Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Teknik Çizim Kalemleri

için 4,822 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Teknik Çizim Kalemi

İnsanların ilk çağlarda daha yazıyı bile bulmadan resim çizerek anlaştıklarını, bulduğumuz arkeolojik kazılar sonucunda öğrendik. Resimler yüz yıllardır hayatımızda ve olmaya da devam edecekler. Bizlerin iç dünyasını yansıtan ve yeri geldiğinde birbirimizle iletişim kurmamızı sağlayan bir sanat dalıdır resim sanatı. Pek çok sanatçının şaheserler yarattığı bu sanat dalına hayranlıkla bakarız. Teknik çizimler de bu resimler kadar büyüleyici görünebilirler. Teknik çizim bir işin yapılışının ve adımlarının detaylı bir şekilde her açıdan çizilmesine denir. Bu çizimler için el becerisi ve çizim tekniklerini bilmek kadar kalem de önemlidir. Teknik çizim kalemleri her hangi bir objenin boyutunu, biçimini ve tüm ölçülerini göstermeye yarayan çizim kalemleri çeşitlerindendir. Bu kalemler çizimlerde kullanılmak için özel olarak üretilirler. Ancak teknik çizim kalemlerinin yalnızca teknik çizimlerde kullanılabileceği yanılgısına düşmemek gerekir. Teknik çizim kalemleri eğer eskiz çalışmaları yapmak istiyorsanız ve yahut bir resmi çizmeye başlamadan önce taslağını çıkarmak istiyorsanız ya da sadece yazı yazmak istiyorsanız da kullanabilirsiniz. teknik çizim kalemi bütün sanat dallarıyla ilgilenen bireylerin ya da öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği kalem çeşitlerinden yalnızca biridir. Bu kalemler bizlere resim pratiği yapmakta da yardımcı olabilirler. Teknik çizim kalemleri hobi alanlarınızda ya da profesyonel iş hayatlarınızda kullanabileceğiniz kalem türleridir. Sıkça kullanıldığı alanlar ise mimari çizimler, grafik tasarım çizimleri, makine ve inşaat çizimleri, kroki çizimleri, tekstil boyama ve serbest çizimler en çok kullanıldığı alanlar arasına girebilir. Bu kalemler özel yüzeylerde kalıcı ve yahut belli şartlar altında uçucu çizimler yapmak isteyenler için bu yüzeylere özel olarak üretilmiş olan teknik çizim kalemlerinden sıkça yararlanır. Teknik çizim kalemi nedir sorusunun cevabı ise aklınıza gelebilecek bütün sanat dallarında kullanılabilecek, bizlere bu konuda yardımcı olacak çeşitli uç ve sertliklere sahip bir kalem çeşididir. Bu kalem çeşidi kullanacağınız yüzeye göre seçimi farklılık gösterecektir. Kalemleri seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar zeminin hangi materyalden olduğudur. Eğer aydınger kâğıdına çizim yapmayı düşünüyor iseniz kurşun bir kalem kullanmanız doğru bir seçim olmayacaktır kurşun kalem yerine çini mürekkebi kullanmak bu kağıt türü için daha uygun bir seçenek olacaktır. Çizim kalemi olarak kullanılan bir başka kalem de mekanik kurşun kalemlerdir bunlara versatil kurşun kalemle de denir. Bu isimler sizlere yabancı gelse de aslında halk arasında da çok fazla kullandığımız ve adına da genellikle uçlu kalem olarak hitap ettiğimiz kalemlerdir.

 Teknik Çizim Kalemi Seçiminde Zeminin Önemi

Teknik Çizim Kalemi Seçiminde Zeminin Önemi

Teknik çizim kalem seçimini yapabilmek için öncelikle çizeceğimiz zemini belirlemeliyiz. Çünkü farklı çizim zeminleri için çeşitli kalemler mevcuttur. Çizimin yapılacağı zemini tanımadan kalem seçimlerimizi yapayız ve yanlış kalem seçimleri de bizlerin çizimlerinde yapabileceği hata paylarını arttırır. Öncelikle düz yüzeyi olan kâğıtlardan bahsedelim. Düz yüzeyli kâğıtlarda kullanılması gereken teknik çizim kalem çeşidi çoğunlukla çini mürekkepli tükenmez kalemlerdir. Çünkü düz yüzeyli kâğıtlar genlikler yağlı ve dağılmaya müsait kağıtlar olduğundan, çizimlerimizi uzun süre muhafaza edebileceğimiz böyle bir kaleme ihtiyacımız vardır. Bu kalemler de çizimlerimizi daha uzun süre muhafaza etmemizi sağlar ve çizimlerde meydana gelecek akmalara ve uzun süre saklı tutmamız gereken kâğıtlardaki çizimlerin renklerinin solmaması için çini mürekkepli tükenmez teknik kalemlerini tercih etmemizde fayda vardır. Diğer bir kriterimiz ise pürüzlü yüzeylere sahip kâğıtlarda kullanılması gereken teknik çizim kalemlerinin neler olduğudur. Eğer pürüzlü bir yüzeye çizim yapacaksanız karbon ve kömür içerikli kalemler kullanmalısınız yani teknik çizim kalemi kurşun kalem olmalıdır. Pürüzlü yüzeyde kullanılan kurşun kalemler de kâğıdın kalınlıklarına göre değişkenlik göstermektedir. Eğer kâğıdınızın yapısı ince ve pürüzlü bir yüzeye sahip ise yumuşak uçlu kurşun kalemleri tercih edebilirsiniz. Ancak kâğıdınızın yapısı kalın ve pürüzlü bir yüzeye sahip ise sert uçlu kurşun teknik çizim kalemlerini kullanmanızda fayda vardır. Aynı zamanda yumuşak uçlu kalemleri düz yüzeye sahip kâğıtlarda da kullanabiliriz. Görüldüğü üzere bu kalemler de kendi içlerinde yumuşak uçlu ya da sert uçlu olmak üzere birçok kritere uygunluk sağlamalılardır. Kalem seçimlerinizde öncelikle çalışmalarınızı uygulayacağınız yüzeyleri belirlemeli ve ardından kâğıtlarınıza uygun olan teknik çizim kalemini bulmalısınız. Kaleminizi de belirledikten sonra artık sizi çizim yapmaktan kimse alıkoyamaz ve harika çizimleriniz için bütün kriterleri uygulamış olursunuz. Eğer teknik çizimleri yapacağınız zemin siyah ya da koyu renklere sahip yüzeyler ise bu durumda daha açık renkli olan kalemler kullanılmalıdır. Örneğin siyah bir kâğıda çizim yapmak isterseniz bahsettiğimiz siyah uçlu kurşun kalemler ile bu çizimleri yapamayız çünkü bu renkler siyah yüzeye sahip kağıdın üzerinde görünmez bu yüzden teknik çizim kalemi beyaz renkli olmalıdır. Beyaz renkli kalemler kurşun kalemlerin renginin görünmeyeceği yüzeylerde kullanılmaktadır. Görüldüğü üzere teknik çizimlerin yapıldığı yüzeyler de bu çizim kalemleri için önem arz etmektedir. Daha sağlıklı bir çizim alanı oluşturmak istiyorsanız, kalem ve yazı gereçleri sayfamızdan kalem seçimlerinizi yapabilirsiniz.

 Teknik Çizim Kalemlerinin Çeşitleri

Teknik Çizim Kalemlerinin Çeşitleri

Teknik çizim kalemleri kendi içlerinde birbirlerinden ayrılmaktadırlar. Bu kalemlerin de bir türleri vardır. Kalemleri birbirinden ayıran özellikleri ise yumuşaklıkları ve uçlarının kalınlıklarıdır. Kalemlerin özelliklerini üstlerinde yazılı olan harf ve rakamlar aracılığı ile anlayabiliriz. Kalemlerin yumuşaklıklarını anlamanızı sağlayan üç tane ana harf mevcuttur. Bu harfler B, H ve F’ dir. Kaleminizin üzerindeki sayının yanındaki harf eğer B ise İngilizcedeki black kelimesinin baş harfinden gelir bu kaleminizin koyu renge sahip olduğunu ve yumuşak uçlu bir teknik çizim kalemi olduğu anlamına gelir. Sayının yanındaki harf eğer H ise İngilizcedeki hard kelimesinin baş harfinden gelir ve kalem ucunuzun açık renkli ve sert uçlu olduğu anlamına gelmektedir. Kalem harfiniz B ve yahut H değil de F ise İngilizce’deki fine kelimesinin baş harfinden gelir. F harfi olan bir kaleminiz var ise bu da bu kalemin ne açık renkli ne de koyu renkli olduğu anlamına gelir ve bu teknik kalem türü de sert uçludur. Yani B yumuşak uçlu kalemleri temsil ederken H ve F ise kaleminizin sert uçlu olduğunu temsil etmektedir. Teknik çizim kalemlerinizin üzerinde bulunan harflerin yanındaki rakamlar ise kalem uçlarınızın koyuluğunu ve yumuşaklığını temsil eder. Eğer B harfi olan bir kalem kullanmak istiyor iseniz ve ucunun daha yumuşak ve koyu olmasını isterseniz harfin yanında sayıyı büyültmeniz yeterlidir. Çünkü B harfine sahip kalemlerin yanındaki rakamların sayısı büyüdükçe uçlarınızın koyulukları artar ve yumuşaklıkları artar. H harfine ait bir kalem kullanmak istiyor ve ucunun daha sert aynı zamanda da renginin daha açık olmasını istiyor iseniz harfin yanındaki sayıyı arttırmalısınız. Çünkü H harfini taşıyan teknik çizim kalemlerinin yanındaki rakamlar büyüdükçe sertlikleri artar ve renkleri daha da soluklaşır. Örneklendirmemiz gerekirse 3B bir kalem B’nin getirdiği bir özellikle rengi koyudur ve ucu yumuşaktır 3’ün getirdiği özellik ile de ucu daha da yumuşar ve rengi daha da koyulaşır. 3H bir kalemde ise H’nin getirdiği özellik ile uç rengi orta koyuluktadır ve kalemin ucu da serttir yanına 3 eklendiğinde ise rengi biraz daha soluklaşır ve kalemin sertliği daha da artar. F uçlu kalemlerin yanında çoğunlukla sayı eklenmez ve tek başına kullanılan kalemlerdir. F uçlu teknik çizim kalemlerinin sayısal değerinin sıfır olarak düşünebiliriz. F uçlu kalemin rengi ile H uçlu kalemleri birbirlerine karıştırmamak gerekir. Artline teknik çizim kalemleri de uygun fiyatlarla sayfamızdadır.

Rapido Kalem Nedir?

Rapido Kalem Nedir?

Rapido kalem mürekkepli bir teknik çizim kalemidir. Rapido kalemler kendi mürekkep hazneleri bulunan bir kalem çeşididir. Bu kalem de kendi arasında ikiye ayrılır. Mürekkep kartuşu değiştirilebilen ve yahut kartuş haznesi doldurulabilen olmak üzere sınıflandırılırlar. Kişilerin ihtiyacı doğrultusunda bunlardan herhangi biri kullanılabilir. Mürekkep haznesini ayrıca satın alabilir ya da direkt haznesi doldurulan bir kalem kullanıyor iseniz mürekkebini ayrıca satın alabilirsiniz. Rapido kalemler mürekkepli kalemler olduğu için istediğiniz renklerde de kullanabilirsiniz. Kendi tercih ve deneyimlerinize göre hazneli ya da doldurulabilen bu teknik çizim kalemlerini kullanmak sizlere de büyük rahatlıklar sağlayacaktır. Bu çizim kalemleri ile çok ince çizgilere sahip bir çizim yapmak ister iseniz 0.05 mm uçlu teknik çizim kalemlerini kullanabilirsiniz. Aynı şekilde kalın çizgilere sahip bir çizi yapmak isterseniz de bu kalemi kullanabilirsiniz. Çünkü rapido kalemlerin 0.05 mm gibi çok ince uçluları da mevcuttur 0.8 mm kalınlığındaki uçları da mevcuttur. Bu rakamlar aralığındaki herhangi bir kalınlıktaki uca sahip olabilirsiniz. Size seçme olanağı sunar. Çizimlerinizde kalın çizgiler mi ince çizgiler mi kullanacağınıza bağlı olarak geniş seçim aralığını size sunar. Rapido kalemler daha çok teknik çizim ve teknik resim gibi alanlarda tercih edilirler. Teknik çizim ya da teknik ressam iseniz bu teknik çizim kalemlerini farklı çalışmalarınızda tercih edebilirsiniz. Çünkü çalışma detaylarınızı ortaya daha pratik bir şekilde çıkarmanıza yardımcı olur. Bu teknik çizim kalemi mürekkepli olduğundan ötürü daha çok düz yüzeyli ve yağlı kağıtlarda tercih edilir. Fakat böyle bir zorunluluk da yoktur bu teknik çizim kalemlerini aydınger kağıdı, karton, eskiz kağıdı, parşömen çizim kağıdı, çizim tahtası ya da resim defterlerinde çizim yapmak için kullanılabilir. Bu kalemleri kullanarak hayal ettiğiniz çizimleri daha da kolay elde edebilme şansını yakalarsınız. İhtiyaç duyduğunuz kağıt çeşidine göre farklı kalınlara sahip kalem uçlarını da kullanabilirsiniz. Rapido kalemler bastır çıkar teknolojisi ile üretilmişlerdir bu nedenle mürekkep haznelerini de rahatlıkla çıkarıp temizleyebilirsiniz. Yeniden doldurulabilir bu teknik çizim kalemleri hassas bir yapıya sahiptirler bu yüzden mürekkebi doldururken ekstra bir çaba vermeye özen göstermek de fayda vardır. Rapido kalemlerin uçları aşınmaz krom kaplamalı ve sert bir yapıya sahiptir ve bu yüzden her türlü aşınma karşı çok dayanıklıdır. Bu özelliği sayesinde detaylı çizim çalışmalarınızı rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Sayfamızdan Rotring teknik çizim kalemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Hangi Çizimler İçin Hangi Kalemler Kullanılmalı?

Hangi Çizimler İçin Hangi Kalemler Kullanılmalı?

Teknik çizimler yapan farklı meslek grupları mevcuttur. Bunlardan bazıları teknik ressamlar, mimarlar grafik tasarımcıları ve karikatüristlerdir. Bu meslek grupları çizimlerini yaparken kullanması gereken doğru teknik çizim kalemleri işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Mimari çizim yapmak isteyen bireyler ya da grafik çalışması yapacak kişilerin daha çok H tipi kalemleri tercih etmelidirler. Çünkü H tipi çizim kalemlerinin uçları serttir bu sert uç sayesinde yumuşak çizgiler elde etmenizi sağlar ve daha kolay silinebilirler. Genel çizimler yapmak istiyor isek genellikle 2H olarak bilinen teknik çizim kalemi kullanmakta fayda vardır. Eğer makine ve yahut inşaat çizimleri ile uğraşıyor isek 3H tipi çizim kalemleri sizlere maksimum faydayı sağlayacak olan kalemlerdir. Ama madeni levhalar ya da taşlar üzerinde çizim, diyagram ve yahut grafik yapmayı düşünüyorsak daha yüksek rakamlara sahip teknik çizim kalemlerini tercih etmeliyiz. Çünkü bu tip zeminler sert zeminlerdir ve yumuşak uçlu kalemler kırılmaya daha müsait kalemlerdir bu yüzden sert uçlu çizim kalemleri dayanıklılık açısından bu tarz yüzeyler için daha uygundur. Kroki ya da harita çizimleri yapmak istiyor isek F, HB ve yahut B tipi çizim kalemlerini kullanabiliriz. B tipi kalemler diğer kalem tiplerine göre daha az sert karbon uçlara sahiptir ki bu özelliği sayesinde çok daha net ve yumuşak çizgiler elde etmenizi sağlar. Bu yüzden harita ve kroki çizimlerinizde B tipi ucu olan kalemleri kullanmak sizin için fayda sağlayacaktır. Daha belirgin, yumuşak ve koyu renkli çizgiler elde etmek istiyorsak B tipi uçlar sizler için çok daha uygun olacaktır. Bunların yanı sıra mimari çizimleri yapan kişiler önce karbon uçlu kalemlerini kullanarak çizimi hazırlar ve daha sonra daha kalıcı ve solmayan rapido kalemler ile çizimlerinin üzerinden geçerler. Kurşun kalemle taslaklarını çizmelerinin sebebi çoğunlukla çizim yapılırken yapılan hataları silebilmek içindir.

Teknik Çizim Kalemlerinde Kalite

Teknik Çizim Kalemlerinde Kalite

Teknik çizim kalemlerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise kalitedir. Çünkü kalemleriniz ne kadar kaliteli olursa kalemin kullanım süresi uzamak ile birlikte daha temiz bir çalışma yapmanıza da olanak sağlar. Kaliteli kalem seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar kalemin mine ve latası kaliteli olmalıdır. Mine kalitesinin yüksek olması demek bileşenlerinin iyi bir karışım elde etmesi demektir bu da minesinin kaliteli olduğu anlamına gelmektedir. Minenin bileşenleri grafit, kil ve emprenye kimyasallarıdır. Kullanılan bu bileşenler ne kadar kaliteli olursa teknik çizim kaleminiz de o kadar kaliteli bir hale gelecek ve çizim yaparken siz de bu kaliteyi fark edeceksinizdir. Lata ise tek dokudan oluşan ve uzun lifli kalemlerdir ve kalitesi de buna bağlıdır. Bu özelliklere sahip kalemlerin kaliteli olarak adlandırılmalarının sebebi kalitesiz kalemlere nazaran daha kolay açılabilmesini ve çizim sırasındaki el hareketlerini daha rahat kontrol edebilmenizi ve ellerinizin daha kıvrak davranmasına olanak sağlar. Kaliteli bileşimlerden ve dokulardan oluşan teknik çizim kalemleri ile yapacağınız çizimler sizlere kaliteli bir çalışma alanı sunacaktır. Sert yüzeylere çizim yapacaksanız uçları sürekli aşınacağından sivri tutmakta zorlanacaksınızdır bu yüzden de kalemlerinizin mine ve lata kaliteleri yüksek olmalıdır. Kaleminizi daha uzun kullanmanızı ve ucu sivriliğini yitirdiğinde daha kolay açabilmeniz için. Teknik çizim kalemlerinde önemli olan bir diğer husus ise yapıştırmadır kalem minesini sıkı bir şekilde lata gövdesine yapıştırmak gerekir aksi takdirde çizimlerinizi yaparken mine latadan ayrılabilir. Bu da çizim esnasında istenmeyen durumlardan biridir. Ayrıca iyi bir vernikleme ile kurşun kalemlerin uzun süreler iyi görünmesi sağlanabilir. Üzerinde oluşabilecek delik ve lekelenmeleri minimum düzeye çeker. Kalemlerin kaliteli olması her bakımdan sizleri mutlu edecektir. Çizimlerinizin olmazsa olmazı teknik çizim kalemleri için dikkat edilmesi gereken maddeler arasında bu bilgiler de vardır. Teknik çizim kalemleri fiyatı diğer kalemlere kıyasla daha yüksektir. Kaliteli bir kalemle çizim yapmak istiyor ve çizimlerinizin iyi görünmesini istiyorsanız fiyatları göz önüne almamalı ve kendiniz için en iyi olan kalemi tercih etmelisiniz. Kaliteli teknik çizim kalemlerini bu şekilde saptayabilirsiniz. Bu kalemlerin kaliteli olmalarının sizlerin çizimlerini de etkileyebileceklerini unutmamalısınız. Kaliteli teknik çizim kalemleri için fiyat seçenekleri ve en iyi teknik çizim kalemi için sitemizde göz gezdirebilirsiniz. Kalemlerimizin arasındaki model farkı ile birlikte fiyatlarımız da değişkenlik gösterebilir.