Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Güç (Watt)

Başka bir kelime deneyin

Güç Türü

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Freze

için 501 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Freze

Çok sayıda kesici ağzı ya da dişi bünyesinde barındıran ve kendi çevresinde etrafında dönen bir kesici takım ile doğrusal yönlü hareket ederek alt kısmından geçen iş parçası üzerinden talaş kaldırma işlemine frezeleme denmektedir. Bu özelliği sebebiyle freze tornanın tam zıddı nitelikte olan bir makine olarak anılmaktadır. Çünkü tornada işlenecek parça dönüp dururken frezede kesici takım dönmektedir. Freze endüstriyel imalatta kullanılan bir takım tezgahıdır. Frezelerin çalışma prensibi hem kolay hem de oldukça anlaşılabilir türdedir. Çalışma prensibi olarak kendi ekseni çevresinde dönen bir kesici takım beraberinde iş parçasından talaş kaldırarak şekillendirme, delme ya da yüzey işleme ve benzeri işlemleri yapmaktadır. Metallerden imalat yapan ve üretimlerini bu noktada şekillendiren her firmada bir freze görmek mümkündür. Aynı zamanda yeni nesil teknoloji ile frezelerle, kişisel bilgisayarlar ya da özel bilgisayarlar programları sayesinde tamamen otomatik olarak imalat yapılmaktadır. Bu otomatik imalat işlemi CAD-CAM gibi özel bilgisayar programları vasıtasıyla yapılmaktadır. Frezeyle yapılan frezeleme işlemi ise, kesme hareketinin kendi etrafında dönüp durması ve yüzeyde duran parçanın ilerleme hareketi yapması ile gerçekleşen işlemlerden biridir. Bu işlem takım çevresinde yer alan dişler yardımıyla gerçekleşmektedir. Görüldüğü üzere hem kullanım alanı oldukça geniş hem de pek çok işlevsel yönü bulunan aygıtlardan biridir. Dolayısıyla pek çok sektör tarafından kullanılmaktadır. Üstelik yeni nesil teknolojinin de entegre edilmesi ile beraber tercih edilme oranı büyük ölçüde artmaktadır. Bu sebeple iş alanınıza yönelik olarak ya da yeni başlayacağınız bir girişiminizde benzeri işlemler uygulamayı düşünmekteyseniz freze sizin pek çok işinizi kolaylaştıracaktır. Dilediğiniz ürünü üretebilmenize olanak sağladığı gibi müşterilerinizin memnun olmasına da imkan oluşturmaktadır. Bu sebeple freze makinesi hem üretim çeşitliliğiniz artıracaktır hem de yapmayı düşündüğünüz pek çok iş fikrini eyleme dökme konusunda sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

Frezelerin İşlemi Yöntemi

Frezelerin İşleme Yöntemi

Tezgah tablasına sıkı ve oldukça emniyetli bir biçimde bağlanmış iş parçasının kendi etrafında dairesel bir biçimde dönen kesici takım yardımıyla ayarlanmış ilerlemede düzgün ve uyumlu doğrusal hareketi vasıtasıyla gerçekleştirdiği talaş kaldırma işleme frezeleme denmektedir. Bu işlemlerin üzerinde yapıldığı tezgah freze cihazı olarak anılmaktadır. Bu işlemin tamamını sürdüren kişiye de frezeci denmektedir. Frezelerin tamamı işleme yöntemi noktasında iki ayrılmaktadır. Çevresel ve alın olmak üzere iki ayrılan freze yöntemi, birbirinden farklı olan iki durumu ifade etmektedir. Çevresel frezelemede talaş kısım takımın çevresinde bulunan dişler vasıtasıyla kaldırılmaktadır. Alın frezelemede ise talaş takımın alın yüzeyinde yer alan dişler tarafından kaldırılmaktadır. Frezelerin adlandırılması durumu takımın bağlandığı mile bağlı olmaktadır. Yani, milin konumu yatay konumda olan frezelere yatay freze denilmektedir. Buna ek olarak milin konumu dikey olan da dikey freze olarak adlandırılmaktadır. Aynı zamanda hem dikey hem de yatay konumda çalışan frezeler de bulunmaktadır. Bu özellikteki frezeler de üniversal tezgah olarak anılmaktadır. Yatay, dikey ve üniversal freze tezgah türlerinin tamamı konsollu Ryobi freze tezgahları olarak geçmektedir. Kısacası yapacağınız işinize ve sektörünüze bağlı olarak edineceğiniz konsollu freze tablası modeli değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle işlemin kendisini, işleme yöntemini ya da yapmakta olduğunuz işe sağlayacağı unsurları bilmeniz büyük önem arz etmektedir. Bu noktaları bilerek yapacağınız alışveriş öncesi araştırma süreci sektörünüze uygun olan freze takımları konusunda bir fikir oluşturmanıza da vesile olacaktır. Dolayısıyla yapacağınız işlemler belirliyse endişelenmenize gerek kalmamaktadır. İşinize uygun olacak bir biçimde dikey, yatay ya da hem dikey hem yatak kullanım imkanı sunan üniversal tezgah modelleri arasından seçenekler oluşturabilir ve işleminizi bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz. Aynı anda birden fazla kesici ağızla talaş kaldırılmasına olanak sağlayan freze tezgahı ile pek çok işiniz daha kolay ve eskiye nispeten daha kısa sürede hallolan bir hale dönüşmektedir.

Aynı Ve Zıt Yönlü Frezeleme Yöntemi İle Talaş Kaldırma

Aynı Ve Zıt Yönlü Frezeleme Yöntemi İle Talaş Kaldırma

Çevresel frezeleme işlemlerinde genel anlamda iki yöntemle talaş kaldırmak mümkün bir durumdur. Bu durumlar frezenin dönüşüne ve tablanın ilerleme yönüne bağlı olarak belirlenmektedir. Bunlardan biri aynı yönlü, öbürü zıt yönlü frezeleme yöntemidir. Her iki yönteminde diğerine nispeten daha üstün nitelikli olan özellikleri ve farklılıkları mevcuttur. Bu sebeple ikisinin farkının bilinmesi büyük önem arz etmektedir. Aynı yönlü frezeleme işlemine değinecek olursak bu işlemde iş parçasının ilerlemesi ile freze çakısının dönüş yolu aynı doğrultuda olacak bir biçimde gerçekleşmektedir. İş parçasının bünyesinde yer alan her dişin kaldırabileceği belli bir miktarda talaşa üst kısımdan girerek fazla miktardaki talaştan aza doğru bir kesme işlemi gerçekleştirmektedir. Bu kesme işlemi esnasında dişler talaşı üstten kavramaktadır. Bu sebeple işi bağlı olduğu tabla, freze mengenesi, masa ya da bağlama kalıbı gibi yüzeylere doğru bastırmaya çalışır. Bu durum sayesinde işin sökülmemesi sağlanmaktadır ve bu sürece büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Bu işlem ile talaş azalarak bitmektedir ve sonucunda düzgün olarak dönen freze çakısı geriye pürüzsüz bir yüzey çıkarmaktadır. Zıt yönlü frezeleme işleminde ise, iş parçasının ilerlemesi çakının dönme yönüne karşı ters bir konumda olmaktadır. Bu işlem esnasında çakı, iş parçasını itmeye ve aynı zamanda da yukarı doğru çıkarmaya çalışmaktadır. Kesme işlemi esnasında talaş kalınlığı parçanın üst yüzeyine doğru, düzgün olarak artmaktadır. Bu durum beraberinde freze çakısında bir zorlanmanın olmasına vesile olmaktadır. Bu zorlanma ile malafa mili esnetilmeye çalışılmaktadır. Sonucunda işin yüzü ilk bakışta fark edilmeyecek kadar dalgalı bir görünüme kavuşmaktadır. Parçanın bağlı bir biçimde bulunduğu aparattan yukarıya doğru olan bir biçimde zorlanması emniyetli bir şekilde sıkılmasını gerekli kılmaktadır. İkisinin farkına değinecek olursak, yapılan araştırmalar sonucunda aynı yönlü frezeleme yönteminde elde edilen yüzeyin kalitesinin, zıt yönlü frezeleme yönteminden oluşturulanın iki katı kadar olduğu görülmektedir.

Freze Tezgahı Çeşitleri

Freze Tezgahı Çeşitleri

Üzerinde pek çok kesici ağız yer alan çakıyla, genel anlamda doğrusal ilerleme yaparak yerleştirilen iş parçalarından talaş kaldırılması işlemini yapan makinelere freze tezgahı denilmektedir. Freze tezgahları birbirinden farklı pek çok amaç için kullanılmaktadır. Bunlar düz ya da açılı yüzeylerin işlenmesi, kanal açma, düz ya da dairesel olarak bölüntüler oluşturma ve benzeri amaçların gerçekleşmesi adına tercih edilmektedir. Freze çeşitleri hemen hemen aynı işlemi farklı şekiller ve amaçlar doğrultusunda gerçekleştiren modellerden oluşmaktadır. Bu modellerden biri olan düşey freze tezgahında frezelerin bağlanmış bir biçimde durduğu mil ekseni tezgah tablasına dik bir şekilde konumlanmıştır. Freze çakısının ekseni dik bir konumdayken parçaların işlenebildiği gibi, başlığı dilediğiniz bir açıya döndürerek de işleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu tür tezgahların tablasının sabit eksen doğrultusunda olmasından kaynaklı olarak sağa ya da sola döndürülerek açı vermek mümkün değildir. Üniversal freze tezgahları ise hem dikey hem yatay freze tezgahlarının birleştirilmiş hali şeklindedir. Bu sebepten ötürü diğer modellere kıyasen daha kullanışlı bir yapıya sahiptir. Bir başka model olan kopya freze tezgahının diğer frezelerden farkı, talaş kaldırma işleminin sürecini “Mastar” olarak adlandırılan şablona uygun bir biçimde yapmasıdır. Endüstride kalıp yapımında ya da şekli düzgün olmayan çeşitli işlerin imalatı için özel olarak bu türdeki tezgahlardan yararlanılmaktadır. CNC freze tezgahları ise veri işleme ya da değerlendirme kabiliyetine sahip olan gelişmiş yapıdaki tezgahlardır. CNC freze tezgahları aynı zamanda dik işlem tezgahları olarak da bilinmektedir. Hareket doğrultusu kabiliyetlerinin gelişmişlik düzeyine bağlı olarak 3 eksenli, 5 eksenli ya da 7 eksenli gibi modelleri bulunmaktadır. Tüm bu modeller uyumlu oldukları iş üretimi şeklinde en ideal sayılabilecek ürünlerdir. Gereksinimlerinizi belirleyerek yapacağınız çeşit araştırması sizin için oldukça verimli bir alışveriş yapmanıza olanak sağladığı gibi, yapmakta olduğunuz işi en iyi şekilde icra etmenize de imkan tanımaktadır. Ayrıca hava kompresörü modellerine da bakabilirsiniz.

Freze Tezgahının Kısımları

Freze Tezgahının Kısımları

Freze aparatları ana kısım, başlık ve aksesuarlar gibi unsurların birleşimini kapsamaktadır. Gövde, konsol, araba ve tabla ana kısımda yer almaktadır. Gövde tezgahın dişli kutularını taşıyan ve çelik döküm malzemesinden yapılan elemanlardan biridir. Konsol hem aşağı hem yukarı hareket edebilen ve arabayı taşıyan kısmı oluşturmaktadır. Araba konsol üzerinde bulunmaktadır ve üzerinde yer alan tabla ile enine ilerleme hareketi yapmaktadır. Tabla üzerinde bağlama işlemlerinin yapıldığı düzlem yüzeyli kısmı ifade etmektedir. Başlıklar kısmı ise üçe ayrılmaktadır. Bunlar; yatay, üniversal ve dik başlıklardır. Bu başlıklar sayesinde freze çakılarının hareket konumları düzenlenmektedir. Bunlarla beraber freze tezgahı aksesuarları malafalar, divizör ve karşılık puntası, döner tabla, mengeneler ve bağlama pabuçları gibi unsurlardır. Malafalar bilezikli miller olarak da geçmektedir. Freze çakılarını tezgaha bağlamak ve tezgahı döndürerek talaş kaldırmasını sağlamaktadır. Divizör freze tezgahında iş parçalarına eşit ya da eşit olmayan adımda doğrusal ve aynı zamanda da çevresel bölme yapmak için kullanılan üniversal bölme aygıtlarıdır. Karşılık puntasının ise tam bu noktada ehemmiyetli bir işlevi bulunmaktadır. Freze tezgahlarında iş parçaları ile alın yüzeylerinin bünyesinde punta deliği bulunan kısa ya da uzun millerin bağlanması divizör ile karşılık puntası arasında yapılmaktadır. Döner tablaya değinecek olursak, döner tablanın işin amacına ve beklentisine göre kullanılabilecek şekilde üretilmiş yatay ve dikey modelleri mevcuttur. Döner tablalar, kalıp oyma, iç ve dış yüzeylerin frezelenmesinde ve büyük çaplı iç ve dış kısımdan düz olan dişlilerin açılmasında kullanılmaktadır. Mengeneler ise düz parçaların bağlanmasında kullanılmaktadır. Mengeneler ile bağlanamayacak derecede büyük ve birbirinden farklı olan iş parçaları da bağlama papuçları yardımıyla bağlanmaktadır. Her kısmı detayıyla bilmek ve işlevine dair bilgi sahibi olmak, yapacağınız alışverişin olumlu sonuçlar doğurmasında başlıca etkenlerden biridir.

Freze Tezgahı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Freze Tezgahı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üretim yapan her imalatçı satın alacağı freze tezgahının niteliklerine dikkat etmelidir. Dikkat edilerek yapılan bir satın alma işlemi ile freze kullanımı işlevsel ve faydalı bir hale dönüşmektedir. Yanlış yapılan seçimlerden kaynaklı olarak imalat hızı beklenilen düzeye çıkamaması ya da dilenen hassasiyette iş parçasının üretilememesi gibi pek çok sorunla karşılaşma olasılığı bulunmaktadır. Bu sebeple öncelikle yapılması gereken yaptığınız ya da yapmayı düşündüğünüz iş için uygun tezgah seçimine dikkat etmektir. Bir yatırım yapılmadan önce işlenecek olan bütün iş parçaları analiz edilmelidir. Boyutları ve ağırlıkları hesaplanmalıdır. Magazinin takım adedi kapasitesinin ne kadar olduğuna bakılmalı ve talaş kaldırma değerlerine dikkat edilmelidir. Bir diğer önemli faktör ise kontrol ünitesi seçimidir. İşe uygunluk amacıyla yapılan fizibilite çalışmasının bu aşamada kullanılması ideal bir seçimdir. Üretimde yavaşlığa sebebiyet vermeyecek bir tercihin yapılması her üretici için ehemmiyetli bir noktadır. Yapılan fizibilite çalışmaları ile tezgahın amorti süresi de hesaplanmalıdır. Hesaplanmanın ardından çıkan sonuç işletme açısından makul bir sınırdaysa satın alma işleminin yapılması verimli bir eylem olmaktadır. Buna ek olarak satın alma işleminin ardından makine başında çalışacak olan personelin doğru bilgiye sahip olması da oldukça önemli olan bir konudur. Bu sebeple tecrübesiz birine işin emanet edilmemesi hem makine hem de işletme açısından daha faydalı bir seçim olacaktır. Bahsedilen noktalara göre yapacağınız bir Makita freze satın alma işleminin sizi hüsrana uğratma ihtimali sıfır düzeyindedir. Çünkü bu noktalara biat ederek hem kalite hem iş hem de işletme için uygun olan modeli bulabilir ve üretim ağınızı genişletebilirsiniz. Dilerseniz sayfamıza göz atabilir ve hem bütçenize uygun hem de yapacağınız iş ile uyumlu olan seçenekler oluşturabilirsiniz. Her ürünün belirtilen özelliklerine dikkat ederek yapacağınız bir alışveriş size pek çok açıdan fayda sağlayacaktır.

Hangi Freze Alınmalı?

Pek çok çeşit freze tezgahı bulunmasına rağmen modellerin çoğu birbirinin benzeri şeklindedir. Örneğin sütunlu ya da konsollu olan modeller genellikle okul ya da endüstri atölyelerinde kullanılır. Freze tezgahlarının geneli ise temelde dört başlığa ayrılır. Yatay, dikey ve üniversal freze tezgahı, sütunlu ve konsollu tip freze tezgahı sınıfına dahildirler. İkinci olarak imalat ve gövde tipi freze tezgahları bulunmaktadır. üçüncü tip, planya tipi freze tezgahlarıdır. Dördüncü ve son olarak da özel freze tezgahları bulunmaktadır. Bu tip kopya ve hidrolik kumandalı freze tezgahlarını kapsamaktadır. Kısacası ideal olan tezgah tipinin belirleyici unsuru, sizin yapmakta olduğunuz ya da yapmayı düşündüğünüz işin niteliğidir. Hemen hemen her model freze tezgahı aynı işi farklı şekillerde yapmaktadır. Bu nedenle beklentilerinizi belirleyerek bir karar vermeniz büyük önem arz etmektedir. Örneğin ahşap ya da metal gibi birbirinden farklı olan malzemeler arasında bir seçim yaparak, aynı zamanda bütçenize de uygun olabilecek modellere göz atabilirsiniz.

Freze Nasıl Çalışır?

Freze, kendi ekseni çevresinde dönen kesici bir takım vasıtasıyla iş parçasından talaş kaldırma, delme ya da yüzey işleme gibi işlemleri yapan makine türüdür. Günümüzde var olan sektörler arasında özellikle metallerden imalat yapan her firma frezeyi kullanmaktadır. Çalışması ise, kesme hareketi takımın etrafında dönmesi ve eşzamanlı olarak ilerleme hareketi yapması ile gerçekleşmektedir. Frezeleme ise takım çevresindeki dişler vasıtasıyla gerçekleşmektedir. İşleme yöntemi bakımından tüm frezeler çevresel ve alın olmak üzere ikiye ayrılır. Çevresel frezelemede talaş takımın etrafında yer alan dişler tarafından kaldırılmaktadır. Alın frezelemede ise takımın alın kısmının yüzeyinde bulunan dişler tarafından kaldırılmaktadır. Bununla beraber mil kısmının yatay olan frezeler yatay, dikey olanlar ise dikey freze olarak adlandırılmaktadır. Böyle adlandırılmasının nedeni, frezelerin takımın bağlandığı mile göre adlandırılmasıdır. Diş sayısı her freze modelinde oldukça önemlidir. Yumuşak malzemede diş sayısı az, dert malzemede ise diş sayısı fazla olmalıdır.

Freze Ne İçin Kullanılır?

Frezeleme, sabit bir iş parçası üzerinden talaş kaldırma işlemi yapan makineye verilen isimdir. Bu eylemi yapan kişiye frezeci, yapılan tezgaha ise freze denmektedir. Genel olarak oluklar açmak, ahşabın kenarında dekoratif motifler oluşturmak ya da belirli bölgeleri oymak amacıyla kullanılmaktadır. Bu yönüyle hem işlevsel hem de güzel bir görünümü sağlayan makineler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Farklı freze uçları sayesinde malzemenin sertliğine ve yapılması istenen kesimin tipine bağlı olarak işlemler gerçekleştirilebilmektedir. Bu yönüyle tornanın tam zıddı olan bir çalışma prensibine sahip olduğu söylenebilir. Çünkü tornada işlenecek parça dönmektedir. Frezede ise kesim takım dönmektedir. Dolayısıyla pek çok üretimin işlenme sürecinde kullanılan makinelerden biri olma niteliğine sahiptir. Özellikle metal malzemeden imalat yapan her üreticinin sıklıkla yardımını aldığı bu makine, ahşap dahil olmak üzere pek çok malzemenin işlenmesinde sıklıkla kullanılmaktadır.