Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Renk

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Ayakkabı Bağcığı

için 463 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Ayakkabı Bağcığı

Ayakkabı bağcığı, genellikle ayakkabıların ön tarafında bulunan, ayakkabının ayağa uymasını, ayaktan çıkmamasını sağlayan ip şeklinde şeritlerdir. Ayakkabı bağcıkları ayakkabıların kolayca giyinip çıkarılmasını sağlarlar. Ayakkabılarda kullanılan aksesuarlardan biri olan ayakkabı bağcığı, ayakkabıların görüntülerini önemli ölçüde değiştirir. Ayakkabılar, farklı renklerde ve tarzlarda ayakkabı bağcıkları kullanılarak kıyafetlere uygun hale getirilebilir. Dikkat edilecek nokta ayakkabının tarzına ve stiline uygun ayakkabı bağcığı seçebilmektir. Giyilen ayakkabının şık olmasının yanı sıra konforlu olması da sağlık açısından da son derece önemlidir. Akıllı kilitli, yuvarlak, yassı, postal ve botlar için özel ve üretildikleri malzemelerin türlerine göre birçok ayakkabı bağcığı çeşidi vardır. Ayakkabı bağcıkları pamuk, deri, silikon gibi farklı materyallerden üretilirler. Uzunlukları genellikle 100 cm’dir ve çift olarak satılırlar. Botlarda kullanmak için daha uzun çeşitleri mevcuttur. Sizde bağcıklı ayakkabılarınızda farklı ayakkabı bağcığı çeşitlerini kullanmak istiyorsanız ayakkabı bakım ürünleri sayfamızı ziyaret ederek ayakkabı bağcığı modelleri çeşitlerini görebilir beğendiğiniz ayakkabı bağcıklarını sipariş oluşturarak alışveriş sepetinize ekleyebilirsiniz.

Ayakkabı Bağcığı Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Ayakkabı Bağcığı Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Ayakkabı bağcığı, sınırsız denilebilecek kadar çok renkler ve desenlerden oluşan çeşitleriyle her zevke ve tarza hitap eder. Klasik, gündelik, spor, yürüyüş ayakkabılar farklı renk ve uzunluklarda olan ayakkabı bağcığı özel zevkler doğrultusunda kullanılabilir. Ayakkabı bağcığı modellerinden mumlu veya mumsuz ayakkabı bağcıkları genellikle klasik tarz ayakkabılarda ve botlarda kullanılır. Yuvarlak ve yassı çeşitleri vardır. 20 değişik kalınlık ve genişlikte üretilirler. Uzunlukları 60 cm ila 120 cm arasında değişir. Daha çok siyah, kahverengi, beyaz, bordo, bej gibi belirli renklerde tercih edilmelerine rağmen 300’den fazla renk seçeneği mevcuttur. %100 pamuk üzerine doğal apre ve parlatma işlemleri sonucunda deri görünümü verilir. Doğaya ve insan sağlığına zarar teşkil etmeyen yöntemlerle boyanır. Dayanıklı olmaları ve düşük yıpranma özellikleri sayesinde uzun ömürlü kullanım sağlarlar. Farklı örgü yöntemleriyle üretilen sıra dışı görünümlü çeşitleri kösele ayakkabılarda ve günlük ayakkabılarda kullanılabilir. Ayakkabı bağcığı fosforlu çeşitleri yeşil, sarı, turuncu, kırmızı, pembe gibi birçok göz alıcı canlı renkleri mevcuttur. Fosforlu renklerin üzerine desen baskılı çeşitleri daha spor tarz ayakkabılarla uyum sağlar. Fosforlu ayakkabı bağcığı farklı uzunluklarda temin edilebilirler. Genellikle çift olarak sunulurlar. Botlar ve spor ayakkabılarda kullanım için daha uygundur. Polyester ayakkabı bağcığı, %100 polyesterden günlük spor ayakkabılarda ve botlarda kullanılmak üzere değişik kalınlıklarda ve değişik örgü teknikleri kullanılarak üretilirler. Botlarda kullanılan çeşitlerine su iticilik ve alev geciktirme özelliği kazandırılmış çeşitleri vardır. Ayakkabı bağcığı akıllı kilitli yassı kilitli, metal kilitli çeşitleri vardır. Bağcıklar bağlanarak değil de kilitleri sayesinde sıkıştırılarak ayağa uygun hale getirilir. Birçok renk seçeneğinde ve örgülü, desenli çeşitleri mevcuttur. Pratik kullanım sağlarlar. Özellikle bağcık bağlamayı öğrenememiş çocukların ayakkabılarında kullanılabilir. Akıllı kilitli bağcıklar sayesinde çocuklar bağcıkların çözülmesinden dolayı oluşabilecek tehlikelerden korunmuş olur. Bağcıklar kilit mekanizmasına takıldıktan sonra kilit ileri geri hareket ettirilerek bağcık istenilen uzunlukta ayarlanır. Ayakkabı bağcığı elastik sağlam ve esnek yapıları sayesinde ayakkabılar her giyildiğinde bağcıkların bağlanmasına gerek kalmaz. Yassı ve yuvarlak çeşitleri vardır. Kilitli ve kilitsiz modelleri arasından tercih yapılabilir. Bu türden ayakkabı bağcığı zorlu koşullarda gerektiği kadar esneyerek konforlu bir kullanım sağlar. Ancak doğa yürüyüşleri, outdoor aktiviteler gibi ayak ve bileklerin stabil kalması gereken aktiviteler için uygun olmayabilir. Mıknatıslı ayakkabı bağcığı, ayakkabılarda şık bir görüntü sağlar. Lastikli oldukları için ayakkabıyı giyip çıkarırken zorluk çekilmez. Her ayakkabıya uyar. Özellikle çocuk ayakkabıları için ideal ürünlerdir.

Ayakkabı Bağcığı Hangi Malzemelerden Üretilir?

Ayakkabı Bağcığı Hangi Malzemelerden Üretilir?

Ayakkabı bağcıkları sadece ayakkabıları ayaklara sabitlemekle kalmayan aynı zamanda kıyafetlerle uyumlarıyla genel görünümü tamamlayan aksesuarlardır. Ayakkabı bağcığı üretiminde pamuk, kenevir, deri, polyester, silikon, jüt gibi sağlam malzemeler kullanılır. Pamuk gibi doğal malzemelerden üretilen bağcıklar zarif ve şık dururlar. Bu nedenle daha çok klasik ayakkabılarda tercih edilirler. Bu bağcıklar çözülmeden uzun süre bağlı kalabilirler. Elastik ayakkabı bağcıklarına göre esneme payları sınırlıdır. Standart ayakkabı bağcıkları yassı, kalın, ince, yuvarlak şekillerde üretilir. Mumlu ayakkabı bağcığı diğer çeşitlere göre daha sert yapıdadır. Doğal balmumu ya da parafin bazlı balmumuyla kaplanırlar. Genellikle klasik ve işçiliğin ön planda olduğu ayakkabı modellerinde kullanılan mumlu ayakkabı bağcıkları uzun süre şekillerini korur. Naylon ve polyester malzemelerden üretilmiş bağcıklar, canlı renkleriyle dikkat çekerler. Lif yapıları oldukça kaygan olduğu için kolay çözülebilirler. Yeni nesil silikon ayakkabı bağcıkları, kaliteli silikondan üretilirler. Oldukça esnektir, yırtılmazlar. Ayakkabının giyilip çıkarılması her yönden kolaydır. Son derece kolay temizlenirler. Her biri yaklaşık 4 ila 8 cm’dir bağlayıp çözmeden ayakkabı giyinip çıkarılabilir. Ayakkabıya uygun uzunlukta seçilmeleri gerekir. Bir kere takılır her zaman kullanıma hazırdır. 24 ila 50 numara ayakkabılar için uygundur. Ayakkabı bağcığı renkleri ana renklerden ara renklere, pastel renklerden fosforlu renklere kadar sayılamayacak renk çeşitlerine ek olarak renklerin karışımından oluşan desenleriyle de bol seçenek sunar. Siyah, beyaz, kahverengi gibi renkler daha klasik ayakkabılarda tercih edilir. Fosforlu ve desenli ayakkabı bağcıklar ise daha çok spor ayakkabılar ya da gündelik ayakkabılarda kullanılır. Siyah, beyaz ayakkabı bağcıkları her tarz ayakkabılarda kullanılabilir. Deri ayakkabı bağcığı, hakiki deriden üretilirler. Timberland ayakkabılar için üretilen çeşitleri yassı ve 3 mm genişliğindedir. Sarı, mavi, turuncu, siyah, beyaz gibi renklerde üretilirler. Klasik ayakkabılarda kullanılan deri bağcıklar yuvarlak şekillidir.

Ayakkabı Bağcığı Nasıl Bağlanır? Ayakkabı Bağcığı Neden Kendiliğinden Çözülür?

Ayakkabı Bağcığı Nasıl Bağlanır? Ayakkabı Bağcığı Neden Kendiliğinden Çözülür?

Ayakkabı bağcıkları, ayakkabıları ve botları ayağa sabitlemek için kullanılan şerit şeklinde aksesuarlardır. Standart ayakkabı bağcığı 1 çift her iki ucunda aglet adı verilen sert bir bölüm bulunan ve ip ya da kordondan oluşur. Genellikle ayakkabıların ön kısmının her iki tarafında bulunan delik, halka veya kancalardan geçirilir ve her iki ucu birbirine bağlanarak ayakkabının ayağa sabitlenmesi sağlanmış olur. Bağcıkların gevşetilmesiyle ayakkabı ayaktan rahatça giyilip çıkarılır. Ayakkabı bağcıkları genellikle fiyonk düğümü yapılarak üst kısımdan bağlanır. Common Bow adı verilen bu bağlama stilinde hızlı çözülmeyi sağlamak için ikinci yarım düğüm ilmekli şekilde biri diğerinin üzerine bağlı iki yarım düğümden oluşur. Common Bow bağlama stilinin dışında Shoemaker’s Düğümü, Better Bow Düğümü, Turquoise Turtle Düğümü, Surgeon’s Düğümü, Ian’s Secure Düğümü, Double Slip Düğümü çeşitleri de vardır. Bu düğümleme stillerinin hepsi düğümün üst kısmına bir yerine iki kere ilmek atma şeklinin türleridir. Ayakkabının modeline, türüne ya da kişinin kendi zevkine göre bağcık bağlama stili değişebilir. Çocuklara ayakkabı bağlamayı kolayca öğretebilmek için bağcıklardan birinin alt kısmı kahverengiye, orta kısmı yeşile üst kısmı ise tekrar kahverengiye boyanır. Böylece bağcıkla ilmek yapılırken yeşil rengin ağacın yaprakları gibi daima üstte durması gerektiği düşündürülerek öğretilebilir. Tavşan kulağı bağlama şekli, bağcıklı ayakkabı kullananlar için pratik bir yöntemdir. Dayanıklı olduğu için sık kullanılan bir tekniktir. Bu teknikte öncelikle bir düğüm atılır. Sonra bağcık uçlarından biri tavşan kulağı şeklinde ikiye katlanır. Kıvrılan bağcık kısmının küçük, kalan bağcık kısmının ise uzun olması gerekir. Diğer uç da ikiye katlanarak aynı şekilde kulak yapılır. En sonunda iki kulak birbirine düğümlenerek sıkılır. Sihirli parmak tekniğinde ise, önce bağcık ikiye katlanır. Sağ elin baş ve serçe parmağı ikiye katlanan ucun üstüne, diğer üç parmak ise altına yerleştirilerek sıkıca tutulur. Baş parmak ve işaret parmağı bağcığı kıskaç gibi tutmalıdır. Bağcığın diğer ucu aynı şekilde sol elle tutulduktan sonra eller birbirine iyice yaklaştırılır. Sol eldeki tavşan kulağı sağ elindekinin içinden geçirilir. Sonra sağ eldeki kulağın alttaki kısmı tam ortadan içe doğru çekilir. Yani iki bağcığın x şeklini oluşturması sağlanır. Kulaklar çapraz pozisyonda birbirinin içinden geçirildikten sonra sıkıca düğüm atılır. Ayakkabı bağcığı neden kendiliğinden çözülür konusunda yapılan bir araştırmada, yürüme esnasında ayaklara ve bağcıklara etki eden kuvvetlerin karmaşık etkileşimi sonucunda saniyeler içerisinde ayakkabı bağcıkları çözülür sonucuna varılmıştır. Atılan adım esnasında bir şaklama şeklinde öne doğru savrulan bağcıkların üzerindeki kuvvet adeta görünmez bir el gibi davranarak önce düğümü gevşetir sonra bir anda bağcığı çözer. Başka bir araştırmaya göre ise ayakkabı bağcığının kendiliğinden çözülmesinin nedeni yanlış bağlanmasıdır. Abok 1212 numara düğüm çeşidinin biri sağlam biri zayıf olmak üzere iki farklı çeşidi vardır. Eğer ipler düğümün tabanında çekilirse, düğüm kendini ayakkabıya paralel olarak aşağıya yönlendirir. Bu düğümün zayıf şeklidir. Düğüm basitçe alttan üste doğru atılır bağlantı düğümün altından çekilirse, fiyonk kendini ayakkabının eninin tersine yönlendirir böylece daha sağlam çözülmeyen bir düğüm atılmış olur.

Ayakkabı Bağcığı Hangi Şekillerde Takılır? Akıllı Elastik Ayakkabı Bağcığı Nasıl Takılır?

Ayakkabı Bağcığı Hangi Şekillerde Takılır? Akıllı Elastik Ayakkabı Bağcığı Nasıl Takılır?

Ayakkabı bağcıkları, kullanılan ayakkabıya göre farklı şekillerde takılır. Ayakkabı bağcığı takma tekniklerinden çember tekniği, özellikle spor ayakkabılarında kullanılan bir tekniktir. Spor ayakkabı kullanımında en önemli noktalardan biri spor yaparken bağcığın kolay bir şekilde açılmamasını sağlamaktır. En dayanıklı bağcık takma şekli bu yöntemdir. İlk önce basit bir düğüm atılır, sonra bir düğüm daha atılır fakat sıkılmaz. İki düğümün arasında bir çember oluşur. Çember bozulmadan bağcığın uçlarından biri ayakkabının burundan topuğuna doğru hizalanır. Dik bir şekilde çemberden geçirilir. Aynı biçimde diğer uçta geçirildikten sonra oluşan kulaklar çekilerek çember kapatılır. Bu yöntem bileksiz ayakkabı modellerinde de kolaylıkla uygulanabilir. Bot modelleri için pek uygun değildir. Düz çubuk tekniği, ayakkabı bağcığına dışarıdan bakıldığı zaman yatay ve paralel görünür. Klasik ayakkabıların sade ve düzenli görünümlerinin korunması için genellikle düz çubuk tekniği kullanılır. Bu teknik kapalı bağcık sistemi kullanılan ayakkabılar için uygundur. Çünkü çapraz bağcıkların merkezi ve bağcıkların geçişleri, ayakkabının yanlarının ortada bir araya gelmesini engeller. Merdiven tekniği, merdiven şeklinde göründüğünden bu ismi almıştır. Ayakkabı bağcığı 100 cm uçları sol ucu soldaki delikten sağ ucu sağdaki delikten geçirilir. Deliklerin sonuna kadar bu şekilde gidilir. Çapraz takma tekniği, en yaygın bağcık takma tekniğidir. Aynı zamanda en güçlü ve en verimli takma tekniğidir. Spor ayakkabılar ve botlar için daha uygundur. Çapraz bağcık takma tekniğinde her iki bağcık ucunun çapraz deliklere takılmasıyla oluşur. Derby ayakkabılarda bu teknikte kullanılabilir. Kafes tekniği, her iki bağcık birkaç defa üst üste gelerek kafes görünümü oluşur. Sağlam olmasının yanı sıra bu teknikle amaç ayakkabıların daha şık görünmesini sağlamaktır. Ayakkabı bağcığı ayakkabının ilk deliklerine takılır. Bağcık ayakkabının dışındayken uçları her iki taraftaki ilk deliklere takılarak kafes bağcıklar oluşturulur. Eğer bağcıkların saya üzerinde görünmesi istenmiyorsa dilin altından bağlanabilir. Uçlar sayanın içine sıkıştırılabilir. Bunu yaparken bağcıklar çok sıkı olursa dil havada kalabilir o nedenle gevşek bağlamaya dikkat edilmelidir. Hacimli olan yuvarlak bağcıklar dilin altından potluk yaratabilir. Bağcık gizlemek özellikle düz bağcıklarda daha başarılı olur. Düğümün görünmesi istenmiyorsa başka bir seçenekte akıllı kilitli bağcıklar kullanılabilir. Döngü bağcık takma stili, bu stil sayesinde rahatlıkla spor, normal aktivite ve etkinlikler yapılabilir. Nerede koşuluyorsa ayağın ayakkabı içindeki konumunun değişmesini önleyen rahat bir oturuş sağlanmış olur. Klasik bağcık takma tekniklerindeki gibi başta düz bir çizgi daha sonrasında bağcıkların x şeklinde deliklerden takılmasıyla biter. Boşluklu takma stili, yüksek ayak tabanı kemerine sahip olanlar için faydalı bir takma stilidir. Bağcıklar biraz daha bastırılmış x şeklinde, iki boşluk daha bağlandıktan sonra kalan uçlar düz şekilde geçirilir. Düz olarak geçirilen uçlar iç kısma gelmelidir. Daha sonra bağcıklar dikey olacak şekilde geçirilir. Bu şekilde geçirilen bağcıklar ayakkabının yanlarındaki büyük boşluklardan çapraz şekilde geçirilir. Ayak tabanında sorunu olan kişiler için uygun bir yöntemdir. Akıllı elastik ayakkabı bağcıklar bir kere takıldıktan sonra bağlamaya gerek kalmaz. Bağcıklar ayakkabıya tercih edilen şekilde takılır. Akıllı kilidin düğmesine bastırılarak bağcıkların ucu kilidin içinden geçirilerek sabitlenir. Bağcığın uçları kilidin 5 veya 8 cm altından kesilir. Bağcık uçları, kıskacın içinden geçilerek uçların açılıp dağılması engellenir. Hareket ederken bağcığın sallanması istenmiyorsa uçların yerleştirildiği kıskaç, bağcığın herhangi bir yerinden geçirilerek sabitlenmesi sağlanır.

Ayakkabı Bağcığı Nasıl Temizlenmelidir?

Ayakkabı Bağcığı Nasıl Temizlenmelidir?

Ayakkabıların temizliği kadar bağcıklarının temizliği de önemli bir ayrıntıdır. Özellikle açık renkli bağcıklar daha çabuk kirlenir. Ayakkabı bağcıklarını temizlemek için farklı yöntemler kullanılır. Ayakkabı bağcıkları, ayakkabıdan çıkarıldıktan sonra fırçalanarak kaba temizliği alınır. Bir kovaya ılık su konulur içine sabun ve çamaşır deterjanı eklenir. Ayakkabı bağcıkları bu sabunlu ve deterjanlı suyun içine atılır, kirler yumuşayana kadar bekletilir. Tekrar fırça yardımıyla fırçalanarak kirlerin temizlenmesi sağlanır. Ardından suyla iyice durulanır. İstenilen temizliğe ulaşılmadıysa bu işlem birkaç kere daha tekrarlanır. Daha sonra bağcıklar durulanır, asılarak kurutulur. Ayakkabı bağcığı temizlemenin başka bir yöntemi ise sirke ve karbonat kullanmaktır. Ayakkabı bağcığı sıcak su içerisinde bekletilir. Sıcak sudan çıkarılan bağcıkların üzerine bir tatlı kaşığı kadar karbonat dökülür. Bir süre elde ovalandıktan sonra içerisine sirke konulan soğuk suyun içerisine bırakılır. Sirkeli suyun içerisinde 30 dakika bekletilen bağcıklar suyla durulanarak temizlenir. Deri bağcıklar pamuklu bağcıklar gibi kiri içine geçirmediğinden temizliği daha kolaydır. Deri ayakkabı bağcığı siyah temizlemek için diş fırçası kullanılır. Bağcıklar diş fırçasıyla fırçalanarak kirinin kabası alınır. Ardından deri bağcıklar ıslatılır ve üzerine deri sabunu sürülür. Sabun bağcık üzerinde fazla bekletilmeden bir bez yardımıyla silinir. Güneş bağcığın rengini soldurabileceğinden güneş görmeyen bir yerde bir havlu üzerinde kurumaya bırakılır. Deri bağcıklar tamamen kuruduktan sonra tekrar parlak haline ulaşması için zeytinyağı gibi doğal yağlar sürülebilir. Yağ deri üzerinde bekletildikten sonra fazlası bez yardımıyla alınmalıdır. Tamamen kuruduktan sonra ayakkabıya takılır. Tam kurumamış deri bağcıklar ayakkabılar üzerinde izlerin oluşmasına neden olabilir. Silikon ayakkabı bağcıkları kolay temizlenmesi ve dayanıklı yapısıyla oldukça kullanışlıdır. Çamaşır makinesinde yıkanabilirler. Yıkarken küçük bir bez torbaya ya da çorabın içine koymakta fayda vardır. Bağcıklar diğer giysilere dolanabilir makinenin deliklerinden geçerek makinenin arızalanmasına neden olabilir. Renkli bağcıkları makinede yıkanmadan önce renk verip vermediği kontrol etmek diğer giysilerin zarar görmemesi açısından önemlidir. Sizde çeşitli renklerde ve modellerde ayakkabı bağcığı kullanarak ayakkabılarınızı daha şık hale getirmek istiyorsanız kategori sayfalarımızı ziyaret ederek ayakkabı bağcığı çeşitlerini görebilir ayakkabı bağcığı fiyatları hakkında fikir edinebilirsiniz. Beğendiğiniz ayakkabı bağcıklarını sipariş oluşturarak alışveriş sepetinize ekleyebilirsiniz.