Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Ürün Miktarı

Başka bir kelime deneyin

Ürün Tipi

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Hardal

için 56 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Calve Sos Paketi 6'lı Set

    (25)
    353,95 TL
    0.24 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Bornier Dijon Hardalı Teneke 4 KG

    (1)
    1.054,89 TL
    263.72 TL / KG
    +
  • Kühne Ballı Hardal 255 G

    (2)
    67,90 TL
    0.27 TL / G
    +
  • Delizia Bekri Tipi Hardal 150 G

    (13)
    164,90 TL
    1.10 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Vilux Dijon Hardal 200 G

    (2)
    187 TL
    0.94 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Kühne Acı Hardal 250 ML

    (1)
    220,09 TL
    0.88 TL / ML
    +
  • Hellmann's Hardal 250 G

    (10)
    87,75 TL
    0.35 TL / G
    +
  • Colorado Ballı Hardal Sos 330 G

    (7)
    123,90 TL
    0.38 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Özyer Hardal Tozu 4 x 60 G

    (11)
    2.200 TL 1.954,90 TL
    8.15 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Colorado Hardal 2200 G

    (4)
    449,90 TL
    0.20 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Özyer Hardal Tozu 500 G

    (36)
    2.600 TL 2.399 TL
    4.80 TL / G
    +
  • Colorado Hardal 330 G

    (3)
    129,90 TL
    0.39 TL / G
    +
  • Seres Foods Hardal 300 ML

    (2)
    100 TL 99 TL
    0.33 TL / ML
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    French's Yellow Yellow Mustard 226 G

    (2)
    494,90 TL
    2.19 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Colorado Hardal 12 x 330 G

    849,90 TL
    0.21 TL / G
    +
  • ÜCRETSİZ KARGO

    Heinz Yellow Mustard Honey 240 G

    324,90 TL
    1.35 TL / G
    +

Hardal

Hardal turpgillerden bir bitkidir ve özünde acımsı bir tada sahiptir. Aslında bitkinin ona yakın türü bulunmakla beraber bizim kullandığımız üç hali de bitkinin tohumundan elde edilmektedir. Buna ek olarak hardalın gri hardal adında bir türü daha bulunur. Gri hardal yüksek oranda yağ içerdiği için yemeklik yağ yapımında kullanılmakta. Hardal keskin tatlı, yağlı bir tohumdur hatta keşfedildiği ilk yıllar kendine has bir karakter kazanmakta zorlanmış; toz bibere alternatif olarak tüketilmiştir. Tohumlarının yanı sıra genelde yol kenarlarında, tarlalarda ot formasyonu halinde de çok görülmektedir. Tüketilmesi kişiye bağlı olmakla beraber bazı bölgelerde salatası yapılarak tüketilebiliyor. Beyaz hardal, hardal çeşitleri arasında en yaygın kullanılanıdır beyaz renkli ya da soluk kırmızı renk çiçek açar ve iri tanelidir. Kırmızı hardal da aynı şekilde ya tohumu ya da yaprakları yoluyla tüketilir Hardal kullanımı iki şekilde de olabilir. Ya tohumlarından sos yapılır ya da tozu başka baharatlarla karıştırılır. Hardal sosunun rengini vermek için çoğu zaman zerdeçal kullanılır. Aynı zamanda tıp alanında da kullanılmaktadır. Hardal; sos, meze veya baharat olarak kullanılabilir. Birden çok hardal sos ve baharat çeşidi bulunduğu için her çeşidin farklı bir tadı vardır. En bilinen dört farklı hardal sosu çeşitleri; Alman, Dijon, Bordeaux ve İngiliz diye ünlendikleri coğrafyadan isimlerini almaktadırlar. Alman hardalı her çeşit yiyecekle tüketilir. Dijon hardalı ise Fransa’nın Dijon şehrinden ismini almıştır. Bu hardal çeşidini kendine has yapan detay koruk suyuyla yapılmasıdır ve oldukça keskin kokulu bir hardaldır. Bordeaux hardalı ise orta derece bir acılığa sahiptir. İngiliz hardalı diğer hardal soslardan biraz daha acı olmasıyla bilinir.

Yiyecek Olarak Hardal Kullanımı

Yiyecek Olarak Hardal Kullanımı

Hardal karakteristik bir bitkidir ve keskin bir tada sahiptir. Et marinesinde kullanılan soslardan ve baharatlardan birisidir. Aynı zamanda deniz ürünlerinin pişirilmesinde de kullanılır. Sebze yemeklerinde, ızgaralarında, haşlamalarında ve kızartmalarında da çok kullanılmaktadır. Hardal fast food gıdalarda vazgeçilmezlerden birisidir ve çoğuna çok yakışır, lezzetlerini katlar. Hindistan’da bölgenin gözünde yemekleri süsleyen eşsiz bir sostur, bölge mutfağında yeri farklıdır. Hardal tohumunu yağda kızartıp patlamasını sağlarlar. Patlayan tohum, kokusunu salar ve bu kokulu tohumlar bölgede salatalarda, yemeklerde, mezelerde kullanılmaktadır. Hardalı salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Mevsim yeşillikleri ile birlikte bir sos halinde tüketildiğinde damakta beliren keskin tadı hardalı çoğu salata severin gözünde vazgeçilmez yapmaktadır. Eğer bir sebze yemeğinde ya da sulu yemekte, mezede, sosta ve marine işleminde kullanacaksanız hardalı toz, taneli şekilde almanız uygun olacaktır. Izgara ya da kızarmış ürünlerin yanında, makarnalarda, fast food yiyeceklerinde ise hardalın sos halini kullanmanız daha işlevsel olacaktır. Ayrıca bitkinin yeşil yaprakları da salatalara oldukça yakışmaktadır. Hardalın yağı oldukça faydalı olmakla beraber günümüzde kullanılabilecek yağ seçenekleri arasında en iyilerden birisidir. Yine yemeklerde kullanılabilmekte ve kendine has aromasını yemeğe vermektedir. Ballı hardal sosu ise bal ile hardal sosun bir araya gelerek oluşturduğu tatlı-acı bir sos çeşididir. Hardala eklenen bal hardalı baharat kimliğinden çıkarıp daha sos formunda tüketime hazır hale getiriyor. Hardalın acısını ve keskinliğini kırarak damakta daha yumuşak geçiş yapan bir sos tüketmek istiyorsanız ballı hardal iyi bir seçenek olabilir. En çok et yemeklerine yakışmakla birlikte hem tavuk hem de et yemekleri ile uyumu vardır.

Hardalın Faydaları

Hardalın faydaları saymakla bitmez. Cildi güzelleştirir. Kandaki alyuvar sayısının artmasına katkı sağlar ve kanın akışkanlığını miktarını arttırır. Bronşiti hafifletici etkisi vardır. Bünyesinde taşıdığı antioksidanlar sayesinde bünyede detoks etkisi yaratır ve bünyeye zararlı bileşenlerden arındırılmasında yardımcı olur. Hardal kullanımı kaslardaki sertleşme sorununda, hazımsızlığın giderilmesinde yardımcı olabilmektedir. Hardal içindekiler bakımından doğal enerji verici bitkilerdendir ve magnezyum bakımından zenginliği ile kan damarlarına faydalı gelir. Tohumunun toksinleri atabilme özelliği de vardır. Kas ve eklem ağrılarına iyi gelir. Bir diğer bilinen etkisi ise içerisinde bulunan ve bitkisel doğal bileşeni olan glukosinolat ile pek çok kanser türüne karşı faydalı olmasıdır. Ağrıyı hafifletme etkisine sahiptir. Terletici özelliği ile hardal tohumları soğuk algınlığında doğal yoldan terletip; hastalığın vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Romatizmaya, eklem ağrılarına ve ayak üşümelerine iyi geldiği bilinir. Hardalın yaprakları akciğer zarı iltihabında tedavi edici; içinde bulundurduğu selenyum ve potasyum ile etkili bir toksin atıcıdır. Hardal otu dikkatli kullanılmalıdır. Yüksek dozda kullanımı sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bunun nedeni ise doğal içeriğinin oldukça yoğun ve etkili olmasıdır. Özellikle kronik hastalar oldukça dikkat ederek tüketmelidir.

Hardal Hakkında Diğer Bilgiler ve Hardal Fiyatları

Hardal günümüzde en çok dip sos olarak bilinmekte ve kullanılmaktadır. Hazır aldığınız hardal sosunu kendi başına dip sos olarak kullanabilir ya da çeşitli soslara tohum halindeki baharatını ekleyerek kendi dip sosunuzu oluşturabilirsiniz. Diyetlerinizde kaçındığınız sosların aksine az miktarda hardal tüketebilirsiniz. Hardal kalori bakımından diğer soslardan daha avantajlıdır ancak bunda da ölçüyü kaçırmadan tüketmek işin en önemli kısmı sayılabilir. Evde hardal tozu, zeytinyağı veya miktar limon suyunu veya sirkeyi bir araya getirerek kendi sürülebilir hardal sosunuzu hazırlamanız mümkündür ancak hardal, tohumu dolayısıyla yağı uçucu bir yağ olan bir bitkidir ve hazırlarken sıcak su kullanmamak çok önemlidir. Sıcak su yağın hemen uçmasına neden olur ve hardalı acı yapar soğuk suda da acılık oluşur ancak on dakika daha geç oluşur. Su yerine hardalın kimyasal yapısıyla uyum gösterecek kimyada gıdalar kullanılabilir. Sirke hardalın bu reaksiyonlarına engel olmak için iyi bir seçenektir. Hardal sosu yapımında reaksiyonu yönetebilmek deneyim ister. Eğer hardal su ile karıştırılıp bir sos elde edildiyse buna İngiliz hardalı denilir. Ancak elde edilen sirke ile karıştırılan hardal tozundan bir sos ise buna continental hardal denir. Ayrıca her düzeyde hardal sosu bulmanız mümkündür. Lezzeti aşama aşama değişen çok çeşitte hardal bulunur. Acıdan tatlıya kadar birçok durakta duran ve bizlere birçok çeşit sunabilen bir sostur. Hardal besin değeri fiyatı, acılık seviyesi bakımından markadan markaya değişiklik gösterebilir. Sayfamızdan organik, toz, sos, taneli, acılı, acısız vb. çeşitlerde birçok hardal çeşidine ulaşabilir ve detaylı inceleme için hemen şimdi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.