Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Kaynak Elektrodu

için 491 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Kaynak Elektrodu

Günlük hayatın yardımcıları olan makineler, belirlenen bir işin gerçekleştirilmesinde, fiziksel bir aktivitenin ortaya çıkmasında, insanların yükünü azaltmak için kullanılır. Bazı durumlarda insanlar üzerindeki iş yükünü tamamen alan makineler; bir enerji türünü başka bir enerji türüne çevirmek için kullanılan düzenekler bütününün adıdır. Makineler kaldıraç, çıkrık, eğik düzlem gibi basit düzeneklerden oluşabileceği gibi; elektronik aletlerin yapımında kullanılan düzenekler gibi çok daha karmaşık düzeneklerden meydana gelebiliyor. Makinelerde belirli bir iş ortaya çıkarmak, iş yükünü azaltmak, tamamen bitirmek veya kolaylaştırmak için belirli parçalar kullanılıyor. İşin farklılıklarına göre parçalar da farklılık gösteriyor. Bu parçalara örnek olarak dişliler, yataklar, miller, elektrotlar, bağlantı aparatları gösterilebilir. Ürün sayfasında bulunan elektrot çeşitleri pek çok farklı alanda kullanılabilen alternatifleriyle karşımıza çıkıyor. Elektrot çeşitleri, yapılan işe göre farklılık gösterdiği gibi elektrot ölçülerinin de kullanılan materyallerin boyutlarına göre değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Bu bağlamda elektrot çapları yapılacak işteki materyal büyüdükçe büyür yani materyal boyutuyla doğru orantılı oluyor. Kullanılan elektrotların çapları 1 mm elektrot ile 3000 mm elektrot arasında değişebiliyor. Örneğin, İş parçasının kalınlığı 2,5 mm’den küçük ve 60-100 V’luk bir iş yapılırken 2,5 mm’lik bir elektrot kullanılıyor. Aynı şekilde iş parçasının kalınlığı 2,5 mm’den büyük ve 170-240 V’luk bir iş yapılırken 5 mm çapında bir elektrot kullanılıyor. İhtiyacınız olan elektrot hakkında detaylı bilgi edinmek ve sipariş vermek için ürün sayfamızı ziyaret edebilir ve elektrot alternatiflerini inceleyebilirsiniz.

Elektrot Nedir?

Elektrot Nedir?

Birden fazla devrenin yan yana getirilmesiyle oluşturulmuş, elektrik akımlarının geçmesini sağlayan iletken dediğimizde elektrot nedir sorusunun cevabı verilmiş oluyor. Genel olarak makinelerde, özelde ise büyük çoğunlukla kaynak makinelerinde kullanılan elektrotlar, artı (+) ve eksi (-) yani anot ve katot uçlar arasındaki elektrik iletimi prensibi ile çalışıyor. Elektrik iletkenleri tamlaması elektrotlara verilen diğer isim olarak karşımıza çıkarken, iletkenlik denildiğinde akıllara metaller geliyor. Metaller yaygın olarak elektrot üretiminde kullanılıyor. Altın, platin, bakır ve çinko gibi çeşitli metal türleri elektrot yapımında kullanılıyor. Bunun yanında alüminyum, bronz, cam, alaşım ve bunun gibi maddeler de elektrot üretiminde kullanılıyor. Kullanış biçimlerine göre yassı, silindir, küre ve halka şeklinde yapılan elektrotlar genellikle bir elektrolik içine daldırılma veya gazlı bir elektrik boşalma tüpüne yerleştirilme yöntemleriyle üretiliyor. Anot ve katot uçlar arasındaki potansiyel, miktar belirtilerek ölçülemiyor. Bu da bir referans elektrot seçmeyi ve onun üzerinden rakamsal bir değer verilmesini zorunlu hale getiriyor. Standart şartlarda bir elektrotta oluşan indirgenme eğiliminin ölçüsüne elektrot potansiyeli deniyor ve bu deneyle veya teorik olarak ölçülememenin ortaya çıkardığı çıkmazı ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Elektrot potansiyeli farkına göre kullanım alanlarında da farklılıklar artıyor. Farklara örnek olarak rutil elektrotlardan sonra en fazla kullanılan bazik elektrotlardan ve kullanım alanlarından bahsedecek olursak bazik elektrotlar boru kaynağı işlemi de dahil olmak üzere büyük kaynak işlemlerinde kullanılmasıyla karşımıza çıkar. Örtülü olması ve örtüsünde çeşitli elementleri bulunduruyor olması da bazik elektrotların tercih edilme sebeplerinden biridir. Geniş bir ürün yelpazesi ve gün geçtikçe artan sahasıyla piyasaya sunulan ürünleri ve ürün sayfamızı inceleyebilir ve daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Dilerseniz ihtiyacınız olan elektrotu ürün sayfası üzerinden hemen satın alabilirsiniz.

Kaynak Elektrodu Çeşitleri

Kaynak Elektrodu Çeşitleri

Kullanım alanları farklılık gösteren makinelerde kullanılan elektrotlar da farklılık gösteriyor. Kullanılan iletkenlerin değişiklik göstermesiyle elektrot çeşitliliği de artıyor. Elektrot denildiğinde; rutil elektrotlar, bazik elektrotlar, selülozik elektrotlar, demirtozlu elektrotlar, düşük alaşımlı yüksek dayanımlı elektrotlar, paslanmaz çelik elektrotlar, dökme demir elektrotlar, sert dolgu elektrotlar, alüminyum elektrotlar, bronz elektrotlar, kesme ve oluk açma elektrotları, cam elektrot karbon kesme ve metal temizleme elektrotları olmak üzere çeşitler karşımıza çıkıyor. En çok kullanılan elektrotlar rutil elektrotlar ve bazik elektrotlar olduğu için, ürün yelpazesinin büyük bir çoğunluğunda da bu elektrotlar karşımıza çıkıyor. En çok kullanılan elektrot çeşidi olan rutil elektrotlar kendi aralarında çeşitlere ayrılır. Genel amaçlı rutil elektrotlar, her pozisyonda kaynak için uygun olan rutil elektrotlar, genel amaçlı yüksek yığma oranlı rutil elektrotlar olarak bu çeşitleri sıralayabiliriz. Her pozisyonda kaynak için uygun olan rutil elektrotlar adından da anlaşılacağı gibi yukarıdan aşağıya da dahil bütün pozisyonlarda çok kolay bir şekilde kullanılır. Yukarıdan aşağıya pozisyonunda kullanılabilmesi, bu tip elektrotları diğerlerinden ayıran farkların başında gelir. Bu özelliği ve yumuşak, kolay tutuşan ve yeniden tutuşabilen özellikleri olmasından dolayı punta kaynağına çok uygundur. Genel amaçlı rutil elektrotlar yukarıdan aşağıya hariç bütün pozisyonlarda kullanılır. Yatay pozisyon kabiliyeti yüksek olduğu için yatayda köşe kaynakları yapımında kullanılır. Yumuşak, kolay tutuşan ve yeniden tutuşabilen özelliklerini genel amaçlı rutil elektrotlarda da görmekteyiz. Son olarak bahsedeceğimiz genel amaçlı yığma oranlı rutil elektrotlar da aynı şekilde yukarıdan aşağıya hariç bütün pozisyonlarda kullanılır. Yatay köşe ve yatay olukların kaynağında kullanılan bu tip elektrotların farkı hızlı bir şekilde kaynak işlemini tamamlayabilmesidir. İhtiyacınız olan elektrotu yapacağınız işe göre belirledikten sonra sayfamızı inceleyerek kullanacağınız alanda en verimli sonuçları ortaya çıkaracak elektrotu satın alabilirsiniz.

 Elektrotların Kullanım Alanları ve Fiyatları

Elektrotların Kullanım Alanları ve Fiyatları

Kimyada, elektrometalurjide, tıp alanında, aydınlatmada ve daha bir çok alanda kullanılan elektrotlar daha birçok alanda kurtarıcı olarak işlev görüyor. Örneğin, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında kullanılan elektrotlar, tens cihazlarının ucuna takılıp hasta üzerinde elektrot yerleşimi yapılıyor. Ağrı kesici olarak kullanılıyor. Makinelerin yardımcı parçalarından olan elektrotlar ise makine işlevlerini artırarak sessiz bir şekilde hayatımızın kolaylaşmasına yardım ediyor. Çeşitlerine göre kullanım alanları da değişen elektrot kaynak işlerinde çok daha fazla önem taşıyor. Mekanik özellikleri diğer elektrotlardan daha yüksek olan bu elektrotların kullanım alanlarına baktığımız zaman; bazılarının yumuşak ve alçak alaşımlı çeliklerin kaynağında kullanıldığını görürken bazılarında ise alaşımsız ve düşük karbonlu çeliklerin birleştirilmesinde kullanıldığını görebiliriz. Yüzeyi parlak olanlar röntgen muayenesinde kullanılırken, tıp alanında da büyük ölçüde fayda sağlıyor. Bu şekilde örnekleri çoğaltabileceğimiz birçok alan bulunuyor. Bazik elektrotlar gibi içinde çeşitli elementler bulunan elektrotlar, yüksek ısıda dışarıya verdiği kimyasallar sebebiyle zararlı olabiliyor. Küçük alanlarda kullanıldığında zehirlemeye kadar gidebilen istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Bu sebeple kullanılacak elektrot çeşidi hakkında bilgi sahibi olmak büyük önem arz ediyor. Elektrot seçimi, bu işin bilgisine sahip kişilerden yardım alınarak yapıldığında daha sağlıklı sonuçlara ulaşılabiliyor. Kullanım alanına karar verildikten sonra, son olarak doğru elektrot seçimi yapmada önemli bir etken olarak karşımıza çıkan elektrot fiyatları tüm ürünlerde olduğu gibi, elektrotların çapı, kullanım alanı ve çeşitlerine göre değişiklik gösteriyor. Elektrotlar genellikle tekli olarak satılmadığı için çoklu alım yapmanız gerekebilir. Tüm bunlar göz önüne alındığında ise size kullanacağınız alana göre ihtiyacınız olan elektrot çeşidini seçmek ve modellerin özellikleri hakkında detaylı bilgi edinerek beğendiğiniz bir modeli satın almak kalıyor. Ayrıca kaynak işlemi için gerekli diğer malzemeleri de incelemek Kaynak Malzemeleri kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.