Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Ürün Miktarı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Oksijen Tüpü

için 66 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Çelik Oksijen Tüpü 10 L

    (60)
    2.800 TL SEPETTE 2.380 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Nestay Oksijen Tüpü 5 L

    (45)
    2.400 TL SEPETTE 2.040 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Sulu Oksijen Terapi Seti 10 L

    (20)
    3.550 TL SEPETTE 3.050 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Sulu Oksijen Terapi Seti 2 L

    (11)
    2.550 TL SEPETTE 2.190 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Oksijen Tüpü 5 L

    (3)
    2.099,90 TL SEPETTE 1.799,90 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Oksijen Tüpü Dolu 5 L

    (8)
    1.900 TL SEPETTE 1.630 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Sulu Oksijen Terapi Seti 5 L

    (40)
    2.890 TL SEPETTE 2.470 TL
    +
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

  • ÜCRETSİZ KARGO

    Dolu Oksijen Tüpü 10 L

    (12)
    2.600 TL SEPETTE 2.210 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Oksijen Tüpü Dolu 2 L

    (5)
    1.700 TL SEPETTE 1.460 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Susuz Terapi Seti 10 L

    (1)
    3.550 TL SEPETTE 3.050 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Dodo Oksijen Tüpü Manometresi

    (8)
    675,90 TL SEPETTE 585,90 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Susuz Terapi Seti 2 L

    (4)
    2.550 TL SEPETTE 2.190 TL
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Susuz Terapi Seti 5 L

    (4)
    3.050 TL SEPETTE 2.600 TL
    +

Oksijen Tüpü

Nefes almak insan yaşamı için en önemli şeydir. Her hastalık ve sağlık sorunu için farklı cihazların tedavisine ihtiyaç duyulmaktadır. Sıklıkla hastanelerde ve evlerde kullanılan cihazların başında oksijen tüpleri gelmektedir. Oksijen tüpleri arasında paslanmaz çelikten üretilen modeller bireyler tarafından sıklıkla tercih edilir. Darbelerden etkilenmeyen çelik kasaya sahip modeller uzun ömürlü bir kullanım gerçekleştirilmesini sağlar. Bu sayede güvenli bir kullanım imkanı tanır. 2 litreden başlayarak 50 litreye kadar uzanan geniş kapasitelere sahip oksijen tüpleri bulunmaktadır. Bu tür ürünlerin bilinen en önemli özellikleri bittiği takdirde tekrar doldurulabiliyor olmasıdır. Küçük oksijen tüpü çeşitleri ergonomik boyutlara sahiptir ve kolay taşınabilmektedir. Aksine büyük olan modellerin taşınması ekstra ekipman gerektirebilmektedir. Bu tarz ürünler kullanacak olan hasta kişiyle her yere gidebilir. Rahatça taşınabilmektedir.

Oksijen Tüpü ile Solunuma Destek

Oksijen Tüpü ile Solunuma Destek

Oksijen tüpü yani bir diğer adıyla oksijen konsantratörü İsveçli bir bilim adamı tarafından 1772 yılında bulunmuştur. Son derece hayat kurtaran bu ürün sayesinde bireylerin hayata tutunabilmesi kolaylaşmaktadır. Özellikle ileri hastalıkların getirmiş olduğu ileri derecede solunum sıkıntısı hayat kalitesini olumsuz olarak etkileyebilir. Tüm bunlarla baş edebilecek bu önemli alet kullanılmaya başlandığından beri hastaları memnun etmeye yardımcı olmaktadır. İlk oksijen kullanımı 1885 yılında gerçekleştirilmiştir. O tarihten beri tıp dünyasında bir çığır açılmıştır. Temiz oksijeni hastalarla buluşturan bu alet gazların doğası hakkında birçok önemli faktörü gün yüzüne çıkarmaktadır. Oksijen tüpü kullanımı zamanla medikal malzemeler arasında sıklıkla tercih edilen aletler arasına girmiştir. Oksijen ihtiyacı olan bireylere oksijen vermek amacıyla geliştirilen tıbbi aletlerden biridir. Bu tür tüplerin en önemli özellikleri, havadaki oksijeni ayrıştırarak %90-95 aralığına kadar saflaştırır ve temiz oksijeni hastaya iletmeye yardımcı olur. Bu tür cihazlarda genellikle oksijen saf su haznesinden geçmektedir. Havada bulunan oksijen bir tüp içerisinde saklanır ve kademeli bir şekilde hastaya iletilmeyi başarır. Oksijen tüpünden bireyin faydalanabilmesi, tüp üzerine takılacak maske aktarımı ile gerçekleşmektedir. Maske bir hortum yardımı ile ana depoya bağlanır ve kişi bu hortum yardımı ile burnundan soluyarak ekstra nefes alımı kazanabilir. Medikal oksijen tüpleri yaşama devam edebilmek için gerekli oksijenin sağlanmasına destek olur. Sağlıklı bir insan için havadaki oksijen miktarı yeterlidir. Ancak KOAH hastaları ya da çeşitli ciğer hastalıkları ve solunum yetmezliği ile mücadele eden bireyler için medikal alandaki oksijen tüplerinin kullanımı uygun görülmektedir. Bu tarz tüpler portatif olarak taşınabilmesinden dolayı evde ya da seyahat halindeki kullanımlar için oldukça uygundur. Oksijen tüpü içerisinde yüksek oranda basınç söz konusudur. Bu nedenle kullanım talimatlarına uygun olarak düşük ayarda kullanılmalıdır. Bir oksijen tüpü içerisinde yaklaşık %98 oranında oksijen gazı bulunur. Tüp içerisindeki oksijen gazı tükendikçe doldurulması gerekir. Oksijen tüpü fiyatları özellikleri ve kapasiteleri bakımından farklı fiyat anlayışına sahip olabilmektedir. Tüpün dışında yer alan maddenin neyden üretildiği, kapasitesinin ne kadar olduğu hangi alanda ve ne amaçla kullanım sağlayacağı modellerine göre değişim göstermektedir. 10 lt oksijen tüpü daha yüksek fiyat aralığına sahip olabileceği gibi 5 lt. oksijen tüpü ve 2 lt. oksijen tüpü daha uygun fiyatlarla satışa sunulabilmektedir.

Oksijen Tüpü Nasıl Kullanılır?

Oksijen Tüpü Nasıl Kullanılır?

Hasta oksijen tüpü tercih edilirken hangi hastalıkta kullanım sağlanacağı son derece önemlidir. Her hasta için üretilen oksijen tüpü modelleri birbirinden farklılık gösterecektir. Ayrıca yüksek basınçla dolu olan bu tüpleri direkt olarak kullanmaktan kaçınmalısınız. Bunun için uygun olan medikal tüp manometreleri kullanılarak tüp kullanımı gerçekleştirilmelidir. Oksijen tüpü kullanımında bilindik marka seçimi tercih etmek daha doğru olacaktır. Oksijen tüpü kullanılmadan önce bağlantıları kontrol edilmelidir. Manometre yanı basınç ayarlacı oksijen tüpüne tam olarak yerleştiğinden emin olunmalıdır. Su kabı su seviye çizgisini kırmızı olarak belirtilmiş olan maksimum ayarından daha üst seviyeye çıkarılmamalıdır. Oksijen tüpü içerisine saf su ya da kaynatılmış ve ardından dondurulmuş su kullanılmalıdır. Her oksijen tüpü kullanımı ardından ürünün uzun ömürlü olabilmesi için su boşaltılarak temizlenmelidir. Oksijen verilecek bireye takılan maskenin uç kısmı hortum bağlantı konektörüne yerleştirilmelidir. Oksijen tüpünün vanası gösterilen açma yönüne doğru çevrilir ve ayar düğmesinden verilecek oksijen miktarı ayarlanmaktadır. Kişide kullanılacak olan oksijen maskesi oksijen alacak hastaya takılır ve hastaya ulaşması beklenmelidir. Tercih edilen maske veya kanül kişiye uygun boyutlarda ve tek kullanımlık olmalıdır. Ancak evde kullanıyorsanız kullandıktan sonra sterilize etmeniz yeterlidir. Hasta oksijen alımını tamamladığında vana mutlaka kapatılmalıdır. Aksi halde oksijen çok daha çabuk bir şekilde tükenecektir. Oksijen tüpündeki vana hafifçe açılmalıdır ve ibre gerektiği kadar yükseltilmelidir. İbre yükseldikten sonra vana kapatılır. Oksijen tüpü vanası kapalı iken ibrenin sıfıra düşmemesi gerekmektedir. Elinizin altındaki oksijen tüpünde bu durum yaşanıyorsa oksijeniniz tükenmiş demektir. Oksijen tüpü içerisine suyunuzu yerleştirirken su miktarı, alt çizgi ve üst sınır çizgisi arasında yer almalıdır. Çok su doldurmanız tüpünüze zarar verecektir. Oksijen tüpü değişiminde vanaların kapatılması uygun görülmüştür. Oksijen tüpünüzü seyahat halinde taşıyacaksanız mutlaka dik bir şekilde yolculuk yapmalısınız. Tüpler yan bir şekilde yatırılmamalıdır. Aynı şekilde taşıma esnasında da tüpler kapağından kaldırılarak taşınmamalıdır. Oksijen tüplerini taşımak için halat ya da zincir kullanılmamalıdır. Oksijen tüplerinizi birbirine çarptırmamalı ve düşürmemelisiniz. Tüpünüzün vana kısmı kesinlikle yağlanmamalıdır. Vana kısmı yavaşça hareket ettirilerek açılmalıdır. Oksijen tüpü kesinlikle 45 derece ve üzeri sıcaklıklara maruz bırakılmamalıdır. Oksijen tüpünün sağlıklı bir şekilde kullanımını sağlamak için tüpe uygun manometre kullanmak gerekmektedir. Tüp manometresi sayesinde basınç düşürülerek kullanıma uygun hale getirilir.

 Oksijen Tüpünün Bilinen Faydaları

Oksijen Tüpünün Bilinen Faydaları

Oksijen tüpü nedir? sorusu bireylerin sıklıkla merak ettikleri konular arasında yer almaktadır. Bu anlamda oksijen tüpü, yaşamın devam ettirilmesi için gerekli gazlardan en önemlisidir. Oksijen tüplerinin iki çeşidi bulunmaktadır. Tüplerin dış malzemeleri alüminyum veya çelikten üretilmektedir. İki çeşit üretilirken de farklı kapasitelere göre tasarlanan modelleri bulunmaktadır. Çelik oksijen tüpleri en fazla 50 litre olarak üretilirken, alüminyum oksijen tüpleri en fazla 10 litre kapasiteli olacak şekilde üretilmektedir. İki farklı çeşidi birbirinden ayıracak özellikler bulunmaktadır. Alüminyum oksijen tüpleri daha hafif nitelikli olabilmektedir. Kolayca taşınabilme imkanını sizlere sunacaktır. Oksijen tüplerinin taşınabilir ya da taşınamaz olduğunun belirlenmesi kapasitesi ile doğru orantılıdır. 10 litreye kadar olan tıbbi oksijen tüpü taşınabilme imkanını bireye sunmaya yardımcı olur. Arabada, ambulansta, evde ya da herhangi bir yere giderken çoğunlukla taşınabilir yani oksijen tüpü ev tipi modeller kullanılmaktadır. Bu sayede acil durumlarda hastaya doğrudan çabuk ve kolay bir şekilde direkt olarak oksijen verilebilir. Oksijen tüplerinin bilinen en önemli faydası tekrar tekrar doldurulabiliyor olmasıdır. Oksijen tüpleri gazı kendiliğinden yenileyememektedir. Bundan dolayı içerisindeki oksijen miktarı azaldıkça doldurulması gerekir. Oksijen tüplerinizin dolumu belirli noktalarda sertifikalı bir şekilde yapılmaktadır. 10 litre oksijen tüpü seçeneği korozyona karşı dirençli ve hafif olması ile sıklıkla tercih edilmektedir. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda 10 litrenin üzerindeki oksijen tüpleri oksijen arabaları ile kolayca taşınabilmektedir. Tüm tüp çeşitleri hastalığın derecesine göre farklı seçeneklerde tercih edilebilir. Kapasiteleri ve birbirinden farklı seçeneklerde hazırlanmalarının temel sebebi de ihtiyaç ve gereksinim önceliğidir. Oksijen alması gereken hastalar bu ürünleri sıklıkla tercih etmektedir. Oksijen tüpü kullanımı farklı formlara sahip olsalar da amaç hastanın nefesini kontrol altına almaya yardımcı olmaktır. Küçük oksijen tüpü modelleri taşınabilir çeşitleriyle sabit olanlardan daha küçük yapılarda tasarlanmıştır. Aynı zamanda sabit oksijen tüplerine nazaran küçük oksijen tüpleri, daha düşük kapasitelere sahip olmaları ile geçici süreli kullanımlara uygunluk sağlamaktadır. Amaç ve ihtiyaç bakımından farklı şekillere sahip olmalarının yanı sıra sunulan ürünler arasında etkisini kısa sürede etkisiz bir biçimde göstermeye olanak sağlayan ürün oksijen tüpleri olmaktadır. Özellik ve kapasite olarak her ne kadar birbirinden farklı görünümlere sahip olsalar da aynı amaca hizmet ederler fakat kullanım alanları ve kullanım koşulları birbirinden farklılık gösterebilmektedir.