Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Yayınevi

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Yazar

Başka bir kelime deneyin

Yayın Dili

Başka bir kelime deneyin

Baskı Sayısı

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

İdeolojiler

için 195 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

İdeoloji Kitapları

İdeoloji, belirli bir toplumsal grup veya sınıfın davranışlarına yön veren siyasi ve toplumsal öğretiyi oluşturan düşünceler sistemidir. Bir ideolojinin varlığından söz edebilmek için o ideolojinin eyleme yönelik olması ve siyasi temele dayanması gerekmektedir. Bu nedenle ideolojiler, siyasal sistemden bağımsız düşünülmemektedir. İdeoloji siyasal sistemlerin öğretisini oluşturan ve iktidarı etkileyen önemli bir unsurdur. İdeoloji terimi ilk kez Fransız Devrimi sıralarında Fransız düşünür Destutt de Tracy tarafından kullanılmıştır. Fransızca ’da ‘’fikir bilimi’’ anlamına gelen ideoloji, ilk olarak fikir ve düşüncelerin kaynağının açığa çıkarılması anlamına gelmekteydi. Fransız düşünür, ideolojiye bilimsel statü kazandırmayı amaçlamıştır. Fakat ideolojinin kavramsallaşmasında en büyük etkiyi bırakan Karl Marx olmuştur. Karl Marx’a göre ideoloji, yönetici sınıfın egemen fikirleri anlamına gelmekteydi. Bu nedenle ideoloji, sömürgeci anlayışla özdeşleşerek negatif bir olguyu ifade eden olumsuz bir imaja sahipti. Ancak sonraki Marksist düşünürlerin çalışmalarıyla ideoloji, her sınıfın sahip olması gereken düşünceler sistemi olarak şekillenmiştir. Daha sonra ortaya atılan Faşizm ve Nazizm gibi ideolojiler ile her toplumun birbirinden farklı değer yargıları olduğu ve toplumsal sistemlerini bu yönde oluşturdukları anlaşılmıştır. İdeoloji kitapları ideolojinin kavramsal gelişiminden başlayarak ideoloji çeşitleri, ideolojilerin doğuşu ve yayılışı, dünyada neler değiştirdiği gibi pek çok konu hakkında kaleme alınmıştır. İdeolojiler oluşum aşamasında toplumsal bir nitelik taşımaktadır. Belirli bir toplumun sınırları içerisinde doğarak önce o toplumu etkilemekte, sonrasında yayılım göstererek evrensel bir nitelik kazanabilmektedir. Çoğu ideoloji, toplumda benimsenmiş fakat bir süre sonra etkisini kaybetmiş veya toplumu buhrana sürüklemiş olan başka bir ideolojiye karşı oluşmuştur. İdeolojiler ortaya atıldıktan sonra çeşitli düşünürlerin katkısı veya farklı ideolojilerin etkisiyle değişikliğe uğrayabilmektedir. Bu sebeple değişmez kalıp yargılara sahip değildir. Bununla birlikte ideolojiler, halkın refah içinde yaşadığı bir gelecek modeli tasarlar ve bu devlet sistemini bu gelecek için düzenlerler. Bu nedenle toplum refahını sağlamak gerekçesiyle pek çok ideoloji ortaya atılmış ve gelişmiştir.

Siyasal İdeoloji Kitapları

Siyasal İdeoloji Kitapları

Dünyayı ve toplumsal olayları anlama ve mantıksal bir çerçeveye koyma isteği ideolojileri oluşturmuştur. Siyasi ideoloji, toplumsal koşullar sonucunda oluşan değer ve inanç sistemlerinin siyasi alana odaklanmış türüdür. Siyasi ideoloji kitapları bu siyasi ideolojileri tanımamıza ve toplumları nasıl etkilediğini öğrenmemize yardımcı olmaktadır. Siyasi ideolojilerin belirlenmesi ve sınıflandırılması konusunda görüş ayrılıkları mevcuttur. Otoritenin ve yöneticinin her koşulda reddedildiği siyasal görüş, anarşizm olarak adlandırılmaktadır. Toplumsal tahakküm ve hiyerarşik yapı, anarşizmin karşı olduğu en temel unsurlardır. Anarşistler devletsizlik ve şiddetsizlik ilkelerini savunarak merkezi siyasi yapıları reddederler. Gönüllü etkileşim ve özgürlüğe dayalı bir toplum arzulamaktadırlar. Anarşist felsefe kendi içinde pek çok dala ayrılsa da temel karakteristik özellikleri değişmemektedir. Sosyalizm, özel mülkiyet yerine ortak mülkiyeti destekleyerek üretim araçlarının hakimiyetini topluma bırakan siyasi teoridir. Sosyalizm, işçi sınıfının yönetime katılmasını savunmaktadır. Kolektif hareket etme ve insan emeğinin değer gördüğü bu sistemde mutlak egemen işçi sınıfıdır. Sosyalizm zaman zaman komünizmle karıştırılmaktadır. Bu karışıklığı ele alan ideolojik kitaplar iki ideolojinin birbirinden farkını ortaya koymaktadır. Bu kitaplar sosyalizmde yer devlet, sınıf, emek, kolektif mülkiyet gibi kavramların komünizmde bulunmadığını ifade etmektedir. Komünizm; devletsiz, sınıfsız ve parasız bir toplumsal düzen fikridir. Dünya siyasetinde önemli bir yer tutan komünizm, Karl Marx ve Friedrich Engels’in kaleme aldığı Komünist Parti Manifestosu ile kuramsallaşmıştır. Özel mülkiyete dayalı kapitalist ideolojinin yerine ortak mülkiyeti savunarak bu mülkiyetin gereksinimlere göre dağıtılmasını öngörür. Marksizm, Leninizm, sol komünizm ve anarşist komünizm de komünizmin alt dallarıdır. Liberalizm, bireyciliği savunan ve bireylerin özgürlüğüne önem veren siyasi ideolojidir. Klasik liberalizm, bireylerin ekonomik alanda serbest olmasını savunmaktadır. Devletin bireylerin yaşamındaki etkisi olumsuz bir bakış açısıyla değerlendirilmektedir. Sosyal liberalizm ise bireylerin özgürlüğü ile hükümetlerin sosyal reformları arasında bir denge kurmayı amaçlamaktadır. Muhafazakarlık, toplumların modernleşme sürecinde geçmişten gelen kültürel ve dini birikimlerini de muhafaza ettiği siyasi ideolojidir. Devrimciliğe karşı olan bu ideoloji; ABD, İngiltere, Osmanlı, Çin gibi pek çok devlette iktidarları etkisi altına almıştır. İdeolojiler hakkında kitaplar anarşizm, sosyalizm, komünizm, liberalizm ve muhafazakarlık ideolojilerinin yanı sıra feminizm, milliyetçilik, dincilik gibi diğer siyasi ideolojileri de kapsamaktadır. Bu ideolojiler tarih boyunca iktidarları ve toplumları peşinden sürüklemiş, dünya tarihinde dönüştürücü bir etkiye sahip olmuştur.

İdeoloji Kitapları Faydaları

İdeoloji Kitapları Faydaları

İdeolojiler, büyük kitleleri ve toplumları etkisi altına alan öğretilerdir. Tarih boyunca ideolojiler insanlara güçlü bir şuur aşılamış ve onları bu yönde harekete geçirmiştir. İdeolojiler, tarihin belirli dönemlerinde geçerlilik kazanırken zamanla çürütülmekte veya yeni fikirlerle geçerliliğini yitirebilmektedir. Aşırı sistemli kurulmuş olan iktidarlar, dünya üzerinde kendi savundukları ilkelerin egemen olmasını amaçlamışlardır. Bu nedenle ideolojilerini gerçekleştirmek ve hedefledikleri sisteme kavuşmak adına pek çok savaş vermişlerdir. Halklar da bu ideolojik çatışmalar arasında savrulmuş, kimi zaman zulme uğramıştır. Dünya tarihi, ideoloji uğruna verilen savaşlarda zarar gören veya öldürülen milyonlarca insanla dolup taşmaktadır. Yüzyıllar boyu süren savaşların ve katliamların iç yüzünü öğrenebilmek için bu alanda yazılmış kitapları okumak önemlidir. İdeoloji kitapları içeriği bakımından oldukça çeşitlidir. İdeolojileri oluşturan fikirlerin ve düşünürlerin yanı sıra ideolojilerin dünyayı nasıl ve ne yönde etkilediği konusunda da kitaplar kaleme alınmıştır. Tarih boyunca pek çok insan mevcut dünya düzenini anlama çabasına girmiştir. Yönetildiği ilke ve esasların kaynağını öğrenmek, yönetim fonksiyonlarının dayanağını bilmek istemiştir. İdeolojiler hakkında yazılmış kitapları okumak bu merakın giderilmesini sağlamaktadır. Günümüzdeki ekonomik düzenler de bu ideolojilerin birer sonucu olarak oluşmuştur. Ekonomiye ilgi duyan pek çok okuyucu, önemli düşünürlerin kaleme aldığı ideolojik kitapları okuyarak bu düşünürlerin ideal devlet düzenini öğrenebilmektedir. İdeoloji kitapları çeşitleri düşünürlerin kaleme aldığı ve ideolojilerin programını belirleyen kitapların yanı sıra pek çok siyasi yazarın kaleme aldığı akademik kaynakları da kapsamaktadır.

 İdeoloji Kitapları Fiyatları

İdeoloji Kitapları Fiyatları

İdeolojiler, dünya üzerinde var olan ekonomik ve siyasi sistemlerin özünü oluşturmaktadır. Bu nedenle siyaset bilimi, sosyoloji ve ekonomi gibi alanlarda öğrenim gören öğrenciler için ideoloji önemli bir çalışma alanıdır. Aynı zamanda ideolojilerin çıkış noktasını felsefe oluşturmaktadır. Çünkü fikirler bütünü olarak kabul edilen her ideoloji, düşünme sürecinin bir ürünüdür. Felsefe bölümü ideolojiler hakkında en kapsamlı çalışmayı yapan akademik alandır. İdeoloji kapsamına giren kitaplar içerikleri bakımından akademik olabildiği gibi eleştirel bir yaklaşımla da yazılabilmektedir. Ya da ideolojilerin tarihi olaylara etkisini ele alınarak daha genel çerçeve ile okuyucuya sunulabilmektedir. Bu nedenle ideolojik kitap tavsiye edilirken okuyucunun tercihi önem taşımaktadır. Bu kategoride yer alan kitaplar hem akademik ihtiyaçlar hem de kişisel ilgi nedeniyle tercih edilebilmektedir. Dünya siyasetini anlamak amacıyla pek çok ilgili okuyucu bu kitaplara yönelmektedir. Aynı zamanda bilgi birikimini zenginleştirecek olan bu kitaplar, günlük yaşamda da okuyucuya fayda sağlayacaktır. Çünkü ideolojik terimler günlük konuşmalarımıza da yerleşmiştir. Pek çok ideolojinin teorisini oluşturan veya ideolojiye yön veren düşünürlerin kaleme aldıkları kitaplar okunması gereken ideolojik kitaplar arasında yer almaktadır. Komünizm, Marksizm, leninizm, sosyalizm, feminizm gibi ideolojilerin dünyayı nasıl etkisi altına aldığı, toplumları nasıl yönlendirdiği ve dünya siyasetinde nasıl bir aktör olduğu gibi konularda yazılmış pek çok eser bulunmaktadır. Bu eserler okuyucuya farklı bir bakış açısı sunmakta veya okuyucunun bakış açısını genişletmektedir. İdeoloji kitapları fiyatları bakımından çeşitlilik göstermektedir. Her kitaplıkta bulunması gereken pek çok değerli esere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, araştırma ve inceleme kitapları için de sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.