Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Numara

Başka bir kelime deneyin

Renk

Başka bir kelime deneyin

Kullanıcı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Kaya Tırmanışı

için 12 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Kaya Tırmanışı Ayakkabısı

Kaya tırmanışı, çoğunlukla dağcılık sporunda gerçekleştirilen bir aktivitedir. 19. yüzyıldan beri yapılan bu spor, yeni maceraları deneyimlemek isteyen sporcular tarafından gerçekleştirilir. Sporu yapan katılımcıların amacı, doğal kayaya yapılan tırmanışta düşmeden aşağı ya da yukarıdaki hedeflenen noktaya ulaşmaktır. Sporcular için kaya tırmanış ayakkabısı bu sporu yapmak için gerekli ekipmanlardan bir tanesidir. Oldukça güç isteyen bu spor için gerekli olan ayakkabının kaliteli ve dayanıklı olması sporcuların güvenliği açısından son derece önemlidir. Kaya tırmanışı yaparken giyilen bu ayakkabı, tırmanışın yapıldığı kaya ile ayaklar arasındaki koruyucu bir tabakadan oluşmaktadır. Koruyucu tabakaya sahip olan kaya tırmanış ayakkabısı için olmazsa olmaz kimi özellikler bulunmaktadır. Bunlardan biri, ayakkabı tabanındaki lastiğin yapışkanlı olmasıdır. Bu lastik yapışkan ayakkabının tabanında yer aldığında, kaya ile ayakkabı zeminin arasında sağlam bir tutuş imkanı sunar ve kayaya basıldığında oluşabilecek kayma riskinin azalmasında katkıda bulunur. Ek olarak, ayakkabının ayağı iyice kavrıyor nitelikte olması kaya tırmanış ayakkabısı özellikleri arasında yer almaktadır. Böylece sporcuya yüksek performansta bir tırmanma deneyimi sağlayabilir. Ayrıca kaya tırmanış ayakkabısı içinde bulunan tabanın kumaşı, ayakkabı bağcığının olup olmaması ve ayakkabının kalıbı gibi özellikler de konforlu bir tırmanma deneyimine zemin hazırlamaktadır. Ek olarak, kaya tırmanış ayakkabısı seçerken ayağınızın ayakkabı içinde acı hissetmediğinden emin olmalısınız. Genel olarak, tırmanış yapılacak olan kayaya ve tırmanışın türüne göre de ayakkabı tercihleri farklılık göstermektedir.

Tırmanış Ayakkabısının Türleri

Tırmanış Ayakkabısının Türleri

Kaya tırmanışı yaparken seçeceğiniz ayakkabının birkaç farklı türü vardır; düz, yarı agresif ve agresif tırmanış ayakkabısı. Düz tabanlı kaya tırmanış ayakkabısı uzun süreli kullanımlara uygundur. Bu modellerde, ayak parmakları ayakkabının içinde düz şekilde kaldığı için diğer modellere nispeten daha rahat olabilir. Bu sebepten dolayı, düz tabanlı modeller başlangıç seviyesindeki tırmanıcılar tarafından tercih edilebilmektedir. Çoğunlukla sert ve kalın bir tabakadan oluştuğu için ayaklara destek verir. Ancak, sert ve kalın tabanlı olan kaya tırmanış ayakkabısı kaya ile aranızda olan hassasiyeti de azaltabilir. Yarı agresif türündeki ayakkabıların ise uç kısmı hafif bir şekilde aşağıya doğru bükümlüdür. Ayakkabının ucunda bulunan bu hafiflik ayakkabıya bir kavis katar. Bu özellik sayesinde, yarı agresif kaya tırmanış ayakkabısı daha teknik olan tırmanışlar için tercih edilmektedir. Bu model, hemen hemen her tip rota için uygun sayılabilir. Düz tabanlı modellere göre daha sıkı bir tutuş sağladığı için zorlu rotalardaki tırmanışlar için uygundur. Ayrıca, düz tabanlılara göre hissiyatı daha fazladır. Agresif kaya tırmanış ayakkabısı özellikleri de, yarı agresif modellere nazaran daha fazla kavislidir. Topuğu hafifçe sıkan bu model, zorlu ve negatif eğilimli olan rotalardaki adımlarınızı daha sağlam atmanıza katkıda bulunur. Ancak, bu tırmanış ayakkabısı modeli tüm gün boyunca kullanıma uygun olmayabilir. Diğer modellere göre biraz daha az rahat olsa da; hassasiyet ve kayaya tutuşu bakımından oldukça iyidir. Dilerseniz, siz de kaya tırmanış ayakkabısı modelleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilmek için sayfamıza göz atabilir ve kendinize uygun olan kaya tırmanış ayakkabısı çeşitleri için geniş ürün yelpazesini görüntüleyebilirsiniz.

 Tırmanış Ayakkabısı Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Tırmanış Ayakkabısı Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Ayakkabının ayağınıza oturma şeklini göz önünde bulundurarak kaya tırmanış ayakkabısı çeşitleri arasından ayağınıza uygun olan modelin seçimini yapmalısınız. Tırmanış esnasında ayaklarınızın konforu için öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken nokta budur. Ayağınızın şekline uyum sağlayan kaya tırmanış ayakkabısı rahatsızlık vermeyecek konforda olmalı ve ayağınızı çok sıkmamalıdır. Tercih etmeyi düşündüğünüz ayakkabının sertliği de kaya tırmanış ayakkabısı kullanımı için önemli olan bir diğer noktadır. Ayakkabıların sertlik ve yumuşaklık derecelerine göre ayrı olarak tasarlanmış modelleri mevcuttur. Örneğin, kaya tırmanış ayakkabısı çeşitleri arasında olan sert ayakkabı modelleri, size tırmanış esnasında yumuşak modellere göre ayağınızdaki yükü azaltarak destek sağlayabilir. Ancak, yumuşak olan tırmanış ayakkabı modelleri de açık alanlardaki ya da beton zeminlerdeki tırmanış aktiviteniz için daha uygun olmaktadır. Profesyonel şekilde kaya tırmanışı yapan sporcular, kendileri için uygun olan sertlik derecesini belirlemiş olabilir; eğer ki bu spora yeni başlayan bir tırmanışçıysanız, nispeten daha yumuşak olan kaya tırmanış ayakkabısı modellerine yönelebilirsiniz. Kaya tırmanış ayakkabısı hakkında bir araştırma yaptığınızda çevrenizde daha önceden kaya tırmanış ayakkabısı kullananlar tarafından yapılmış yorumlara denk gelmeniz mümkündür. Bu yüzden, tırmanış ayakkabısı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da; size kaya tırmanış ayakkabısı tavsiye edilirken, ayak ölçünüzden daha küçük bir numarayı tercih etmenizin belirtilmesidir. Bu genel olarak yanlış bir algıdır. Eski dönemlerde üretilmiş olan tırmanış ayakkabılarında böyle bir durum söz konusuydu. Ancak, günümüzde üretilen kaya tırmanış ayakkabısı modelleri bu sorunu göz önüne alarak tasarlanmaktadır. Günümüzde üretilen ayakkabılar, ayağı saran bir yapıda tasarlandığı için bu sorun ortadan kalkmıştır. Ayağınızı acıtmadan, sıkı saran model sizin için doğru bir tercih olacaktır. Kaya tırmanışı için aldığınız ayakkabıyı giydikten sonra, içinde herhangi bir boşluk kalmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. İçinde boşluk kalan kaya tırmanış ayakkabısı, basışınızı zayıflatabilir ve tırmanma performansınızı etkileyebilir. Son olarak da, kaya tırmanış ayakkabısı alındıktan sonra, tırmanışa gitmeden önce bir süre giyilmesi ayaklarınız için faydalı olabilir. Çünkü kaya tırmanış ayakkabısı enden bir esneme yapabilmektedir. Bu durumu daha önceden planlamalı ve ona göre karar vermelisiniz.

 Daha Yüksek Performans için

Daha Yüksek Performans için

Ayakkabının içine ekstra çorap giymenize gerek yoktur; çünkü kaya tırmanış ayakkabısı kullanımı çıplak tene doğrudan temas ederek olmalıdır. Markalar, ürünlerini bu şekildeki kullanımlara göre tasarlamaktadır. Çıplak tene giyilen kaya tırmanış ayakkabısı, ayağı iyice sardığından dolayı ayağın kayması önler ve hareket payını da azaltmış olur. Böylece ayağa doğrudan temas eden ayakkabı daha yüksek performansta sergiler. Yeni bir kaya tırmanış ayakkabısı edindiyseniz; ayakkabıyı tırmanışa gitmeden önce birkaç kere giymeniz ayaklarınızın alışmasına katkıda bulunarak size daha yüksek performans sunabilir. Eğer ki kaya tırmanış ayakkabısı kullanımı birden çok kez gerçekleştiyse, bir sonraki tırmanıştan önce ayakkabının hasarlı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kaya tırmanışı ardından ayakkabınızın daha uzun ömürlü olması ve güvenliğiniz için ayakkabının kauçuk tabanını ince bir fırça ile temizlemeniz yapışkan yüzeyin özelliğini kaybetmemesini sağlar. Ayrıca, her kaya tırmanışı bitiminin ardından ayakkabının kurulanması da kaya tırmanış ayakkabısı ürününün daha uzun ömürlü olmasını sağlayarak; sahip olduğu yüksek performansın düşmesini engellemektedir. Bir dahaki tırmanışınız için, yapışkanlık özelliğinin kaybolmaması adına ayakkabınızı karanlık bir bölgede saklamanız tavsiye edilmektedir. Ek olarak, sıkı olan ayakkabılar ip boyunun çok olduğu kaya tırmanışlarında daha etkili olacağı için, ayağınıza tam olarak oturan kaya tırmanış ayakkabısı modelleri seçimi, tırmanma performansınızı da artıracaktır. Dağcılık sporuna ilgiliyseniz kaya tırmanış ayakkabısı avantajları ve ürün bilgisi için sayfamızı görüntüleyebilir ve hem kayaya tırmanma maceranızda performansınızı artıracak hem de güvenliğiniz için gerekli olan kaya tırmanış ayakkabısı modellerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca, sayfamızda yer alan ürünlerin bilgisine ve daha önceden satın almış deneyimli kullanıcıların ürün yorumlarına ulaşabilirsiniz.