Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Parlaklık

Baz

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

İç Cephe Boyaları

için 4,779 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

İç Cephe Boyaları

Ev dekorasyonunda değişim yapılmak istendiğinde ilk olarak evinizin duvarlarındaki boyalar göze çarpmaktadır. Bu demek olur ki dekorasyondaki değişime ilk olarak duvarlardaki renk değişiminden başlanacak. Yüzeye sürüldükçe altındaki katmanı örten, çeşitli pigmentlere sahip sıvı özellikte ve içerisinde kimyasal maddeler bulunan ürünlere boya denmektedir. Boyalar kullanım yerlerine göre gruplara ayrılmıştır. İç cephe boyaları ,adından da anlaşıldığı gibi binaların iç duvar yüzeylerini ve tavanlarını rulo, fırça ve boya makineleri gibi çeşitli aletler ile boyayan ve size istediğiniz renk alternatiflerini sunan duvar kaplama malzemesidir. Boyama yapmak istediğiniz alana karar verdiğinizde, hem duvarın sahip olduğu özellikleri bilmek hem de duvarınıza uygun boya cinsine karar vermeniz gerekmektedir. Bu gibi özellikler dikkate alındığında odanıza yakışacak boya rengine karar vermeniz daha rahat olacaktır. Artık günümüzde gelişen boyalar ile evde boya yapmak çok kolaydır. Evinizde duvar renginizden sıkıldıkça yeni renkler ile evinizi yenileyebilirsiniz. Evinizin dekorasyonunu değiştirmek isterken ilk değişiklikten biri duvardaki boya olmaktadır. Ancak değişikliğini yapmak istediğiniz duvar boyası konusunda doğru renklere de karar vermek çok zor bir süreç olabilir. Kendiniz istediğiniz, sevdiğiniz bir renge de karar verebilirsiniz ya da kataloglardaki boya alternatiflerine göz gezdirebilirsiniz. Bu nedenle uygulanacak boyaya karar vermeden önce, iç cephe boyaları kataloğu dikkate alınabilir.

İç Cephe Boyası Çeşitleri

İç Cephe Boyası Çeşitleri

iç cephe boya çeşitleri modelleri oldukça fazladır. Bu boya çeşitlerinin ilk sırasında, en eski boya çeşidi olan, diğer adıyla su bazlı mat boya olarak da bilinen plastik boya gelmektedir. Plastik boyalar nefes alabilme özelliğine sahiptir ve kokusuzdur. Aynı zamanda akrilik boya olarak da adlandırılır. Plastik boyalara göre daha yeni olan ve en çok tercih edilen iç cephe boyası silikonlu boyalardır. Silikonlu bir yapıya sahip olduğu için nefes alma özelliği oldukça yüksektir. Silikonlu boyalar yüksek kapatıcılık özelliğine de sahiptir. Boya seçimi yaparken iç cephe boya modelleri karşımıza çıkmaktadır. Belli özelliklere sahip iç cephe boya modelleri ile doğru kararı verebilir ve boyadığınız alandan maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Astar boya, boya öncesi uygulanacak boyanın duvarda daha iyi kalmasına katkı sağlayan bir boyadır. Saten boyalar uzun süre duvarda dayanıklı bir şekilde durabilir. Ancak boya uygulanacak duvarda pürüz olmaması gerekir. Saten boyalar yarı mat boya olarak da geçmektedir. Bu boyalar kaygan bir özelliğe sahiptir. Bu sayede duvardaki lekeler tam olarak silinebilir. Bir başka boya modeli olarak sentetik boyalar bulunmaktadır. Sentetik boyalar suyun aksine sentetik tiner ile inceltilir. Ayrıca bu boyalara yağlı boya da denilmektedir. Sentetik boyalar, güneş ışınlarına, nem ve su gibi boyanın yapısını bozacak olumsuz şartlara karşı oldukça dayanıklıdır. Sentetik boyalar da su bazlı boyalar gibi nefes alabilme özelliğe sahiptir. Ancak yüzeye uygulanacak sentetik boyaların uygulanması sonrasında boyanan alanın uzun bir süre boyunca havalandırılması gerekir.

Renk Renk İç Cephe Boyalar

Renk Renk İç Cephe Boyaları

İç cephe boyaları renkleri belli kategorilere göre ayrılmıştır. Sıcak renkler kırmızı, turuncu, sarı gibi renklerdir. Bu renkleri çok güneş almayan, kuzey cepheli mekanların duvarlarında kullanabilirsiniz. Sıcak renklerin dışında mavi, yeşil, gri ve mor gibi soğuk renkler de duvar boyası için kullanılabilir. Bu renkleri de odanın güneye bakan, güneş gören duvarlarında kullanabilmeniz mümkündür. Bu nedenle duvar boyarken birbirine zıt renkleri de kullanabilirsiniz. Bu zıtlık hem sizi psikolojik olarak olumlu etkiler hem de zıtlık uygulanan mekana modern bir hava katar. Genel olarak duvar boyalarında beyazın çeşitli tonları sıkça tercih edilmektedir. Evinizin duvarlarına uygun renkte bir beyaz boya ile duvarlarınızda temiz bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca beyaz renk saf, aydınlık duyguların yaşanmasını sağlar. Beyaz renk sahip olduğu özellik sayesinde psikolojik olarak sakinlik hissi verir ve sizi dinlendirir. Küçük alanlara sahip iseniz duvarlarınızı beyaz renge boyayarak daha büyük bir ev izlenimi sağlayabilirsiniz. Ancak beyaz renge sürekli bakmak gözlerinizi yorabilir. Özellikle evinizi huzurlu ve parlak bir görüntüye kavuşturmak isterseniz, sizin için buz mavisi oldukça kullanışlı bir renk olacaktır. Soğuk bir renk olan buz mavisi rengi ile eviniz ferah ve doğal bir görünüme kavuşmuş olur. Popülerliğini korumakta olan ve modası uzun yıllardır geçmeyen şampanya rengi boyandığı mekanları ferah gösteren açık renge sahip bir boyadır. Şampanya rengi, her odaya uygulanabilen pembe ve yavruağzı renginin karışımından elde edilmiş bir renktir. Boya ve boya malzemeleri ile evinizde rahat bir ortam yaratabilirsiniz.

İç Cephe Boyaları Uygulama Şekilleri

İç Cephe Boyaları Uygulama Şekilleri

Boyaya karar vermeden önce uygulayacağınız iç cephenin yüzeyine ve boya uygulayacağınız genel alana bakmanız gerekir. Evinizin veya ofisinizin boyanacak alanlarına karar verirken odanın hangi cephede bulunduğunu, ne kadar güneş aldığını da hesaba katmak gerekir. Doğru karar vereceğiniz bir renk, size geniş, aydınlık, huzurlu bir ev sunabilir. Ancak evinize uygun olmayan, sadece sevdiğiniz için kullandığınız bir renk ise evinize getirmesini istediğiniz havayı veremeyebilir. Mavi ve yeşil tonları insana sakinlik verme özelliğine sahiptir. İç cephe boyama çalışmalarında iç cephe boyasının kalitesi kadar iç cephe boyası uygulaması da önemli bir faktördür. Boyanın performansı ve kalitesi ne kadar güçlü olsa da boyayı uygulayacak ustanın performansı da bir o kadar iyi olmalıdır. Duvarınızın bulunduğu konumun özelliklerini de dikkate alarak seçtiğiniz renk ile boyama işlemi başlamaktadır. Aradığınız farklı tarzlara sahip bir duvar ise isteğinize göre boyanacak yüzeye dalgalı değişik desenler uygulanabilir. Boyama işleminden önce boyanacak alan kontrol edilmelidir. Boyanacak alanda kirli yüzeyler ve hasarlı alanlar bulunuyorsa boyadan önce temizlenmelidir. Boyama esnasında fırça ve rulo gibi boya materyalleri kullanabilirsiniz. Rulo büyük bir ebatta olduğu için boya işleminizi hızlandırabilir. Kullanacağınız fırçayı boya kutusunun içine tamamıyla batırmamak gerekmektedir. Eğer daldırılırsa da fırçadaki fazla boya, kutunun kenarına sıyrılarak akıtılmalıdır. İç cephe boyası tavsiye edilen boyama şekli, yüzeyin yukarıdan aşağıya doğru boyanmasıdır. Ayrıca yüzeyin kalın olacak şekilde boyanmasından ziyade ince tek katlar atılarak kuruması beklenmelidir. Daha sonra da yapılacak ikinci kat ile boyama işlemi tamamlanmalıdır. Boyama işlemi için kullanacağınız malzemeler iç cephe boya seti içerisinde çeşitli özelliklerde bulunmaktadır. İhtiyacınız olan parçaları bir arada bulmanıza imkan sağlayan boya seti ile zaman kaybetmeden boya işlemine başlayabilirsiniz. İç cephe boya seti malzemelerinin içerisinde neler olduğuna bakmak için Polisan iç cephe boyaları sayfamıza göz atabilirsiniz.

İç Cephe Boyaları Alırken Dikkat Edilecek Özellikler

İç Cephe Boyaları Alırken Dikkat Edilecek Özellikler

Boyalar çeşitli markalarda ve renklerde alternatife sahiptir. Ancak kaliteli boya için belli kriterler bulunmaktadır. İhtiyacınız doğrultusunda boya almak bütçenize de yardımcı olacaktır. Temizlenmesi kolay, dayanıklı bir boya arıyorsanız su bazlı özelliklere sahip silikon iç cephe boyası silinebilir özelliğe sahiptir. Su bazlı boyalar su ile inceltilebilen boya anlamına gelmektedir. Bu su bazlı boyalar oldukça kullanışlı bir yapıya sahiptir. Esnek yapıda oldukları için soyulmaya dayanıklıdır. Su bazlı boyalar kokusuzdur. Bu nedenle insan sağlığına herhangi bir zararları yoktur. Su bazlı özellikte oldukları için boyanan duvarlar rahatça silinebilir. Beyaz renge sahip su bazlı bir boya sararmaz, koyu renkler de canlılığını kaybetmez. Ayrıca bu boyalar uygulandıktan sonra çabuk kuruduğu için ikinci katları da çabuk atılabilir. Bununla birlikte kullanıma hızlı bir şekilde hazır hale gelir. Bu sayede duvarınızda yıllar geçtikçe boyanma ihtiyacı daha az olacaktır. Aldığınız bir boya duvarınızda istediğiniz görüntüde ve kalitede durmayabilir. Bu nedenle boya almadan önce boyayacağınız yüzeyin özelliklerini bilmeniz gerekmektedir. İç cephe duvarınızda fazlasıyla kusur bulunuyorsa mat boyalar sayesinde kusurları kapatabilmeniz mümkündür. Ancak mat boyalar duvarda yansıma özelliğine sahip değildir. Parlak özellikte boyaları kullanmanız durumunda duvarınızda bulunan kusurlar kapanmayabilir. Bu nedenle alan özelliklerinizi doğru bir şekilde bilmenizde yarar vardır. Seçeceğiniz renkler kırmızı, turuncu gibi renkler ise odanız daha sıcak bir atmosfere kavuşmuş olur. Sarı enerji ve neşe verirken aynı zamanda ikaz anlamına da gelmektedir. Tüm bunları düşünerek hareket etmeli ve araştırmalar yapmalısınız. Aradığınız özelliklere uygun iç cephe modelleri için Filli Boya iç cephe boyaları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

İç Cephe Boyaları Fiyatları

İç Cephe Boyaları Fiyatları

Duvarlarınızın boyanma vaktinin geldiğini düşündüğünüz durumda aradığınız özelliklerin yanında fiyatına da bakarsınız. Eğer aradığınız sadece duvarın temizlenmesini, yenilenmesini sağlayacak uygun fiyatlı bir boya ise mat özelliklere sahip plastik boyaları tercih edebilirsiniz. Plastik boyalar hızlı bir şekilde kurur ve ekonomik olma özelliğine sahiptir. Boyandığında bu boyalar duvarda mat bir görünüm verir. Silikonlu boyalar duvarda pürüzsüz bir görünüm imkanı sunar. Bu silikon boyalar güçlü yapışma özelliği sayesinde duvardaki çatlama ve kabarmaya karşı koruma sağlar. Ayrıca bu boyalar ile duvarda oluşan kirleri ve lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz. Sabunlu bir bez ile kolaylıkla silip temizleyeceğiniz duvar ilk boyamada olduğu gibi tertemiz bir görünüme kavuşacaktır. Bu özelliği sayesinde duvarınızı uzun yıllar boyama ihtiyacı hissetmezsiniz. Boyanın bu özelliği sayesinde bütçenizden uzun bir süre daha boya masrafı çıkmaz. Boya satın alırken kaliteli boyaları tercih etmenizde yarar vardır. Boyama yapacağınız zaman, boyama malzemelerinin bir arada bulunduğu takımlardan birini almanız size ekonomik olarak da avantaj sağlayabilir. İç cephe boyaları fiyatları boyanın sahip olduğu cinse ve markaya göre değişkenlik gösterir. Ayrıca boyanacak yüzeyin özellikleri ve alan genişliği de fiyat konusunda değişikliğe sebep olmaktadır. Boyayacağınız alana göre boyaların kilogramları da farklılık göstermektedir. İç cephe boya fiyatları 20 kg için markaya göre değişkenlik gösterebilir. Ayrıca iç cephe boyası 10 kg kapasitesinde de olabilir. Aradığınız ölçüde ve markada boya kategorilerine bakmak için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Hangi İç Cephe Boyası Tercih Edilebilir?

Eviniz gibi boyamak istediğiniz alanlara karar verirken duvarda boyayacağınız yüzeylerin özelliklerine önem vermeniz gerekmektedir. Duvarınızın sahip olduğu özelliğe göre de boya seçebilir ve boyama işlemini tamamlayabilirsiniz. Kokusu olmayan, hızlı kuruyan, su bazlı boyalar ile uzun ömürlü bir kullanıma sahip olabilirsiniz. Bir boya ne kadar parlak ise silinebilme özelliği o derece yüksektir. Evde küçük çocuklarınız varsa, elleri dokundukları yüzeylerde lekeler oluşturabilir. Kalemleriyle duvarları boyayarak yüzeye hasar verebilirler. Duvarınızın sahip olduğu boya su bazlı ise temiz nemli bir bez kullanarak bu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Duvarınızda oldukça fazla lekeler ve pürüzler bulunuyorsa, bu durumda plastik boya kullanabilirsiniz. Plastik boyaların uygulanması kolaydır ve yüzeydeki pürüz olan alanları kapatır. Bu nedenle sık tercih edilen boyalar arasında yer almaktadır. Ayrıca oldukça ekonomiktir. Yağlı boya kullanarak pürüzsüz ve temiz bir görünüm elde etmeniz mümkün. Ancak boyama işleminden sonra evinizi iyice havalandırmanız gerekir. Tüm bu kriterleri göz önünde bulundurduktan sonra ihtiyacınız olan boyayı alarak evinizi boyayabilir ve yeni bir görünüme kavuşabilirsiniz.