Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Güç Türü

Başka bir kelime deneyin

Güç (Watt)

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Boya Tabancası

için 815 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Boya Tabancası

İmalat alanında, ev veya bahçe bakımı, yenileme ve bunun gibi örnek verilebilecek birçok sektörlerde ve hatta oyma, heykelcilik ve benzer bazı sanat dallarında elektrikli aletler, sıklıkla kullanılır ve avantajları inkar edilemez. Üretim ve yaratıcılık aşamasında genellikle fazla yer kaplamayan el tipi elektrikli aletler kesme, düzeltme, bağlantı ve boya ile birlikte benzeri işler için kullanılabilir. Bu alanlarda elektrikli alet yardımı ile zaman kazandıran ve pratiklik sağlayan gerekli adımlardan biri de boyama. Astar ve polisaj için elektrikli püskürtme tabancası kullanmak yapılması gereken işin süresini ve harcanacak enerjiyi büyük ölçüde azalttığı gerekçesi ile oldukça fazla alan ve ortamda kullanılır. Boya tabancası boyanın yüzeye veya işlem uyguladığı herhangi bir zemine eşit olarak dağılmasına yardımcı olan bir cihazdır. Aynı zamanda boya ile boyayı uygulayan kişinin temasını minimuma indirme görevini de üstlenir, fırça gibi boyayla yakın temas gerektiren uygulamaların yapılmasına gerek kalmaz. Tabancanın uygulama alanı otomotiv alanı, ev dekorasyon işleri, gemi, oyuncak boyama, ahşap bakımı, endüstriyel alan, tekstil gibi sahaları kapsar ve tüm bu alanlarda mükemmel ve pratik boyama sağlar. Boya tabancası kullanımı hızlı uygulama sağlaması sayesinde zamanı doğru bir şekilde değerlendirmeye yardımcı olabilir ve bununla birlikte boya tasarrufu sağlayabilir. İyi sonuçlar elde etmenizi sağlar ve cihazlar düzgün çalışmasıyla kusursuz sonuçlar sağlayarak insanların dikkatini çekmiştir. Bir püskürtme tabancası yardımıyla detay gerektiren veya ulaşılması zor alanları hızlıca boyayabilirsiniz.

Boya Tabancası Kullanmanın Pratikliği ile Tanışın

Boya Tabancası Kullanmanın Pratikliği ile Tanışın

Boya tabancası püskürtme mantığıyla boya püskürtmek için tercih edilen ve boyanın pürüzsüzlüğünü artıran, bu sayede de kusursuz sonuçlar ortaya çıkarmayı sağlayan bir araçtır. Püüskürtme yöntemi ile boya uygulamanın bir avantajı, boyanın yüzeyin her tarafına eşit olarak dağıtılmasını sağlamaktır. Boyanın astar ve cila olarak iki farklı seferde eşit olarak dağıtılması çok önemlidir. Aynı zamanda dekoratif görsel efektler üretmek, mobilya yenilemek ve benzer işlemler için de püskürtme kısmında boya tabancası çeşitleri kullanılabilir. Benzer şekilde, paintball oyununda kullanılan silahların atışı için kullanılan ekipman da boya tabancası kategorisine dahil edilebilir, ancak elektrikli tercih edilmez. Elektrikli boya tabancası cihazlarının gücü, bir güç kaynağından veya bir hava kompresöründen gelir. Bu sayede, aracı kullanırken çok fazla çaba harcamanıza gerek kalmaz. Bu ürünler ve daha fazlası hakkında daha detaylı bilgiye erişmek için sayfamız üzerinden ilgili kategoriyi inceleyebilirsiniz. Boya tabancaları çeşitli renk ve boyutlarda piyasada mevcuttur. Kapsamlı fonksiyonları ile boya akışı ve damlama gibi problemleri ortadan kaldıran tabancalar, yaptığınız işin vücudunuzu yormamasını ve işin kısa sürede minimum efor sarf edilerek tamamlamasını sağlamaya yardımcı olur. Çeşitli pozisyon ve köşelere uygun boya tabancaları hızla yeniden doldurulabilir. Boya tabancası ile camlama, sırlama ve boyama işlemi yapılabilmektedir. Uygulama alanına göre, püskürtme tabancaları alt tank püskürtme tabancaları ve üstten püskürtme sağlayan tabancalar olmak üzere ve bunun yanında elektrikli püskürtme tabancası olacak şekilde kategorilere ayrılabilir. Boya püskürtme tabancaları genelde elektrikli oluşları ve fonksiyonel uçları sayesinde tüm zorlu yüzeylerde kullanılabilir ve herkesin kolayca boya işlemini gerçekleştirebilmesini sağlar. Kısa boylu ya da kolunu aktif kullanamayan kişilerin de işlem yapabilmesini sağlar. Boya tabancaları, duvar, ahşap ve metal ile birlikte çok çeşitli yüzey türlerinde mükemmel püskürtme kabiliyeti ile en iyi sonuçları kullanıcılarına sağlamayı amaç edinir. Bu cihazlar sayesinde gerekli yüzeyleri çok daha kısa sürede ve çok daha az enerji harcayarak yeni formlarına kavuşturabilirsiniz.

Boya Tabancası ile Boyayı Kolayca Uygulayın

Boya Tabancası ile Boyayı Kolayca Uygulayın

Boya tabancası gerekli parçaları olmadan çalıştırılamaz. Ürünlerde kullanılan parçalar boya tabancasının türüne, marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir ancak genellikle bu boya tabancalarının gövdesi, tetik, enjektör, iğne, korna, boya akış ayar vidası, hava ayar vidası conta, debi ve benzeri parçaların birleşmesi ile oluşur. Yay ve tetik yayı da bu cihazlarda bulunması gereken önemli parçalardandır. Cihazın çalışma esnasında boyanın doğru basınç ile dışarı çıkmasını sağlayan yayların doğru şekilde cihaza bağlanması gerekir. Genelde bu tarz işlemlerle kendiniz uğraşmanıza gerek kalmaz çünkü satın alacağınız boya tabancası ve bu kategori başlığı altındaki ürünlerin gövde gibi temel kısımları birbirine entegre ve monte şekilde satışa sunulur. Size sadece püskürtme ucu ve benzeri parçaların cihaz gövdesi ile birleştirilmesi kalır. Bu işlemleri gerçekleştirmesi oldukça kolaydır. Bununla birlikte cihazların kullanma kılavuzlarında bu işlemlerin gerekli detayları yer alır. Elektrikli boya tabancası kullanımı aşamasında kablolar ve borular da kullanılabilir. Boya püskürtme tabancası türleri arasında sadece hava girişli alt hazneye sahip şekilde üretilen boya tabancaları, hava boşluğunun üstten girişinin sağlandığı boya depolama tanklarına sahip boya püskürtme tabancaları, hava ve boya için ayrı hortumlara sahip boya püskürtme tabancaları ve yalnızca boya girişli havasız boya püskürtme tabancaları bulunmaktadır. Bunların yanında elektrik enerjisi kullanan ve şarj edilerek kullanılan elektrikli püskürtme tabancaları da ilgili kategoride sıkça tercih edilir. Alt hava girişine sahip püskürtme tabancaları, endüstriyel uygulamalarda, sanayi ortamlarında, tekstil ve ahşap endüstrilerinde ve basınç altındaki püskürtme işlemlerine ihtiyacı olan ürün yüzeylerine ağır kaplamaların işlenmesi için uygundur. Hortum ya da özel şekilli uçlar içerisinden boya püskürtülerek her alana aynı sırayla ve aynı seviyede püskürtülebilir. Boya tabancaları, kolay ve pratik boyama için püskürtme seviyesi ayarlanabilecek şekilde üretilir ve bu sayede her yüzey için ayrı ve istenilen yoğunlukta boya sağlayabilir. Boya tabancası çeşitleri uzun yıllardır hem kurumsal hem de bireysel kullanıcılar tarafından kullanılır ve alanında yeni teknolojiler geliştikçe her geçen gün daha da yüksek performans gösterir.

Farklı Kullanım Alanlarına Uygun Boya Tabancası

Farklı Kullanım Alanlarına Uygun Boya Tabancası

Farklı amaç ve iş gruplarına hitap eden, hem kişisel zevk ve hobilere hem de endüstriyel alana hitap eden oldukça işlevsel araçlardan biri olan boya tabancası ürün grubu boyayı atomize ederek boya transferinin verimini ciddi oranda artırır ve boyanın yüzeye eşit olarak dağılmasını sağlar. Eşit dağılım sağlamasının yanında ince tabaka halinde işlem yapar ve bu sayede gerekli ton koyuluğunu daha hassas şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu durum aynı zamanda minimum boya kullanımı sağlayarak ana madde üzerinde de tasarruf etmenizi sağlar. İnce bir kaplama sağladığı için ana boya olarak değil, astar veya cilalama veya dekoratif amaçlı kullanılır. Ana boya şeklinde kullanılması gerektiğinde zeminin boyanmadan önceki rengi ve yapıldığı malzeme türüne bağlı olarak 1 kattan daha fazla uygulama gerekir. Boya püskürtme tabancası kategorisindeki ürünlerin çalışma yöntemi tercih edeceğiniz türüne göre değişiklik gösterebilir. Kompresörlü püskürtme tabancası boya püskürtmek için hava kompresörünün sağladığı hava basıncını kullanırken, hava kullanmayan elektrikli boya tabancası boya püskürtmek için negatif ve pozitif yüklerin çekimini kullanır. Araba yüzeylerinin boyama işlemleri gibi işlemler bu tabancalarla ve bu sistem ile gerçekleştirilir. Boya tabancasını kullanırken ürünler ile birlikte gelen kılavuz ve beraberinde talimatları dikkatlice izleyin ve uygulama esnasında gözünüzden uzak tutun. Elektrikli boya tabancası fiyatları diğer tabancalarından biraz daha yüksektir. Bu karşılaştırmalarda ürünün marka ve marka kalitesi de fiyatı etkileyecektir. Boya tabancaları boyayı hızla işlem uyguladığınız yüzeye transfer edebilir ve tabanca gövdesi yüksek kaliteli malzemelerden yapıldığından kullanım esnasında üst düzey kolaylık ve pratiklik, tüm bunlarla birlikte de işlemi hızlıca tamamlamayı sağlar. Alt hazneli boya tabancalarının da birden fazla işlevi vardır, hızlı bir şekilde işlem gerçekleştirmeyi sağlamasının yanı sıra temizlenmesi ve bakımı kolaydır. Sizler de Einhell boya tabancası modellerine sayfamızdan bakabilirsiniz.

Boya Tabancası ile Farklı Boyama Teknikleri

Boya Tabancası ile Farklı Boyama Teknikleri

Boya püskürtme tabancası, boyama işlemini kolaylaştırmak için tasarlanmış basit cihazlardır. Airbrush adı ile de sıkça anılan püskürtme tabancası içerisinde bulunan hortum sistemi yardımı ile orantılı bir şekilde boya püskürtme performansı sağlayabilir. Püskürtülebilir şekildeki kullanım nedeniyle işlem, fırça ve rulo kullanılarak uygulanacak boyama işleminden çok daha hızlıdır. Bunun yanında boya tabancası ile boyama işlemi sırasında damlama, taşma gibi sorunlar olmayacağından daha temiz bir sonuç sağlanır. Boya tabancası, özelliklerine ve ait olduğu markanın şekillendirdiği tasarımlara göre değişir. İşlem esnasında boyanın uygulanacağı zemin ya da yüzeylerin boyutu ve genişliği de oldukça önemlidir. Alt veya üst hazneli olarak genelde iki kategoride satışı gerçekleştirilen cihazlar, tabancanın püskürtme işlemini gerçekleştireceği kısmın yerini belirler. Elektrikli boya tabancası çeşitleri, sıvı depolama tankının kapasitesine göre farklı seçenekler oluşturur. 600 ml kapasiteli depolama tanklarından 2 litrelik modellere kadar seçenekler bulunur. Direkt boya kovası ile birlikte kullanılabilen modeller kullanılarak herhangi bir sıvı depolama tankına ihtiyaç duyulmadan asıl boya kaplama işlemi gerçekleştirilebilir. Boya tabancası markalarının sunduğu modeller işlevlerine göre de değişir. Genişletilebilir hortum sistemi, farklı nozul seçenekleri ve ayarlanabilir boya akışı gibi özelliklere sahip modellerin kullanımı oldukça kolaydır. Üstten hazneli boya tabancası modelleri hassas boyanın tüm alanlarda eşit şekilde yayılımını sağlamak için uygundur ve kolayca boyama işleminin gerçekleştirilmesini sağlar. Klima fonksiyonu ile basınç seviyesi ayarlanabilir ve bunun yanında cihazların sağlam gövde ve sistemleri sayesinde profesyonel şekilde püskürtme işlevini yerine getirebilir. Birçok markanın dikkat ettiği noktalardan biri olan çevre dostu teknoloji ile üretilen boya tabanca ürünleri, kalitesi ve sağladığı yüksek performans ile kullanıcıların ilgisini daima çeker. Tanklı boya tabancaları malzemeleri etkili bir şekilde kullanabilen geniş bir püskürtme açısına sahiptir. Etkili kullanım sağlamak için üst hazneli boya tabancası detaylı püskürtmeyi ergonomik tasarımı ile kolaylaştırır, yapısı birbirine entegre parçalardan oluşur ve temizlenmesi kolaydır. Asturo boya tabancası modelleri de sürekli olarak yüksek performans sağlayan gelişmiş hava basınç kontrol fonksiyonlarına sahiptir.

Boya Tabancası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Boya Tabancası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

İhtiyaç ve isteğe yönelik olması açısından bir boya tabancası seçileceği zaman dikkate alınması gereken birkaç nokta vardır. Püskürtme tabancasının tipi kullanım amacına göre seçilmelidir. Profesyonel amaçlarla kullanılacak boya tabancası seçeneklerini araştırırken, işlevlerini göz önünde bulundurmak ve ihtiyaç duyulan kullanım şekli ile karşılaştırılması gerekir. İstenilen sonuca ulaşmak için değiştirilebilen ve genişletilebilen uçlara ve ihtiyaca uygun tank kapasitelerine sahip boya tabancaları daha kullanışlı seçenekler olarak kabul edilir. Aynı şekilde tanksız şekilde ve doğrudan boya kovası ile kullanılan modeller, huni ile tanka boya doldurma işlemini ve dolayısı ile buna özel huni ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. Ev veya benzeri mekanlarda kullanılacak modeller için uygun fiyatlı daha basit modeller seçilebilir. Boya tabancası fiyatları genelde cihazların fonksiyon ve markasına bağlıdır. Aynı anda açık ve kapalı alanlarda kullanılmaya uygun olan makine modelleri diğer modellere göre çok daha kullanışlıdır. Ergonomik tasarımlı yapıları ile elektrikli püskürtme tabancası her alanda rahatlıkla kullanılabilir ve çeşitli boyama ile birlikte kaplama uygulamaları da sağlayabilir. Temizlemesi kolay ve düşük aşındırıcı gövdelere sahip ürünler uzun süre kullanılabilir. Elektrikli boya tabancası, boya tasarrufu sağlayabilen bir sisteme ve damlama, taşma, sıçarama gibi sorunların yaşanmasını önleyen sistemlere sahiptir. Büyük ve küçük yüzeyleri boyamak için yatay, düşey ve nokta püskürtmesi sağlayan boya tabancası seçeneklerini kullanabilirsiniz. Ayarlanabilir boya akış hızı sayesinde aşırı püskürtmeyi önleyebilir ve temiz bir boyama işlemi sonucu sağlayabilirsiniz. Cihazlar sayesinde tek kat boya ile dahi mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Elektrikli boya tabancası, esnek hortumun ulaşması zor olan yerlere boya püskürtmek için kullanabilir ve omuz askısı sayesinde püskürtme aletini kolayca ve en ergonomik şekilde yanınızda taşıyabilirsiniz. Profesyonel modellerden uygun fiyatlı modellere kadar size uygun modeli kolayca bulmak için elektrikli aletler ve yapı market sayfamızı hemen inceleyin.

Boya Tabancası Nasıl Kullanılır?

Püskürtme tabancasını kullanmak için ürün ile birlikte alınmadığı taktirde bazı parça ve ekstralara ihtiyaç duyulabilir. Boya tabancalarını en profesyonel şekilde kullanan kişiler boya ustalarıdır, ancak bu alanda deneyimi olmayan kişiler de kolaylıkla uygulamayı kendileri de kullanabilir. Kullanım aşamasında uygulama yapılacak yüzey temizlenmelidir. Pürüz ve pas gibi detayların temizliği için yüzeye bağlı olarak zımpara kullanabilirsiniz. Bunun yanında yüzeydeki dalgalanmalar macun ve benzeri yöntemlerle düzeltilmelidir. Uygulamanın gerçekleşeceği ortamda hava akışı olmamasına dikkat edilmelidir. Uygulamadan hemen önce boya karıştırılmalı ve kıvamı ayarlanmalıdır. Bu kıvam viskozite kabı kullanarak ölçülebilir. Daha sonra özel bir filtre yardımı ile boya süzülmeli ve partiküllerinden arındırılmalıdır. Cihazın hazırlığı için hortum vasıtası ile boya tabancası kompresöre bağlanmalıdır. Ardından cihazın tankı süzülen boya ile doldurulmalıdır. Daha risksiz sonuçlar almak için küçük bir alan ya da karton parçası üzerinde deneme atışı yapılabilir. Bu atışa göre hava basıncı ve bar ayarları düzeltildikten sonra uygulamaya başlayabilirsiniz. Yüzey ve cihaz arası mesafe minimum 15cm olmalıdır.

Boya Tabancası Kaç Barla Çalışır?

Havalı boya tabancalarında boya cihaz içerisindeki kanallardan geçer ve nozula ulaşır. Boyanın tabancanın ağzından çıktığı esnada boya ile karışacak olan havanın barı profesyonel ve verimli bir uygulama için önceden ayarlanmalıdır. Bu bar düzeyi kompresör aracılığı ile ayarlanır ve ortalama 3 atm olmalıdır. Cihaza ve uygulama yapılacak yüzeye göre değişebilen bu değerler 2.5 ila 5.5 atm basınç arasında olmalıdır.

Boya Tabancası Nasıl Ayarlanır?

Uygulama esnasında işlem yapılan alan ile cihazın arasındaki mesafe 15-20 cm aralığında olmalıdır. Bu mesafeden daha kısa olarak ayarlanan mesafeler boyanın yüzeye yoğun şekilde yapışmasını ve akmasını; daha uzak olarak ayarlanan mesafeler ise toz gibi partiküllere takılarak yüzeyin pürüzlülüğünü artırabilir. Boyanın kıvamı da viskozite ile ayarlandığı sürece sorun çıkarmayacaktır. Cihazların tutuşu ise ergonomik tasarımları ve omuza sabitlemeyi sağlayan parçaları sayesinde doğru ve rahat uygulama süreci sağlayacaktır.