Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Filtre

için 24 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Sürüngen Filtresi

Ev içinde görece bakımı daha kolay akvaryum hayvanları beslemek tercih edilebilir. Bu akvaryum hayvanları arasında en bilinen balıktan başlayarak kaplumbağa ve bazı sürüngenlere kadar liste uzatılabilir. Bakımı daha büyük hayvanlara göre kolay gözükse de elbette akvaryum hayvanlarının da bakımını aksatmamak gerekir. Özellikle kapalı alanda aynı suyun kaldığı düşünülürse, akvaryum içinde temizliğin ne kadar önemli olduğu hissedilir. Gerekli temizlik uygulamalarının yapılmadığı akvaryumlarda, su renginde değişiklik ve zamanla kötü koku oluştuğu gözlenebilir. Akvaryumun dışından dahi gözlenebilecek bu tür değişimlerin, akvaryum içinde yaşam alanı kuran hayvanların etkilenmemesi mümkün değildir. Zamanla hayvanın hastalanmaması, sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için akvaryumun düzenli bakımını yürütecek akvaryum filtresi gerekir. Akvaryum içindeki suyu temizleme görevli olan akvaryum iç filtre sistemi, adından da anlaşılacağı üzere bir süzgeç görevi üstlenir. Akvaryum içindeki suyu düzenli periyotlarla süzerek içindeki kirli maddeleri temizler. Sadece akvaryum hayvanının ürettiği dışkı ya da arda kalan yemek gibi pislikleri temizlemekle kalmaz aynı zamanda suyun kendinde barındırdığı gözle görülemeyen zararlı maddeleri de temizler. Bir nevi kimyasal arındırma işlevi de üstlenen bir süzgeçtir aslında. Filtrelerin suyu süzme işlemini gerçekleştirdikleri haznenin içinde zaman içinde bazı maddeler birikir. Bu maddelerin üzeri yine zamanla yararlı bakterilerle kaplanır. Yaralı bakteriler aslında akvaryumun her yanında vardır ve var olmaları aslında akvaryumun sağlığı açısından faydalıdır. Suyun yüzeyinde, dipteki renkli kumların arasında ya da plastik bitkilerin üzerinde, akvaryumda bulunabilecek tüm ekipmanın üzerinde yer alabilirler. Yeterli sayıda yararlı bakterinin akvaryumda bulunmasını sağlamak için filtre kullanımı etkili yollardan biridir.

Filtre Çeşitleri ve Özellikleri

Filtre Çeşitleri ve Özellikleri

Genellikle üş başlık altında ele alınabilecek, üçünün de birbirine göre farklı avantajları, özellikleri bazen dezavantajları vardır. akvaryum iç filtre tavsiye edilebildiği gibi akvaryum köşe filtre ve dış filtre önerilerine de sıklıkla karşılaşılır. akvaryum filtre malzemeleri arasında olan iç filtrenin en bilinen özelliği haznesinde sünger bulundurmasıdır. Fiyat olarak diğer filtrelere göre daha uygun olan iç filtre, elli litrelik su hanesini temizleyebilecek güce sahipler. Bu miktar büyüdükçe temizlikte yetersiz kalan iç filtreler biyolojik ve mekanik temizliği bir arada yapar. Tankın içine yerleştirilen bu filtrenin kendisi kolay temizlenebilmesi sahip olduğu avantajlardan biridir. Ancak bu avantajının yanı sıra, akvaryumda sağlıklı yaşam alanı sunulması için gerekli olan yararlı bakterilerin sayısı az olmaları bakımından dezavantaja da sahipler. akvaryum iç filtre sessiz çalışanları aransa da su temizliği konusunda çok verim alınabilecek bir aparat değildir. Elli litreye kadar temizlik yapabilse de daha küçük akvaryumlarda kullanılmasının su temizliği açısından önerilir. Küçük kapasiteli akvaryumlarda oksijen dağılımını ve besin dağılımını sağlamak adına kullanılması en faydalı yöntemdir. Ancak akvaryum içinde yer alacağı için hayvanların kullanabileceği alanlardan çalacağı unutulmamalıdır. Diğer filtre çeşitlerinden dış filtre, akvaryumun içinde, hayvanların kullanması gereken alanlardan çalmaz, tamamen akvaryumun dışında yer alır. Akvaryumun içindeki suyu, bir emiş borusu yardımıyla çeken filtrenin ana mekanizması akvaryumun dışında bir dolapta bulunur. Emiş borusuyla çekilen akvaryum suyu, farklı sayıda filtre sistemi bulunan tepsilerden süzülür. Her bir tepsi farklı bir filtreleme malzemesi kullanarak birkaç aşamada suyu temizler ve geri akvaryuma gönderir.

 Görselliğe Önem Verenler İçin Filtreler

Görselliğe Önem Verenler İçin Filtreler

İç ve dış filtreler dışında görsel açıdan akvaryumun kalabalık gözükmemesini, estetik duruşunu bozmayan filtreler de tercih edilmekte. Dış filtre, akvaryum içinde yer tutmadığı için, akvaryum içindeki görseli etkilememekte ve çok katmanlı filtre tepsilerinden suyu süzerek geçirdiği için iyi bir temizlik sağlamaktadır. Akvaryumun temizliğinde çok katmanlı aşamada temizlik sağlayan filtrenin kendi bakımının da yapılması gerekir. Akvaryumun tüm pisliğini kendi parçalarında depolayan filtrenin, bozulmadan, daha uzun süre sağlıklı kullanımının devam etmesi için filtrenin temizliği aksatılmamalıdır. akvaryum filtre çeşitleri arasında bir diğeri ise akvaryum askı filtre sistemidir. Askı filtre sisteminde filtre akvaryumun iç kısmına ya da dış kısmına asılır. Akvaryum camının iç ya da dış kısmına sabitlenerek çalıştırılan askı filtre, daha çok küçük akvaryumlar için tercih edilir. Akvaryum içinde hem hayvanların alanından yer çalmadığı hem de dekoratif görünümünü etkilemediği için tercih edilen askı filtrenin bir diğer adı şelale filtresidir. Adından da anlaşılacağı üzere, şelale filtresi, temizlemek için aldığı suyu, filtre ettikten sonra akvaryumun içine bir şelale dökülümü gibi geri verir. Şelale filtresinin sebep olduğu dalgalanmalar sayesinde, akvaryum canlılarının ihtiyacı olan oksijen sürekli üretilir. Bir diğer şelale tipi su dökülme görünümü sunan filtre ise akvaryum üst filtre olarak aratılan diğer adıyla tepe filtresidir. Tepe filtresi akvaryumun üst kapağına yerleştirilir ve ne akvaryum içinde yer kaybına sebep olur ne de görsel olarak herhangi bir şekilde estetik bozukluk yaratır. Tamamen kapağın içinde kalan filtre yine suyu önce alıp, temizleme işleminin ardından akvaryuma geri veren filtre, dışardan bakanlara şelale akışı hissi verir. Yerleştirildiği kapağın iç kısmından akvaryuma doğru geri su veren filtre şelale ya da yağmur görünümüyle izleyenlere huzurlu bir manzara da sunar.

 Filtre Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Filtre Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akvaryumda yaşayan bir hayvan sahiplenmek isteyenler, gerekli tüm bakım sorumluluğunu da üstlenmeleri gerekir. Akvaryum temizliği, su canlıları için oldukça önemlidir. Suyun kendi içinde barınan organik zararlı maddelerin, suda yaşayan canlının ürettiği kirlilikle birleşmesi, canlının yaşam alanını oldukça sağlıksız hale getirecektir. Bu sağlıksız koşulu mümkün oldukça uzaklaştırmak, sağlıklı ve estetik görünümlü bir akvaryum sahibi olmak isteyenler akvaryum filtre seçimi için doğru kaynaklara yönelmeliler. Akvaryum filtre sistemleri, akvaryumun kapasitesine, su hacmine bağlı olarak farklılık gösterir. Elbette akvaryumda yaşayacak hayvanın da ihtiyacı olan su temizlik miktarını göz önünde bulundurularak seçilecek olan filtreler farklı marka ve modellere sahiptir. Bu farklılık yani model ve marka aidiyetine bağlı olarak işlevlerinde de farklılık göstereceklerdir. Tüm bu farklılıklar bir araya geldiğinde piyasada akvaryum filtre fiyatları değişkenlik gösterir. Kaliteli ve bütçe dostu bir filtreye sahip olmak isteyenlerin biraz araştırma yapmaları, daha önce kullananlardan fikir almaları tavsiye edilir. Özellikle internet satış kanallarında kullanıcı, alıcı yorumlarına göz atıldığında, benzer akvaryum özelliklerine ya da benzer akvaryum hayvanı için en ideal filtre sistemine ulaşılabilir. Akvaryumun su hacmine göre ideal olarak düşünülen filtrelerin, akvaryum içinde beslenecek olan hayvana uygun olup olmadığı koşunda endişeleri olanlar yine yorumlar ya da daha önce kullananların tavsiyeleriyle uygun birer filtre sistemi sahibi olabilirler. Sayfamızı inceleyerek bütçenize ve akvaryumunuza en uygun filtreyi bulabilirsiniz. Ayrıca, sürüngen hayvanınız için gerekli ihtiyaçlarınız için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.