Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Fren ve Ekipmanları

için 20,162 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç
  • Mağazaların Seçtiği ÜrünlerREKLAM

Motosiklet Fren ve Ekipmanları

Motosikletler hem araçlara göre daha minimal hem de estetik göründükleri için çokça tercih edilen bir ulaşım aracıdır. Araçların sığmakta zorlandıkları yerlerde, motosikletler rahatça hareket edebilme özelliğine sahiptir. Ayrıca trafik seyir halinde ve park alanlarında büyük araçlara göre daha küçük yer kapladıkları için sürücülerine kolaylık sağlar. Saatlerce park yeri arama ya da yoğun trafik kuyruklarına takılma gibi büyük araçların sorunlarına uzaktırlar. Hızlı ulaşımda hacimleri bakımından sağladıkları avantaj sebebiyle çok sayıda sürücüye hitap etmektedir. İki teker üzerinde güvenli hareket etmek çok önemlidir. Otomobiller gibi kendinden koruma alanları olmadığı için sürücülerin kendilerini özel kıyafetlerle korumaları gerekir. Ancak iki teker üzerinde çıkılan yolculukta tüm koruyucu ekipmanlara sahip olunsa da, sağlam bir denge kurmak, zor ve en önemli etkenlerden biridir. Sürücünün, sürüş anının her aşamasında dengesini koruması gerekir. Ani frenler gibi beklenmeyen durumlarda dengeyi olabildiğince korumak, olası kazalara mahal vermemek adına çok önemlidir. Ani fren yapmak zorunda kalan sürücülerin soğukkanlılıklarını ve dikkatlerini kaybetmeden yola devam ettirmelerinde yarar vardır. Trafiğin seyri içerisinde olağan bir frenleme için ise gazı kapatıp ön fren kolunu yavaşça sıkmak yeterli olacaktır.

Motosiklet Fren ve Ekipmanları Özellikleri

Motosiklet Fren ve Ekipmanları Özellikleri

Hız olması sebebiyle tercih edilen motosikletlerin de zaman zaman yol seyir halini durdurmaları gerekebilir. Seyir halinin en güvenilir ve sağlıklı bir şekilde durması için yine sağlıklı bir fren sistemine gerek vardır. Sağlıklı bir fren sistemi ile sürücüsüne ve etrafındakilere zarar vermeyecek bir durma gerçekleştirilebilir. Aksi durumda yani işlevini gerçekleştiremeyen fren sistemlerinde hem sürücü hem çevresindekiler olası bir kazaya tanık olabilirler. Sürekli kullanılmaktan kaynaklı olarak motosiklet fren sisteminde diğer tüm motorlu araçlarda olduğu gibi işlev yitimi olabilir. Ani ya da olağan frenleme durumlarında motosikletin bazı parçalarında yıpranmalar olabilir. Fren sistemi, kendi içinde birden fazla parçayı taşıyan bir bağlantı bütünlüğüdür. Fren kolu ile başlayan fren sisteminin bu parçaları, motosiklet fren balatası, fren diski, kaliperler, silindirler gibi birçok bölümü kapsar. Fren balataları disklerle sürtünmesinin sonucu aracı yavaşlatır ve sonunda aracın durmasına sebep olur. Aracı durdurmada önemli bir görevi üstlenen balatalar ile disklerin sürtünmesinden oluşan ısı sebebiyle zaman zaman bu parçalarda arızalar meydana gelebilir. Bu arızalar sebebiyle zaman içinde aracın parçalarında yenilemeler yapmak gerekebilir. Ayrıca fren balatalarının birkaç farklı türü mevcuttur. İlk olarak organik fren balataları örnek verilebilir. Organik fren balataları cam elyafı, kauçuk, karbon ve tekstil lifinin karışımından oluşur. Organik balatalar fren diskleri için daha az aşındırıcıdır. Ancak diskler için daha az aşındırıcı olan bu balataların kendisi aşınım durumları için daha aynı derecede dayanıklı değillerdir. Balataların bir diğer türü yarı metalik fren balatalarıdır. Metal fren balataları, metal elyaflar ile granit ve reçine gibi dolgu malzemelerinin karışımından oluşur. Bu tip fren balatalarının en önemli avantajı farklı sıcaklıklarda yapılan sürüşlerde, motor performanslarında çok fazla etkilenme olmaz. Fren balatalarının diğer türü ise seramik fren balatalarıdır. Bu tür balatalarda, seramik ile bakır elyafın karışımı bulunur. Seramik fren balatalarının diğerlerine nazaran daha az toz ürettiği ya da tozu tuttuğu söylenebilir. Dolayısıyla bu kadar farklı çeşit arasından aracınıza en uygun olan fren balatasını seçmek aracınızın uzun ömürlü sorunsuz çalışması için iyi bir tercih olacaktır. Ayrıca aracınızın düzenli bakımını yaptırmak da aracın performansında olumlu etki yaratır. Aradığınız aracınıza en uygun fren balatası için sayfamızda yer alan ürünleri inceleyebilirsiniz.

Motosiklet Fren ve  Ekipmanları Çeşitleri

Motosiklet Fren ve Ekipmanları Çeşitleri

Motosikletin fren aksamındaki bir diğer parça da hidroliktir. motosiklet fren hidroliği aracın performansını olumlu etkilemek için önemli bir parçadır. Fren kolu sıkıldığında ya da fren pedalına basıldığında, hidrolik, fren sistemine basınç iletir. Bu basınç dolayısıyla yüksek ısı ortaya çıkar. Bu ısı kimi zaman fren hidrolik yağının daha çabuk kaynamasına sebebiyet veriri. Hidrolik yağının çabuk kaynaması fren sisteminin performansının olumsuz etkilenmesine, verimde düşüş yaşanmasına yola açar. Bir süre sonra fren pedalına ya da fren koluna ne kadar güç verilse de işlem gerektiği gibi tamamlanmaz. Gereği gibi yerine getirilemeyen bu işlem aracın fren mesafesinin uzamasında etkili olur. Tüm bu olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için motosiklet fren hidrolik yağı her sene düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Fren hidrolikleri araca ve tasarıma göre farklılık göstermektedir. Bu farklılıklar arasından sürücünün kendisine en uygun olanı bulabilmesi için bir araştırma yapılabilir. Fren hidroliklerinin iki yılda bir değiştirilmesi gerektiğini savunan görüşler de vardır. Ancak bu değişimler ve araç bakım periyotları araçların kullanıldığı yollara, iklim şartlarına göre de değişebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Virajlı, tümsekli, çukurlu, ıslak, karlı ya da çamurlu yollar sürücünün karşısına çıkabilir ve sürücüyü dengesini sağlaması yönünde olumsuz etkileyebilir. Virajlı, tümsekli, çukurlu, hava şartlarına bağlı ıslak, karlı ya da çamurlu gibi engelli yollarda seyir halindeyken, yolun olumsuz koşulları sebebiyle, sürücü ani fren yapmak zorunda kalabilir. Bir başka ani fren sebebi de beklenmeyen anlarda aracın önüne çıkabilecek ve kazaya sebep olabilecek insan, hayvan, bir başka araç ya da o anda yol esnasında olmaması gereken bir materyal olabilir. Ani bir şekilde hayvanın seyir halindeyken sürücünün önüne fırlaması ya da beklenmeyen bir yerde yanlış park edilmiş bir araç, bisiklet gibi acil fren yapmaya gerek duyulan sebeplerinden biridir. Böyle acil durumlarda yapılması gereken motosiklet fren kolu ya da motosiklet el freni sıkmaktır. Sürücü önce gazı durdurup, ön fren kolunu, ardından arka frenleri, sonra ön frenleri daha fazla sıkarak debriyajı çekecektir. Bu işlemde dengeyi kaybetmemek çok önemlidir.

 Fren Diskleri Özellikleri

Fren Diskleri Özellikleri

Motosikletin fren performansını etkilemede görevli bir diğer parça ise fren diskleridir. Sürtünmeye bağlı oluşacak ısının hızla dağıtılmasını sağladığı için ısınmadan kaynaklı oluşabilecek sorunları minimuma indirger. Sıcaklıktan kaynakları sorunları azaltmak için uygulanacak soğutma çalışması için yan yana geçirilmiş iki disk de kullanılabilir. Bu tür kullanım diski daha çok havalandıracağı için daha çabuk ve kolay bir soğutma işlemi başlayacaktır. Sistemin yıpranma süresini uzatmanın yanı sıra frenleme kalitesini de etkiler. Fren pedallarını daha hissedilir hale getireceğinden yavaş, daha yumuşak bir fren yapmak için hidrolik sistemde oluşacak basıncı ayarlayabilir. Motosikletini ıslak zeminlerde kullananlar için bir başka öneri de fren disklerinin delinerek kullanılması olabilir. Disklerde suyun sıkışıp, performansı etkilemesini engellemek için diskte delikler açılabilir. Bu açılan delikler sayesinde su, diskin üzerindeki deliklerden akar ve balataların diski rahat kavraması sağlanır. Tüm alınabilecek önlemlerle birlikte, aracın periyodik bakımını da aksatmamak gerekir. motosiklet fren disk sisteminde her zaman sorun kendini belli etmeyebilir. Gözden kaçabilecek hasar durumları için her balata kontrolünde ya da değişiminde disklerin de bakımının yapılması önerilir. Bu sayede hem aracın fren performansını olumlu anlamda etkilemiş ve ilerde daha büyük hasar oluşumunu engellemiş olunur. Fren disklerinin hasarlı olduğunu ise motosikletlerin verdiği bazı ipuçlarından anlaşılabilir. En büyük ipucu aracınızdan gelen sesler olacaktır. Frenleme sırasında ya da sürüş anında tekerleklerden gelen gürültü ya da gıcırtı disklerinizin zarar gördüğünü haber veriyor olabilir. Bir diğer ipucu ise aracın fren mesafesinde gözlenen değişimdir. Aracın fren mesafesi giderek uzuyorsa fren disklerine baktırmak faydalı olabilir. Bir başka önemli uyarı da motosiklet fren kilidi kullanmak açısından verilebilir. Kategorideki ürünler arasında yer alan motosiklet disk fren seti ve birçok farklı ekipmanı inceleyerek ihtiyaçlarınıza uygun seçenekler arasından tercih yapabilirsiniz.

Motosiklet Fren Hortumu Modelleri

Motosiklet Fren Hortumu Modelleri

Birçok parçadan oluşan fren sisteminde, fren hortumunun önemi de gözden kaçmaması gereken bir konumda. Fren hortumları, fren hidrolik yağlarını tekerlekte bulunan fren sistemine iletmekte görevliler. Bu iletimde yağlar oldukça basınçlı bir akış içindedir. Fren hortumlarının bu basınca hem dirençli, dayanıklı olmaları gerekir hem de oynar halde bulunan tekerleklerle temaslı olduğu için yıpranma payları oldukça yüksektir. Bu yıpranma payını düşürmek amaçlı motosiklet çelik fren hortumu daha kullanışlı olabilir. Çelik fren hortumu gibi önlemlerin alınmasına karşın yine de hasar olduğundan şüphelenen sürücüler araçlarının fren sistemini inceleyebilir. Bununla birlikte bir fren hortumunda hasar olup olmadığını anlamak için gözlem yapmak yeterli olacaktır. Motosiklet fren maneti ile başlayıp en son tekerlekleri durduran araçlarla biten bu sistem üzerinde bir delik, çatlak, kaçak olduğu gözlem yaparak bulunabilir. Tüm bu sistem içinde, iyi bir kablolama, sistemin mesaj alışverişinde önemli bir yer kaplamaktadır. Bütün parçaların birbiriyle bağlantılı olduğu motorlu araçlarda bu bağlantı elektrik sistemiyle sağlanmaktadır. Elektrik sistemi denilen bileşenler ise elbette kablolardan oluşur. Kabloların araç içinde sağlıklı bir mesaj iletim gerçekleştirebilmesi için bu kabloların dış koşullardan etkilenmemesi gerekir. Dış koşullardan nemden ve sıcaklıktan etkilenen kablolar ya da tüm kablo sistemi fren lambalarının da çalışmamasına sebep olacaktır. Tüm bu gözlemler, incelemeler dışında hala bulunamayan bir sebepten fren lambalarında arıza devam ederse mutlaka arıza tespiti yapılabilecek merkeze danışılması önerilir. Çatlak, delik ya da sızıntı gibi motora zarar verebilecek hasarlar sezildiği takdirde aracın gerekli parçalarını yenilemek gerekebilir.

 Motosiklet Fren Lambası

Motosiklet Fren Lambası

Motosikletin fren ve ekipmanları arasında mutlaka dikkat edilmesi gereken, arızalandığında kendini en çabuk belli eden parçalarından biri fren lambasıdır. Diğer adıyla stop lambaları araçlar arası iletişimin kurulmasında hayati önem taşırlar. Her bir işaret lambasının bir diğer sürücüye verdiği bir mesaj olduğu biliniyor. Dönüş noktalarında verilmeyen sinyaller, diğer sürücüleri, hareket halinde almaları gereken konum hakkında bilgisiz bıraktığı için kazalar meydana gelebilir. Aracın duracağı, şerit değiştireceği, sürüşe kalkacağı, sağa ya da sola döneceği, hızlı bir sürüş yapması gerektiği gibi pek çok bilgi lambalar yoluyla diğer sürücülere iletilir. Lambaları ile gönderilen bu iletiler sayesinde yol paylaşımı, fren mesafesinin ayarlanması, diğer araçların konumlanması, geçiş üstünlüğüne karar verilmesi vb. durumlar belirlenir. Aynı zamanda bir başka sürücüyü uyarmak için de kullanılan lambaların trafikte hayati önem taşıdığı yadsınamaz. Tüm bu hayat kurtarıcı önlemlerden bir diğeri de fren lambaları sayesinde diğer araçlara hız ile ilgili bilgi vermektir. Fren lambaları yandığı takdirde, arka arkaya dizilmiş araçlar, birbirlerinin hızlarının düşeceğini anlarlar. Hız düşüşünü kavrayan sürücüler, bu mesaja göre fren mesafelerini, konumlarını belirlerler. Motosikletler için de bu lambaların önemi aynıdır. Motosiklet fren lambası da diğer sürücülere hızın ve fren mesafesinin ayarlanması ile ilgili mesaj iletir. Motosikletlerin dar alanlara bile kolay girebilen yapısı gereği birçok sinyali diğer sürücülere iletmesi çok önemlidir. Hızlı şerit değiştirme ya da iki araç gibi dar bir alandan geçebilen motosikletlerde fren lambalarının sağlıklı çalışması gerekir. Fren lambaları yanmayan ya da zamanında yanmayan ya da hiç sönmeyen motosikletler kazaya tam anlamıyla davetiye çıkarır. Olası kazaları engellemek için fren lambalarının bakımının aksatılmaması önemlidir. Fren lambalarında en çok görülen şikayet lambaların yanmamasıdır. Fren lambalarının yanmaması için birkaç sebep olabilir. Bu sebeplerden ilk akla gelebilecek ve en basit olanı, ampulün çalışmıyor olma ihtimalidir. Uzun süre kullanılmış bir araçta ampuller zamanla işlevini yitirebilirler. Ampullerin işlevlerini zaman içinde yitirmiş olma ihtimalleri sebebiyle ilk kontrol edilmesi gereken şey ampullerin sağlam olup olmadığıdır. Ancak ampuller sağlam olup, ampulü aydınlatacak elektrik akımında bir sorun olabilir. Böyle bir sorunun mevcudiyetinin kontrolü için başka bir ampulle, ya da arka ve ön ampullerle ufak bir denetleme yapılabilir. Yeni bir ampulle denendiği halde yine de ışıklar yanmıyorsa sorun elektrik akımından kaynaklanıyor olabilir. Elektrik akımı kaynaklı bir sorun bulunduysa o zaman sigortaların kontrol edilmesi gerekir. Elektrik sisteminde meydana gelen bir arızanın olumsuz sonuçlar doğurabileceğini öngördüğü için sigortalar, bu akışı keser, elektrik akışını engellerler. Bu engelleme işlemi sayesinde, aracın elektrik sistemi içindeki diğer parçalar korunur. Bu tür bir sorunun çözümü için sigorta sisteminin değişmesi gerekebilir. Stop lambalarının yanmasında oluşabilecek bir başka arıza sebebi de fren müşürü olabilir. Fren müşürü motosikleti durdurmak için fren yapıldığında devreye girmektedir. Fren müşürü, fren yapıldığını aracın diğer parçalarına da iletir. Fren müşürünün ilettiği bu bilgi ile aracın tüm parçalarıyla yavaşlaması sağlanır. Ancak tüm araçlarda olduğu gibi belki de daha fazlasıyla, motosikletlerde yol sürüş esnasında titreme görülebilir. Çakıllı, engebeli, çukurlu yollarda araçlar daha çok titremeye maruz kalabilir. Bu titremeler sebebiyle de müşürüleri tutan vidalarda gevşeme ya da çıkma olabilir. Müşürüleri tutan vidaların çıkması ya da gevşemesi durumunda, fren esnasında aracın sistemleri arası iletilmesi gereken mesaj iletilemez. Fren yapıldığını tüm sisteme ileten müşürü de bu durumda fren lambalarının yanması için gerekli mesajı elektrik sistemine iletemeyecektir. Ayrıca fren müşürüsünün arızalanması durumunda fren sistemi gerekli mesajı alamayacağı için vites kilitlenmesi de yaşanabilir. Siz de kategoride yer alan ürünleri inceleyerek motosikletiniz için gerekli ekipmanlara ulaşabilirsiniz.