Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Şelale Filtre

için 98 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Şelale Filtre

Japon balığı, çöpçü balığı, sarı prenses, diskus, lepistes, beta, melek balığı, kılıç kuyruk, amano karidesi, makrakanta gibi birbirinden güzel deniz canlıların yaşadığı akvaryumlar evinizin sıcak köşesidir. Akvaryumların güzelliğini içerdiği balıkların görüntüsü, uyumu ve sayısı etkiler. Aynı zamanda akvaryumun model ve boyutu da oldukça etkilidir. Evin en güzel köşesinde bulunan bir akvaryumun bakımı için en önemli olan bakım suyun temizliğidir. Akvaryum balıklarının yaşamı için akvaryum içerisinde bir ekosistem bulunması şarttır. Yapay bitkilerden küçük dekorlardan oluşan bu küçük su altı şehrinin temizliği kolay değildir. Bu noktada akvaryum filtreleri devreye girer. Başlıca akvaryum iç filtre ve akvaryum dış filtre olarak ikiye ayrılan bu filtrelerin etkinliği; akvaryum hacmi, filtre boyutu, filtrenin konumu, temizleme prensibi gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Bu filtreler akvaryum suyundan yem artıklarını, dışkıları ve çeşitli kalıntıları temizleyerek balıkların sağlığını korumaya yardımcı olur. Su da kirlilik ve bulanıklık görünmesini engelleme özelliğine sahip akvaryum filtreleri, suda ki azot döngüsünü sağlayarak akvaryum içinde ki yaşamın biyolojik ve kimyasal döngüsünün devamını sağlar. Tüm bunların ötesinde, akvaryum iç ve dış filtreleri balıkların ölümüne sebep olabilecek amonyak oluşumunu engeller. Başlıca iç filtre ve dış filtre olarak bilinen akvaryum filtreleri; iç filtre, şelale filtre, hava ile çalışan sünger filtre ve zemine çöken alt tabakada bulunan pislikleri, kalıntıları temizleyen taban filtre gibi alt kategorilere sahiptir. Her filtrenin kullanım alanı, çalışma prensibi ve bakımı farklıdır. Şelale modelind ki filtrelerin kurulumu, şelale modelinde ki filtrelerin kullanımında dikkat edilmesi gerekenler, şelale modelinde ki filtrelerin kullanım talimatı, şelale modelinde ki filtrelerin çeşitleri, şelale filtre fiyatları, şelale filtre aparatı, malzemeleri ve şelale modelinde ki filtrelerin temizliği gibi şelale modelinde ki filtreler ile ilgili birçok bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Şelale Filtre Kurulumu Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şelale Filtre Kurulumu Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şelale modelinde ki akvaryum filtreleri aslında askı filtrelerdir ancak bilinen ve genel kullanılan adı şelale filtre olduğu için askı filtrelerin genellikle farklı bir filtre çeşidi olduğu zannedilir. Şelale filtre kurulumu, “askı filtre” adından da anlaşılacağı gibi akvaryum camına asılarak kurulur. Cama cam akvaryumlarda da rahatlıkla kullanılabilen şelale modelinde ki filtreler, akvaryumun yan camına asılarak kullanılır. Akvaryum camına filtreyi asarken motor bölümünün suyun dışında kalması dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır. Kurulumu bu şekilde tamamlanan akvaryum şelale modelinde ki filtrenin üst bölümünden debi ayar düğmesinin yardımı ile suyun miktarı ayarlanmalıdır. Burada kast edilen akvaryumda ki suyun miktarının ayarlanması değil, şelaleden bir saatte temizlenerek geri akacak suyun miktarının, yani akan suyun debisinin ayarlanmasıdır. Akvaryumunuzun hacmine uygun büyüklükte bir şelale model filtre seçmeye ve yine bu şelale modelinde ki filtrenin debisini de akvaryumunuzun büyüklüğüne uygun ayarlamaya dikkat etmelisiniz. Şelale modelinde ki filtreler genellikle suyu şelale şeklinde akıtmasından dolayı bu adı alsalar da akvaryumda çıkardıkları huzur veren su sesi de bu adı almalarında önemli bir etken olmuştur. Ancak bazı akvaryum severler, akvaryumlarında bu sesten hoşlanmaz ve su sesini istemezler. Bu durumda bulunan kişiler, şelale modelinde ki filtrelerinin üst bölümünde ki debi ayarından suyun debisini düşürebilir ve böylelikle filtrelerinden su sesi çıkmasını engelleyebilirler. Filtrenin motor bölümü suyun üzerinde kalacak şekilde akvaryuma takılan filtre fişe takılmasının ardından kullanıma hazırdır. Bu filtrelerin temizliğinden önce fişten çekilmesi şarttır. Şelale modelinde ki filtrelerin içinde genellikle karbon, elyaf ve süngerden oluşan filtre kartuşları vardır. Bu katmanlı kartuşlar arıtma görevi görürken kendileri de haliyle kirlenir. Bu sebeple dikkatlice ve güzelce yıkanıp temizlenmelidir. Şelale filtre temizliği hakkında detaylı bilgi azının devamında mevcuttur. Şelale filtre malzemeleri piyasada genellikle bir kutuda bir yedek kartuş ve bir şelale filtre olarak satışa sunulur. Şelale modelinde ki filtreleri seçerken tatlı su veya tuzlu suda kullanıma uygunluğu, motor gücü, uygun olduğu akvaryum kapasitesi, şelale filtrenin debisi, filtrasyon çeşidi (kimyasal, mekanik, biyolojik), voltaj ve frekansı, motor bakımı gibi özelliklere dikkat ederek seçmeniz ayrıca da şelale filtre tavsiye yorumlarını dikkate almanız önem taşımaktadır. Eğer akvaryumunuzda küçük sevimli balıklarınız varsa, şelale modelinde ki filtreleri seçerken filtrenin su emiş borusunda küçük balıkların girmesini engelleyecek bir mekanizmanın olup olmadığına mutlaka bakmalı, özelliklerde yazmıyorsa satıcıya sormalı ve öyle almalısınız. Aksi takdirde su emiş borusu küçük balıklarınız için bir tehdit oluşturabilir.

Şelale Filtre Nasıl Kullanılır?

Şelale Filtre Nasıl Kullanılır?

Genellikle küçük boy ve orta boy akvaryumlarda tercih edilen şelale tipi filtre iç filtre ve dış filtre arasında bir görünüm ve çalışma prensibine sahiptir. 5 lt, 10 lt gibi akvaryum modelleri, 25 lt, 45 lt, 50 lt gibi akvaryum modellerinde rahatlıkla kullanılan şelale model filtrelerin çalışma prensibi suyu şelale şeklinde akıtarak devir daim yaptırması ve bu devir daim esnasında suyu kir, kalıntı ve pisliklerden temizleyerek akıtmasına dayanır. Şelale filtre kullanımı ve kurulum kolaylığının yanı sıra şık ve estetik görünümleri ile tercih sebebi olurlar. Örneğin 145 mm (14,5 cm) x 180 mm (18 cm) x 85 mm (8,5 cm) boyutlarında oldukça kullanışlı ve küçük olan şelale modelli filtre saatte 380 lt su devir daim etme kapasitesine sahiptir ve sadece 3,5 watt ile çalışır. Hem bütçe dostu hem şık hem de kullanışlı şelale filtreler akvaryum severlerin filtre seçiminde ilk tercihleri arasında yer alır. Şelale modelli temizlik filtreleri su içindeki borudan suyu emerek filtreye çeker burada özelliğine göre sadece mekanik hem mekanik hem kimyasal, ya da ek olarak biyolojik filtrasyonu yaparak yan bölümden şelale şeklinde suyu akıtarak akvaryuma geri verir. Bu sayede minik su altı dünyanızın ortamını uzun süre korumuş olursunuz. Akvaryum filtresi kullanmayan akvaryum severler sık sık akvaryum içerisinde ki suyu değiştirmek zorunda kalırlar. Bu esnada balıkları başka bir kaba aktarmak, bu geçici kabın temizliğini sağlamak, akvaryumda bulunan süsleme malzemelerini ayrı ayrı yıkamak, akvaryuma kaynatılmış temiz su koymak ve bu koyulan suyun sıcaklığını ayarlamak oldukça zordur ve kimi zaman bazı basamaklar atlanır, kimi zaman ise vakit aldığından dolayı istenen hijyen sağlanamaz. Tam bir hijyen sağlandığında da temizlik süresi uzar. Bu faktörler balıkları oldukça etkiler. Bu şekilde bakımı yapılan akvaryumlarda uzun süreli balık popülasyonu sağlanamaz ve balık bakıcıları sık sık balık ölümleri yaşamaktan bahsederler. İşte burada kilit nokta akvaryumun bakımı ve temizliğidir. Bu sebeple akvaryumunuz küçük ise sizi tüm bu zahmetlerden kurtaracak kullanımı kolay şelale modelli akvaryum filtrelerini tercih etmeli ve akvaryumda ki suyunuzun kullanım ömrünü kat ve kat uzatmalısınız. Gayet pratik bir kullanım talimatına sahip olan şelale filtreyi kullanmaya ilk başlarken içine su koymanız önerilir. Çünkü filtre motoru bir ürün motoru ve boş dönerse yanma ihtimali çok yüksektir. Hem ilk kullanımda hem de sonra ki kullanımlarda şelale filtre haznesinin su dolu olması büyük önem arz etmektedir. Şelale filtre kullanımında lepistes gibi canlıları barındıran akvaryumlar için filtreye sünger ilavesi de yapılabilir.

Şelale Filtre Çeşitleri

Şelale Filtre Çeşitleri

Askı filtre, şelale motoru, akvaryum şelale gibi çeşitli adlarla bilinen şelale modelli filtrelerin çeşitleri arasında ebat ve kapasite harici ciddi bir fark yoktur. Genellikle; askı şelale filtre, mini şelale filtre, slim şelale filtre, şelale aparatlı iç filtre, büyük şelale filtre gibi çeşitleri piyasalarda bulunan ve talep edilen şelale filtrelere ek olarak şelale iç filtre çeşitleri de vardır. Şelale filtre akvaryum iç filtre veya dış filtre değil, ikisinin arasında bir çalışma prensibine sahip filtredir. Şelale filtre çeşitleri adlandırılırken ürün adı öncelikle marka adı ile başlar. Ardından gelen model bilgisinde genellikle debisi, yani saatte akıttığı su litresi bildirilir. Yani şelale filtre çeşitlerinin ürün adlarında bulunan 350 lt, 408 lt, 500 lt / s, 300 f, 190 l / h, modeladı380 gibi ibarelerin tamamı saatlik debiyi bildiren ibarelerdir ve aynı zamanda şelale modelli filtrelerin çeşitlerinin arasından seçim yaparken dikkate alınacak en önemli ibarelerdir. Bu debi miktarları, şelale modelli filtrelerin saatte temizleyebilecekleri su kapasitesini ifade eden ölçütlerdir. Etkili bir filtrasyon için bu değerler önem taşımaktadır. Örneğin kabaca bir hesapla, 45 lt hacimli bir akvaryumunuz için 450 lt / sa kapasiteli bir şelale modelli filtre aldığınızda bu fitre sayesinde bir saatte akvaryumunuzda ki suyun tamamını tam 10 kere temizlemiş olacaksınız. Akvaryumunuzda bulunan küçük ekosisteminizde ki balıkların sağlığı için yem, dışkı, kir kalıntı ve atıklarının sık sık ve etkili temizlenmesi oldukça faydalıdır. Yine de şelale modelli filtrenizin üst bölümünden debiyi düşürebilir, örneğin saatte 45 lt hacimli akvaryumunuzu saatte 5 kez temizleyecek 225 lt / sa debi ayarına getirebilirsiniz. Şelale filtrenizi yarım kapasitede bile çalıştırsanız sizin manuel olarak 5 ayda göstereceğiniz temizlik performansını bir saatte göstererek gönüllere taht kuracaktır. Şelale modeli filtreler debi gücünün yanı sıra motor gücü ile de çeşitlendirilmektedir. Sürekli olarak kullanımda olan bu ürünlerin motor gücü ve harcadığı elektrik ekonomik boyutta uzun vadede önem taşımaktadır. Çeşidine göre değişen şelale modelinde ki filtrelerin harcadıkları kw miktarları, genellikle kw boyutuna ulaşmadığı için çoğu motorlu ürünün aksine watt birimi ile ifade edilir. Şelale modelli filtrelerin harcadıkları elektrik enerjisi genellikle 3 ila 3,5 watt arasında değişmekle birlikte 2 watt’a kadar düşen veya 5 watt’a kadar çıkan çeşitler de mevcuttur.

Şelale Filtre Fiyatları

Şelale Filtre Fiyatları

Şelale modelinde ki filtrelerin fiyatları, filtrenin çeşidine, kullanılacağı akvaryumun su litresi kapasitesine, şelale tipli filtrenin saatlik kapasitesine, harcadığı elektrik enerjisine, kullanım kolaylığına ve benzeri birçok faktöre göre değişmektedir. Şelale filtreler arasında ki farklılıklarda, fişli elektrikli şelale filtre veya pilli şelale filtre olması da etkendir. Ayrıca şelale modelli filtrelerin fiyatlandırmasında ürünün imal edildiği malzeme ve ürünün menşei, malzemelerin menşei de farklı fiyatlar oluşmasına sebep olur. Şelale filtre fiyatları kıyaslanırken markaları da önemli bir etkendir. İhtiyacınız olan filtreyi bu geniş seçenekler arasında bütçenize uygun olarak bulmanız çok kolaydır. Öte yandan kendi filtrenizi yapmak isterseniz veya şelale filtrenize ek elyaf, sünger karbon, kömür gibi filtrasyon malzemeleri almak isterseniz de her bütçeye uygun fiyatlarda bulabilir ve balıklarınız için akvaryumun hijyenini arttırabilirsiniz. Elektrik enerjisine bakarak şelale tipi filtrelerin fiyatlarını inceleyecek olursak; harcadığı elektrik enerjisi düştükçe filtre fiyatı artmaktadır. Çünkü uzun vadede düşük enerji sarfiyatlı şelale modelli filtre daha az elektrik harcayacağı için ev, ofis gibi fanus kullandığınız alanların genel elektrik giderine daha az yük bindirecektir. Örneğin aynı şekilde bir saatte 350 lt su temizleme kapasitesi olan iki farklı şelale tipli filtre çeşidini ele alalım. İlk olarak 3 watt harcayan şelale filtre iki birim fiyatında iken (örneğin 80, 00 tl), aynı kapasiteye sahip ama 2 watt enerji harcayan şelale modelli filtre 3 birim fiyatında (örneğin 120, 00 tl) satılmaktadır. Harcadığı elektrik enerjisi, saatlik debisi, kullanılacağı akvaryumun hacmi, filtrasyon malzemeleri, su emiş borusunda küçük balıkları korumak için bir aparatın varlığı, filtre parçalarının imal edildiği malzeme çeşidi ve menşei, ürün ebatları gibi fiyatları etkileyen tüm faktörler ürün bilgilerinde mevcuttur. Buradan aklınıza takılan ve seçim yapmakta zorlandığınız şelale filtrelerinin özelliklerini kıyaslayabilir ve ona göre fiyatını değerlendirerek seçim yapabilirsiniz. Şelale filtre çeşitlerinin seçiminde filtre fiyatlarını değerlendirirken şelale filtre önerisi için yazılmış ürün yorumlarını da dikkate almalısınız.

Şelale Filtre Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şelale Filtre Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akvaryumu temizlemeye yarayan filtrelerin de zaman zaman temizlenmesine ihtiyaç duyulur. Bulaşık makineniz ve çamaşır makinenizin görevi de temizlik yapmaktır ancak zaman zaman, makinanızın etkinliğini kaybettiğini düşündüğünüzde bazı talimatlara uyarak dikkatlice temizlemeniz gerekir. Akvaryum filtrelerinde ve şelale tipli filtrelerde de aynı durum geçerlidir. Ancak bu temizliğin dikkatlice yapılması gerekir. Çünkü filtrasyon malzemelerinde yararlı bakteriler koloni halinde bulunarak akvaryumda ki yaşamı destekler. Filtreleri yıkama ve temizleme esnasında yarralı bakterilere zarar vermemek, şelale filtre temizliği sırasında dikkat edilecek en önemli noktadır. Filtreleri temizlerken akvaryumunuzun yaşam dengesini bozabilirsiniz ve bu hiç istenmeyen olaylara sebep olabilir. Akvaryum filtrelerinin temizliğinde en yaygın kullanılan ama en yanlış olan yol, filtre içinde ki elyaf, sünger vb. malzemeleri akar musluk suyu altında temizlemektir. Bu temizlik yöntemi, musluk suyunda bulunan klor sayesinde zararlı olan tüm kaba kirleri, zararlı bakterileri, kalıntıları yok etse de, faydalı bakteri ve mikroorganizmaları da öldürür. Peki o zaman akvaryum filtrelerini nasıl temizlemelisiniz? İlginç gelecektir belki ama, iç filtre şelale filtreden çıkarıp, akvaryum içerisinden alacağınız bir miktar suyu bir kaba koyup filtreyi de içine koymalısınız. Bu su ile filtre yüzeyinde ki kaba kirler uzaklaştırılmalıdır. Burada amaç süngerlerde ki kaba kirleri yok ederek faydalı bakterilerin çalışmasına olanak sağlamaktır. Geri kalan temizliği filtreler kendileri yapmaktadır. Temizliği tamamlanan filtre malzemelerinin kurumasını beklemede filtreye geri takmalısınız. Çünkü bu şekilde bakterilerin ve akvaryumunuzun dengesini koruyarak temizliğinizi sağlamış olursunuz. Bazı filtre malzemelerinin ise temizliği mümkün değildir ve direk değişimi sağlanır. Şelale modelli filtrelerin temizlenme zamanının geldiğini nasıl anlarsınız? Öncelikle bunun kesin ve katı bir kuralı yoktur. Tıpkı çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinde olduğu gibi bunu en iyi siz anlarsınız. Basitçe tarif etmek gerekirse, filtre malzemelerinin yüzeyi kaba kirlerle kaplanmaya başlamışsa, filtrenin suyu yeterince temizlemediğini düşündüğünüz durumlarda, şelale filtrenizin debisinin düştüğü durumlarda diyebiliriz. Debi önemli bir göstergedir. Şelale filtre ucu tıkanmadığı sürece motorun debisi düşmez. Esas olarak, debi düşmeye başladıysa temizlik vakti gelmeye başlamıştır diyebiliriz.