Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Mikroskop

için 663 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Mikroskop

Çıplak gözle görülmesi mümkün olmayan ufak varlıklar mikroskop adı verilen özel ve çeşitli mercekler ile görülebilir. Bilimsel bir cihaz olan mikroskop sayesinde incelemek istenen cisimleri çok daha kolay bir şekilde inceleyebilir, araştırmalara yeni ipuçları eklenebilir. Bilimsel araştırmalarda ve çeşitli imalat sanayilerinde en önemli araç olma niteliğine sahip mikroskop, çocukların okullarda gördüğü fen, biyoloji gibi bilimsel hazırlık derslerinde de kullanılan eğitici bir cihaz özelliğine sahip. Eğitici özellikte olan mikroskop çeşitleri ile profesyonel anlamda kullanacağınız mikroskop ürünleri, üzerinde taşıdığı materyallere ve özelliklere göre farklı olabilir. Bu farklılıklara sahip mikroskoplardan tercih edeceğiniz profesyonel mikroskop fiyatları da modeller arasında değişkenlik gösterebilir. Mikroskop kullanım ihtiyacı çok eski çağlara kadar dayanmaktadır. İnsanlardaki araştırma ve merak duygusu ihtiyacının bir sonucu olarak doğan mikroskop, atomdan bile daha küçük parçacıkları yüksek teknolojiye sahip cihazlar sayesinde inceleyebilme imkanı sunar. Organik mercek yapısına sahip insan gözü, uzaktaki bir cismi görebilir ancak odaklama yeteneğine sahip değildir. İnsanlarda bu odaklama özelliğinin olmaması gözleriyle göremedikleri maddeleri merak etmelerine, bu da ilk olarak mikroskop merceği bulmalarına sebep olmuştur. Kendi araştırmalarınız için almayı düşündüğünüz mikroskop ürünleri ile bilime meraklı çocuğunuzun eğitimine destek olmak için almak isteyeceğiniz mikroskop modellerini mikroskop kategorilerinde bulabilir, her model için mikroskop fiyatları ile ilgili araştırmalar yapabilirsiniz.

Mikroskop Bölümleri

Mikroskop Bölümleri

Mikroskop, gelişen teknolojiyle birlikte özellikleri ve tasarımı geliştirilen ve daha çok bilimsel araştırmalarda kullanılan bir bilimsel cihazdır. Fakat bu cihazı kullanabilmek için öncelikle mikroskop bölümleri bilinmelidir. Klasik bir görüntüye sahip olan ışık mikroskobunun mikroskop kısımları iki parçadan oluşmuştur. Bu kısımlar mekanik kısım ve optik kısımdır. Mekanik kısımlar, ayak, mikroskop kolu, incelenecek örnek olarak adlandırılan preparatın yerleştiği yer olan tabla, sıkıştırma klipsleri, mikroskop tüpü, ayar vidaları ile üzerinde objektifleri taşıyan ve hareketli bir parça sayesinde dönebilen revolverden meydana gelmektedir. Optik kısımları oluşturan parçalar ise farklı büyütmelere sahip göz merceği denilen oküler, objektif, ışık kaynağı, diyafram ve preparatın aydınlanmasını sağlayan mercek sisteminden oluşmuş kondansatördür. Genel olarak bir ışık mikroskobunda 4 adet objektif bulunmaktadır. Revolverin üzerine kurulmuş görüntü netliği sağlayan objektifler, büyütme gücü ile mikroskopta ilk görüntüyü oluştururlar. Kademe kademe büyütülmesi gereken objektifin en küçük büyütme gücüne sahip objektifi 4X’dir. İncelenmek istenen bulgu ilk olarak 4X objektifi ile bakılmalıdır. Aynı zamanda bu objektife arama objektifi de denir. Bu arama objektifi bulgunun görüntüsünü 4 defa büyüttüğü anlamına gelmektedir. Ayrıca revolver üzerindeki diğer büyütme gücüne sahip objektifler sırasıyla 10X, 40X ve 100X'dir. Objektiften gelen görüntüleri büyütmeye yarayan ve mikroskop tüpünün üzerine monte edilmiş parça olan oküler, mikroskop üzerinde tek göz ile bakılıyorsa buna monoküler mikroskop adı verilir. Mikroskop tüpü üzerinde iki adet okülere sahip mikroskoplara da binoküler mikroskop denilmektedir. Binoküler mikroskop iki göz kullanımı sayesinde monoküler mikroskoba oranla daha rahat ve iyi bir bakış özelliği sağlamaktadır. Büyütme numaralarına göre 5X,7X,10X,15X,20X ve 25X büyütme gücüne sahiptir. Bir mikroskobun toplam büyütme gücünü bulmak istiyorsanız oküler ile objektifin büyütme gücünü çarpmanız gerekmektedir. Bunu bir örnek ile açıklamak gerekirse kullandığınız mikroskop 10X büyütme gücüne sahip ise ve siz incelemek istediğiniz cismi 40X’lik bir objektif ile inceliyorsanız, toplamda o cismin görüntüsünü 400 kez (10X x 40X) büyütmüş olmanız anlamına gelmektedir.

Farklı Kullanım Alanlarına Uygun Mikroskop Çeşitleri

Farklı Kullanım Alanlarına Uygun Mikroskop Çeşitleri

Mikroskop çeşitleri, günümüzde pek çok farklı alanda araştırma yapılması amacıyla kullanılmaktadır. En eski mikroskop olma özelliğine sahip ışık mikroskop ya da diğer adıyla optik mikroskop, yaygın olarak eğitim dönemlerinde öğrenci laboratuvarlarında kullanılan bir mikroskop çeşididir. Okul zamanlarında laboratuvar derslerinde kullanılan bu mikroskoplar sayesinde ökoryat ve prokoryat gibi hücrelerin genel yapıları ışığın objektif üzerinde kırılmasıyla incelenebilir. Bu tür bilimsel araştırmalar sayesinde çocuklar daha çok şey araştırmak isteyebilir bu da bilime meraklı nesillerin yetişmesine katkı sağlar. Daha çok biyoloji laboratuvarlarında araştırmak yapmak için kullanılan ve kullanımı giderek daha yaygın hale gelen stereoskopik mikroskoplar, cisimlerin üç boyutlu görüntülenmesini sağlar. Bu stereoskopik mikroskoplar, bir sehpa üzerine monte edilen iki mikroskobun iki gözle bakılarak ilgili objenin incelenebilmesine olanak sağlar. Daha çok katı numunelerin yüzeylerini incelemek için kullanılan stereo mikroskop, imalat sanayilerinde üretim, kalite kontrol ve denetim alanında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Başka bir mikroskop modeli olan polarizasyon mikroskobu, canlı organizmaların incelenmesi amacıyla kullanılır ve bu mikroskop, üzerleri boyanmış hücre ve dokuların polarize ışığa tepki vermeleri ile geliştirilmiştir. Canlı incelenmesine uygun olan polarize mikroskopta döner bir tabla vardır ve bu mikroskopta en önemli olan polarize bir ışığın bulunmasıdır. Yüksek teknoloji ile üretilmiş ve üretilmeye devam eden mikroskoplar olmasına rağmen hala bazı görüntülenmesi zor parçacıklar olabilir. Bu türden cisimlerin incelenmesini mümkün kılmak için de mikroskop özellikleri ihtiyaca göre sürekli gelişmeye ve yeni teknolojiler kullanılarak yeniden tasarlanmaya devam etmektedir.

Mikroskopta Ek Özellikler

Mikroskopta Ek Özellikler

Evrende canlı ve cansız birçok varlık bulunmaktadır. Bu varlıklar arasında boyutları çok küçük olan ve insan gözüyle görmenin mümkün olmadığı özellikte varlıklar da vardır. Bu varlıkların görülebilmesi ve yapılarında araştırma yapılabilmesi için özel bir merceğe ihtiyaç vardır. Bu özel mercek de mikroskopta bulunur ve bu sayede bu varlıkların incelenmesi mümkün hale gelir. Bilime meraklı biriyseniz ve araştırma yapmayı seviyorsanız evde veya okulda mikroskop kullanarak bilimsel keşifler yapabilirsiniz. Yaygın olarak ilkokul, lise ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde kullanılan mikroskop, ışık mikroskobu ya da diğer adıyla optik mikroskop adıyla bilinir. Bu optik mikroskop eğitim amaçlı kullanabilen yapılarıyla tercih edilen bir modeldir. Bu ışık mikroskobunun çalışabilmesi için üzerinde kendine ait parçaları bulunmaktadır ve bu parçalar sayesinde istenilen numune incelenebilir. Mikroskobun kendisine ait parçalar dışında araştırmalarınızda kaynak olarak kullanmanıza sağlayacak çeşitli aparatlarda sonradan alınabilir. Satın aldığınız mikroskoplara ek olarak alabileceğiniz ve monte edebileceğiniz mikroskop aparatları ile istediğiniz bilimsel hazırlıkları yapabilirsiniz. Gelişmiş mercekler sayesinde daha yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edebilir ve bu görüntüleri bilgisayar ortamına aktarabilirsiniz. Bu aparatlardan görüntü yansıtıcı özelliği ile yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video çekimi özelliğine sahip mikroskop kamerası sayesinde bilimsel araştırmalarınıza kaynak oluşturabilirsiniz. Bu kamera, stereo mikroskop ve biyoloji mikroskobunu dijital mikroskop modeline dönüştürür. Mikroskop kamerası sayesinde fotoğraf çekimi yapabilir video kaydedebilirsiniz. Mikroskop kamerası okülere kolayca takılıp sökülebilir. Klasik mikroskop görüntüsü dışında yeni teknolojiye uyum sağlayan daha hafif ve taşınabilir bir modele sahip olan elektronik mikroskop, farklı boyutlara sahip LCD ekran ile gözlemlerinizi detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Micro SD kart ile çektiğiniz görüntüleri kaydedebilirsiniz. Profesyonel özelliklere sahip mikroskop lensi sayesinde çıplak gözle görülemeyen küçük cisimleri rahatlıkla görebilirsiniz. İncelenmek istenen cisme ve araştırmaya konu olacak olgulara göre kullanılmaya hazır bu mikroskop türleri farklılık gösterebilir. Mikroskop satın almayı düşünüyorsanız mikroskop seti alarak mikroskop kullanımında gerekecek olan mikroskop parçaları ile kolay bir kurulum yapabilir hiç vakit kaybetmeden okul kırtasiyesi araştırmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Mikroskop Kullanırken Uygulanacak Adımlar

Mikroskop Kullanırken Uygulanacak Adımlar

Mikroskop kullanmadan önce mikroskop kullanımı bilinmelidir. Gözlem yapılacak parçanın mikroskopta incelenebilmesi için o parçadan enine veya boyuna bir parça kesit alınmalı ve belirli özelliklere sahip iki cam arasına konulmalıdır. Araştırılmak istenen parçayı inceleyebilmek için lam ve lamel adı verilen mikroskop camı parçalarına ihtiyaç duyulur. Bu cam parçacıklarından olan lam, inceleme yapmak istediğiniz parçacıkların üzerine konulan dar ve uzun cam parçasıdır. Mikroskop altında inceleme yapmadan önce lamın üzerine bir damla su damlatılır. İncelenecek parçacık yerleştirilir. Daha sonra küçük kare veya yuvarlak şekillere sahip lamel adı verilen çok ince cam parçası ile üzeri kapatılır. İki cam arasında kalan preparat, mikroskop tablasının üzerine konularak sıkıştırma klipsleri arasına dikkatli bir şekilde yerleştirilir. İlk görüntüyü almak için öncelikle 4X’lik büyütme gücüne sahip objektif seçilir. Görüntü daha da büyütülmek istenirse revolver üzerinde bulunan objektifler saat yönünde ilerletilerek değiştirilir. Objektif değiştirme sırasında revolverde “klik” sesi tarzında bir oturma sesi çıkacaktır. Bu sesin duyulduğuna emin olunmalıdır. Aksi takdirde istenilen görüntüyü elde edemeyebilirsiniz. Okülerden bakılan preparat, kaba odak ayar düğmesi ile belirinceye kadar ayarlanır. Bu odaklanma ayarı yapıldıktan sonra araştırılmak istenen örneğin net bir şekilde görüntülenmesi için ince ayar düğmeleri ile ayarlama yapılır. 4X ve 10X objektif büyütmelerinde kaba ayar düğmesi kullanılırken 40X ve 100X için ince ayar düğmeleri kullanılmalıdır. En yüksek güce sahip 100X objektif büyütmesini kullanmadan önce preparat üzerine 1-2 damla immersiyon yağı koymanız gerekir. Damlatacağınız immersiyon madde, objektifte en yüksek çözünürlükte görüntü almanıza katkı sağlayacaktır. Yapacağınız her büyütmede paralel olarak ışığa da ihtiyacınız artacağı için diyafram ayarlanarak en iyi aydınlatma elde edilmeye çalışılır. En yüksek ışık şiddeti ile başlanıp tabla üzerindeki numune görüntüsünde net bir kontrast elde edinceye kadar yavaş yavaş azaltma işlemi yapılabilir. Bu işlemin ardından numune görüntüsündeki büyütmeyi arttırmak için revolver saat yönünde döndürülür. Revolverin üzerinde bulunan objektifler değiştirilerek görüntü bulunana kadar ayarlamalara devam edilir. Sayfamızdan kalemlik çeşitlerine de göz atabilir, çalışmalarınızda sıkça kullanabilirsiniz.

Mikroskop Bakımı ve İhtiyacınıza Uygun Mikroskop Modelleri

Mikroskop Bakımı ve İhtiyacınıza Uygun Mikroskop Modelleri

İnsan gözünün göremediği küçüklükteki her türlü organizmayı ve maddeyi inceleyebilmenizi kolaylaştıran mikroskop kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Öncelikle mikroskop, taşınma sırasında bir hasar söz konusu olmaması için gövde kolu ve ayak kısmı ayrı tutulacak şekilde iki elle taşınmalıdır. İnceleme yapılacağı esnada mikroskop, masanın ucuna değil 10 cm kadar uzağa yerleştirilmelidir. Mikroskobu kullanmadan önce temizliği kontrol edilmelidir. İnceleme yapmak için kullandığınız büyütme gücü ne olmuş olursa olsun en küçük objektif olan 4X objektifine getirmelisiniz ve preparatın bulunduğu tablayı en alt konumuna almalısınız. Mikroskop için en büyük düşman tozdur. Optik kısmının üzerinde biriken toz çalışmalarınızın doğru sonuç vermesini etkileyebilir. Bu yüzden oküler ve aksan üzerindeki objektifler mikroskop üzerinden çıkarılmamalıdır. Toz önce yumuşak pamuklu bir bez veya fırça ile temizlenmelidir. Mercek ve objektif lenslerin dış tarafını gözlük temizlemek için tasarlanmış solvent içermeyen temizlik solüsyonlu malzemeler ile temizleyebilirsiniz. Lenslerin iç tarafını mikrofiber bez kullanarak temizlemeniz daha doğru olacaktır. Bu temizleme işlemini ekipmanlar kuru ve temiz olana kadar yapabilirsiniz. Mikroskop gövdesini de nemli veya kuru bir bez ile temizleyip toz almasını önlemek için koruyucu mikroskop örtüsüyle örtmeniz temiz kalmasına katkı sağlayacaktır. Mikroskop temizliği işlemi bittikten sonra yine bir el mikroskop kolunu bir el de mikroskop ayağını sıkıca tutacak şekilde koymak istediğiniz dolaba yavaşça yerleştirilmelidir. Bu tarz kullanım sonrası ürün bakımına önem verdiğiniz takdirde mikroskobun daha uzun süreli kullanımına katkı sağlayacaksınız. Bunun da size vereceği en önemli sonuç, mikroskobun incelediğiniz cisimleri daha sağlıklı yorumlanması ve doğru sonuçlar vermesine sebep olacaktır. Siz de bu sayede araştırmalarınızda çok daha fazla keyif alabileceksiniz. Mikroskop, sizin ihtiyaçlarınıza cevap verecek kullanışta ve özellikte olmalıdır. Bu konu ile ilgili herhangi bir ön hazırlığınız yoksa mikroskop önerisi alabilir ve aldığınız mikroskop tavsiye ve önerileri üzerine size uygun olan mikroskobu satın alabilirsiniz. Mikroskop ürün çeşitliliğimizi görmek için sayfamıza göz atabilirsiniz. Ek olarak kalem kutuları kullanarak da eşyalarınızı derli toplu bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Mikroskop Nasıl Kullanılır?

Mikroskop kullanımı öncesinde araştırma yapmak istediğiniz parçacık lam ve lamel üzerinde hazırlanır. Hazırlanan preparat mikroskobun tabla denilen bölümüne dikkatlice yerleştirilip sıkıştırma vidaları ile ayarlanır. Işık kaynağı açılır ve aydınlatma ayar düğmesi ile ışık şiddeti ayarlanır. En küçük objektif ayarı seçildikten sonra oküler ayarı yapılarak görüntü incelenir. Daha büyük bir görüntü elde edilmek istenirse revolver üzerinde bulunan objektif lensleri saat yönünde çevrilerek işlem gerçekleştirilir. Kaba odak ayarı ve hassas odak ayarı ile de net bir görüntü yakalayana kadar ayarlamalar yapılır. Mikroskopta inceleme işi bittikten sonra mutlaka değiştirilmiş ayarlar eski haline getirilmelidir. Mikroskop kesinlikle yumuşak bir mikro fiber bez ile veya fırça ile temizlenmeli ve toza karşı korunmalıdır. Mikroskobu branda malzemeli koruyucu örtü ile tozdan korumalı dikkatli bir şekilde taşıyarak kaldırılmalıdır.

Mikroskop Ne İşe Yarar?

Mikroskop, gözle görülmesi zor hatta imkansız olan canlı ve cansız varlıkları özel mercek düzeneği sayesinde büyütüp görünür duruma getirmeye yarayan optik cihazdır. Bu optik cihaz sayesinde atomdan bile küçük her türlü yapı incelenebilir. Daha çok bilimsel araştırmalarda kullanılıyor olsa da kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. Biyolojinin her alanında kullanılan mikroskop, doku ve hücrelerin üç boyutlu incelenmesinde, bakterilerin ayrıştırılmasında katkı sağlar. Hastalıkların teşhis ve tedavi edilmesinde kullanılır. Farmakoloji alanında yeni ilaçların bulunması ve bu ilaçların geliştirilmesinde yine mikroskoptan faydalanılmaktadır. Maden özelliklerinin yapısı ve ekonomik potansiyelinin olup olmaması gibi araştırmalarda da mikroskop fayda sağlamaktadır.

Hangi Mikroskobu Almalı?

İmalat sanayinde üretim kalite kontrol gibi alanlarda kullanılan mikroskop ile eğitim döneminde öğrenci okul laboratuvarlarında kullanılan mikroskoplar farklı özelliklere sahiptir. İlk olarak mikroskop almadan önce kullanım amacınızı belirlemeniz bu konuda daha doğru bir sonuç almanıza yardımcı olacaktır. Kendinize ait araştırmalara destek olması veya bilime meraklı çocuğunuzun eğitimine katkı sağlaması için almayı düşündüğünüz mikroskop eğitici yönü açısından klasik bir mikroskop olabilir. Kullanımı pratik ve yer kaplamayan bu eğitici mikroskoplar sayesinde ailenizle birlikte biyolojik keşif yapabilirsiniz. Set halinde satılan bu eğitici mikroskopların içerisinde görüntüleme yapmanız açısından uygun biyolojik örnekler de bulunmaktadır. Çocuğunuz bu mikroskop sayesinde yeni şeyler keşfedebilir ve bilime olan merakı artabilir. Eğer profesyonel özelliklere sahip bir mikroskop alırsanız ilk öğrenme konusunda çocuğunuza bu mikroskop modeli ağır gelebilir ve çocuğunuzun eğitimine katkı sağlamada yardımcı olmayabilir. Ayrıca taşınabilir mikroskop modelleri sayesinde evde çok fazla yer kaplamadan rahatça kullanabilir, araştırmalarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz. Dijital mikroskoplar ile incelediğiniz numuneyi bilgisayar ekranına atabilir video ve fotoğraf çekebilirsiniz. Mikroskop seti ile bu ürünleri parça parça almaktansa bir bütün halinde hazır olarak alabilir ve zaman kaybetmeden araştırmalarınıza başlayabilirsiniz. Model çeşitlerine göre isteğinize ve bütçenize uygun birçok mikroskop modellerini sayfamızda inceleyebilirsiniz.