Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Solar Jeneratör

için 59 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

Solar Jeneratör

Solar jeneratör diğer bir adıyla Güneş panelleri, kapalı bir kutu içerisinde yer alan alan akülerin ve inventör cihazlarının montajı yapılarak çalışmaya hazır durumda olan paket sistemlerdir. Güneş ışınlarının sağladığı enerjiyi değerlendirmesi sayesinde güneş panellerinin içerisinde yer alan önemli parçalardan biri olmaktadır. Kullanılmasının amacı, güneşten gelen enerji ile voltaj üretmek içindir. Yani güneş enerjisini yakalamaya ve güneş enerjisinden elektrik üretmeye yarar. Jeneratör alternatif bir güç kaynağı olma özelliğine sahiptir. Solar jeneratörlerin kullanılması sayesinde makine ve diğer güç şebekelerine bir akım sağlanır. Güneş jeneratörleri metal bir kutu olabildiği gibi ahşap ya da plastik bir kutu olarak da yapılabilir. Bazı jeneratörler dahili soketlere sahiptir. Bu özellik solar jeneratörün dışarıdan kolaylıkla takılabilmesine olanak sağlar. Bu sayede tak - çalıştır sistemler olarak rahatlıkla kullanılabilir. Güneş jeneratörlerinin çok farklı modelleri ve özellikleri bulunur. Hepsinin ortak görevi ise güneş panelinin çalışması için ihtiyaç duyduğu güç akışını gerçekleştirmek ve bu sistemin düzenli bir şekilde aktif olarak ısıyı değerlendirmesine yardımcı olmaktır. Solar jeneratör parçaları arasında güneş panelleri, şarj cihazları, akü ve invertör bulunur. Cihazın gücüne bağlı olarak sağladığı enerji miktarı farklılık gösterir. Güneş jeneratörleri genelde 1 kw ila 5 kw arasında bir güç kapasitesindedir. Bu özelliği ile çok büyük fabrikalara enerji sağlaması pek mümkün değildir. Daha küçük küçük ölçekli yerlerde, kır evlerinde kullanılır. Ev aletlerine, taşınabilir elektronik cihazlara ( tablet, akıllı telefon, bilgisayar, vb. ) kolayca güç sağlayabilir. İnşaat cihazları, buzdolabı gibi yüksek enerjiye ihtiyaç duyan makineler de birkaç saat kadar ve düşük güç ile çalıştırılabilmektedir.

Solar Jeneratör Avantajları Nelerdir?

Solar Jeneratör Avantajları Nelerdir?

Güneş enerjisinin depolanmasını ve ihtiyaç duyulduğu an kullanılmasını sağlayan güneş jeneratörleri, elektrik üretimi aşamasının en önemli parçasıdır. Güneş enerjisine sahip jeneratörlerin kullanımının birçok farklı faydaları bulunur. En önemli avantajlarından biri taşınabilir solar jeneratör modellerinin bulunmasıdır. Bu sayede bir yerden başka bir yere rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Ayrıca ani yaşanan elektrik kesintisinde elektrik ihtiyacını taşınabilir olması sayesinde rahatlıkla sağlayabilir. Taşıma sırasında demontaja ihtiyaç duyulmaz. Hobi bahçeleri gibi küçük kır evlerinde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak güvenliğini sağlamak konusunda endişeniz varsa hiç tereddüt etmeyin. Jeneratör üzerinde bulunan güneş paneli bağlantısını kestiğiniz anda başka bir yere götürebilir, arabanızda taşıyabilirsiniz. Solar sistemi baştan sona kapalı bir kutu olduğu için çocukların oyun oynaması mümkün değildir. Ayrıca elektrik çarpması gibi tehlikeli riskler en azdır. Olası bir tavadan gelebilecek su akıntısı, elektrik devrelerine kutu komple kapalı olduğu için ulaşamaz. Bu sayede jeneratör dış etkenlerden karşı korunmuş olur. Doğa dostu bir yapısı vardır. Çevreye herhangi bir zararı yoktur. Güneş panelleri daha verimli kullanılabilir. Ev tipi olarak tercih edilen modelleri sayesinde birçok alanda bu güç kaynağını kullanabilirsiniz. Evdeki genel ihtiyaçları karşılar ve buzdolabı, televizyon ve aydınlatma gibi alanlarda çalıştırmak mümkündür. Solar jeneratörleri sayesinde evlerde ihtiyaç duyulan enerji karşılanmakta ve elektriğe ihtiyaç duyan araçlar sistemli bir şekilde çalışabilmektedir. Yakıtlı jeneratörlerin aksine güneş jeneratörleri sessizdir. Bakım ihtiyaçları bulunmaz ve bu sistemde yakıt kullanılmaz. Akülü solar jeneratörler sayesinde elektrik kesinti durumlarında kesintisiz bir şekilde devreye girer.

 Solar Jeneratör Nasıl Çalışır?

Solar Jeneratör Nasıl Çalışır?

Yenilenebilir bir enerji kaynağı olan güneş enerjisini elektrik akımına dönüştürmek için sistemin içerisinde bulunması gereken parçaları ( akü topluluğu, invertör ve şarj kontrol cihazı ) bu sisteme entegre eder. Güneş jeneratörleri için standart voltaj değerleri vardır. Bunlar 12 volt, 24 volt ve 48 volttur. Aküler, daha sonra kullanılmak üzere saklanan kesintili bir enerji kaynağı olarak görev yapar. Sistemin içerisinde bulunan aküler çeşitli olabilir. Lityum iyon aküler, daha uygun fiyatlı olmakla birlikte uzun ömürlüdür. Daha çok tercih edilirler. Kurşun asitli aküler de bulunur ve bu aküler de sıkça tercih edilen akü çeşididir. Sistemin içerisinde yer alan şarj kontrol cihazı ise jeneratörü olası elektrik arızalarından ve oluşacak hasarlardan korumak için elektrik akımını düzenlemekle görevlidir. Akülerin ne kadar akımı tolere edeceğini gösteren akü dereceleri bulunur. Şarj kontrol cihazının bu görevi sayesinde akülere gitmesi gerekenden fazla akımın gitmesi engellenir. Elektrikli cihazlar genelde AC akımını kullanmaktadır. Invertörler de doğru akımı (DC), alternatif akıma dönüştürmek için görev yapar. DC akımı kullanan elektrikli cihazlarda invertöre ihtiyaç yoktur. Invertör sayesinde jeneratör voltaj derecesi 12 volt, 24 ve 48 volttan 110 ya da 240 voltluk cihaz voltaj seviyesine yükselir. Çeşitli solar jeneratör tipleri bulunur. Evler için uygun olan ev tipi solar jeneratör çok sık kullanılan jeneratör çeşididir. Ev kullanımına uygun olduğu için çok fazla aküye sahiptir. Ev içinde ihtiyaç duyulan elektronik cihazları çalıştırabilir hatta bazı modelleri süt sağma makinesi ve su pompası cihazlarını da çalıştırır. Akülü solar jeneratörler anlık olarak devreye girer ve elektrik kesintisinden oluşacak hasarların önüne geçer.

 Solar Jeneratör Çeşitleri

Solar Jeneratör Çeşitleri

Piyasada farklı çeşitlerde solar jeneratörler vardır. Portatif solar jeneratör güneş jeneratörleri arasında en küçük boyutta olan modeldir. Çok hafiftir ve kolaylıkla elde taşınabilir. Kısa süreli aydınlatmalarda, cep telefonu şarj etmek amacıyla kullanılır. Kapasitesi düşüktür bu nedenle büyük panellerde kullanılmaz. Genellikle invertör cihazı kullanılmamaktadır. Maliyetleri bu nedenle düşüktür. Satış fiyatları diğer modellere göre uygundur ve 10 saat boyunca kesintisiz çalışabilir. Evler için paket güneş jeneratörleri diğer bir modeldir. İçerisinde akü, şarj kontrol cihazı ve invertör bulunur. 30 kg ila 100’den fazla kg kadar ağırlıkları bulunur. Genelde evlerde kullanılır ve içerisinde çok fazla akü bulunur. Evin ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılar; tak çalıştır modeline sahiptir. Mobil solar jeneratör taşınabilir solar jeneratör modellerinden biridir. Motorlu taşıtlarda ya da arabalarda taşınarak kullanılmak istenilen yere götürülür. Ancak trafiğe çıkarmadan önce gerekli izinlerin alınması gerekir. Maliyeti yüksektir, taşıma esnasında meydana gelebilecek kazalar da sistemin bozulmasına neden olabilir. Kampçılar ve tarımsal faaliyetlerle uğraşan kişiler tarafından tercih edilen bir modeldir. İçerisinde çok fazla akü ve diğer komponentler bulunur. Son bir model ise cam küre solar jeneratörüdür. Küresel şekle sahip olan bu modelin içi su ile doludur. Su sayesinde güneş ışınların depolanması sağlanır. Güneşten aldığı ışığı 10.000 kata kadar büyütebilir. Ay ışığında bile elektrik üretebilir. Güneş paneli yerine tercih edilmesi sayesinde daha ucuz ve daha verimli enerji üretebilir. Tüm bu modeller için sayfamızı inceleyebilir, aradığınız modeldeki solar jeneratörü satın alabilirsiniz.