Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Lastik Zinciri

için 8,194 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

Lastik Zinciri

Standart bir taşıtın mekanizmasını meydana getiren en temel unsurlardan biri, kuşkusuz aracın lastiğidir. Lastiğin aracın yapabileceği hızı ve sürülme sürecine olan direkt etkisi yadsınamaz. Örneğin ince lastiklere sahip olan bir aracın yapabileceği maksimum hızın oldukça sınırlı olduğu, yine aynı tip lastikleri bulunduran araçların engebeli yollarda kullanımının birtakım sorunlar çıkarabileceği ifade edilebilir. Bununla birlikte araç sürücüsünün ve de o sırada araçta yer alan diğer kişilerin yolculuk boyunca güvenliklerinin tesis edilmesi noktasında araç lastikleri önemli bir rol oynar. Daha güvenli bir yolculuk adına kullanılan aracın kaliteli ve de dayanıklı lastiklere sahip oluşu önem arz eden bir husustur. Bir aracın motor kapasitesi, iç tasarımı ya da emniyet kemeri düzeneği nasıl olursa olsun; ancak kaliteli ve dayanıklı lastiklere sahip ise kullanıcıya bütünlüklü bir güven vadedebilir. Aynı zamanda lastik kalitesinden emin olunmayan bir taşıt kullanımı sırasında her haliklarda bir tehlike ihtimalini beraberinde getirir. Satın alınacak aracın lastik kalitesi bu denli önemli iken; lastiğe gösterilmesi gereken özen yalnızca bu nokta ile kısıtlı kalmamalıdır. Kuşkusuz araç edinilirken lastik kalitesi yüksek olan bir araç tercih edilmelidir. Bununla birlikte de kaliteli bir lastiğe sahip aracın kullanım sürecinde dahi, araç lastiklerine dair bilinmesi ve de dikkat edilmesi gereken birtakım unsurlar kendini gösterir. Bu unsurlara da iklim koşulları, aracın sıklıkla sürüldüğü yollar ve de yüzeyleri gibi durumlar zemin hazırlar. İklim şartlarına bağlı olarak aracın kullanıldığı şehir kış mevsimlerinde yoğun şekilde kar yağışına uğruyor ise; araç lastiğine dair göz önünde bulundurulması önem arz eden noktalar belirir. Bu aşamada da kullanıcıların karşısına araç zinciri çıkar. Karlı havalarda araç güvenliğinin tesis edilen zincirlemek için kar zinciri mekanizmasına ihtiyaç duyulur. Bu noktada araç zincirlerinin tüm detayları ile mercek altına alınması; araç güvenliği açısından epeyce kritik bir duruma tekabül eder.

Lastik Zincirlerinin Temel Özellikleri

Lastik Zincirlerinin Temel Özellikleri

Araç zincirleri; havanın oldukça soğuk bir hale ulaştığı, kar yağışının görüldüğü ve de yolları buzların kapladığı koşullarda ilk olarak uygulanan ve akla yatkın olan çözüm yoludur. Kış lastiklerinin yetersiz gelmeye başladığı noktada devreye kar zincirleri girer. Kar zincirleri; karlı yollarda büyük oranda patinaj çekilmeksizin aracın kalkış yapabilmesi durumuna ortam hazırlar. Kalkış esnasında yaşanması ihtimal dahilinde olan olası savrulma durumunun önüne geçtiğinin ifade edilmesi yerinde olur. Sürücünün aracı tamamen kontrol altında tutabilmesine olanak sunan bir alettir. Kar zincirleri hem kalkış sürecini hem de aracın sürülüşü sırasında virajlarda yapılan dönüşleri ve de yapılması gereken frenleri daha sağlıklı bir hale ulaştırır. Tekerliklerin boşta kalıp dönmesi durumuna bir engel oluşturur. İstemsiz kaynaklara mahal vermez. Bu zincirlerin sürülen aracın yer ile kurduğu teması güçlendirdiği dile getirilebilir. Buna dayalı olarak da kar zinciri sayesinde; sürtünme kuvvetinin artmasına ortam hazırlandığı saptanır. Özellikle yoğun iniş ve çıkış barındıran karlı yollarda kar zinciri kullanımına başvurulması zorunluluk arz eden bir husustur. Ancak bu yöntem ile kaza ihtimallerine karşı güven veren bir önlem geliştirilmiş olur. Bu güvenli koşullar da ancak doğru ve uygun lastik zinciri seçimi ile mümkün kılınır. Güvenlik ihtiyacının yanında araba zinciri kullanımı zorunluluğunun hukuksal temelleri de yasal sınırlar içerisinde kendine yer bulur. Araç zincirlerinin kullanılma zorunluluğuna özen gösterilmediği vakit sürücüleri maddi yaptırımlar karşılar. Bunun yanı sıra yine sürücünün ehliyet puanının düşürülmesi gibi caydırıcı önlemlere de başvurulur. Araçta kullanılması gereken zincir türü araç tipine ve de aracın hangi amaç doğrultusunda kullanıldığına göre şekillenir. Örneğin otobüs ya da kamyon karlı havalarda mutlak suretle araç lastiği kullanımı zorunluluğu taşıyan araçlardır. Otomobil ve de traktör de aynı kapsamda yer alan araç türlerine örnek olarak verilebilir. Kar zincirlerinin tüm bu önleyici rolleri ve de kullanım zorunluluklarının ardı sıra; araca uygun kar zinciri ve de kış zinciri tercihlerinin ve bu hususta göz önünde bulundurulması önem arz eden hususların ayrıntılı bir biçimde ele alınması, pek çok sürücüye fayda sağlayan bir nokta olur. pasta ve cila işlemleri de araç bakımı için önemli detaylardandır.

Araç Zincirinin Tercihinde Göz Önünde Bulundurulması Gereken Hususlar

Araç Zincirinin Tercihinde Göz Önünde Bulundurulması Gereken Hususlar

Taşıta uygun bir araç zinciri tercihi yapıldığı vakit kuşkusuz pek çok farklı unsur rol oynar. Bu aşama; göz önünde bulundurulması ve bilinmesi gereken bir takım kritik noktaları barındırır. Bu noktalar üzerinde durulması da büyük önem arz eder. Kuşkusuz pek çok farklı kar zinciri çeşitleri araç sürücülerinin beğenisine sunulur. Zincir tercihi yapacak sürücüler için de bu çeşitlilik kafa karıştırıcı bir noktaya gelinmesine sebebiyet verebilir. Bu hususta zincir seçimine yönelik ilk olarak araç özelliklerine uygunluktan konu açılabilir. Lastik seçimi öncesi araç lastiğinin net çapı saptanmalıdır. Bu doğrultuda da saptanan çapa uygun boyutlara sahip bir araç zinciri seçiminin yapılması kullanıma başlanabilmesi adına şarttır. Farklı lastik tipleri genel olarak kar seviyelerindeki ayrışmaya yönelik olarak çeşitli ayrışan özellikler ile ortaya konmuştur. Bu farklı tiplerin tüm çeşitlerinin farklı koşullarda ve kar derinliklerinde farklı performanslar gösterdiği gözlenir. Dayanıklılık düzeyi açısından da farklı lastik zinciri türleri ayrışır. Örneğin kar derinliğinin yüksek seviyelere ulaşmadığı bir kentte yaşanıyor ise; merdiven tipi kapsamındaki zincir türlerine başvurulabilir. Bu kapsamdaki zincirlerin ortaya konması için; birtakım paralel çubuklar lastik sırtı üzerinde konumlandırılır. Yoğun kar yağışlarının yaşandığı ve derinlik anlamında yüksek seviyelerin görüldüğü bölgelerde yaşayan sürücülerin tercih edeceği uygun zincir türleri de farklılaşır. Bu noktada X tipi kar zincirlerinin kullanımı fayda sağlar. Bu zincir tipinin çelik halkalar aracılığı ile güçlendirilmiş olduğu dile getirilebilir. X tipi zincirlerin; pek çok zincir halkasının birbirine dolaşması sonucu meydana gelmiş bir araç lastiği türü olarak betimlenebilir. Bu biçimde araç lastiklerine yönelik bütünlüklü bir kavrayış gerçekleştirdiği söylenebilir. Vadettiği güvenli sürüş deneyiminin yanı sıra kullanıcıya da rahat bir hareket alanı sunar. Fren etkililiğini de üst seviyede tutar. Daha az yoğun olan bir bölgede yaşayan kullanıcıların tercih edebileceği bir diğer zincir türü ise hızlı montaj zincirleridir. Bu zincirlerin araca takılabilmesi için janta sabitlenmiş bir adaptör cihazına gereksinim duyulur. Hızlı montaj türü kapsamına giren zincirlerin ancak bu adaptörler vasıtası ile araca sabitlenebildiğinin ifade edilmesi yerinde olur. Olumlu bir özelliği, hızlı montaj zincirlerinin pratik ve kolay kullanıma imkan sağlamasıdır. Doğru lastiğin seçilebilmesi için hem aracın özellikleri hem de yaşanılan bölgenin iklim koşulları yol gösterici olur. Lastiğin edinimi sırasında göz önünde bulundurulması fayda sağlayan birtakım noktaların ele alınması sonrası yine zincirlerin kullanımı sırasında da özen gösterilmesi gereken durumlar mercek altına alınabilir.

Lastik Zinciri Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Lastik Zinciri Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Eğer lastik zinciri kullanımı adına yeterli kar derinliğine ulaşıldıysa lastik zincirine başvurulmalıdır. Uygun zaman kestirilemez ise lastik zincirinin uzun ömürlü olma ihtimali ortadan kalkabilir. Yine aynı gerekçe ile; lastikler zamanından çok daha kısa bir sürede yıpranabilir. Büyük boyutlarda kar ve buz barındıran yollarda yalnızca kış lastiği kullanımının yeterli olmadığının bilincine varmak da mühim bir noktaya tekabül eder. Bunun yanı sıra kış lastiğinin takılma konusu üzerine eğilinebilir. Tercih edilen ve de araca uygun görülen kış lastiğinin takılma işlemi, mutlak suretle taşıtın dört lastiğinde de gerçekleştirilmelidir. Bunun sebebi ise; ihtimal dahilinde bulunan yüksek orandaki kayma olasılığından ileri gelir. Zinciri olmayan lastikler, zincir bulunduran lastiklere nazaran daha yüksek bir oranda kayma riskini taşır. Kış zinciri takılırken aracın fiziksel yapısına dair birtakım noktalara hakim olunması güvenli bir sürüş deneyimi için önem taşır. Sözü edilen bu duruma dair aracın çekişli olup olmaması durumu örnek olarak verilebilir. Sürücü yalnızca iki kış zincirine sahip ise bu durumda çekiş faktörü belirleyici olur. Çekişi olan lastiklerin konumlandığı tarafın zincir takımında öncelikli tutulması büyük önem arz eder. Arabanın ön ve arka kısımları incelenip çekiş bulundurup bulundurmadığı tespit edilmelidir. Lastik zincirinin takılacağı yön çekişin bulunduğu tarafa göre saptanır. Aracın ön tarafında çekiş bulunuyor ise ön tarafta yer alan lastiklere zincirlerin takılma işleminin gerçekleştirilmesi yerinde olur. Tam aksine çekişler aracın arka tarafında konumlanıyor ise bu sefer de arka lastiklere zincir takımı işlemi uygulanmalıdır. Tüm bunlara ek olarak kış zincirinin takılma işlemi gerçekleştikten sonra sürücü araç kullanımı sırasında da birtakım durumlara karşı özenli davranmalıdır. Örneğin, bu aşamada yapılan hız sınırı konusunda dikkat edilmelidir. Süratin 50 km'lik bir düzeyi geçmemesi mühimdir. Bunun altında ise zincirin arabaya yaptığı birtakım etkiler yatar. Örneğin takılan zincir sebebi ile; aracın manevra yapma kapasitesinin kısıtlandığı gözlenir. Yine zincirin etkisi aracın yol tutuş işlemine de yansır. Tüm bunlar da yüksek bir hız yapıldığı takdirde direksiyon hakimiyetinin yitirilmesine sebebiyet verebilir. Virajlarda da dönüşler yapılırken kontrollü davranmak kritiktir. Viraja hızlı girilmesi bazı problemlere zemin hazırlayabilir. Kontrolsüz dönüş, zincirin lastiğin tek bir tarafında toplanmasına neden olur. Bu da zincirin lastiğin etkisi altında kalması sebebi ile kopmasına ortam hazırlar. Belirtilen durumların yanı sıra; lastik zincirlerine sık sık göz atılmalıdır. Oto bakım anlamında zincirler, genişleme ihtimaline karşın kontrol altında tutulmalıdır. Zincirlerin genişlediği fark edilir ise de düzeltilmeye girişilmeli ve yeniden ilk halindeki gerginlik düzeyine ulaştırılacak biçimde ayarlanmalıdır.

Araç Zincirinin Çıkarılması İşlemi

Araç Zincirinin Çıkarılması İşlemi

Lastik zincirinin kullanımı esnasında; aracın daha güvenli bir sürüş deneyimine elverişli bir halde iş görebilmesi için dikkat edilmesi büyük önem arz eden pek çok nokta kendine yer bulur. Kuşkusuz bu noktada ilk olarak edinilecek lastik zincirinin hangi zamanda kullanılacağını kestirmek öne çıkar. Araç zincirlerinin tercih ve kullanım süreçlerinde göz önünde bulundurulması önem arz eden noktalara değinildikten sonra; bir diğer kritik nokta olan zincirin çıkarılma işleminin nasıl yapıldığı da mercek altına alınabilir. Zemininde buz barındırmayan ya da karlı olmayan yollara girildiği vakit araçta hali hazırda takılı durumda olan zincirlerin çıkarılması gereksinimi doğar. Bu işlem gerçekleştirilmez ise zincirin hasar görmesine sebebiyet verilebilir. Bununla birlikte lastiklerin yıpranmasına da ortam hazırlanabilir. Bu hususta zincirlerin çıkarılma işleminin adım adım ele alınmasının kullanıcı açısından fayda sağlar bir yönde olduğu ifade edilebilir. İlk olarak araç durdurulur ve sonrasında da halka çözülmeye başlanır. Kilitleme işlemine tekabül eden noktanın sonrası için zincir geri çekilir. Bunun sonrasında da zincirin bütünüyle boşa çıkarılması yerinde olur. Bu işlemle de zincir tamamen lastikten uzaklaştırılmış bir duruma ulaşır. Çıkarılma işlemi adım adım bu şekilde açıklanabilir. Ancak lastik çıkarıldıktan sonra da yıkanmalıdır. Aksi takdirde zincirde paslanma sorunu ortaya çıkabilir. Zincirler arasında oluşan karışıklığın çözülmesi de uzun ömürlü bir araç zinciri kullanımının kapılarını aralar. Sayfamızdan antifriz ihtiyaçlarınızı da uygun fiyatlara giderebilirsiniz.

Lastik Zincirine Erişim

Lastik Zincirine Erişim

Belirtilen geniş lastik zincirleri modelleri arasından kullanıcının araç tipine, yaşadığı bölgenin iklim koşullarına ve araç kullanım amacı ve biçimine göre tercih yapması yerinde olur. Doğru tercih yapmak sonrasında uzun tamir süreçleri ile uğraşmamak adına fayda sağlayan bir nokta olarak kendini gösterir. Araçta yaşanacak olası herhangi bir hasar durumunda mutlaka profesyonel tamir hizmeti veren uzman kişilerden destek alınmalıdır. Araç zincirinin seçim sürecinde ince elenip sık dokunur ise araçta meydana gelebilecek pek çok hasarlı durumun önüne geçilebilir. Bununla birlikte geniş zincir çeşitleri dünyası arasında; tek kullanımlık lastik zinciri, tak çıkar lastik zinciri, kauçuk lastik zinciri ve de kelepçe lastik zinciri gibi farklı zincir modellerinin kendine yer bulduğu ifade edilebilir. Bu noktada özellikle kauçuk lastik zincirlerinin karlı yolların geçilmesi sonrası kullanımına devam edilirse; zincirin ve araç mekanizmasının daha az hasar görme ihtimali taşıdığı dile getirilebilir. Kauçuk türündeki lastik zincirleri bu durumlardaki kullanıma elverişli bir yapıda ortaya konmuştur. Tüm bunlara ek olarak; araba zinciri fiyatları modelleri arasında farklılık gösterir. Siz de araç zincirleri konusu kapsamında detaylı bir inceleme yürütmek ve de lastik zinciri fiyatları hususunu irdelemek istiyor iseniz sayfamıza göz atabilirsiniz.

Kar Zinciri Nasıl Takılır?

Genel olarak senede bir ya da iki defa kar zinciri takımı işleminin gerçekleştirilmesine ihtiyaç duyulur. Zincir takılırken düzgün bir şekilde gerilmelidir. Kol kuvveti yeterli gelmediğinden arabanın bir miktar hareket ettirilmesi yarar sağlar. Bunun ardı sıra zincirin yeniden oturtulup sabitlenmesi ile işlem tamamlanır. Zincir takıldıktan sonra arabada yapılacak harekette 30 hızı geçilmemelidir.

Kar Zinciri Hangi Tekere Takılır?

İdeal olan aracın bulundurduğu dört lastiğe de zincir takılmasıdır. En güvenli ve de sorunsuz yol budur. Ancak elde bulunan zincir sayısı bu koşulu karşılamıyor ise; çekişin yer aldığı tarafta bulunan lastiğe zincir takılması daha uygun bir tercih olur.

Hangi Lastik Zincirini Almalıyım?

Hangi lastik zincirinin alındığına yaşanılan bölgedeki olası kış koşulları göz önünde bulundurularak karar verilmelidir. Örneğin kışın çok sert geçtiği ve yolların sık sık yüksek oranlarda kar ve buzlarla dolduğu bir kentte yaşanılıyor ise çelik halkalar destekli X tipi zincirlere başvurulması fayda sağlar. Bunun yanında tam aksine kışın çok daha hafif geçtiği bölgelerde merdiven tipi kapsamına giren zincirler iş görür.

Lastik Zinciri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Lastik zincirinin tercih edildiği noktada kuşkusuz araç lastiğinin boyutu ve de özellikleri göz önünde tutulmalıdır. Lastik çapına uygun lastik zincilerinin seçilmesi öncelikli şarttır. Bunun yanında coğrafi koşullar da seçim süreci adına bir diğer kritik yönlendirici etmendir. Yaşanılan bölgedeki kar yağışı, yolların buzlanma yoğunluğu ve de seviyesine göre karar verilmelidir.