Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Ethernet Hızı

Başka bir kelime deneyin

Ethernet Desteği

Başka bir kelime deneyin

Slot Tipi

Başka bir kelime deneyin

Wi-Fi Desteği

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Ethernet Kartları

için 318 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Ethernet Kartı

Ethernet, bir bilgisayarın ağa bağlanabilmesini kolaylaştıran bir metottur. Bilgisayar, ağ arasında iletişim kurabilmek için ethernet kartı denilen bir iç donanım birimine sahip olmalıdır. Bu ethernet kartı sayesinde bilgisayar, ağ içerisindeki bütün sistemler ile veri iletimi sağlayabilir. Network kartı ve ağ arabirim kartı olarak da adlandırılan ethernet kartı, hıza ve teknolojiye göre farklı özelliklere sahip olabilir. Genel olarak ethernet kartları tak ve çalıştır özelliğine sahiptir. Herhangi bir yazılıma gerek duymadan çalışan ethernet kartlarının veri paket yapısı sabittir ve dört bilgi içermektedir. Her bir ethernet kartta MAC adresi denilen bir numara bulunmaktadır. Bu numara yalnızca o karta ait olan 48 bitlik bir numaradır. Mac adresleri kullanılarak bilgisayar ağlarında veri alışverişi yapılmaktadır. CRC kodu, yerel ağda olan bir bilgisayarın diğer bir bilgisayara veri yollamak istediğinde veri hesaplayarak kod üretmesine denir. Bu kod ile veri iletiminin doğruluğu kontrol edilmektedir. Ağda bir iletişimin olup olmadığının kontrolünü yapan ve ağ kablosunu hangi bilgisayarın kullanacağı CSMA/CD tekniği ile belirlenmektedir. Bu teknik sayesinde eğer ağda bir iletişim yoksa iletişime izin verilir. Ethernet kartlarında, kabloya aktarılan verilerin ethernet kartına aktarılmasını sağlayan bağlantı portları yer almaktadır. Genel olarak ethernet kartlarında R-45 ve BNC konnektörlerine uygun tarzda üretilmiş iki farklı port çıkışı bulunmaktadır. Piyasada USB ile bilgisayarın ağa bağlanmasını sağlayan harici ethernet kartı bulunmaktadır. Veri aktarım hızları ve Windows uyumlulukları gibi ürünün ayırt edici özelliklerine göre ethernet kartı fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Bilgisayarın doğru bir şekilde internete bağlanmasını kolaylaştıran ethernet kartları, piyasada çok çeşitli özelliklerde bulunmaktadır. Markası, modeli ve kartın özellikleri gibi alanlarda farklılık gösteren ethernet kartları, her alandan müşterisini memnun etmektedir.

Ethernet Kartı Özellikleri

Ethernet Kartı Özellikleri

Ağ içerisinde bulunan tüm sistemler ile iletişim yapma imkânı sağlayan ethernet kartının bir diğer adı da arabirim kartıdır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte ethernet kartında da çeşitli geliştirmeler yapılmış ve harici olan çeşitleri de üretilmiştir. Ethernet kart çıkışı bulunmayan masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarda USB ethernet kartı kullanılmaktadır. Bir dönüştürücü görevi gören aparat sayesinde ethernet kablosunu USB yolu ile bilgisayara bağlar. Bu aparatın bir ucu USB girişi, diğer bir ucu da ethernet kablo girişi olacak şekilde tasarlanmıştır. USB ethernet kart aparatı bilgisayarlardaki USB port girişine takılır. Diğer bir ucuna da ethernet kablosu takılır. Sahip olduğunuz bilgisayarın özelliğine göre aparat bulabilmek mümkündür. Birçok farklı markada USB ethernet kart aparatı bulunmaktadır. Bu nedenle fiyatlar da markaya göre değişkenlik gösterir. USB ethernet kartları oldukça pratik bir kullanıma sahiptir. Tak ve çalıştır özelliği sayesinde kolaylıkla kullanılır. Ethernet kartı özellikleri bakımından iki çeşittir. Konektör yapılarına ve veri iletim hızlarına göre iki çeşit olmaktadır. Ayrıca ethernet kartları ağlar arasında veri paylaşımı yaparken veri kaybını önlemek için hata denetimi yapar. Her ethernet adresinin kendine özgü ve eşsiz olan MAC adresi bulunur. Ethernet veri paketinin sahip olduğu yapı sabittir. Her pakette dört bilgi bulunur: Destination MAC adres, Source MAC adres, Data, CRC code. Ethernet kartları tak çalıştır özelliğine sahiptir ve anakart üzerindeki slota takıldıktan sonra hiçbir yazılım işlemine gerek duymadan çalışır. Ethernet kartı sayesinde bilgisayarın fiziksel anlamda bir ağ ile geçmesi mümkün hale gelir. Ağ üzerinden gelen verileri bilgisayara aktarır ve bu sayede bilgisayar doğru bir şekilde internete bağlanmış olur. Bilgisayarınızın donanımına ve hızına uygun olan ethernet kart modelleri için modem ve ağ ürünleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

 Ethernet Kart Çeşitleri

Ethernet Kart Çeşitleri

Ethernet kartı çeşitleri iki gruba ayrılmaktadır. Bunlardan ilki konektör yapılarına göre ethernet kartlarıdır. Bu da kendi içinde ikiye ayrılır. BNC konektörlü ethernet kartları ve RJ - 45 konektörlü ethernet kartları. BNC konektörlü olanlar koaksiyel kablo kullanırlar. Kablonun ucuna BNC konektörü takılır ve 10 Mbps veri iletimi sağlanır. RJ- 45 Konektör ise, çift bükümlü kablo kullanan ethernet kartlarıdır. 10, 100, 1000 Mbps hızlarında veri iletimi sağlanır. Bir diğer ethernet kart çeşidi de Veri İletim hızına göre ethernet kartıdır. Birbirleri arasındaki ayrıştırma, kartın taşıyabileceği kapasiteye oran ile belli olur. Düşük seviyeli kartlar daha çok ev gibi kişisel kullanım alanlarında kullanılırken, çok daha yüksek bağlantı hızına sahip, yüksek performanslı kartlar da bilgisayar üzerinde yoğunluk yaşanan ofislerde ve data center gibi internetin çok fazla kullanıldığı alanlarda kullanılır. Bazı ethernet kartlarında birden fazla konektör yuva bulunması mümkündür. Bu tür olan kartlara combo ethernet kart denir. Bu kartlarda dikkat edilmesi gereken husus, iki bağlantının aynı anda gerçekleştirilebilmesinin mümkün olmamasıdır. Aynı anda sadece bir konektör kullanılabilir. Ethernet kartı iletilmesi gereken verileri paketlere bölme görevini üstlenmektedir. Bölünen bu paketleri de ağ kablosuna gönderir. Yapısında bulunan CRC kodu sayesinde de gönderilen verinin bozulup bozulmadığı kontrol edilir. Aradığınız modelde ve donanıma sahip çok farklı çeşitte ethernet kablo markaları bulunmaktadır. Markalar ve sahip olduğu özellikler fiyat konusunda belirleyici bir rol oynar. Ethernet kartının port özelliğine göre de farklı çeşitleri bulunmaktadır. 2 port ethernet kartı bulunabildiği gibi 4 port ethernet kartı da kolaylıkla bulunabilmektedir. Size uygun olan modele ve markaya karar vermek için sayfamızı inceleyebilir ve uygun fiyatlardaki ethernet kart ve adaptör gibi modellere göz atabilirsiniz.

 Ethernet Kartı Nasıl Monte Edilir?

Ethernet Kartı Nasıl Monte Edilir?

Ethernet kartı montajı günümüzde genellikle anakart üzerinde onboard olarak gelmektedir. Ethernet kartının takılması için öncelikle bilgisayar kasası açılmalıdır. Ethernet kartı, anakart üzerinde bulunan ve genişleme yuvası olan PCI yuvalarından birine anakarta zarar vermeyecek şekilde düzgün bir şekilde yerleştirilmelidir. Bir vida yardımı ile birleşim yeri sabitlendikten sonra kasanın kapağı kapatılmalıdır. Kullanılacak olan ağ kablosu konnektöre doğru bir şekilde yerleştirildikten sonra ethernet kartının işletim sistemine tanıtılması gerekmektedir. Ethernet kartı, PnP özelliğine yani tak ve çalıştır özelliğine sahip olduğundan işletim sistemi herhangi bir ek ayara gerek kalmadan anında ethernet kartını algılayabilecektir. Anakart üzerine takılan ethernet kartları dışında harici satılan ethernet kartları da bulunmaktadır. Harici özelliklere sahip bir ethernet kartının kurulumu ise USB giriş sayesinde doğrudan USB portuna takılarak kurulumu yapılabilir. Ethernet kartlarını, kart performansının optimize edilmesi, belirli zamanlarda ortaya çıkabilen arıza ve hataların giderilmesi, kart sürücüsündeki güvenlik açıklarının önlenmesi ve Windows işletim sistemlerinin yeni sürümleri ile uyum sağlayabilmesi açısından güncel tutmak önem arz etmektedir. Ethernet kartını güncel tutmak basit birkaç adımdan oluşmaktadır. Ethernet kartı güncelleme işlemi farklı aşamalardan oluşur. Öncelikle Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız varsa Aygıt Yöneticisi kısmından ethernet kartını bulabilir ve Özellikler kısmından Windows aracıyla güncelleme araması yapabilirsiniz. Başka bir yöntem olarak, Ethernet denetleyicisinin markasını ve modelini öğrendikten sonra güncel olan sürücüyü üretici olan firmanın internet sitesinden indirmektir. Bu işlem dışındaki başka bir işlem olarak da driver sihirbazı kullanılabilir. Bu yazılımlar sayesinde daha kısa sürede marka ve model öğrenmeden ethernet kartının sürücüsünü yani driverını güncelleyebilirsiniz. Ethernet kartı modelleri ve işletim sistemi ile uyumlulukları farklılık gösterebilmektedir. İhtiyacınıza uygun modelleri incelemek için sayfamıza göz atabilir, size uygun olan ethernet kartına sahip olabilirsiniz.