Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Deniz Kabuğu

için 27 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Deniz Kabuğu

Deniz tabanındaki organik birikinti, kalker gibi kireçtaşı gibi taşlar deniz kabuklarının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Deniz kabukları görsel olarak kişilerin huzurla bağlantı kurdukları doğal ortamların en önemli aksesuarı olmaktadır. Deniz kabuğu denildiğinde genellikle kişilerin sahillerden toplamak için sabah erken saatlerde yürüyüşe çıkarak toplamaları akıllara gelmektedir. Bu kabuklara bakıldığında mevsim ne olursa olsun, kişileri yaz aylarındaki sabahlara bir anda götürebilen bir enerji barındırmaktadır. Birçok kişi için yaz tatilleri demek; belki sabah erkenden sahilde yürüyüş yapmak ve bu sırada deniz kabuklarını toplamak anlamına gelmektedir. Huzur demek, tatil demek gibi birçok anlam yüklenir bu doğal dokulara deniz kabukları tuzlu suyun kişilere sunduğu en güzel armağan gibidir. İnce ve zarif yapılarıyla en doğal dokunuşun temelini oluşturmaktadırlar. Deniz kabuğu aksesuar olarak da kullanılmaktadır. Çoğu zaman karşınıza bir kolye ya da bileklik olarak çıkan deniz kabukları aslından doğal taşlar denildiğinde akıllara ilk gelen unsurdur. Doğal taşlar kişiler üzerindeki negatif enerjileri almak için kullanılan ve çoğunlukla işlem görmemiş olanlar tercih edilmektedir. Kadınlar üzerinde doğal taşların etkisi bilinmekle beraber bebeklerinde doğal taş akımından faydalandığı bilinmektedir. Deniz kabuğunun fazlasıyla bir işlem görmek gibi bir durumu bulunmamaktadır. Genel olarak tek ihtiyaçları olan tuzlu su olan deniz suyundan doğru bir şekilde arındırılmak ve fazla kimyasala maruz bırakılmamaktadır. Deniz içerisinde doğal başkalaşım yolları ile oluşan deniz kabukları tam anlamıyla doğallığı ifade edebilmektedir. Deniz kabuğu şekilleri ise hemen hemen birbirleri ile aynıdır. Doğal oluşum ile şekil olarak da benzerlik gösteren ve doğal ya da pastel tonlar da olan kabuklar ise tam bir su altı dünyasında kişilere görsel şölen oluşturmaktadır. Denizden çıkarılan ve saklamak istediğiniz doğal ürünlerin saklama ortamları ise titizlikle seçilmelidir. Uzun süre hatta belki yıllarca tuzlu suya maruz kalan deniz kabukları, istiridyeler gibi ya da muhteşem görsele sahip taşlar gibi doğa harikaları sudan çıkarıp evlere alındığında aynı görselliğini korumaları için iyi temizlenmeli ve kimyasallardan uzak tutulmalıdır. Genel olarak temizlikleri saf sabun ve su ile yapılmaktadır. Dilerseniz sayfamızdan renkli akvaryum modellerine de bakabilirsiniz.

 Deniz Kabuğu Kullanım Alanları

Deniz Kabuğu Kullanım Alanları

Günümüzde birçok alanda kullanılmaya başlanan deniz kabukları takı sanatları acısından kullanımda rol almaktadır. Bu değerli doğal taşlar oldukça fazla bir önem arz etmektedir. Doğal taşlar denildiğin de akik, mercan, vb. taşlar akla gelse de yine bu kategoride deniz kabukları da yer almaktadır. Hem de ilk sıralarda. Bu durumun sebebi ise balık türlerinin evi olan denizden çıkarıldığı şekliyle kullanıcıya satılabilmesidir. Herhangi bir işlem görmeden. Deniz kabukları içeriğindeki yapı sayesinde birçok alanda kişilerin hayatlarına faydalı olmakla birlikte takı tasarımlarına da renk katmaktadır. Deniz kabukları ufak parçalara bölünerek atık suları temizleme işleminde kullanılacağı gibi birçok faydasının yanı sıra görsellikleriyle bileklik ve kolye yapımı gibi tasarımlarda yerini almaktadır. Doğal olması ve pastel tonlarıyla hayatlara dokunan deniz kabukları ilk olarak kişileri modelleri ve renkleriyle etkilemektedir. Bu kabuklar oluşumları gereği farklı şekillerde ve tonlarda oluşmaktadır. Başka bir deyişle yumuşakçaların koruyucu kalkanları olan deniz kabuklarından takılar ise, fazlasıyla talep görmektedir. Deniz kabuğu bileklik yapımı için gerekli olan tek şey kabuk üzerine giriş ve çıkış olacak şekilde iki minik delik açmaktadır. Bu sayede küçük olan kabuklardan bileklik yapabilmek oldukça kolaydır. Deniz kabuklarını işlemek oldukça hassas bir zanaattır. Kabuklar çok ince bir yapıya sahip olmaları nedeniyle, delikleri açılma işlemi ustalıkla yapılmalı ve kabuk zarar görmemelidir. Aksi durumda kabuk takı yapımı için delik açılmak istenilirken çatlayıp ufacık parçalar haline gelecektir. Kabukları işlemek ustanın maharetiyle ilgili olmakla birlikte yapısıyla ve nereden delik atılacağına göre değişmektedir. Kabuğun hassas bölgelerine vurulacak bir darbe bir anda ufak parçalara ayrılabileceğini bilinmesi gerekmektedir. Kabuğun kalın ve direnç düzeyi yüksek bölgelerine delikler açılarak takı yapımına olanak sağlanabilmektedir. Tüm bu hassas dengeye rağmen; işleyen ve yapan için oldukça keyifli olan deniz kabuğu hediyelik eşya satıcıları ise bu durumdan oldukça memnun durumdadırlar. Doğal taşlardan elde edilen takıları yapmak da en az satmak kadar keyifli ve huzur veren bir işlemdir. Doğal taşların ortamdaki kötü enerjileri toplaması oldukça yaygın bir bilgidir. Fakat bu kötü enerjiyi toplayan taşlar bazen kendilerine zarar verebilmektedir, çatlama gibi eylemlerle.

 Deniz Kabuğu Çeşitleri

Deniz Kabuğu Çeşitleri

Birbirinde eşsiz güzelliklere sahip deniz kabuklarını satın almak ise, doğru işlenen bir ortamda oldukça zor bir işlemdir. Görsel olarak bir şölen ortamı içinden size en uygun olanına karar vermek aslında zor gibi görülse de kolay bir işlemdir. Deniz kabuğu çeşitleri birçok renk ve çeşittedir. Dokuları gereği ise oldukça hassastır. Dokunmak gerek bu doğal ürünlerin bilekliklerini, kolyelerini ya da küpelerini seçerken, doğal taşa dokunup almak gerekir. Elinizde enerjinizle uyumu ve duruşunu görebilmek için. Bu kabukların, çok farklı tarz ve dokuları vardır. Deniz kabukları sadece takı olarak değil görsel olarak da kullanılabilmektedir. Belki banyoların ortamlarını belki odanızın ortamını değiştirebilmek için bambu ya da cam kâselerin içinde görselliğinin kullanılması da yaygın olarak bilinen bir kullanım alanıdır. Takı olarak aldığınız bu ürünleri ise fiyatları her yöre ve kişiye göre farklılık gösterebilmektedir. Deniz kabuğu fiyatları birbirinde bağımsız denilebilecek bir piyasaya sahip değildir. Ancak, el emeği ürünler olması nedeniyle doğal taş standartlarının biraz üzerinde satılabilmektedir. Doğru ustanın ellerinde işlenen deniz kabukları ise, fiyatını en iyi şekilde hak etmiş olacaktır. Deniz kabukları oldukça zahmetli bir üründür. İşlemesi ustalık toplaması ise sabır gerektirir. Tek tek sahillerden kişiler tarafından toplanmayı gerektirir. Toplamda tüm ürünlerin zarar görmemesi için. Deniz kabuğu toptan üretim yapan firmalar sabahın erken saatlerinde sahillerden greyder ile toplatıp kumu ayrıştırarak sanayi sistemiyle temizletme yoluna gidiyor olsa da bu işlemde ürünlerin yüzde kırk gibi bir bölümünden verim alınabilmektedir. Doğru olan, tek tek toplanıp hassasiyetle ve özenle temizlenebilmesidir. Doğal taşların tamamı hassasiyet ve özen gerektirmektedir. Yapıları gereği doğal oluşumlardan oluşuyor olmaları nedeniyle. Toptan üretim sağlayan firmalar bazı durumlarda deniz kabuklarına koruyucu madde ya da hemen kırılmaması için koruyucu zırh denilen sıvıya sokabilmektedir.

 Şık Deniz Kabuğu Türleri

Şık Deniz Kabuğu Türleri

Deniz kabuğu türleri olarak iki ana başlıkta incelenebilmektedirler. Onlarca farklı şekle ve büyüklüklere sahip olan deniz kabukları tek ve çift kabuklular olarak iki bölüme ayrılmaktadır. Tek kabuklular; salyangoz ve deniz dişleri, çift kabuklular ise; midyeler ve deniztarakları olmak üzere ayrılmışlardır. Deniz kabuklarını detaylı olarak incelediğinizde ise; yumuşakçaların vücutlarını kaplayan koruyucu sert tabaka oldukları görülmektedir. Bu kabuklar sayesinde suyun dışında da vücutları nemli kalmaktadır. Yumuşakçalar da kalsiyum oldukça fazladır ve bu kabukların oluşumu hormonlarında salgıladıkları sıvılarda bulunmaktadır. Yine bu kabuk katmanı ise, zamanla olgunlaşıp büyüyen yumuşakçalar ile eş zamanlı gelişmektedir. Deniz Kabuğu özellikleri ise, mantodur. Yumuşakçaların kabuğun hemen altında organları koruyan bir mantoları vardır. Manto kalsiyumu depolayarak kabuğun daha kalın ve sağlam olmasını sağlarken kabuğa dış rengini de vermektedir. Deniz kabuğu modeli ise oluşum sırasındaki yumuşakçanın hareketi belirlemektedir. Koni tarzında olan kıvrımların yapısına bakıldığından her birinin geçiş yönünün saatlerin akış yönü ile aynı olduğu görülmektedir. Önemli bilgi ise deniz kabuklarının üç katmanı olmasıdır. En dışta olan katman da kalsiyum yer almak ve oldukça incedir. Orta bölge kalsiyum-karbonat içermektedir. Alt bölümde ise bazı kabuklarda inci maddesi olan sedef yer almaktadır. Deniz kabukları genel olarak bakıldığında muhteşem bir döngünün parçası olduğu gözlemlenmektedir. Deniz ve sahil bölgelerin biyolojik hatta jeolojik süreçlerini görüldüğü bir parçasıdır. Bu nedenle tabiat ve doğa için oldukça büyük bir öneme sahiplerdir. Deniz kabukları tarihte 19. Yüzyıl başlarında Barı Afrika ülkelerinde deniz salyangozu kabukları para yerine kullanıldığı bilinmektedir. Günümüzde maddi olarak bir hükmü olmayan ancak manevi anlamda doğal taşların içinde yer alan deniz kabukları muhteşem bir oluşum evresiyle günümüze kadar geldiği bilinmektedir.

Dünyadaki En Büyük Deniz Kabuğu

Dünyadaki En Büyük Deniz Kabuğu

Okyanuslarda çok daha fazla çeşitlilik gösteren deniz kabukları bu bölgelerde farklı boyutlarda karşınıza çıkmaktadır. Deniz kabuğu büyük ve küçük bu bölgelerde yaşamakta olduğu yine söylenenler arasındadır. Araştırmacıların tariflerine ve genel olarak kabul bilinen Tridacna yaşayan en büyük deniz tarağı olarak bilinirler ve güneybatı Pasific okyanusunda yaşamaktadırlar. Bilinen en büyük deniz kabuğu olan bu deva Tridacna adındaki deniztarağı 1.5 m uzunluğa ve 250 kilo ağırlığa sahip olduğu söylenmektedir. Bu devasa boyuttaki deniz tarağı ise yaşamını deniz yosunları sayesinde fotosentez yaparak devam ettirebilmektedir. En küçük deniz tarağı ise, karides gibi türlerin alt kısımlarına yapışık halde yaşayan pirinç tanesinden farksız ve saydam görünümlü en küçük deniz kabuğu olmaktadır. Bu deniz kabuğu örneği ile aslında sahiller de aynı boyutta deniz kabukları olduğu anlaşılmaktadır. Devasa boyutlardaki deniz kabukları ağırlıkları nedeniyle okyanuslarda barınmaları sebebiyle, sahillerde pek fazla hatta hiç görmediğiniz bir yapıdırlar. Deniz kabuklarının ortam enerjisinden uzaklaşmaları için belirli aralıklarla deniz tuzlu bir suya bırakılması bazı otoritelerce kabul gören bir inanıştır. Bu sayede hem kabukların üzerine biriken bakteriler ölmüş olacak hem de ortamdaki negatif enerjileri suya bırakacaklardır. Hemen hemen bir gün suda bekleyen deniz kabukları sudan çıkarıldıktan hemen sonra durulanarak kadife gibi gün ışığı geçirmeyen bir kesede ya da kutuda bir gün kadar bekletilerek tekrar kullanılabilmektedir. Her doğal taşın arınma şekli farklılık göstermektedir. Yapıları ve oluşumları gereği arınma oluşum aşamasındaki ortama en yakın seviyede olduğuna inanılmaktadır. Tuzlu su da yumuşakçaların vücut sıvılarıyla kendilerini korumak için oluşturdukları bu kabukların bakımları yine oluşum evresinde olduğu gibi tuzlu su da etkili olabilmektedir. Önemli olan kabuğun yapısal özelliklerinin kimyasallara maruz bırakılmıyor olmasıdır. Kimyasala maruz kalan kabuklar özelliklerini ve dahi renklerini yitirebileceklerini unutmamak gerekir.

 Deniz Kabuğu Ürünleri

Deniz Kabuğu Ürünleri

Türkiye sahilleri ve dünya sahillerinde çoğunlukla görebildiğiniz deniz kabukları hemen hemen aynı boyutta olan modellerdir. En büyükleri ilk el toplam ölçüsü kadar olabilen kabukların küçük denizlerdeki yaşan ve oksijen oranı ise daha düşük durumdadır. Karadeniz bölgesi Ege ve Akdeniz bölgesine oranlar daha az deniz kabuğu üretmektedir. Karadeniz içinde oksijen seviyesi diğer denizlere göre daha az olması sebebiyle. Deniz kabuğu ürünleri detaylandırıldığında birden fazla modeli olduğu anlaşılırken tür olarak iki bölümde incelenmektedir. Eski çağlardan bu yana incelenen deniz kabuklarına fazlasıyla anlamlar yüklenmiş ve kullanılmıştır. Günümüzde takı olarak da kullanılan deniz kabukları aslında tarihte de takı olarak rol alıyor olsa da para olarak kullanılması daha ağır basmıştır. Deniz kabuklarının kullanıldığı bir başka alan ise atık su temizliğidir. Bazı araştırmacılar deniz kabuklarını kullanarak su içinde bulunan ağır metallerden kurtulmayı başarabilmişlerdir. Deniz kabuklarında bar olan kalsiyum – karbonat kristal içerenler sayesinde katı ağır metalleri içlerine emerek bahsetmektedir. Kabukların doğal oluşumunda bulunan ve çözüldüklerinden suyun pH değeri yaklaşık 8.5 bulmaktadır. Eğer ki, kabuklardaki pH 7‘nin altına düşüyor ise kabuklar içlerine hapsettikleri metalleri sızdırmaya başlayacaklardır. Uzmanlar bu durumu önlemek adına ise belirli zamanlarda kırılıp ufak parçalara bölünerek inceltilmiş kabukları suya atarak pH değerini 7 değerinin altına düşürmemeyi hedeflemektedirler. Bu teknik ile birçok kişi için daha temiz bir ortamda yaşama şansına sahip olabilmektedir. Araştırmacıların bulmuş olduğu bu ağır metallerden kurtulabilme örnekleri çoğalarak daha temiz sular için desteklenmelidir.

Deniz Kabuğundan Ne Yapılabilir?

Deniz kabukları birçok alanda kullanılabilmektedir. Kimileri için bir takı olup kolye ya da bileklik rolü ile hayatlara işlerken kimi kişiler için ise, evlere dekor olarak hayatlara işlemektedir. Birbirinden eşsiz ve özel deniz kabukları. Oluşumu gereği doğal bir yapıya sahip olan bu kabuklar tüm doğal ürünler gibi ortamdaki negatif enerjileri toparlayabilme özelliklerine sahip olabilmektedir. Deniz kabukları yapıları gereği oldukça hassas olması nedeniyle, uzun ömürlü olunması kullanan kişinin titizliğine ve hassasiyetine oranlar değişebilmektedir. Deniz kabukları ev dekorlarında da oldukça sık kullanılmaktadır. Banyo dekorlarında son dönemlerde sıklıkla görmeye başladığınız deniz kabukları pastel tonları ile hemen hemen her ortama uyum sağlayarak dekorları süslemektedir. Bu kabukların kullanımı zor olması nedeniyle genellikle ev dekorlarında daha sık kullanılabilmektedir. Evlere görüntü olarak temiz bir oksijen ortamı hissi yaratması kişilere ayrıca bir keyif imkânı sunmaktadır. Bilhassa bileklik olarak kullanımı darbelere karşı savunmasız kalma ihtimaline oranla daha az tercih edildiği gözlemlenmektedir.

Deniz Kabuğu Nasıl Boyanır?

Deniz kabukları akrilik boyalar ve porselen boyama kalemleri ile boyanabilmektedir. Bu boyaları hobi merkezlerinden ya da kırtasiyelerden temin edebilmek oldukça kolaydır. Ulaşılması zor boyama türleri arasında değildir. Deniz kabuklarını boyamak için kullanacağınız malzemeler. Deniz kabuklarını boyamak için oldukça ince fırçalara ihtiyaç olacaktır. Minik kabuklar üzerinde hassasiyetle çalışabilmek ise ayrıca bir maharet gerektirecektir. Kimileri bir manzara resmi ile renklendirirken kimileri de değişik figürlerle karşınıza çıkarabilmektedir. Deniz kabuğu boyamak için karar verilerek boya seçimine başlandıysa bu nokta da karar verilecek ilk durum sahip olunan kabuğun içeriğindeki renkler olacaktır. Baskın tonlarda örnek vermek gerekirse; yoğun turuncu gibi bir deniz kabuğunuz varsa bu tonu kapatmak için boş yere boyalar heba edilmemelidir. Ton farkı oldukça zor silindiğinden kabuk içerenlerindeki renk ile uyumlu tonlarda renklendirilme yapılması tarafı tercih edilmelidir. Küçük fırça darbeleriyle büyük eserlere imza atılabilecek deniz kabuklarını boyamak ise, işinde usta olanlar için paha biçilemez bu sanattır. Doğanın eli olarak nitelendirilen deniz kabuklarına renk vermek kişiler için, bir bakıma en iyi stresten uzaklaşma şekli olabilmektedir.

Deniz Kabuğu Ne İşe Yarar?

Günümüzde çok yaygın olamamakla birlikte deniz kabukları takı tasarımlarında da aktif rol almaktadır. Doğal taş gruplarında yerini alan deniz kabuklarının yararları ise oldukça fazladır. Tarımsal arazilerde toprağın verimini arttırmak adına, toprağa içeriğindeki kalsiyumu bırakması amacıyla deniz kabukları kullanılmaktadır. Hayvansal yem olarak ya da yol yapımı malzemelerine karışım olarak da kullanıldığı bilinmektedir. Deniz kabukları biyolojik bir atık olmamakla birlikte faydalanılması gereken bir atık durumundadır. Geri dönüşümü mutlaka yapılması gereklidir. Atık suları dahi temizleyen deniz kabukları içeriğindeki maddelere ve bilhassa kalsiyum-karbonat’a sahip olması onun birçok durum için ön plana çıkarabilmektedir.