Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Elektrik Borusu

için 304 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Elektrik Borusu

Elektrik tesisatı gerçekleştirilirken yapılarda ve binalarda kablolar aracılığıyla akım geçişi sağlanmaktadır. Elektrik borusu elektriğin gerekli olduğu her alanda gerek duyulan bir malzemedir. Elektrik boruları okul, ev, iş yeri gibi pek yok yerde yapı malzemesi olarak kullanılan bir tesisat malzemesidir. Duvar içlerinde kalan borular, yapılarda elektriği iletmekle görevlidir. İletkenliği artırmak ve elektrik akışını hızlandırmak amacıyla kabloların kaliteli malzemelerden seçilmesi gerekir. Yanmaz kablo modelleri, kısa devre gibi herhangi bir riske karşı yapı üzerinde yangını önlemek amacıyla tasarlanmış modellerdir. İnşaat çalışması, tünel yapımı, hastaneler, apartmanlar, iş yerleri ve daha pek çok alanda elektrik boru malzemelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Yeni nesil spiral kapaklı alev almayan borular, sıkmalı boru tipi, alev yaymayan ve plastik muf çeşitlerinden oluşmaktadır. Sıva üstü tesisatlarda Bergman boru modeli tercih edilmektedir. Bergman borular, güçlü bir yalıtkan olan PVC’den meydana getirilmektedir. Elektrik boruları gri, siyah, beyaz, mavi ve daha pek renkten meydana gelmektedir. Renkli elektrik borusu ve klasik sade boru tercihi yapılırken kablonun yalıtkanlığı ve kalitesi dikkate alınmalı, kablo ölçüsü belirlenirken titiz davranılmalıdır. Siz de hemen ürün sayfamızda yer alan elektrik tesisatını sağlayan kablo ve boru seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Kaliteli Elektrik Borusu Seçenekleri

Kaliteli Elektrik Borusu Seçenekleri

İletken yapıdaki elektrik kabloları, nem ve su gibi dış etkenlere bağlı olmadan güvenli bir şekilde tesisat yapmanıza yardımcı olur. Tesisat işlemleri kabloların duvar içerisinde kalmasıyla gerçekleştiği için dışarıdan görünmez. Tesisat boruları ve kablolar, binalarda döşeme altı elektrik tesisatı, sıva altı ve sıva üstü tesisat son olarak da hava veya toprak altı tesisat seçenekleri bulunmaktadır. Elektrik borusu çeşitleri kullanıldığı yapıya ve boru çapına göre değişiklik göstermektedir. Tesisat işlemi yapılırken daha detaylı ölçümler yaparak kablo geçişi sağlanması gerekmektedir. Elektrik borusu plastik muf yanmaz kablo çeşitleriyle tesisat yapılan pek çok alanda güvenle kullanılmaktadır. Eskisi gibi işlev görmeyen kabloları yenilemek, uzun vadede riskli durumların başınıza gelmesine sebep olabilir. Tekrarlayan elektrik kaçakları veya kısa devrelerle karşılaşıyorsanız, tesisat işlemleri ile kablo ve elektrik borularını değiştirmeniz gerekebilir. İç tesisatlarında kullanılan PVC borular, iyi bir iletkenlik sağlayan plastik malzemelerden üretilmektedir. Elektrik borusu metal kablo seçenekleri, neme duyarlı ve dış etkenlere dayanıklı modelleriyle elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla tercih edilen bir malzemedir. İnce ve kalın malzemelerden elde edilen kablolar ve borular, kullanıldığı alana göre farklılık göstermektedir. Spiral veya düz boru tercihi yaparken, kablonun çapını ve sıva üstü veya sıva altı gibi hangi alanda kullanılacağını da belirlemek gerekiyor. Bir kere takıldığı zaman bakım gerektirmeyen yapısıyla uzun süre pratik bir kullanım sağlayan borular, kablo çekimi sırasında EMT kullanıldığı zaman mekanik bir koruma sağlamaya yardımcı olur. Çelik ve elektrik tesisat kablosu olarak bilinen EMT, pek çok kablo malzemesi kullanılan ortamda koruma sağlamak amacıyla tercih edilmektedir.

 Her Alanda Kullanılan Elektrik Borusu Çeşitleri

Her Alanda Kullanılan Elektrik Borusu Çeşitleri

Elektriği kullanım sıklığınıza ve kullanacağınız alanlara göre kablo ve boru adetleri de değişmektedir. Buat gibi elektriği bir noktadan pek çok bağlantıyla iletebilen cihazlar kullanılarak yapı üzerinde elektrik dağılımı sağlanabilir. Binalarda kullanılan tesisatın ismi sıva altı elektrik tesisatı olarak bilinmektedir. Sıva altı elektrik tesisatı, oldukça titiz bir şekilde sıva işlemlerinden daha sonra kablo çekimi yapılmaktadır. Elektrik akımı duvarlardan geçerken çevreye zarar vermeyecek şekilde kaliteli borularda ve kablolarda titizlikle kullanılmalı, arıza durumunda ise kabloya ulaşmak güvenli ve rahat olmalıdır. Elektrik borusu dirsek plastik Kangal borularla donatılarak güvenli bir kullanım sağlanabilir. Dirsekler ve muflar, alev almaz yapıları sayesinde elektrik tesisatlarında en çok kullanılan boru tipidir. Oluklu boru tipi, esnek ve kendini toparlayabilen yapısıyla güvenle tesisat işlemlerinde kullanılmakta; katı yabancı cisimlerin girişine karşı korumalı bir yapıda tasarlanmaktadır. Sıkıştırmaya karşı dayanıklı, dişli bağlantı metotları ve metalik boru tipleri de yanmaz boruların özellikleri arasında yer almaktadır. Spiral borular, metal borular, plastik borular gibi farklı malzemelerden akımı iletmeye yarayan boru malzemeleri bulunmaktadır. Elektrik borusu çapları 14, 18,26, 37, 38 mm gibi seçeneklerden oluşmaktadır. Boru çapları kullanılan duvarın iç yapısına ve kalınlığına göre değişiklik göstermektedir. Elektrik borusu ölçüleri yapıdaki kablo kanallarının yeterliliğine ve elektrik kullanımına göre değişiklik göstermektedir. Sıva altı toprak tesisatlarında, bükülebilen spiral yapı ve yalıtkan çeşitli malzemeler kullanılmaktadır. Yolların altlarında yer alan döşeme kablo borularında ise HDPE kablolar tercih edilmektedir. Demir yolu ve su kanalı gibi yerlerde kullanılan bu kablo çeşidi, yalıtkan çelik malzemelerden meydana getirilmektedir.

Yanmaz Elektrik Kablosu Modelleri

Yanmaz Elektrik Kablosu Modelleri

Kablo tercihinizi yaparken kablonun darbelere karşı dayanıklılığına dikkat etmelisiniz. Darbelerden hızlı bir şekilde etkilenen boru ve kablo çeşitleri, kaza riskini azaltmaya yardımcı olur. Nem, su ve güneş ışığı gibi farklı dış etmenlerden olumsuz etkilenebilen kablolar; yalıtkan özelliklerde tercih edildiği zaman kaza yaşama riskini azaltıyor. Yapılarda tesisat işlemleri kablo değişimi sağlamak ve kabloları yenilemek amacıyla yapılmaktadır. Kablo sistemlerinizi değiştirmek, uzun ömürlü ve kaliteli yapıda malzemelerden yararlanmak daha uzun ömürlü bir kullanım sağlamanızı, kazalara karşı önlem almanızı sağlar. Hastanelerde, sinemalarda, alışveriş merkezlerinde ve bunun gibi kalabalık ortamlarda kullanılan yapı malzemeleri oldukça kaliteli ve yangın riskinin en az olduğu malzemelerden tercih edilmelidir. Can güvenliğini sağlamak için mutlaka malzeme seçimi titizlikle yapılmalı ve tünel, fabrika gibi çeşitli bölgelerde bağlantı ekipmanlarıyla desteklenmelidir. Yanmaz halojensiz kablolar ve boru modelleri, yangına dayanıklı malzemelerden tasarlanmaktadır. Zarar gören veya zamanında çeşitli hasarlar almış kabloların değiştirilmesi ve yerine kaliteli yeni boru ve kabloların yerleştirilmesi gerekir. Bu gereklilik elektrik kaçaklarını engellemek ve insan sağlığını korumak amacıyla önemli bir işleve sahiptir. Kemirgen hayvanların saldırısı da boruların çalışma prensibini etkilemekte, çeşitli riskli durumları ortaya çıkartmaktadır. Bu durumlara karşı dış etkenlere dayanıklı, darbe ve ısırıklara karşı güçlü kablo tasarımları tercih edilmektedir. 25 m, 50 m ve 100 m gibi ideal boyutlarda üretilen kabloların yanında, ek kablolar ve ek bağlantı aparatları da kullanılmaktadır. Elektrik borusu 16’lık kablo setleri halinde satışa sunulmakta ve pek çok kabloya bir arada ulaşım sağlamayı olanaklı kılmaktadır. Yanmaz plastik muf kablolar, dirsek kablolar bu şekilde çoklu olarak satışa sunulmaktadır. Spiral boruların kolayca esneyen bir yapıya sahip olması, dirsek tipi borularda kullanım kolaylığı sağlamasında etkili olmaktadır. Hemen şimdi siz de ürün sayfamızı inceleyebilir elektrik borusu fiyatları ve modellerin özellikleri hakkında detaylı bilgi edinerek beğendiğiniz bir modeli satın alabilirsiniz.