Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Mey

için 54 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Mey

Mey Türk halk müziğinde kullanılan, ağız kısmı yassı olan üflemeli bir müzik çalgısı olarak dikkat çekmektedir. Asya’da yaygın olarak görülen ve pek fazla değişime uğramadan günümüze kadar ulaşan mey, çeşitli ağaçlardan üretilmektedir. Mey kayısı, gürgen ve ceviz ağacından yapılmaktadır. Balaban müzik aleti ismi ile bilinen bu lirik sesli mey müzik aleti duyguların coşkun, ilham dolu biçimde akıllara gelmesini sağlamaktadır. Mey adlı enstrümanın farklı görünümleri bulunuyor. Diğer enstrümanlar ile nefesli çalgılar birbirleri ile karşılaştırıldığında çok daha makul bir fiyatta yer alan bu çalgı aleti, herkes için ulaşılabilir bir konumda bulunuyor. Standart bir mey gövde, kamış ve kıskaç bölümlerinden meydana gelir. Fakat son dönemlerde, kitleler için sağlanan iletişim faktörlerinin etkileri, konservatuarların yaygınlaşması ve tüm bu etkenlere bağlı olarak özellikle profesyonelliğe dayalı nedenlerden dolayı, Türkiye’nin hemen her bölgesinde yaygınlaşmış ve çeşitli isimlerle anılmaya başlanmıştır. Azeriler kullandıkları bu enstrümana ”balaban”, Ermeniler ise “duduk” ismini vermişlerdir. Mey, özellikle Türk müziğinde uzun yıllardır severek kullanılmaktadır. Mey akor yapılış sırasında üst perdelerden 5 parmak kapatılıp üflendiğinde ve daha sonra üst perdelerden 2 parmağın kapalı konuma getirilmesiyle mevcutta oluşan iki sesin birbiri arasındaki uyumuna bakılmalıdır. Eğer bu çaldığınız sesler doğru ve kulağa hoş geliyor ise meyiniz sağlam akortlu demektir. Meyinizin bozulmaması için kullandıktan sonra kamışın ıslak olacağında kıskaç ile kapatmanız gerekir. Mey çalmak tam olarak müzisyenler arasında ustalık dönemi olarak adlandırılmaktadır. Mey, tasavvuf vurgusu ve tasavvufi melodileriyle adeta dinleyicileri mest etmesiyle meşhurluğunu günden güne devam ettirirken, kendi içinde bir ün kazanmıştır.

Mey Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Mey Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Mey, gerek duruşu gerekse özel sesi ile enstrümanlar arasında sıkça tercih edilmeltedir. Normal koşullarda da meyin ağız bölümlerinde ağız kelepçesi denilen bir kelepçe yer alması gerekmektedir. Mey sesi çoğu kişilerce bazen bir huzur bazen de eşsiz bir değer olarak görülebilir. Fakat yanlış kullanımlar sonucu mey, bazı durumlarda bozulabilmektedir. Bu durumlar ağız kısmına takılmayan kelepçe ile gerçekleşmektedir. Islak bir zemin ahşap zemine zarar vermesi nedeniyle ıslak doku kurudukça genişleyecek ve zaman içinde deformasyona uğrayacaktır. Siz tekrar meyinizi çalmak için elinize aldığınız o anda orta kelepçesinin ağzını düzgünce kapatmak için kuru bir şekilde bastırdığınız anda kamışı kırarsınız. O yüzden kamışın durumuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Bir bakıma flüte benzemektedir. Mey fiyatları ağaç türüne ve daha birçok ek özelliğe göre değişebiliyor. Açık ve de koyu kahverengi tonlardaki mey çalgılarına daha sık rastlanabiliyor. Ayrıca Türk halk müziği de kültürel miras açısından oldukça fazla önemli olduğundan bu müzik türüne duyarlı olunmuş, sevilmiş, önemsenmiş ve tercih edilmiştir. Müzik aletleri sayfamızdan tüm bu bilgilere ulaşabilir ve fiyat aralığı belirleyebilirsiniz. Kendinize ve tarzınıza uygun olan seçenekleri kolayca satın alabilirsiniz. Üstelik sadece kendiniz için değil, müzik merakı içinde olan veya çalgı aleti çalmak isteyen bir arkadaşınız, çocuğunuz var ise ona da mey hediyelik olarak alabilirsiniz. Fiyat olarak müzik aletleri ortalamanın biraz üzerinde olabilmektedir. Bir çalgıdan ne beklediğiniz ile ilgili olan bu konu oldukça geniş bir fiyat yelpazesine sahip olabilmektedir. Birbirinden çeşitli ağaçlardan yapılan ve mutlaka ahşap malzeme kullanılması gereken bu çalgılar ses verebilmeleri için çoğunlukla doğru notaları vurgulamaları ve usta bir elde üretilmelidir. Çalgılar el oyma tekniği ile yapıldığı takdirde doğru ve istenilen sesi verebilir. Sizler de bu kriterleri göz önünde bulundurarak seçimini yapabilirsiniz.

 Meyin Bölümleri ve Kullanım Yöntemleri

Meyin Bölümleri ve Kullanım Yöntemleri

Mey çalanlar oldukça iyi bilmektedirler ki, bu çalgının ana gövde, kamış, kıskaç ve kamış koruma kıskacı olarak çeşitli bölgeleri bulunur. Flüte benzer yönleri vardır ve görünüş açısından biraz da olsa flütü andırabilir. Ana gövde bölümü bu üflemeli çalgıyı yapan ustalarca genellikle erik, gül veya sakız ağacı gibi oldukça farklı ağaçlardan elde edilmektedir. Diğer kısmın da iç ve dışı eşit ve silindir bir biçimde olacaktır. Mey çeşitleri kendi arasında bölümlere ayrılmaktadır. Üç ana başlık adı altında toparlanan mey çeşitleri ana mey, orta mey ve cura mey olmak üzere dikkat çekmektedir. Mey’in üflemeli bir enstrüman olması nedeniyle, kamış kalitesi ses kalitesine doğrudan etki eden önemli bir unsurdur. Kamışın yapımındaki işçilik ise çok önemli bir yer alır. Kıskaç da kamışa takılan bu aparat, kamışı sertlik ve yumuşaklığa göre ayarlar. Aynı zamanda meyin akordunun ince ayarının yapılmasında da kullanılmaktadır. Bu aparat sert bir malzemeden yapılmalıdır. Çünkü kamışın direncine dayanabilmeli ve esnememelidir. Son olarak ise mey için önemli bölümlerden biri kamış koruma kıskacıdır. Bu aparat da kamışın ağız kısmına yerleştirilmektedir. Çaldıktan sonra ise ıslanan kamışın ağız kısmının açılmaması durumunda kalıbının bozulmaması için kullanılır. Ayrıca sağlık açısından da bu çok ama çok önemli bir rol oynar. Özellikle yeni yapılan kamışlar daha da fazla su çektiği için ilk zamanlarda daha dikkatli ve de sık kullanılmalıdır. Mey notaları kullanılırken bu gibi dönemlerde hafif vurgular ile desteklenmelidir. Bakıldığında aslında çoğu şey kamış ile bağlantılıdır. Meyin ana gövde, kamış, kıskaç ve kamış koruma kıskacı bölümü ağacına göre farklılık gösterir. Ağaç çeşitlerinin farklı olması ürünün kaliteli, uygun fiyatlı olmasını da etkilemektedir. Aynı zamanda renk bakımından da farklılık gösterebilir. Bütün bu bölümler birbiri ile bağlantılı olduğundan her bir kısma ayrı ayrı özen ve bakım göstermek son derece önemlidir. Böylelikle enstrüman daha sağlıklı ve uzun ömürlü olacaktır. Unutmayınız ki enstrüman ne kadar bakımlı olursa o kadar uzun ömürlü olmaktadır. Bu aparatların veya parçalarının, bölümlerinin kalitesine göre fiyatlarda değişiklik göstermesi de mümkündür. Buna renkler de dâhildir çünkü ağaç türüne göre renkler de farklılık gösterebilir. Tercihe göre Klasik gitar ürün modellerine de sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

 Mey Bakımı ve Temizliği Hakkında Bilgiler

Mey Bakımı ve Temizliği Hakkında Bilgiler

Mey bakımı ve temizliği noktasında dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar uygulandığında enstrüman daha temiz ve bakımlı görünecek, bu da performansına etki edecektir. Öncelikle mey doğru bir şekilde saklanmalı ve her kullanımdan sonra temizlenerek kutusuna yerleştirilmelidir. Mey çaldıktan sonra, enstrümanın kamış kısmını çıkarmanız gerekmektedir. Enstrüman çalımı sırasında ıslanan bu kamış, direkt olarak yüzeyle temas etmemelidir. Çünkü ıslak hali sebebiyle yapısında bozulmalar meydana gelebilir. Burada yapmanız gereken ilk şey, bu kamışın ağız kısmını bir kıskaç yardımı ile kapatmanız olacaktır. Mey ağız kelepçesi denilen bu kısım, kamışın ağız kısmını korumaya alır. Bu koruma ile bir sonraki kullanımlarınız daha verimli olacaktır. Eğer bir parçanız kaybolursa ya da bir sorun çıkarırsa, sayfamız üzerinden hangi parçanız eksik ise ayrı ayrı bu aparatları alabilir veya elinizde enstrümanınız yoksa setler şeklinde satılan meyleri alıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Mey, 8 delikten oluşmaktadır ve aşağıdan yukarı doğru, 1‘den 8 ‘e kadar sayıldığında, sol el üstte yer almalıdır. İşaret parmağı üstten birinciye, başparmağı arkaya, orta parmağı işaret parmağın altına ve yüzük parmağını da üstten 5. kısma gelecek şekilde yerleştirmek gerekir. Sağ ele geçtiğinde ise işaret parmağı yüzük parmağının altına gelecek bir şekilde konumlanmalıdır. Orta parmak sondan 3, yüzük parmaklarınız ise sondan 2. yerde bulunmalıdır. En alta ise serçe parmağı yerleştirilmelidir. Böylelikle daha rahat ve doğru bir tutuş elde edebilirsiniz. Aynı zamanda doğru tutuşun verdiği rahatlık ve verimli ile enstrümanı daha doğru bir şekilde kullanabilirsiniz. Mey ölçüleri önemli olmakla birlikte müzik aleti parçaları hassas ağaç ve kamış malzemelerinden yapıldığı için korunmasına dikkat edilmesi gerekir. Mey enstrüman kullanmaya başlayanların bakım, temizlik ve de yağlama işlemleri gibi konuda bilgi sahibi olması önemlidir. İçi özel ve kaliteli fırçalar ile temizlenen ve kirlerden de arındırılan müzik aletleri, sonrasında da tamamen tüm gövdesi içeriye girecek şekilde yağa yatırılıyor. Enstrümanlar yağın içinde en az iki üç gün bekletilmelidir. Bu işlemle birlikte ahşabın yağı içine tamamen çekmesi sağlanıyor. Böylece her kullanımda daha iyi bir performans alınabiliyor. Birbirinden farklı teknik özelliklere sahip gitarlar da, uygun fiyatlarla sayfamızda sizleri bekliyor.

 Mey Nasıl Öğrenilir?

Mey Nasıl Öğrenilir?

Mey üflemeli çalgı olduğu için kullanıldıktan sonra kamış ıslak olacağından kıskaç ile ağız kısmını kapatmanız gerekir. Mümkün olduğunca başka bir bireyin ağızı ile temas etmemelidir. Uzun süre kapalı alanlarda kalmamalı ve nemli ortamlarda uzak tutulmalıdır. Yağlama işlemini ise doğru bir şekilde yaptığınız takdirde balaban çalgısı uzun ömürlü olacaktır. Zaten en hassas ve titiz olunması gereken enstrümanlar, üflemeli veya ağız yolu ile kullanılan müzik aletleridir. Sayfamızda istediğiniz ürünü hem kalite hem şık hem özgün tasarımlı bir biçimde dilediğiniz şekilde almanız, sağlıkla kullanmanız mümkündür. Mey öğrenme, kişinin kulağını ve ellerini orantılı ve aynı hizada kullanabilme tekniği gerektirmektedir. Hemen hemen her çalgı sanatçısından emek ve zaman ister. Düzenli bir şekilde pratik yapıldığında ve belirli periyotlardaki çalışmalar sürdürüldüğünde, mey öğrenmek oldukça ideal bir süre alacaktır. Bu süre kişiye göre değişmekle birlikte, 3-6 ay arasında öğrenilmesi mümkün olan mey, Türk halk müziğinin en başarılı notalarında dev sahipliği yapmaktadır. Başlangıç seviyesindeki kişiler öncelikle enstrümanın tutuşunu kavramalıdır. Bu tutuşla birlikte notaların öğrenilmesi daha kolay olacaktır. Çalma teknikleri ile kişi zaman geçtikçe hızlanacak ve notaların gidişatını daha iyi takip edebilecektir. Daha ileri seviyede ise özel derslerle birlikte desteklenerek, bu çalığının teknik detayları öğrenilebilir. Egzersizler ve ileri düzeydeki çalmak tekniklerini öğrenebilir, bu alanda kendinizi geliştirebilirsiniz. Mey hakkındaki tüm bilgilere sayfamızdan ulaşabilir, kendinize özel mey modelini uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Enstrümanı çalmada belirli bir seviye elde ettikten sonra ise kendinize uygun bir çalgı aleti seçimi yapmanız gerekiyor. Sayfamızdaki uygun mey fiyatları ile ziyaretçiler, ürünleri sayfamızdan diledikleri şekilde satın alabilir. Her bütçeye uygun fiyatta ise çalgı aleti bulunmaktadır.

Mey ve Dikkat Çeken Özellikleri

Mey ve Dikkat Çeken Özellikleri

Meye yeni başlayan kişiler, kamışı nasıl kullanacaklarına dair çeşitli bilgileri araştırmalıdır. Aksi takdirde kamışın kırılması durumunda mey kullanımı zorlaşacaktır. Öncelikle değinmek gerekir ki, kamış ve gövde genellikle ayrı olarak iletilmektedir. Bu kısımları birleştirerek meyi kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Kamışı takmadan önce biraz çapraz bir şekilde kamışın takılışını tamamlayabilirsiniz. Mey hassas bir çalgı olduğundan daha yumuşak hareketlerle çalmaya başlayabilirsiniz. Özellikle aparatları birleştirirken dikkatli olmak, çok sert bir şekilde çevirme işlemleri yapmamak gerekir. Kıskacın ayarlanması da, meyin çalışma performansı oldukça önemlidir. Kıskacı üfleyerek sesi dinleyebilir, kıskacın ayarını daha iyi ayarlayabilirsiniz. Mey çaldıktan sonra da kamışın gözeneklerini açık tutmak gerekir. Birkaç hafta içerisinde kamış tam olarak çalgıya adapte olacaktır. Bu da, kamıştan yüksek bir performans almanıza yardımcı olacaktır. Meyin kamış kısmı oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kamışın suyla temasına oldukça dikkat edilmesi gerekir. Hatta birkaç enstrüman sahibi kişiye göre kamışın suyla direkt temas etmemesi, gerekirse ağızla ıslatılması önerilmektedir. Özellikle uzun süreli bir mey kullanımı elde etmek istiyorsanız, satın aldığınız meyin özelliklerini ve aparatlarını iyi tanımanız gerekmektedir. Aparatların bakımı ve temizliğinin de büyük oranda ön plana çıktığı bu enstrüman türü için detaylı bilgi sağlamak oldukça önemlidir. Meyi çaldıktan sonra hava almayan bir yerde saklanması önerilmemektedir. Olası küf ve kokuları önlemek için saklama yönetiminizin hava geçirgenliği önemlidir. Hava geçirgen bir kutu içerisinde meyi uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Tüm detaylı bilgiler ve meyin özellikleri için sayfamızı inceleyebilirsiniz. Birbirinden özel modeller, farklı ağaç türlerine özgü kahverengi tonları ile pek çok seçenek sizleri bekliyor. Açık kahveden koyu kahveye kadar, kırçıllı detaylardan ağaç kabuğunu andıran doğal çizgilere, hayran olacağınız modellere ulaşabilirsiniz. Bazı mey çeşitleri 7 veya 8 delikli olabilmektedir. Genellikle 30 cm civarında boyutlara sahip olan meyler, tüketicilerin göz zevkine hitap eden tasarım detayları ile sayfamızda sizleri bekliyor!