Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Paletler

için 63 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Paletler

Birçok sektörde sıklıkla kullanılan paletler, saklama ve taşıma araçlardır. Palet çeşitleri, hava, deniz ve karayolu ile yapılan yük taşımacılığında tercih edilmektir. Kullanılan paletlerin çeşitleri ve ölçüleri taşıma yoluna göre değişebilmektedir. Plastik paletler ve ahşap paletler en çok tercih edilen palet çeşitleridir. Kullanılacak olan paletler, taşınacağı yerlere göre değişebilmektedir. Konteynere, uçağa ya da tıra yerleştirilecek paletler, ölçülerine göre belirlenmektedir. Paletlerin ölçülerini ahşap palet ölçüleri, plastik palet ölçüleri ve tahta palet ölçülerine göre sınıflandırılmaktadır. Paletlerin yapısı da yapıldığı malzemeye göre değişir. Tahta, ahşap ve plastik paletler, Euro ve standart palet ölçüleri kullanılabildiği gibi isteğe bağlı özel paletler de yapılabilmektedir. Taşımacılıkta kullanabileceğiniz paletlerin ölçüleri Uluslararası Standardizasyon Organizasyonu tarafından kabul edilen 6 tane farklı palet boyutu vardır. Paletlerin amacı malzeme taşımakta, standartlar belirlenirken taşımacılığa uygun olarak belirlenmiştir. Paketlenmiş olan ürünlerin transpalet veya forklift ile kolayca taşınabilmesi için plastik, ahşap, metal ya da bunların karışımı ile hazırlanmış malzemeler tercih edilmektedir. Paletlerin ölçüleri standart, Asya ya da Euro olarak tanımlanabilmektedir. Ayrıca paletler için ahşap paletleri ölçüleri, tahta paletlerin ölçüleri ve plastik palet ölçüleri olarak da ifade edilebilmektedir.

En Çok Tercih Edilen Paletlerin Çeşitleri

En Çok Tercih Edilen Paletlerin Çeşitleri

Standart paletlerin ölçüleri 100x200 ebadındadır. Standart paletler, en çok tercih edilen paletlerdir. Firmalar, ürünlerini taşımak için standart paletleri tercih etmektedirler. Euro palet ölçüleri standart palet ölçülerinden farklıdır. Euro paletlerin ölçüleri 80x120 cm olarak ifade edilebilir. Paletler, farklı ölçülerde olabilir ancak Euro palet denildiğinde 80x120 cm kabul edilmektedir. Euro paletler, ahşaptan üretilmiş olup Avrupa’da kapıların hemen hemen hepsinden rahatlıkla geçebilmektedir. Ayrıca Euro palet genellikle karayolu taşımacılığında kullanılmaktadır. Ancak demir yolu ve deniz yolunda da kullanılmaktadır. Euro palet, sıklıkla tercih edilen paletlerdir çünkü tek seferde çok sayıda ürün taşımaktadırlar. Ayrıca havada duran paletlerin eşyalara zarar vermeden makine yoluyla kaldırabilmesidir. Verimli kullanım sağlayan Euro paletler kırılma gibi durumlarda tamir edilebilir ayrıca geri dönüşüm yapılabilir. Ürün satılabilir ve ikinci el paletler de kullanılabilmektedir. Euro paletler ortalama 25-35 kilo ağırlığındadır. Euro paletler, binin üzerinde yükü tek sefer taşıma olanağı sunar. Palet çeşitlerinden biri olan ayla paletler, Asya’da tercih edilen paletlerdir. Asya paletlerinin ölçüleri 110x110 cm ölçüleridir. Buradan anlaşılacağı Asya paletler, kenar ölçüleri aynı olduğu için kare şeklindedirler.Paletler iki girişli ve dört girişli olarak gruplandırılabilir. İki girişli paletler transpalet ve forklift çatalı ile çatalların iki tarafına ayrıca zıt yönlerinden girilebilmektedir. Dört girişli paletler ise forklift ve transpalet çatalı ile paletin 4 tarafına da giriş yapılabilir. Dört girişli paletler, çoğunlukla takozlu ürünlerdir. Paletleri ağır yükleri taşımada forkliftleri kullanmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Ahşap ürünler ile taşımak avantajlıdır çünkü ahşap malzemeden yapılmış paletler doğal ve sağlıklı ürünlerdir. Mutlaka işinizde yardımcı olabilecek merdiven modellerine bakabilirsiniz.

Paletlerin Kullanım Alanları

Paletlerin Kullanım Alanları

Taşıma ve depolama işini oldukça kolaylaştıran paletler seçiminde önemli olan nokta taşınacak ürünün yük kapasitesi ve büyüklüğüdür. Yük taşıma kapasitesinin üzerine çıkılmaması gerekmektedir. Yoksa palet tekerleği zorlanacak ve ürün taşınamayacaktır. Bu nedenle paleti kullanırken satın aldığınız ürünün kullanım talimatlarını okumanız oldukça önem taşımaktadır. Paleti kullanacak olan kişinin kullanım talimatlarına uygun şekilde davranmalıdır. Hangar, depo, atölye gibi yerlerde palet kullanımı tercih edilmektedir. Paletleri taşımaya yarayan transpaletler hidrolik pompa, taşıma çubukları ve yönlendirme kolundan oluşur. Tekerlekli ürün düz bir tabana sahiptir. Bu nedenle de kullanımı oldukça kolaydır. Öncelikle aracın üzerinde yer alan çatallar, yük paletinin deliklerine yerleştirilir. Sonrasında üzerindeki yük, hidrolik pompa aracılığıyla yukarı kaldırılır. Ön kısmında bulunan yönlendirme kolu sola ve sağa çekilir. Yük istenilen yere kadar kaldırıldıktan sonra hidrolik pompa serbest bırakılır ardından sabitlenir. Palet tekerleği aksine motorlu olan transpaletlerde yapılan işlemler daha pratiktir. Çünkü motor gücü ile kaldırılır, istenilen yere gelindiğinde durdurulur ve sabitleme yapılır. Tek seferde kaldırmaya yarayan palet fazla ağır değildir. Ortalama 25-30 kg ağırlığındadırlar. Tek bir kişi ürünü palete yerleştirebilir. Taşıma paletini istediği yere kolayca yerleştirebilir. 100x100 cm ebatlarında olan paletler çok büyük olmadıklarından fazla yer işgal etmezler. Gerektiğinde dik olarak muhafaza edilebilmektedir. İş yeri gibi yerlerde kullanılan paletler aynı zamanda kamyon ve tır gibi taşıtlar ile taşıma paletleri kullanılmaktadır. Araçların içinde ayrıca palet kasa dükkan ve depolarda, paket ya da koli gibi ürünlerin üzerine konabilir ve saklanabilir. Paletler fazla yer işgal etmezler. Paletler gerektiğinde ürünlerin doğru yerde, doğru maliyetle, doğru miktarda hazır olması için kullanılan ürünlerdir. Lojistik sisteminde taşımanın her adımında paletler kullanılmaktadır. Taşımayı paletlere yapmaz, ürünleri tır, kamyon gibi taşıma araçlarına bırakılırlar. Taşınacak ürünler bir aya getirilip paletlere yüklenir, bir araya getirilir ve taşımaya hazır olur. Standart palet yüksekliği 10-15 cm’dir. Paletler, forklift veya transpaletlerde taşınır. Endüstriyel transpaletler her palet çeşidi ile çalışmazlar. Forkliftler için belirlenen palet boyutları vardır. Ayrıca yükün hacminin kontrol edilmesi gerekmektedir. Taşıma konusunda el arabaları modellerine de mutlaka göz atın.

Yaygın Olarak Kullanılan Palet Çeşitleri

Yaygın Olarak Kullanılan Palet Çeşitleri

Açık palet; 4 girişli palet, iki girişli palet, blok palet ve euro palet şeklinde de adlandırılmıştır .Bu palet çeşidinde alt taraflarında 2 yan ve ortada tahta bloktan oluşmaktadır. Kısa ve açık taraftan 2, çapraz taraftan da 2 olmak üzere 4 yollu paletlerdir. Her türlü endüstriyel alanda forklift ile kolay taşıma yapılması amacıyla kullanılmaktadır. Açık paletler köşeli yapısı ve alt tarafından yerleştirilmiş kapalı tahta blok ile palete girmeyi kolaylaştırmaktadır. Bu tip paketler Avrupa’da yaygın olarak kullanılmaktadır. İngiltere’de bu paket kullanılmamaktadır. Blok palet ya da 4 yollu giriş paleti olarak da adlandırılan kapalı paletin zemininde, 4 tarafta tahta blok bulunmaktadır. Forkliftlerin her çeşidi ile kullanılabilmekte ve kolayca taşıma yapılabilmektedir. Fakat kapalı paletler, ayaklı ekipman ile kullanılamamaktadır. Kapalı paletler, forkliftin palete girmesinde büyük kolaylık sağlamaktadır. Özellikle İngiltere’de yaygın olarak kullanılmaktadır. Palet türlerinden bir diğeri de kirişli paletlerdir. Bu paletler, yan taşıyıcı ve yapı bloktan meydana gelmektedir. Açık tarafında 2 yol, arka tarafında da 2 yol bulunan 4 yollu bir palettir. Elektrikli transpaletler ve manuel transpaletler ile forkliftler taşıyıcı olan kenardan paletleri kaldırabilmektedir. Kirişli paletler de kapalı yapıdadır. Bu paletler de forkliftin palete girmesini büyük ölçüde kolaylaştırır. Bu tür paletler Afrika, Kuzey Amerika ve Asya’da yaygın olarak kullanılmaktadır. Taşıyıcılı palet de palet türleri arasında satılabilir. Bu paletler 2 girişli, taşıyıcılı ve kapalı paletlerdir. Yanlarda ve merkezdeki tahta bloktan meydana gelmiştir. 2 yollu girişe izin verir. Forklifte paletler kolayca yerleştirilebilmektedir. Taşıyıcılı paletler Asya ve Afrika’da bulunmaktadır. Yukarıda sayılan tüm palet tiplerini sayfamızda bulmanız mümkündür. Bir kamyonunuz veya bir tırınız varsa paletler sizin için iyi bir kolaylaştırıcı olacaktır. Paletleri karşılaştırmak ve ürünleri kıyaslamak için sayfamızı inceleyebilir, ürünleri kolayca sipariş edebilirsiniz.

İhtiyacınıza Uygun Paletlerin Ebatları

İhtiyacınıza Uygun Paletlerin Ebatları

Palet, taşınacak malzemelerin özellikle ihraç mallarının taşınması için üzerine konan bir platformdur. Transpalet veya forklift yoluyla paketlenmiş ve bir araya getirilmiş ürünler kolaylıkla taşınabilmektedir. Palet Plastik palet, ahşap palet, metal palet olarak kategorize edilebilir. Palet boyutları Euro, standart, Asya, plastik ve tahta olarak ifade edilebilmektedir. Paletlerin üretildiği malzemeye bağlı olarak dayanımları farklılık gösterir. Standart, Euro gibi ölçüler olsa da özel olarak hazırlanmış paletler de vardır. Standart paletler 100x120 ölçülerindedir. Dünyada en çok tercih edilen palet ölçüsüdür. Euro paletler ise 80x120 ölçülerindedir. Farklı ölçülerde de paletler vardır fakat Euro palet dendiğinde bu ölçüleri ifade etmek için kullanılmaktadır. Euro palet karayolu, deniz yolu ve demir yolunda da taşımada kullanılmaktadır. Euro paletin tercih edilmesindeki ilk neden Euro paletlerin bir sefer çok fazla ürün taşıyabilmesidir. Bu paletler aynı zamanda doğada dönüşebilir ve ikinci el olarak da kullanılabilir. Euro paletlerin ölçüleri, palet eni, palet boyu, palet yüksekliğine bağlı olarak sıralanabilmektedir. Standart Euro paletler, 800x1200 cm ebatlarındadır. Bir diğer palet 200x1000 cm’dir. 3 numaralı palet ise 1000x1200 ölçülerindedir. Euro 6 palet olarak ifade edilen 1/2 paletin boyutu da 800x600 cm’dir. Euro paletler 1000 kilonun üzerinde ürünleri taşıyabilmektedir. Asya paletin ölçüleri de 110x110 santimetredir. Bu paletin karedir. Paletlerin yapıldıkları malzemeler değişkenlik göstermektedir; ahşap, tahta, plastik gibi malzemelerden yapılırlar. Ahşap paletler deniz yolu, hava yolu ve karayolunda kullanılır. Tahta paletlerin pek çok farklı ölçüsü vardır. Bunları; 80×120 cm, 100×120 cm, 110×130 cm, 110×114 cm, 110×120 cm, 60×80 cm, 70×100 cm, 110×110 cm, 100×120 cm, 114×114 cm, 150×170 cm, 200×200 cm, 120×180 cm ve 75×240 cm’dir. Plastik paletlerin ölçüleri ise 110x130 cm, 60x80 cm ve 110x120 cm’dir. Hava kargo taşımacılığında ise uçak kargo paletleri kullanılmaktadır. Uçan kargo paletlerin kullanılan beş palet ölçüsü bulunmaktadır.

Bütçenizi Sarsmayacak Paletlerin Fiyatları

Bütçenizi Sarsmayacak Paletlerin Fiyatları

Palet türleri işlerinizi kolaylaştırdığı gibi mekandan ve zamandan da tasarrufta bulunmanızı sağlamaktadır. Kullanılacak olan paletin ebatları, ürünün genişliğine, dayanıklılığına, taşıma kapasitesine, malzeme yapısına bağlı olarak belirlenir. Taşıma paletlerinin arasında fiyat farkı olmasının nedenlerinden biri ürünün üst kısmının aralıklı olup olmamasıdır. Bu durum ürünün yük taşıma kapasitesinin etkilemektedir. Paletler metal, tahta, plastik gibi farklı malzemelerden yapılmış olabilir. Ayrıca paletlerin standart, Euro, Asya tipi gibi modeller vardır. Paletler hava yolu, kara yolu ve demir yolu taşımacılığında da sıklıkla kullanılmaktadır. Paletler taşımacılığı büyük ölçüde kolaylaştırır. Transpalet ya da forklifte yerleştirilen paletler, yükseltilir ve konulması gereken yere geldiğinde de sabitlenir. Paletleri taşımaya yarayan transpaletler hidrolik pompa, taşıma çubukları ve yönlendirme kolundan oluşur. Tekerlekli ürün düz bir tabana sahiptir. Bu nedenle de kullanımı oldukça kolaydır. Öncelikle aracın üzerinde yer alan çatallar, yük paletinin deliklerine yerleştirilir. Sonrasında üzerindeki yük, hidrolik pompa aracılığıyla yukarı kaldırılır. Ön tarafındaki yönlendirme kolu sağa ve sola doğru çekilir. Sonrasında yüksek istenilen kaldırılı ve hidrolik pompa bırakılır ve sabitlenir. Motorlu transpaletlerde bu palet tekerleğine kıyasla oldukça pratiktir. Çünkü ürünü motor kendi gücü sayesinde çalışır ve istediğin yere gelince durur sonrasında da sabitlenir. Bir sefer kaldırabilen paletler çok ağır değildir. Aşağı yukarı 25-30 kg’dır. Tek kişi ürünü paletin üzerine rahatça yerleştirebilir. Paletler tüm lojistik sistemlerinde kullanılmaktadır bu yüzden palet üreten birçok firma vardır. Sayfamızdan değişik ölçülerdeki paletleri inceleyebilir. Bütçenize uygun palet arasında kıyaslama yapabilirsiniz.

Ahşap Palet ile Neler Yapılabilir?

Ahşap paletler taşımacılıkta yük taşıma malzemesi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca ahşap palet dekorasyon amacıyla da kullanılabilmektedir. Ahşap palet kullanılarak yatak başlığı, masa, salıncak, kitaplık, raf, çekmece, koltuk, sandalye gibi ürünler tasarlanabilmektedir. Ahşap paleti oturmanızı için bir orta sehpa olarak kullanabilirsiniz. Ahşap paleti yatak başlığı olarak da kullanılabilmektedir. Ahşap palet ile hamak ve salıncak yapılabilir. Odanız için palet bir kitaplık ya da bir çalışma masası yapabilirsiniz. Ahşap paleti olduğu gibi duvara asıp da şık bir dekor oluşturabilirsiniz.

Palet Neyle Boyanır?

Ev dekorasyonu için paletleri kullanmak oldukça ilginç bir fikir. Yaratıcılığınızı kullanıp paletleri dilediğiniz renge boyamanız mümkündür. Masa, sehpa, sandalye gibi bütün eşyaları boyamanız mümkündür. Paleti boyarken bulundurmanız gereken şeyler ahşap boya ve fırçadır. İstediğiniz renge karar verdikten sonra mobilyalarınızı boyayabilirsiniz. Ahşap boya su ile açılır ve ahşap zımparalanır. Eğer boya çok katı ise su tekrar tekrar eklenebilir. Boya, ahşabın damar yönüne doğru sürülür. Su bazlı boyalarda bir bez kullanarak boyanın daha fazla temiz etmesini sağlamış olursunuz. Boyamayı bitirdikten sonra tek yapmanız gereken kurumasını beklemek. Gerek görürseniz tekrar bir kat daha boyayabilirsiniz.

Palet Ne İşe Yarar?

Palet lojistik sektöründe ürünlerin bozulmasını kırılmasını engellemek amacıyla kullanılan bir taşıma ürünüdür. Yükler, bir araya getirildikten sonra palet üzerine konarak forklift ya da transpanele konur. Panel bir taşıma ürünü değildir. Palet sadece taşıma için ürünlerin altına konan bir malzemedir. Plastik, tahta, ahşap gibi malzemelerden yapılmaktadırlar. Paletlerin büyük bir kısmı standarttır. Palet yüksekliği 10-15 cm’dir. Malların taşınmasını, nakliyesini ve depolanmasını kolaylaştıran paletlerin önemi giderek artı. Ahşap paletler, plastik paletlere göre daha kullanışlıdır. Doğal bir ürün olduğu için daha sağlıklıdır ve uzun ömürlüdür. İkinci el paletler de kullanılabilir. Taşımacılıkta kullanılan paletlerin dışında farklı alanlarda kullanılan paletler de vardır. Ressamların boyalarını sıktığı ve boyaları karıştırmak için kullandığı malzemelere palet adı verilmektedir. Ayrıca hızlı yüzmek için ayağa takılan ürüne de palet denmektedir. Sonra olarak paletler tankların yol almasını sağlayan tekerleklerini içine alan metal bir malzemedir.

Palet Ölçüleri Nelerdir?

Paletler standart ve Euro ölçülerine sahiptir. Ayrıca özel ölçülere sahip paletler de vardır. Standart olarak kabul gören paletler 100x200 boyutlarındadır. Standart paletler en tercih edilen paletler. Birçok ülke taşımacılık için bu paletleri kullanmaktadırlar. Standart paletlerin dışında kullanılan bir diğer paletler de Euro paletlerdir. Euro palet ölçüsü 80x120 olarak kabul edilmektedir. Ayrıca 200x100 ölçülerinde paletler bulmak da mümkünse. 3 numara palet olarak adlandırılan paletler, 1000x2000 ebatlarındadır. 6 paletler ise 800x600 ölçüsündedir. Euro paletler, çok ağır yükleri bile taşıyabilmektedirler. Asya paletler ise 110x110 ebatlarındadır ve karedir. Paletler plastik, tahta, ahşap gibi farklı malzemelerden üretilirler. Ahşap paletler, kara yolu, hava yolu ve deniz yollarında kullanılmaktadır. Tahta paletlerinde birçok ölçüsü vardır.