Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Anemometre

için 119 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Anemometre

Anemometre genellikle meteoroloji istasyonlarında ve havalandırma sistemlerinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda rüzgâr hızı ölçer, yel ölçer de denilmektedir. Bu ürün maddenin hallerinden biri olan gazların ve en yaygın olarak da rüzgâr ve hava hızını ölçmeye yarayan bir alet olmaktadır. Kelime kökeni bakımından Yunanca’da rüzgâr anlamına gelen ‘anemos’ kelimesinden gelmektedir. Tarihte bilinen ilk anemometre tanımı Leon Battista Alberti tarafından 1450 yılı civarlarında yapılmıştır. Anemometre bir çok alanda kullanabildiğimiz oldukça fayda sağlayan bir ürün olmaktadır. Eğitim, iklimlendirme, araştırma, hava araçları, hava tahminleri ve hava raporları kullanımlarında oldukça faydalı ve son derece şeffaf bilgiler elde edilebilen bir ürün olmaktadır. Bireylerin kullanım yöntemleri ve kullanım amaçlarına göre birçok anemometre çeşitleri bulunabilecek ürünler düşük hızdaki hava akımlarından başlayıp oldukça yüksek ses hızını dahi geçebilen şiddetli hava hızlarını ölçmeye olanak sağlamaktadır. Maddenin gaz hâli hızını direkt ölçmek mümkün olmadığından bu hâlin, diğer maddeler üzerinde yaptığı etkileri gözlemleyerek bir sonuca varılabilmektedir. Rüzgâr kuvveti sonucu ortaya çıkan enerjinin hıza bağlı olmasında birden çok faktör etkili olmaktadır. Bunlardan biri sıcak cisimlerin soğuma hızının ortamda bulunan gazın hızıyla ilişkili olma durumu, bir diğeri maddenin gaz hâli hızının basınçta değişiklikler meydana getirmesi, bir diğeri ise hız değişikliğinin ve basıncın ses üzerinde etkili olmasıdır. Rüzgâr hızının doğrudan ölçülebilmesi pratik bir yolu olmayıp anemometreler, bu durum göz önüne alınarak üretilmişlerdir. Pratik olmamasının en önemli sebeplerinden biri fiziki etkilerdir. Örneğin, hızı basınç durumundaki değişmeler ses hızını etkileyebilmektedir. Ancak bazı anemometreler havanın sürüklenme etkisinden yararlanarak yapılmıştır. Bu özellikleri ile oldukça kullanışlı olan bu ürünler son derece tercih edilebilir aletler olmaktadırlar. Kullanım amaçlarına ve kullanım şekillerine göre uygun anemometreyi seçerek kullanım rahatlığı elde edebilirsiniz.

Anemometre Kullanımı

Anemometre Kullanımı

Bireylerin ihtiyaçlarına göre tercih edebilecekleri anemometreler bulunmaktadır. Son dönemlerde oldukça yaygınlaşan dijital anemometreler kullanışlı ürünler olarak görülmektedir. Kolay ölçüm yapılabilmesi sayesinde ve sonuçlarının daha net bir şekilde elde edilmesi olanağı ile faydalı ürünler arasında olmaktadır. Anemometrelerden sağlıklı sonuçlar alabilmek için ölçüm cihazlarının sahip olması gereken bir takım özellikler bulunmaktadır. Anemometre gövdesinin küçük ve düzgün hatlara sahip olmaması gerekmektedir. Aksi takdirde anemometrenin gövdesine gelen rüzgâr, türbülans oluşturarak ölçüm sonuçlarında yanlış ifadelere yer verilmesine sebep olmaktadır. Genelde üretilen anemometrelerde bu durum göz önüne alınarak tasarlanmışlardır. Ancak bireylerin anemometre çeşitlerini incelerken bu durumu düşünerek inceleme ve araştırma yapmaları tavsiye edilmektedir. Rüzgârın elektrik enerjisine dönüştürülmesi prensibine uygun bir biçimde üretilen ve çalışan anemometreler, pervaneli ve döner kelepçeli olarak iki şekilde olduğu görülmektedir. İki çeşit arasındaki fark şu şekildedir; döner kelepçeli anemometreler, 7 ila 160 km arasındaki hızları ölçebiliyor iken, pervaneli anemometreler, 1,6 ila 40 km arasındaki hız değerlerinde oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Bireyler kullanacakları alana uygun ve kullanım yöntemlerine göre olan anemometrelerden tercih yapabilmektedirler. Aynı zamanda anemometre manuel olarak da kullanımı oldukça basit ve kolaydır. Dijitale nazaran hala manuel modda kullanmayı tercih edenlerin sayısı oldukça fazladır. Bu kullanım alanlarına göre de farklılıklar göstermektedir. Kimi durumda dijital anemometreler tercih edilmesi gerekirken kimi durumlarda da manuel anemometrenin kullanılması uygun görülmektedir. Bu durumlarda bireyler kullanılacak alan ve kullanım şekline göre detaylı bir şekilde araştırma yapıp ona göre anemometre tercihi yapmalılardır. Aksi takdirde keskin, net ve doğru sonuçlar alınmamakla birlikte kullanılacak araştırmalarda veya eğitim gibi durumlarda yanıltıcı içerikler sunarak yanlış bilgilendirme yapılmasına zemin hazırlamaktadır. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için doğru tercih yapmaya özen gösterilmelidir.

Anemometre Çeşitleri ve Özellikleri

Anemometre Çeşitleri ve Özellikleri

Anemometre rüzgar ölçer ürünün bir çok çeşidi bulunmaktadır. Bunun nedeni kullanım yerlerini ve kullanım alanına göre farklılık göstermesidir. Bireyler bu farklılıklara uygun bir şekilde üretilen alana metrelerden kendi alanlarına en uygun olan ürünü tercih edebilir ve rahat bir kullanım sağlayabilmektedirler. Anemometreler genellikle basınç ve hız olarak iki temel gruba ayrılmaktadır. Hız anemometreleri, rüzgârın hızını direkt ölçen anemometre çeşidi olmaktadır. Hız anemometreleri de kendi aralarında çeşitleri ayrılmaktadır. Bunlar; kupa anemometresi, pervaneli anemometre, sıcak tel anemometresi, ultrasonik anemometreler, akustik rezonans anemometre ve lazer doppler anemometre olarak ayrılmaktadır. Bunlar içerisinde kupa anemometresi en yaygın kullanılan bir ürün olmaktadır. Bir eksen etrafında dizilen üç ya da dört çanaktan oluşmaktadır. Rüzgâr estikçe bu çanaklar döner ve rüzgâr ne kadar hızlı ise çanaklar da o kadar hızlı dönmeye başlar. Bu işlem sırasında anemometre de rüzgârın hızını hesaplayabilmek için çanakların dönüşünü sayar. Bu sayım sürekli değişebilmektedir. Bunun nedeni rüzgârın hızının sabit olmaması, bazen çok hızlı bazen ise yavaş bir şekilde esmesidir. Bir diğer çeşit olan pervaneli anemometre ise rotor dönüş hızını sayar ve bu şekilde rüzgârı ölçmektedir. Pervaneler genellikle yatay olarak dönmektedir bu ürünler genellikle yatay ekseni olduklarından ötürü rüzgâr türbinleri ile oldukça benzerlik göstermektedirler. Sıcak tel anemometresi ise havanın sıcak nesneleri, üzerinde esneyip soğuması durumuna uygun bir biçimde çalışmaktadır. Bu teknikte elektrik ile ısıtılmış, ince bir tel rüzgârın hızının ölçülmek istenen yere konulur. Rüzgârın hızlı esmesi ile tel soğur, rüzgâr ne kadar hızlı eserse telin soğuma hızı da artmaktadır. Bu şekilde telin direnci ile rüzgâr hızı arasındaki ilişki hesaplanır. Anemometre kullanım tekniği bakımından oldukça fazla çeşit barındırmaktadır. İhtiyaçlarınıza uygun ürünleri rahat bir biçimde tercih edebilirsiniz.

Anemometre Fiyatları

Anemometre Fiyatları

Hız anemometre çeşitleri içerisinde bulunan ultrasonik anemometreler ultrasonik ses dalgalarını kullanarak rüzgâr hızını ölçmeye yarayan aletler olmaktadır. Sonik dalgaların havada yayılım ve bulunduğu süresince ölçüm yapan anemometreler son dönemlerde oldukça fazla tercih edilebilen bir tür olmaktadır. Akustik rezonans anemometreler ise rezonans ile akustik dalga üretilerek çalışma gösterebilmektedir. Lazer doppler anemometre lazer ile kullanılabilen ürünlerdir. Bir lazer kaynağından çıkan ışık ışınlarının, iki ışığına ayrılması şeklinde kullanılmaktadırlar. Teknolojinin gelişmesi ile bu son derece hassas ölçüm yapabilen lazer doppler anemometre, oldukça kullanılan ve faydalı olan bir yöntem olmaktadır. İkinci bir tip olan basınç anemometreleri, rüzgâr hızının yanında aynı zamanda hava basıncı ile de ölçülebilmektedir. Bu özelliği ile kullanılan alana uygun bir şekilde uyum sağlayan bu ürün sevilerek tercih edilen ürünler arasında olmaktadır. Basınç anemometresi de tüp anemometresi olarak seçeneğe ayrılmaktadır. Tüp anemometreleri, hava basıncını ya da hızı belirlemek amacıyla kullanılan bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu anemometreler hava basıncını cam bir tüp içerisinde ölçmektedir. Tüpün içerisindeki hava basıncı ile dışarda mevcut durumda bulunan hava basıncı kıyaslanarak rüzgâr hızı hesaplanmaktadır. Oldukça tercih edilen bu ürün etkin sonuçlar vermektedir. Böylelikle kullanılacak alanda fazlasıyla tercih edilen bir ürün olduğu görülmektedir. Hava durumu ölçüm istasyonlarında, rüzgâr santrallerinin kurulumundan önce uygunluğunu kontrol etmek amacı ile istasyonlarda, deneyler ya da kontrollerde, uçak sanayisinde özellikle araştırma, çalışma ve geliştirmelerde oldukça kullanılan anemometre birimi farklı kullanım alanlarına göre oldukça çeşit barındırması ile amaca uygun bir biçimde rahatça seçim yapılmasına olanak sağlamaktadır. Anemometre fiyatları çeşitleri bakımdan farklılıklar göstermektedir. İhtiyaçlarınıza en uygun, kullanacağınız alanda en başarılı sonuçlara ulaşabileceğiniz bütün anemometre modellerine sayfamızdaki ürünler arasından ulaşabilir, detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.