. Raylar düz ve V kesit şeklinde olabilir. Fener mili ve fener mili kutusu, fener miline hareketi ileten ve fener milinin yataklandırıldığı ve hareket iletim organlarının olduğu bölümdür. Fener mili, fener mili kutusuna yataklandırılmış içi boydan boya delikten oluşan bir mildir. Ön ucu puntaların ya da konik saplı aletlerin takılması için konik şeklinde yapılmıştır. Fener milinin içinin boydan boya delik olması, monte edilen parçaların demonte edilmesinde ve uzun parçaların delikten geçirilip torna edilmesi açısından yarar sağlar. Fener milinin konik ucuna aynı büyüklükte bir kovan geçirilerek içine punta takılır. Fener mili puntası işlenecek parçayla beraber döndüğü için hareketli punta olarak da adlandırılır. Torna puntası konik saplı ve sivri uçludur. Vidalı uç, uzun konikli ve kamalı uç, kam kilitli uç en çok kullanılan fener mili uçlarıdır. Gezer punto, torna kayıtları üzerindeki hareketli taban kısmı ile tabana ayar vidaları ile bağlanan gövde olmak üzere iki kısımdan oluşur. Araba, torna gövdesindeki kayıtlar boyunca ileri geri şekilde hareket eden, ilerleme yönünü düzenleyen dişli çarklar ile diğer birçok parçadan oluşan bölümdür. Torna arabası, enine araba, boyuna araba, kalemlik ve kumandaları, siper gibi mekanizmalarla birlikte bir bütündür. Araba dişli kutusu, arabanın otomatik ya da elle hareket ettirilmesini sağlayan dişlileri, kolları ve kavramaları taşımaktadır. Siper, enine arabanın üzerine yerleştirilmiştir. 360 derece dönebilir. Herhangi bir konumda sabitlenebilir. Kısa iş parçaları siperden yararlanılarak konik olarak işlenebilir. Kalemlik, siper üst tablası üzerindeki bir T oluğu içerisinde hareket eden kısımdır. Torna kalem ve katerlerinin bağlanması için kullanılır. Vida çekme sistemi ise ana mili, ilerleme ve vida çekme, talaş mili ile fener mili arasındaki hareket iletimini sağlayan sistemdir. Norton adı verilen hız kutusundan yararlanılır. Bu hız kutusunun önünde bir gösterge cetveli ya da çizelge bulunur. Bu çizelge kullanılarak devir sayıları, hız kademesi ve açılacak vidanın adımları belirlenir. Hobi olarak ahşap işleri yapmaktan hoşlanıyorsanız kategori sayfamızda yer alan mini ahşap torna makinesi modellerini inceleyebilir yaratıcı çalışmalar yapmak için edinebilirsiniz. Beğendiğiniz torna makinesi modeli ve yedek parçalarını alışveriş sepetinize ekleyerek kolayca siparişinizi oluşturabilirsiniz.