Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Saf
Ala
Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Ürün Miktarı

Başka bir kelime deneyin

Sirke Çeşidi

Başka bir kelime deneyin

Ürün Tipi

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Sirke

için 1,243 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Sirke

Sirke faydaları bakımından bugün eşsiz zenginlikte; yemeklerimizde, salatalarımızda, içtiğimiz sularda, doğal yollu temizliklerimizde kullandığımız ve birçok çeşit meyveden elde edilebilen fermente bir sıvıdır. Sirke yapım aşaması ve yapım yoluyla geçmişte alkolün ve birçok alkollü içeceğin kaynağı olmuştur. Fermantasyon bir besinin mayalanmasıdır. Sirkenin mayalanmasındaki yegane unsurlardan birisi ise sirke anasıdır. Sirke anası, sirkenin oluşması için gereken bir maddedir ve asetik asit de denilen bir asittir. Sirkeye ekşi tadını ve keskin kokusunu vermesiyle bilinir. Sirke anası fermantasyon işlemi sonucu sirke üstünde meydana gelir. Bu sirke asidi bir tür mayadır ve sirke mayalanırken ilk olarak etil alkol üretilir. Bu etil alkolü sirke mayası zaman içinde sirkeye dönüştürmektedir. Sirke hem asidik hem de fermente bir sıvı olduğu için keskin, buruk ve ekşi bir tada sahiptir. Sirkeyi evinizde yapmanız mümkündür ancak sirke anasını oluşturabilmek ustalık isteyen bir durumdur. Ayrıca sirkenin belli bir mayalanma zamanı vardır ve günlük hayatımızda çoğumuzun zamanı çok önemli. Zamandan tasarruf edip; uygun fiyata ev yapımı sirkeleri artık her yerde bulabilirsiniz. Sirke tarihte hem gıda hem de temizlik alanında kullanılmıştır. Sirkenin insan bedeninde tüketimle beraber başlattığı arındırıcı güç geçmişte vücudumuz haricinde de temizlik amaçlı kullanılmıştır. Sirkeyi birçok çeşitte, boyutta, birçok amaca yönelik bulmanız artık günümüzde çok kolaydır. Özellikle daha kolay tüketilebilen, daha farklı aromalarda sirkeler bulmak daha pratiktir. Eskiden doğal ürünler satılan yerlerin haricinde sirke ve sirke çeşitleri kolay kolay bulunamazken günümüzde artık her türlü gıda satışı yapılan platformdan edinebilmekteyiz. Siz de sirke çeşitleri ve fiyatlarına göz atabilir, ihtiyacınız olan ürünleri satın alabilirsiniz.

Sirkenin Faydaları

Sirkenin Faydaları

Sirke diğer asidik ürünlerden farklı olarak insan cildiyle ve doğa ile oldukça barışık bir bileşendir. Sirke oluşturduğu sirke asidi ile çoğu sağlık sorununa ışık tutan yöntem ve çözümler sunabilmekte. Birbirinden farklı çeşitleri ile de birçok alana ve soruna hitap etmektedir. Sirke çok iyi bir arındırıcı ve temizleyici üründür. Probiyotikler sindirimimiz için çok önemli olan canlı bakteri ve mayalardan meydana gelirler. Bu bakteriler yararlı bakteriler olup; vücudumuzun ihtiyaç duyduğu bakterilerdendir. Bu probiyotikler başta bağırsak sağlığımız ve bağırsağımızın florasını düzenleyici etkileri bakımından tüm sağlığımız için vazgeçilmez unsurlardan birisi. Sirke probiyotik özellikleri bakımından vücudunuzun ihtiyacı olan probiyotiğin bir kısmını karşılar. Sabahları suyunuza bir iki damla ekleyeceğiniz elma sirkesi sindiriminiz konusunda size oldukça yardımcı olacaktır. Aynı şekilde sirkeli suyun floranızı düzenlemesiyle bağırsak sağlığınız düzelmekte; bu düzelme metabolizma hızınıza yansımaktadır. Sirkenin parlatıcı etkisi bulunmaktadır ve sirkenin saça faydaları için de görmezden gelinemeyecek kadar etkili diyebiliriz. Saçlarınızı her zamanki rutininizde yıkadıktan sonra durulama suyunuza biraz sirke ilave ederek saçlarınızın doğal yoldan daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda sirkeli suyun saçınızda kepek sorunu var ise bu sorunu da azaltabileceği araştırmaların odağında. Sirke aynı zamanda ağız içinde enfeksiyon oluşmasını da engeller ve bunu ağız florasını bozmadan sürdürür. Ağız içinde diş etlerini de kapsayan bir fayda sağlamakla beraber mine tahribini riske atmamak için sirkenin mutlaka seyreltilerek tüketilmesi tavsiye edilir. Uzmanlar sirke tansiyon arasındaki ilişki üzerinde de belli çalışmalar sürdürmüşler ve sirkenin tansiyon üzerinde düzenleyici etkisinin bulunduğunu belirtmişlerdir. Çalışmaların sonucuna göre elma sirkesi tüketen kişilerin yüksek kan basınçları önemli ölçüde düşüş kaydetmiştir. Ancak tüm bu bilgilerin kişiye göre değişebileceği unutulmamalıdır. Sirke sağlık amaçlı olarak kullanılacaksa mutlaka bir doktora danışılmalıdır.

Sirkenin Kullanım Alanları

Sirke yapısında birçok antioksidan içerir ve toksinleri vücuttan uzaklaştırmaya yardımcı olur. Ödem atmaya yardımcıdır. Sirke cilde faydaları ile de bilinir ve cilde parlaklık verip cildin yağını azalttığı da toplum içinde bilinen bilgilerdendir. Sirkenin tansiyondan sonra kolesterol hastalığında da faydalarını görmek mümkündür. Sirke kolesterol emilimini azaltmaktadır. Aynı zamanda sirke turşu yapımında da oldukça iyi bir tercihtir çünkü sebzelerin erimesini engelleyip; sert kalmalarını sağlar. Sirkenin temizleyici ve bakterileri öldüren, arındıran etkisi yadırganamaz. Bu yüzden günümüzde temizlik ürünlerinin alternatifi olarak en çok sirke kullanılmaktadır. Çok eskiden beri sirkenin bu yönünü keşfedip evlerinde uygulayanlar vardır. Sirkenin parlaklık veren etkisini yüzeyleri sildiğiniz suya bir miktar sirke eklemeniz hâlinde sildiğiniz yüzeylerde gözlemleyebilirsiniz. Sirke saçyumuşatmaya yardımcı olur. Kullandığınız şebeke suyuyla beraber gelen eser miktarda kirecin etkisini de saçlarınızdan ve cildinizden arındırır. Sirke pH değeri ile derinizin ve saçınızın pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Sirkeli suda yeşilliklerinizi ve sebzelerinizi bekletmek onları yüzeylerindeki topraktan, tozdan ve bizim göremediğimiz bakterilerden de arındırmış olur. Sebze, meyve ve yeşillikler için en iyi dezenfektan diyebiliriz sirke için. Aynı zamanda sinekleri ortamdan uzaklaştırmak için de doğal bir yöntemdir. Sirke ile kirli duvarları sildiğiniz takdirde duvardaki lekelerden de doğal yoldan kurtulabilirsiniz. Yiyecek içecek lekelerini mutfak eşyalarınızdan çıkarmak için sirke kullanabilirsiniz. Nefes açıcı ve ferahlatıcı etkilerini de gözlemleyebiliriz.

Sirke Çeşitleri

Sirke Çeşitleri

Günümüzde sirke hemen her türlü bitki, sebze ve meyveden üretilebilmektedir. beyaz sirke ya da diğer adıyla pirinç sirkesi şeker pancarı, pirinçten veya mısır nişastasından elde edilir. Toplumda “sirke ruhu” olarak bilinmesinin yanı sıra on zamanlarda en çok bilinen sirkeler arasına girmiştir. Diğer sirkeler gibi içerisinde bulunan asetik asit kan şekerini düşürmeye yardımcı olur ve kan şekerinin seviyesini korur. Kanın temizlenmesini sağlar. Kolesterolü düşürücü, siğili tedavi edici özelliği vardır. Beyaz sirke kalori yakmaya da yardımcı olur. Tuvalet, banyo ve mutfak giderlerinin temizliğinde çok işe yarar. Diğer sirkelere nazaran daha kokusuz yapıda olmasıyla bu mekanlarda ve giderlerdeki kokuları nötrleyip; kirlerin kolayca arınmasını sağlar. Elma sirkesi ise elma ile yapılan bir sirke çeşidi olup; damar ve kalp rahatsızlığına iyi gelir. Keskin kokusunun yanı sıra sakinleştirici bir etkisi olduğu bilinmektedir. Üzüm sirkesi üzümden elde edilip yine elma sirkesi gibi aromatik bir tada ve kokuya sahiptir. Halk arasında sivilce ve aknelere iyi geldiği söylenmekte, bilinmektedir. Bal sirkesi ve adaçayı sirkesi gibi sirke türleri ise hastalıklara karşı buğularının yapılması sonucunda çok iyi sonuç veren sirke çeşitlerindendir. Bal sirkesi bronşite, soğuk algınlığına iyi gelir. Vücuda alınan tuzun etkisini azaltarak tansiyon düşürücü bir etkiye sahiptir. Ardıç sirkesi ise ardıçtan elde edilir. Ardıç çalı formasyonuna ait bir meyvedir. Diğer sirkelerden farklı olarak sirkenin kurulumu başka malzemelerle birlikte yapılır. Ardıç sirkesi de diğer sirkelerle benzer faydalara sahip olmasının yanı sıra romatizmaya, migrene ve ağız problemlerine iyi gelmektedir. Yukarıda belirttiğimiz bilgiler kesin olmamakla birlikte uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Daha fazla sirke çeşitleri için sayfamızdaki ürünleri inceleyebilirsiniz.