Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Bonsai

için 234 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Bonsai

Bonsai; son yıllarda ise oldukça popüler olan ve hem bahçede hem de iç mekanlarda saksıda yetiştirebileceğiniz bir bitki türü. Bonsai bitkisi küçük ve bodur bir ağaç türü olması sayesinde herkesin ilgisini çekiyor. Çok büyümeyen yapısı sayesinde bakımı çok zor olmayan bu bitki türü, çok eski bir tarihe sahip. Küçük bir ağaç görüntüsüyle dikkat çeken ve bulunduğu ortama dekoratif açıdan farklı bir hava katan bitki, aslında görüntüsü gibi gerçekten minik bir ağaç türü. Bonsai ağacı, devasa ağaçların minyatür bir yansıması olarak gözüken görünüşü ile bulunduğu her ortamda ilgi odağı oluyor. Çok büyümeyen yapısı ve farklı boyutlara sahip oluşu sebebiyle evlerde, ofislerde, balkonlarda ve bahçelerde oldukça sık tercih ediliyor. Bulunduğu yerde bulunan kişilere, sanki doğanın baş başaymışçasına huzurlu bir yaşam alanı sağlıyor. Büyük bir ağacı taklit eder gibi şirin ve bir o kadar da gösterişli bir havası olan bonsai; klasik bitkilerden sıkılanlar, şehir hayatında olsa bile yaşadığı yerde minik ağaçlar görmek ve onların bakımlarıyla ilgilenerek stres atmak isteyenler için harika bir alternatif oluyor. Birçok insan şehir hayatının gri dünyasından bir nebze olsun kurtulabilmek adına evinde ve balkonunda iç mekân bitkilerini tercih ediyor. Salon, oturma odası, yatak odası ve balkon gibi alanların dekorasyonunda kullanılan ev bitkileri ortama ferahlık ve doğallık katıyor. Ev ortamında yetişebilen bitkiler hem dekorasyon açısından ortama tazelik katıyor hem de yaşam alanlarınızın havasını temizliyor. Ev bitkileri görsellikleriyle de ortamda dikkat çeken ayrıntılar olabiliyor. Bitkilerin günlük bakımını yapmak, onları sulamak ve hatta onlarla konuşmak birçok insan için terapi özelliği taşıyor. Ev bitkilerini seçerken kapalı ortamda yetiştirmeye uygun ve ev şartlarında bakımının kolayca yapılacağı bitkileri tercih etmek gerekiyor. Ayrıca evlerde yetiştirilecek bitkilerin dekorasyona uyumlu olması ve kişisel zevklerinizi yansıtması da önemli rol oynuyor.

Bonsai Bitkisinin Geçmişte ve Günümüzde Yeri

Bonsai Bitkisinin Geçmişte ve Günümüzde Yeri

Kelime anlamı aslında budama ve yetiştirme şekli olan bu bitki türü Japonca saksı anlamına gelen “Bon” ve bitki anlamına gelen “Sai” kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Bir sanat olarak kabul edilen bu bitki yetiştirme türü, aslında saksıda yetişebilen bodur ağaç elde etme yöntemi. Aslında çevrede görülen ağaç türlerinden hiçbir farkı olmayan bu bitki türü, bonsai budama şekli ile ağaç dallarının budanarak minyatür bir ağaç elde edilmesiyle yetiştiriliyor. Dünyaya bu sanatını Japonlar tanıtmış olsa da kökeninin Çin’e dayandığı biliniyor. Minik ve bodur saksı bitkileri yetiştirme sanatı sadece Çin’de değil Antik Roma, Mısır ve Babil medeniyetlerinde de ilgi gören bir bitki sanatıydı. Hatta M.Ö 2000’li yıllarda bile Çin’i yöneten imparatorların bahçelerinde minyatür bitkilerden oluşan peyzaj çalışmalarının olduğu biliniyor. Din adamlarının da kutsal bir anlam yüklediği bodur bitki yetiştirme sanatı, 19. yüzyılın başlarında Japonya’da popülerleşerek günümüze kadar geliyor ve şu an tüm dünyada birçok kişinin favori bitkisi oluyor. Günümüzde bonsai bakımı, sabır ve emek gerektiren bir ağaç budama türü olmasına rağmen bitkilerle yaşamayı seven birçok kişi tarafından eğlenceli bir hobi olarak görülüyor.

Bonsai Ağacı ile Dekorasyonda Farklılık Yaratın

Bonsai Ağacı ile Dekorasyonda Farklılık Yaratın

Evinizde veya ofisinizde sıra dışı dekorasyonlara imza atmak istiyorsanız, bonsai türleri arasından yapacağınız seçimler sizin için en uygun bitki türü olabilir. Ruhunuza iyi gelecek ve sizi iyi hissettirecek mekanlar tasarlamak için bodur ve minik ağaçlar yardımınıza yetişiyor. Minyatür ağaçlar, geleneksel görüntüleri sayesinde klasik tarzda döşenmiş ve ahşap ağırlıklı mekanlarla mükemmel uyum yakalıyor. Aynı zamanda bitkiniz, uygun bir saksı seçimi ile birleştirildiği zaman modern döşenmiş ortamlarda da son derece sofistike bir hava yakalamanıza yardımcı oluyor. Minik ağaçların ortama bambaşka bir hava katması için dekoratif saksılarla birlikte kullanılıyor. Bonsai bitki türü ekildiği saksı ile uyumlu olduğu sürece görsellik bir o kadar zenginleşiyor. Bodur ağaçları boylarına ve cinslerine uygun saksılara ekmek ya da uygun saksılara ekilmiş biçimde satın almak hem estetik açıdan hem de bitkinin uzun ömürlü olması açısından önem arz ediyor. Bonsai saksı seçiminin bitkinin karakteristik özelliklerine uyumlu olması gerekiyor. Bitkinin sahip olduğu renk ağırlığına uygun renklerde saksı seçmek de dekorasyona olumlu etki ediyor. Minik ağaçlar için genellikle oval veya dikdörtgen şeklindeki saksılar tercih ediliyor. Doğallığın ön planda olduğu, yeşil rengin ve ahşap dokunun daha çok göze çarptığı ya da pamuk, bambu, rattan, keten gibi natürel dokulara sahip bir dekorasyona sahip iseniz sıradan bir saksıda satın aldığınız bodur ağaçlarınızı hasır veya jüt sepetlerin içine yerleştirebilir ve yaşam alanınızda sade bir görünüm elde edebilirsiniz. Daha modern dekorasyonlara uyum sağlaması için ise bonsai ağaç bitkinizi seramik veya taş görünümüne sahip saksılarda satın alabilirsiniz. Saksıların dibini küçük taşlar ya da deniz kabukları gibi materyallerle süsleyerek bitkilerinize modern bir dokunuş yapabilirsiniz. Aynı zamanda bahçe ve çiçek sayfamızdan tüm dış ekipmanları temin edebilirsiniz.

Sevdikleriniz İçin Harika Bir Hediye Seçeneği

Sevdikleriniz İçin Harika Bir Hediye Seçeneği

Minyatür ağaçlar, sevdiklerinizin özel günlerinde onlara hoş sürprizler yapmanız için size yardımcı oluyor. Yakınlarınızın doğum günleri, yeni işleri ya da terfileri, yeni eve taşınmaları bonsai hediyelik alabileceğiniz durumlar arasında yer alıyor. Örneğin; hediye alacağınız kişi yeni bir işe başladıysa ve ofis ortamında çalışıyorsa, çalışma masalarına uygun boyutta minik bonsai çiçeği ve ağaçlarından seçebilirsiniz. Hediye konusunda titiz davrananların öncelikli olarak armağan edecekleri şeyin anlamlı olmasını tercih ediyor. Yaşayan bir bitki hediye verdiğiniz zaman, hediye sahibi bitkiyle ilgilenerek, bakımlarını yaparak ve onu yaşatmaya devam ettirerek hoş vakit geçiriyor ve kendisi belki de yeni bir hobi kazanmış oluyor. Hediye bodur ağaç türleri farklı ve dekoratif saksılarda seçim imkânı sağlıyor. Helen ve prenses saksılar, bonsai bitki için en çok tercih edilen saksı modelleri arasında yer alıyor ve bu saksılar uygun boyutları sayesinde ofis masalarında da kendilerine yer bularak şık bir görünüm sağlıyor. Helen tarzı saksılar tek tercih edilebildiği gibi üçlü set halinde de olabiliyor. Bunun yanı sıra hediye olarak seçilecek minyatür ağaçlar fanusların içerisine yerleştirilebiliyor. Renkli kumların, taşların ve yapay bitkilerin süslediği fanusa yerleştirilen minik ağaç bitkiler, farklı ve hoş bir hediye seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Bonsai yetiştirme kiti ise sevdikleriniz için alabileceğiniz bir diğer anlamlı hediye seçenekleri arasında yer alıyor. Bu kit sayesinde hediye aldığınız kişiler kendi ağaçlarını kendileri ekiyor ve yetiştiriyor. Kitler içerisinde bonsai tohumu, minyatür bir saksı, ekim için yeterli olacak kadar toprak, ekim ve yetiştirme için bilgilendirici kılavuz bulunuyor. Bu sayede sevdiklerinize sadece bir hediye almamış olup onların yeni bir hobi edinmelerine de katkı sağlamış oluyorsunuz. Bonsai yetiştirme kiti seçeneklerine sayfamızdan inceleyebilir ve hem kendiniz hem de sevdikleriniz için güzel bir kaktüs de satın alabilirsiniz.

Bonsai Bakımı İçin Bazı Püf Noktalar

Bonsai Bakımı İçin Bazı Püf Noktalar

Birçok kişi bonsai çiçeği bakımı söz konusu olduğunda nasıl yetiştireceklerini ve bakımını nasıl yapacaklarını bilmedikleri için oldukça fazla araştırma yapıyor. Bu ağaç türlerinin bakımı çok zor olmasa da bitki için uygun koşulları sağlamak ve bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Seçeceğiniz bitkinin ne kadar ömürlü olduğu, bakımının nasıl olacağı ve görüntüsü bitki tercihlerini etkiliyor. Balkon ve bahçeler de yaşam alanlarınızı yeşillendirmek ve ortama canlılık katmak için ideal mekanlar. Kendi bahçenizde yetiştireceğiniz bitkiler ve onların bakımıyla ilgilenerek geçireceğiniz saatler en büyük hobiniz olabilir. Bonsai sulama işlemlerini her zaman toprak yoğunluğu ve bitkinin büyüklüğüne göre karar vermelisiniz. İç mekanda yetiştirdiğiniz minyatür ağaçlar için yaz aylarında her gün, kış aylarında ise üç günde bir yeteri kadar sulama yapmak gerekiyor. Ağacınız sürekli olarak yapraklarını döküyorsa yılda beş defa, sağlıklı görünümlü bir ağacınız varsa bile yine yılda birkaç defa bonsai vitamini ile destek sağlayabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde de suyuna vitamin eklemek bitkinin canlanmasını ve beslenmesini sağlıyor. Bonsai budama işlemi geçiş mevsimi olan bahar aylarında yapılması önerilmiyor. Bunun yerine yaz ve kış aylarında budama işlemleri yapmak en uygun zaman olarak biliniyor. Bitkilerinizin toprağını çok sık değiştirmek onların bulundukları ortama olan adaptasyonlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bunun için bonsai toprağı değişiminin iki yılda bir olması en uygun zaman aralığı olarak biliniyor. Minyatür ağaçların kurumaması, yapraklarını dökmemesi ve sağlıklı bir biçimde büyümeleri için sıcaklığın yaklaşık olarak 12 derecenin altında olmaması gerekiyor. Daha soğuk aylarda bitkileri dış mekanlardan tutmamak ve uygun sıcaklık koşullarını sağlamak gerekiyor. Sık sık kullanacağınız budama makası da uygun fiyatlarla sayfamızda!

Bonsai Bitkisi Seçenekleri ve Fiyatları

Bonsai Bitkisi Seçenekleri ve Fiyatları

Saksıda ağaç budama sanatında oldukça popüler bir yere sahip olan bonsainin farklı türleri mevcut. Dört mevsim canlı kalabilen ve saksıda yetişen bu bitki türleri budama şekillerine göre farklı görünüşlere sahip olabiliyor. Bu tür bodur ağaçları yeni yetiştirmeye başlayanlar için bakımı ve budaması kolay olan türleri seçmenizde fayda var. Çünkü yanlış budama şekli bitkinin kurumasına ve ömrünün kısalmasına sebep olabiliyor. Bu nedenle ilk kez minyatür ağaç yetiştirecekseniz budamasının kolay olması için çok fazla dalı olmayan türleri tercih edebilirsiniz. Bodur ağaç tipleri dallarının ve gövdelerinin şekillerine göre sınıflandırılıyor. Ardıç ağaçları bodur ağaç yetiştiriciliğinde önemli bir yer kaplıyor. Budaması ve yetiştirmesi diğer ağaç türlerine göre daha kolay olan ardıç ağaçları, minyatür ağaç yetiştiriciliğinde en çok tercih edilen türler arasında yer alıyor. Bir diğer bodur ağaç olarak yetiştirilebilecek ağaç türü de iğne yapraklı çam ağacı. Çam ağaçları da dört mevsim boyunca yapraklarını dökmeden yaşayabilen ağaç türleri arasında yer alıyor. Dekorasyonda farklılık yaratmak isteyenler için yaprakları renkli olan minik ağaç türleri de tercih ediliyor. Erguvan ağaçları mor ve pembe yaprakları ile oldukça dikkat çekiyor ve görüntüleriyle yaşam alanlarınıza sahil kasabalarının yaz havasını getiriyor. Kırmızı bonsai çiçeği açan ve bilinen adıyla acer ruprum ağaçları da bodur ağaç budama sanatında oldukça sık tercih edilen ağaç türleri arasında yer alıyor. Uygun koşullarda ve yöntemlerle budanarak minyatür halinde yetiştirilen zeytin, limon ve elma ağaçları da bahçelerin yeşillendirme çalışmalarında kullanılarak ferah ve keyifli bir ortam oluşturulmasına yardımcı oluyor. Dış mekân bonsaileri kadar iç mekanda yetiştirilen minyatür ağaçlar, bahçe ya da balkonda bitki yetiştirme şansı olmayanlar için güzel bir alternatif sunuyor. Örneğin; Juniperius iç mekânda da yetişebilen bir çam ardıç türü, Zelkova ise yine dış mekan bahçe planlamalarında kullanıldığı kadar ev içi dekorasyonlarda da tercih edilen bir karaağaç türü olarak biliniyor. Boyları yaklaşık 30-35 santimetreye kadar büyüyebilen bu türlerin bakımı da daha kolay oluyor. İç mekanlarda yetiştirilebilen minyatür ağaçların daha çok tropik iklim ağaçları olmasına özen gösteriliyor. Çünkü tropik iklime uygun olan ağaçlar dört mevsim boyunca yapraklarını dökmeyen ve mevsimlere göre uyku dönemlerine girmeyen ağaçlar oluyor. Bu sebeple iç mekan koşullarına adaptasyonları daha kolay oluyor. Bonsai fiyat bakımından birçok iç mekan bitki fiyatlarıyla neredeyse aynı seviyede yer alıyor. Fakat ağacın boyu, saksı çeşidi, türü bonsai fiyat değerlendirilmesi yapılırken etki eden unsurlar arasında yer alıyor ve bu bakımdan incelendiği zaman geniş bir fiyat yelpazesine sahip olduğu söylenebilir. Sayfamıza göz atarak bonsai bitki çeşitleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilir ve fiyatlarını inceleyebilir ve bonsai satın al diyerek dilediğiniz bitkiyi sipariş verebilirsiniz.

Bonsai Nasıl Yetiştirilir?

İlk kez bonsai ağacı yetiştirecekler için en uygun seçimin iç mekanlarda yetiştirmeye uygun bodur çalı türlerinden olması gerektiği öneriliyor. Bodur ağaçları yetiştirmek her ne kadar kolay gibi görünse de birçok ince ayrıntıya sahip. Bodur ağaçları yetiştirmek için birçok farklı yöntem bulunuyor. Köklendirme yapılarak yetiştirmek, tohumlarını ekerek yetiştirmek, fidan halinden yetiştirmek örnek olarak gösterilebilir. Tohumdan yetiştirmek diğer yöntemlere göre daha zahmetli bir iş olarak biliniyor. Çünkü ağacın yetişkin bir bonsai bodur ağacı haline gelebilmesi için bolca emek ve zaman harcamak gerekiyor. Bodur ağaçlar yetiştirilirken uygun ışık, sıcaklık ve nem dengelerinin sağlanması gerekiyor. Sulama yapılırken aşırıya kaçmaktan kaçınılması, toprağı kuru kalmayacak şekilde her gün ya da 2-3 günde bir sulama yapılması, bitki vitaminlerinin eksik edilmemesi, saksının büyüklüğüne göre senede bir ya da iki senede bir toprağın değiştirilerek havalandırılması, uygun şekilde budanması minyatür ağaç yetiştiriciliğinde önemli ipuçları arasında yer alıyor. Bonsai saksı değişimi de bu tür bitkilerin yetiştirilmesinde en önemli basamaklardan biri olarak biliniyor.

Bonsai Nasıl Budanır?

Budama yapılırken minik ağaç görüntüsünün kaybolmaması ve ağacın şeklini rahatça koruyabilmesi için özel budama makaslarıyla gövdenin alt tarafındaki dalları budamak gerekiyor. Budama yapmak için en uygun zaman yaz ve kış ayları olarak biliniyor. Ağacı geçiş mevsimi olan ilkbahar ve sonbahar aylarında budamak tavsiye edilmiyor. Yaz ve kış aylarında budanan ağaçlar daha sağlıklı büyüyor. Budama işlemi Japonların minyatür ağaç yetiştirme sanatında çok önemli bir yer kaplıyor. Bitkinin ölü ve kurumuş yerlerinin atılması, oluşan kök yumağının kesilerek temizlenmesi, dallarının büyümesinin kontrol altına alınması bitkinin güçlenmesine ve sağlıklı bir şekilde büyümeye devam etmesine olanak sağlıyor. Bitki genç yaştayken yapılan şekillendirme budamaları, ağacın temel şeklinin ortaya çıkması yapılıyor. Daha sonra senede ortalama iki kez yapılan budamalar ise ağacın şeklinin korunması ve ölü parçalarından korunması için yapılıyor.

Bonsai Ne Kadar Sürede Büyür?

Bitkinin ne kadar sürede büyüyeceği türüne bağlı olarak değişiyor. Tohumdan üretildiği takdirde ortalama üç yıl içerisinde, şekillendirmek için yeterli olacak kadar geniş bir gövdeye sahip olabiliyorlar. Bu süreye kadar bitkilerin özgürce büyümesi ve herhangi bir budama işlemi yapılmaması öneriliyor. Üç yılın sonunda şekillendirme yapılmaya başlanan bitkinin istenilen güzel şeklini alması için ortalama altı sene geçebileceği biliniyor.

Bonsai Neden Yaprak Döker?

Bu tür bitkiler uygun koşullar sağlanmadığında yaprak dökebiliyor. Vitaminsiz kalmaları yaprak dökmelerinin altında yatan en büyük sebeplerden biri olarak biliniyor. Bitki vitamini ile büyüme ve gelişmelerine katkı sağlamak, yaprak dökümünü büyük ölçüde kontrol altına alabiliyor. Diğer sebeplerin arasında ise düzenli olarak budama yapılmaması yer alıyor. Budama yapmak bitkilerin adeta yenilenerek daha sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Mevsimsiz bir şekilde aniden yaprak dökmeye başlayan bitkiler için saksı değişimi yapılması gerekiyor. Toprağın kuru kalmaması, kuruduğu zaman her yerinin ıslanacağı şekilde sulanması gerekiyor. Fazla ya da az sulama yaprak dökümü nedenleri arasında yer alıyor.