Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Papağan Kafesi

için 53 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Papağan Kafesi

Evlerinizde severek baktığınız papağanların yaklaşık % 75'i uçmak için çok küçük olan papağan kafeslerinde yaşıyor ve iyi niyetli sahipleri ne yazık ki bu kafeslerin kuşlarına neden olduğu stresten habersiz. Çoğu zaman, sahipler papağan kafeslerini kuşlarının bakış açısından incelemekte başarısız olurlar, papağan kafesi ortamının boyutu ve kalitesi ile ilgili sorunları gözden kaçırırlar. Bir kuşun sağlığını korumak için kafes kurulumu ciddiye alınmalıdır. Doğru papağan kafesinin seçilmesi, kuş türlerinin araştırılmasını ve iyi bir empati dozunu gerektirir. Sorunlu davranışlar sergileyen kuşlara sahip olan sahipleri, yaşam kalitelerini iyileştirmek için onları daha büyük papağan kafeslerine taşımayı düşünmelidir. Büyük boy papağan kafesi artan uçuş ve hareket etme fırsatları nedeniyle kuşunuza iyileştirilmiş fiziksel sağlık sunacaktır. Aynı şekilde zihinsel sağlık için de faydaları bulunmaktadır. Zihinsel sağlık kuşunuz için daha mutlu bir mizaç sağladığı gibi sahiplere de daha iyi muameleye yol açar. Hareket etme fırsatı iyileştirilmiş zihinsel sağlık açısından önem taşımaktadır. Ek olarak kuşların gürültülerden veya diğer evcil hayvanlardan kaçmasına izin veren ek alan sayesinde artan güvenlik duygusu sağlayacaktır. Daha büyük papağan kafesleri edinen birçok kuş sahibi, kuşlarının artan aktivite seviyelerini ve daha mutlu, daha hoş eğilimlerini bildirerek memnun olmaktadır. Papağan dostunuz için bir kafes seçmek kesinlikle heyecan verici bir aktivitedir. Ancak kafes seçimi muhtemelen düşündüğünüz kadar basit olmayacaktır. Farklı papağan kafesi modellerinde uygulanan çeşitli renkler, malzemeler, boyutlar ve stiller ile karar vermek çok zor olabilir.

 Papağan Kafesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Papağan Kafesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Papağanların gagası göz önünde bulundurularak bir tercihte bulunulmalıdır. Papağan gagaları ince tellerin dayanamayacağı kadar güçlüdür. Örneğin orta ve büyük boy papağanlar için kafes seçerken tel çapının en azından 3-4 mm olmasını gözetmek gerekir. Papağanlar kafeste oyun oynarken kafalarını tellerin arasına sıkıştırabiliyorlar. Ancak papağanınızın ruhsal sağlığı için dışarıyı da görebilmesi gerekir. Bu sebeple papağan kafesi modelleri arasında dışarıyı görmesini fazla engellemeyecek kadar geniş tel aralığına sahip modeller arasından seçim yapılmalıdır. Papağanların gagasının gücü sebebi ile punta kaynağın iyi yapılması önemlidir. Papağanlar güçlü olmalarının yanı sıra oldukça da zeki hayvanlardır. Zeki hayvanlar olmaları sayesinde ise en karmaşık kilitleri bile bazen kolaylıkla açabilmektedirler. Evinizde biricik dostunuz papağan kafesinizin kaçmaması için kilit konusuna dikkat etmek gerekir. Kuşunuzun güvenliğini sağlamak için açma mekanizmasına gagasıyla ulaşamayacağı kilitler tercih etmek gerekir. Tam tersi asma kilit olarak ifade edilen kilitlerin kullanımı çok tehlikeli olabilmektedir. Asma kilitler diğer kilitler ile değerlendirildiğinde bazı tehlikeli ve ağır metaller içermektedirler. Şık ve vintage görünümlü bir kafes arıyorsanız papağan kafesi ahşap tercih edebileceğiniz bir kafes modelidir. Ek olarak yemlerin kafesten dışarı dökülmesini önlemek için papağan kafesi tülü kullanabilir ve bununla birlikte kuşunuzun kafesine daha hoş bir görünüm katabilirsiniz. Beslemek istediğiniz papağan türü de kafes seçiminde önemlidir. Papağan türlerinde en sık muhabbet kuşları tercih edilmektedir. Muhabbet kuşları da farklı cinslerde olmaktadır. Örneğin Jumbo muhabbet kuşu veya gri muhabbet kuşunuz için kafes alırken kuşunuz yalnız olsa dahi 50 – 60 santimlik büyük kafesleri tercih etmekte yarar vardır çünkü Jumbo muhabbet kuşları boyut olarak diğerleri ile kıyaslandığında iki katı büyüklüktedir. Gri muhabbet kuşları ise dar alanlarda stres yaşayabilir. Ek olarak gri muhabbet kuşlarında genellikle çift tercih edildiği için de kafesi büyük olmalıdır. Papağanınızın daha geniş ve rahat bir alana sahip olmasını isterseniz dev papağan kafesi tercih edebilirsiniz. Sayfamızdan Dayang papağan kafesi seçeneklerine bakabilirsiniz.

 Papağan Kafes Ebatları

Papağan Kafes Ebatları

İnsan yaşam alanı, mutfak lavabosunun altında bulabileceğiniz olağanüstü toksik kimyasallar gibi kuşların hakkında hiçbir şey bilmediği tehlikelerle doludur. Bu sebeple evinizde papağan bakma kararı aldıysanız bir kafes edinmeniz gerekmektedir. Evcil hayvan sahibi olmak kişinin sorumluluklar almasını gerektirir. Hayvan bakımının önemli bir noktası elbette temizlik ve bakım olmaktadır. Papağanınızın vücut temizliğine dikkat ettiğiniz gibi yaşam alanının temiz olması da sevgili dostunuzun fiziksel ve psikolojik sağlığını koruyabilmek adına önem taşımaktadır. Bakımı kolay bir kafes seçmek avantaj sağlayacaktır. Örneğin tepsinin kolayca dışarı çekilmesini, çubukların kolay silinmesini ve kolay temizlik için tohum tutucunun çıkarılabilmesini sağlayan modellerin seçimi daha kolay bakım sağlanabilecek bir kuş kafesi için önemli özellikler katacaktır. Bir kafesin temizlenmesi kolaysa, daha sık temizlemeniz muhtemeldir ve bu, bir kuş için daha sağlıklı bir ortam sağlar. Evcil hayvanınızın kuş kafesi onun evi olmaktadır bu sebeple kuşunuzun ihtiyaçlarına uygun ve güvenli bir kafes aldığınızdan emin olmanız gereklidir. Kuşunuzun mutlu ve sağlıklı kalması için kafes yerleşimi ve boyutu kuş kafesi seçerken fiyattan da öncelikli olmalıdır. Bir kuş kafesinden uçmak ve egzersiz yapmak için çıkmazsa, kanat açıklığının 2-3 katı genişlik ve derinlikte yatay bir boşluğa ihtiyacı vardır. Ek olarak, tepeli veya uzun kuyruklu papağanlar gerekli yüksekliğe ihtiyaç duyar, bu nedenle tüylerin kafesin çatısına veya tabanına (veya ızgarasına) temas etmesini önlemek gerekmektedir. Kafesin boyutuna karar verirken bu durum mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Evcil hayvan olarak aşk kuşu, Parrotlet, Caique gibi küçük kuşlarınız varsa, muhtemelen küçük papağan kafesi kuşunuz için yeterli genişlik sunacaktır. Küçük bir kuş kafeslerinin çubuk aralığı yarım inç veya daha az olmalıdır. Uygun olmayan aralık kuşunuzun yaralanmasına neden olabileceğinden, bunu kontrol ettiğinizden emin olmalısınız. Kuşunuzun türüne bağlı olarak orta boy papağan kafesi seçimi yapabilirsiniz. Ancak orta boy kuş kafesleri, yarım inç ila 5/8 inç arasında bir çubuk aralığına sahip olmalıdır. Büyük bir kuş kafesi ise bir veya daha fazla inçlik bir çubuk aralığına sahip olmalıdır.

Papağan Kafesinin Özellikleri

Papağan Kafesinin Özellikleri

Papağanınızın kafesi, her şeyden önce, onunla ilgilenenler için olduğu kadar orada yaşayanlar için de işlevsel olmalıdır. Papağınınız için boyut önemlidir ancak şeklin kesin bir tanımı verilmez. Muhabbet kuşunuz varsa yatay telli olduktan sonra yuvarlak papağan kafesi modelleri de tercih edilebilir. Ancak kafesin şekli kuşun türüne bağlı olarak farklılık gösterebilir. Örneğin sık tercih edilen papağan türlerinden biri Sultan papağanı olmaktadır. Yuvarlak bir kuş kafesi Sultan papağanının yön duygusunun karışmasına ve strese girmesine neden olabilir. Fiziksel ve ruhsal sağlığını koruyabilecek şekilde rahatça tırmanabilir, sıkıldığında veya istediğinde kafesten çıkıp uçabilir. Bu kuşlar hareketli olmayı ve sosyalleşmeyi önemsemektedir. Papağan türlerinden biri olan muhabbet kuşları için yatay teller hareketleri için önem taşımaktadır çünkü muhabbet kuşları tırmanmayı çok sever. Sultan papağanı için de telli kafesler avantaj sağlamaktadır. Kafeslerin altında tel ızgara olması temizlik için artı bir yön sunacaktır. Tel ızgaranın varlığı altta biriken yiyecek artıkları ve dışkının ayaklara bulaşmasını ve olası sağlık problemlerini önleyecektir. Kafeslerde kullanılan malzemelerin papağanlarınızın sağlığı için toksik yani zehirli olmayan bir materyale sahip olması gerekir. Ayrıca aynı şekilde kolay temizlenebilir materyalden olması gerekmektedir. Örnek olarak metal, ahşap ve plastik materyallerden yapılan papağan kafesi modellerinin temizlenmesi kolay olmaktadır. Ek olarak metal, ahşap ve plastik materyallerin dezenfeksiyonu kolay olmasının yanında kuşun vereceği zarara dayanıklı malzemelerdir. Bu sayede uzun süreli kullanım sağlar. Tüm bu özellikler dahilinde papağan kafesi fiyatları de değişiklik gösterebilir.

 Kuş Kafeslerinin Ev İçerisinde Yerleştirilmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuş Kafeslerinin Ev İçerisinde Yerleştirilmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çürük bir kafes, kuşunuz için bir tehlike ve sizin için de para kaybı olacaktır bu sebeple kafesin dayanıklı olmasına önem vermeniz gerekmektedir. Kuşunuz için en ideal kafes seçimini yaptıktan sonra sıra evde doğru yerleştirmeye gelmektedir. Kuş kafesini yerleştirdiğiniz yer, evcil kuşunuzun genel sağlığı ve refahı, özellikle de akıl sağlığı için çok önemlidir. Evcil kuşlar, evde doğru yerde değillerse çok sıkılabilir ve yalnız kalabilir. Depresyon özellikle kuşlarda görülen yaygın rahatsızlıklardan biri olmaktadır. Çoğu evcil kuş, sosyalleşmeyi ve aile hayatının merkezinde olmayı sever. Odanın bir köşesi en iyisidir. Evcil kuşlar, duvarların güvenliğini severler ve kendilerini korunmasız hissettikleri yerde dışarıda bulunmamayı tercih ederler. Bir köşe bulamazsanız, kafesin arkasını duvara yaslamak iyidir. Kafesi mümkün olduğunca yerden yüksekte tutun. Küçük kuşlar özellikle yere yakın yerlerde güvensiz olabilirler. Kuşlar genel olarak yüksek bir yeri tercih ederler. Bütün gün doğrudan güneş ışığı almayacak bir yer seçmek de kuşun fiziksel sağlığı için önem taşımaktadır. Sabahları daha soğuk olduğu için sabah ışığı öğleden sonra ışığından daha iyidir. Yerleştirirken bu konuda dikkatli davranılabilir. Daha soğuk iklimlerdeki büyük kuş kafeleri, kuşların geri çekilebileceği kapalı ve ısıtılmış bir alana sahiptir. Evinizde kuş besliyorsanız onların tüm sorumluluklarını üzerinize aldığınızı kabul etmeniz gerekiyor. Sıcaklıktaki hızlı değişiklikler sağlıksız olduğundan, kuşunuzu bir ısı kaynağına veya havalandırma deliğine yakın tutmamaya çalışın. Papağan kafesi oyuncakları kafese eklenebilir.

 Papağan Kafesi Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Papağan Kafesi Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Kuş sahipliğinin temellerinden biri, evcil hayvanınıza yeterli yaşam alanı sağlamaktır. Öncelikle büyüklük ve materyal seçiminin ardından paslanmaz çelik tellere sahip olanları tercih etmek daha iyi olacaktır. Paslanmazın çarpıcı görünümü dışında sunduğu avantajı, boyanın ufalanması konusunda endişelenmenize gerek olmadığı için temizlenmesinin çok kolay olmasıdır. Kurumuş organik malzemeleri kazımak için bir macun bıçağı kullanabilirsiniz. Sultan papağanları, muhabbet kuşları gibi hızlı hareket etmezler. İhtiyaçlarına hemen ulaşmak isterler. Bu sebeple kafes düzeni oldukça önem taşımaktadır. Kafesler kare veya dikdörtgen şeklinde olmalıdır. Kafes düzenine kafes tabanından başlanmalıdır. Dışkıyı ve kokuyu önleyen granül kullanımı önem taşımaktadır. Kafesin alt tepsinin çekmeceli oluşu temizliği kolaylaştıracaktır. Kafesin altında mutlaka taban ızgarası olmalıdır. Bu sayede dışkı ve dökülen yemler bu bölümde birikir, kuşun bu bölüme ulaşamaması sağlık açısından önemlidir. Papağan kafesinde mutlaka olması gereken ürünler vardır. Bazı papağan kafeslerinde bu ürünler kutu içeriğine dahil olmaktadır. Kafes düzeni için papağan kafesi ayaklı tercih edebileceğiniz bir modeldir. Bu tarz kafeslerin taşıması, yerini değiştirmesi oldukça kolay ve rahat olmakla beraber ayaklı kafesinizin altında ayrı bölme bulunanı tercih ederseniz kuşunuzun yemini, oyuncağını yerleştirebilirsiniz ve böylece hem pratik olmuş olur hem de düzenli bir görüntü elde edersiniz. Bu tarz kafesler sayesinde arzu ettiğiniz kafes düzenine ulaşmanız daha kolay olabilecektir.

Papağan Kafesi Nasıl Olmalı?

Kafes seçimi yaparken ilk göz önünde bulundurulması gereken konu ebattır. Kafesin eni, boyu ve derinliği kuşun rahat hareket etmesine izin verecek genişliğe sahip olmalıdır. Kuş kafesinin hacmi seçtiğiniz kuşun cinsine bağlı olarak değişiklik gösterebildiği gibi yaşına göre de değişecektir. Kuş kafesleri kaliteli yapılarının yanı sıra alternatif işlevsel özellikler de sunar. Değerlendirirken bu özelliklerde kendinize uygun olanları düşünmek gerekmektedir. Bir kafes seçerken bakılması gereken bir diğer husus da çubuk aralığıdır. Daha büyük kuşlara sahip olanlar, kuşunuza bir tırmanma ve egzersiz aracı vermek için dikey olarak değil yatay olarak yerleştirilmiş çubuklara bakmalıdır. Kuşunuzun kafesinde çok fazla zaman geçireceğini unutmamak gerekiyor. Tırmanmayı oldukça seven papağanlar için tırmanabileceği bir yatay telin olması da göz önünde bulundurulmalıdır. Aynı zamanda tırmanırken ısırmayı, gagalamayı seven papağanlar için seçeceğiniz kafesin tellerinin boyalı olmamasına dikkat etmeniz kuşunuzun sağlığı için önemli bir detaydır. Seçeceğinizi kafesini temizliği papağanınızın sağlığı için büyük önem taşır. Bu yüzden alacağınız kafesin kolay ve rahat temizlenebilir olması, alt çekmecesinin veya tepsisinin kolay çıkarılabilir olması önemlidir.

Papağan Kafesinde Neler Olmalıdır?

Öncelikle papağanınızın kafesinde olması gereken yemliğin ve suluğun içerden takılabilir olması kuşunuzun daha rahat etmesi için gereklidir. Papağan kafesinde olması gereken bir diğer şey ise gaga taşıdır. Bu papağanınızın gagasını törpülemesi için gerekli bir malzemesidir. Papağanınızın kolay sindirim yapabilmesi için gerekli olan kuş kumunu da papağan kafesinde bulundurmanız gereklidir. Papağan oyuncakları, kuşlarınıza evlerinizde, bir papağanın vahşi doğadaki bazı doğal davranışlarını taklit edecek etkinliklere katılmaları için fırsatlar sağlar; yiyecek arama, avcılardan kaçma, banyo yapma, sosyalleşme, yuva yapma, egzersiz yapma ve uçma gibi. Ruhsal ve fiziksel sağlıklarını korumak için bu etkinlikler önemlidir.

Papağan Kafesi Nasıl Temizlenir?

Oldukça hassas hayvanlar olan papağanların hasta olma riskini düşürmek için kafes temizliğine özen göstermeli ve aksatmamalısınız. Kuşunuzun kafesini temizlemek ilk bakışta can sıkıcı bir iş gibi görünebilir. Ovması gereken çok sayıda çubuk, çatlak ve yarık olduğu için, yeni kuş sahiplerinin nereden başlayacaklarını bulmaları zor olabilir. Kuş kafesi için bir temizlik programı belirlemek ve buna bağlı kalmak, bu işi mümkün olduğunca kolay bir şekilde sürdürmek için çok önemlidir. Kuşunuzun kafesini temizlerken kullanacağınız dezenfektan seçimini düzgün yapmalısınız. Dezenfektan kuşunuza zarar verebilecek virüsleri, bakterileri öldürecek kadar güçlü olmalı fakat kuşunuza zarar vermemelidir. Bu yüzden kafesi temizlerken kuşunuzu başka bir odaya götürmeniz daha sağlıklı olacaktır. Dezenfektanı uyguladıktan sonra 5-10 dakika kadar malzemelerle temas etmesini bekleyin, daha sonra malzemeleri suyla iyice yıkayıp durulayın. Kafesi ve içindekileri ne sıklıkta temizlemeniz gerektiği sahip olduğunuz kuşların türüne ve sayısına göre değişiklik gösterebileceği gibi kuş kafesinin astarını her gün değiştirerek koku sorunlarını önleyebilirsiniz. Kuşunuzun yemini ve su kaselerini her gün çıkararak hafif bir bulaşık deterjanıyla yıkamak fazla vaktinizi almayacaktır. Bu sayede evcil hayvanınıza potansiyel olarak zarar verebilecek bakterilerin büyümesini engellemiş olacaksınız. Kuş kafeslerinin alt kısmında kafes astarlarının yerleştirildiği bir tepsi bulunur. Bu tepsi en az haftada bir çıkarılmalı ve nemli bir bez ve kafes temizleyici ile ovalanmalıdır. Ancak astarları yerine koymadan ve değiştirmeden önce tepsinin kuru olduğundan emin olmak önemlidir. Ayrıca bazı kuş kafesleri, dışkıların dibe düşmesi için kafesin alt kısmında tepsiye asılı duran bir ızgaraya sahiptir. Bu ızgara, üzerinde birikmiş olabilecek kurumuş pislikleri temizlemek için haftalık olarak fırçalanmalıdır. Bir ızgarayı temizlemenin en kolay yolu, onu küvete yerleştirmek ve atıkları çıkarmak için bir sert fırça kullanmaktır. Haftada bir kez evcil hayvanınızın kafesindeki tüm oyuncaklar çıkarılmalı, ıslatılmalı ve fırçalanmalıdır. Ayda bir, tüm kafesi baştan sona temizlemelisiniz.