Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Medya Tipi

Başka bir kelime deneyin

Yaş Grubu

12+
Başka bir kelime deneyin

Oyun Türü

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Bilgisayar Oyunları

için 27 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Bilgisayar Oyunları

Bilgisayar oyunları günlük yaşamın stresinden ve telaşından uzaklaşmak için en büyük yardımcılardan biri olmuştur. Bilgisayar ilk icat edildiği tarihten itibaren profesyonel olarak kullanıldığı kadar aynı zamanda dijital oyun dünyasında da pek çok gelişime olanak tanımıştır. Bilgisayar oyunlarının popülaritesi son zamanlarda çok fazla artmıştır. Bilgisayar oyunlarına özel olarak çıkan oyun bilgisayarları, e-spor sektörü ile bu oyunların ve oyuncuların profesyonelleşmesi, artan bu popülaritenin işaretlerindendir. Bilgisayar oyunlarının büyük bir endüstri haline gelmesi, her geçen gün oyun üretici şirketlerin rekabet haline girerek farklı türlerde oyunlar üretmesine neden olmuştur. Oyuncular kendilerine en uygun türdeki oyunu seçerek oynamaya başlayabilirler. Bu oyunlar tek kişilik olabileceği gibi online ve birden çok oyuncu ile de oynanabilen oyunlar da olabilir.

Bilgisayar Oyunları Türleri

Bilgisayar Oyunları Türleri

Bilgisayar oyunları farklı hikâyelere, konseptlere ve türlere sahip olabilir. Bilgisayar oyunları önerileri farklı türlerde olabilir. Bu türler hakkında bilgi sahibi olmak, seçeceğiniz oyun hakkında da daha net bir yorumda bulunmanıza yardımcı olur. PC oyunları, FPS, TPS, RPG, MMORPG, MOBA, RTS, TBS, macera ve simülasyon olarak farklı türlere ayrılır. FPS, oynadığınız oyunda karakterin gözünden oyun dünyasını görmenizi sağlayan türdür. Bilgisayar oyunlarının 3 boyutlu modellemelere geçilmesinden sonra FPS oyunlarının da üretiminde artış olmuştur. Günümüzde savaş temalı oyunlar FPS türü olarak yapılabilmektedir. TPS, karakterin tüm vücudunun, bilgisayar oyunu oynayan kişi tarafında görüldüğü oyun türüdür. Günümüzde açık dünya oyunlarının birçoğu TPS olarak yapılmaktadır. RPG, oyun türleri içindeki en kapsamlı ve detaylı olanıdır. Oyuna başlarken karakteri özelleştirmenizi sağlar. Bu özelleştirme oyuna göre değişse de detaylı bir editlemeye olanak sağlar. Oyunların akışındaki kararlar genelde oyuncuya bırakılır. Oyuncu karşısına çıkan birden fazla seçenekte tercih mekanizmasını konuşturarak oyunun gidişatını etkiler. Gelişen oyun dünyasında RPG türü oyunlarda diyaloglarda artık oyuncu tarafından belirlenebilmektedir. MMORPG, “Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma Oyunu” anlamına gelir. Bu oyun türü RPG ile benzerlik gösterir. Aralarındaki tek fark; MMORPG türünün çevrimiçi olarak farklı oyuncularla oynanabilmesi gösterilir. Bu oyun türü internetin yaygınlaşması ile giderek popüler bir hale gelmiştir. MOBA, yeni yeni popülerleşen bir oyun türüdür. Genellikle 5 kişilik takımların karşılıklı mücadele ettiği bir oyun türüdür. Bilgisayar oyunları online olarak da oynanabildiği için MOBA türü giderek yaygınlaşmaktadır. Günümüzde e-spor sektörü de MOBA oyun türü ile etkileşim içindedir. RTS, gerçek zamanlı strateji oyunu demektir. Bu tür oyunlardaki temel hedef; ekonomi kurup askeri başarı elde etmektir. Strateji oyunu olarak da biline bu türde, geniş bir haritada birden fazla karakter ya da belli bir grubu yönlendirebilirsiniz. Bu tip türlerde 2 kişilik bilgisayar oyunları örnekleri de mevcuttur. Bu tip oyunlarda son derece hızlı ve akılcı davranmanız gerekmektedir. TBS, RTS türüne oranla daha taktiksel bir durum ortaya çıkartır. Bu tip oyunlar daha uzun sürer. Macera oyunları en eski türdeki oyunlardandır. Macera oyunları sürükleyici olmaktadır. PC oyunları simülasyon türü olarak da ciddi rağbet görmektedir. Gerçekçiliğin artması uçak, şehir, otobüs, araba gibi pek çok farklı tip de simülasyon oyununun üretilmesine yol açmıştır.

Bilgisayar Oyunlarının Faydaları

Bilgisayar Oyunlarının Faydaları

Bilgisayar oyunlarının faydaları sanılanın aksine oldukça fazla sayıdadır. Bilgisayar oyunlarının her geçen gün daha çok gelişmesi, oyun oynayan insan sayısını da giderek arttırmaktadır. Bilgisayar oyunları internetsiz oynanabileceği gibi internete bağlanarak da oynanabilmektedir. İnternete bağlı olarak oynanabilen oyunlar ekip ruhunu geliştirdiği için özellikle tercih edilmektedir. Bilgisayar oyunlarının en büyük faydası strateji ve kurgu yeteneğini geliştirmektir. Oyun sırasında sürekli soyut düşünüldüğü için gerçek hayatta da birçok probleme soyut düşünce ile mantıklı bir yaklaşım sergilenir. Stratejik davranma yetisi ise oyun kurgusu içinde sürekli düşünülmek zorunda olduğu için gelişir. Bilgisayar oyunlarının bir diğer avantajı başarısızlık ve eleştirilere karşı baş etmede yardımcı olmasıdır. Oyunlarda yenmek bir parça olduğu gibi yenilmek de oyunun bir parçasıdır. Bu neden, olumsuz sonuçlara alışıp daha hırslı bir şekilde, daha iyisini yapmanıza yardımcı olur. Bu durum gerçek hayata da yansır. Sınavlarda başarısız olan bir çocuk bilgisayar oyunları ile kazandığı hırsı gerçek hayatına da yansıtacak ve hep daha iyisini yapmaya çalışacaktır. Oyun oynarken yaratılan karakter ya da oyundaki yardımcı karakterlerle özdeşleşmek kişideki empati yeteneğini geliştirir. Oyun esnasında birçok şeyi aynı anda yapmaya çalışmak ise kişideki dikkat yeteneğinin artmasına yardımcı olur. Bilgisayar oyunlarının en büyük avantajı insanı günlük yaşamın stresinden ve sıkıntısından uzaklaştırmaktır. Sanal dünyanın içine girmek insanı gerçek dünyadan uzaklaştırır. Dahil olduğunuz sanal dünyanın içinde her şeyin mümkün olduğu bir dünya yaratmak mümkün olduğu için bu yaratıcılığınızı da olumlu etkileyecektir. Oyun dünyasında pek çok oyun Türkçe destekli olsa da oyunu orijinal dilinde oynamak isteyenler yabancı dilini rahatlıkla geliştirmektedir. Oyunlarda genelde kullanılan evrensel dil İngilizcedir. Oyun esnasında karşınıza çıkacak İngilizce kelimeler kelime dağarcığınızın gelişmesine yardımcı olacaktır. Oyun oynayan kişi el ve göz koordinasyonunun gelişmesi için de oyun oynayabilir. Oyunu oynayan kişi hem duyusal, hem görsel fiziksel koordinasyonunu sağlar. 4 yaş bilgisayar oyunları, 5 yaş bilgisayar oyunları bu yaştaki çocukların gelişimi için önemlidir. Bu yaşlardaki çocuklar için hem bilgisayarın karşısında geçireceği süreyi hem de bilgisayarın başında oynayacağı oyunu doğru seçmek önemlidir. Oyunların keskin kurallara sahip olması oyun kurallarına bağlı kalınarak, her hareketten önce dikkatli karar verme konusunda gelişmeye yardımcı olur.

Bilgisayar Oyunu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bilgisayar Oyunu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bilgisayar oyunu alırken dikkat etmeniz gereken bazı özellikler vardır. Öncelikle alacağınız oyunun bir devam oyunu olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bazı oyunlar hikâye bazlı bir senaryoya göre işlediğinden, oyunun devamı ilk çıkan oyunun hikayesinin bittiği noktadan devam eder ve oyunu anlamanız için önce ilk oyunu bitirmeniz gerekebilir. Bazı oyunlar ise seri çıkmasına rağmen her yıl ya da her oyun farklı senaryoları işler. Bu tip oyunlarda devamlılık aranmaz. İyi bir bilgisayar oyuncusu, oyunların devamını ve orijinal kapaklı halini bulundurmak ister. Bu açıdan bilgisayar oyun fiyatları sıkı bir takibi gerektirir. Alacağınız bilgisayar oyununun fiyatı, oyunun ne zaman çıktığı ve neleri vaat ettiğine göre değişkenlikler gösterebilir. Bilgisayar oyunu alırken dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biri ise alacağınız oyunun bilgisayarınızın sistem özelliklerine uygun olmasıdır. Oyun dünyasının çok gelişmesi hem grafik olarak, hem de daha gelişmiş oyun motorlarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bundan ötürü bir oyunu almadan evvel o oyunun istediği özellikleri bilgisayarınızın karşılayabiliyor olması gerekmektedir. İşlemci, diskte oyun için yeterli alan, ekran ve ses kartı gibi özellikler oyun ve bilgisayarınızda uyumlu olmalıdır. Kullandığınız işletim sistemi eski ise yeni bir oyunu çalıştırmayabilir. Oyun oynamanıza yardımcı olacak gamepad, mouse, klavye gibi ekipmanları da doğru tercih etmelisiniz. Bu tip ürünler için özel olarak gamer serileri üretilmektedir. Bilgisayarın başında uzun süreler oyun oynuyorsanız ona göre bir bilgisayar koltuğu almanız gerekmektedir. Bilgisayar oyunları hakkında daha çok bilgi almak için sayfamıza göz atabilirsiniz.