Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Renk

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Ayakkabı Tamir Malzemeleri

için 576 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Ayakkabı Tamir Malzemeleri

Ayakkabı, ayakların yerle temasını keserek yerdeki zararlı maddelerden ve farklı hava koşullarından koruyan ayak giysisidir. Üst kısımları genellikle deri, süet, hasır, kumaş gibi malzemelerden; alt kısımları ise kösele, lastik gibi dayanıklı malzemelerden yapılır. Ayakkabılar kullanıldıkça yıpranır, eskir ve hasar görür. Uzun süre kullanılan, ayağın içinde rahat ettiği ayakkabılar tamir edilip tekrar tekrar giyilmek istenir. Ayakkabılar; boyama, yapıştırma, dikme, parlatma gibi işlemlerden geçirilerek tekrar kullanılır hale getirilebilir. Çoğunlukla tamir işlemleri lostra salonlarda yapılsa da ayakkabı tamir malzemeleri edinilerek de ayakkabıların tamiri kolayca yapılabilir. Ayakkabıları tamir etmek için bazı ayakkabı tamir malzemelerine ihtiyaç vardır. Ayakkabı tamir malzemeleri nelerdir, sorusuna cevap olarak; hazır taban, taban astarı, ayakkabı finisaj boyaları, kauçuk ve lastikler, plaka, deri, meşin, iplik, bobin, kösele, fermuar, yapıştırıcılar, vardola, pençe lastiği, ökçe lastiği, sıvılar, tokalar, çivi, vida, kabaralar, mumlar, el aletleri gibi malzemelerdir denilebilir. Bu tür tamir malzemeleri ve ayakkabı bakım setleriyle ayakkabıların bakımı ve tamiri kolaylıkla yapılabilir. Ayakkabılarınızın bakımını ve tamirini kendiniz yapmak istiyorsanız ayakkabı tamir malzemeleri edinebilirsiniz. İhtiyacınız olan ayakkabı tamir malzemelerinin yanında benzer ürünleri de görmek isterseniz ayakkabı bakım ürünleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Ayakkabı Tamir Malzemeleri ve Özellikleri Nelerdir?

Ayakkabı Tamir Malzemeleri ve Özellikleri Nelerdir?

Ayakkabılarda kullanılan malzemenin özellikleri dikkate alınarak uygun ayakkabı tamir malzemeleri seçilebilir. Ayakkabı tamir malzemeleri wax deri koruyucu, yağlı ve mumlu derileri yumuşatmak ve korumak için kullanılır. Doğal balmumu ve Hindistan cevizi yağından üretilmiştir. Düz derileri parlatan bir ciladır. Süet veya nubuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Sünger ile kolayca ayakkabıya uygulanır. Ayakkabı tamir malzemeleri arasında yer alan deri koruyucunun deriye su geçirmezlik özelliği kazandıran çeşitleri de vardır. Yağlı derilerde su geçirmezlik ve karartma için de kullanılır. Ayakkabı tamir malzemeleri derinin rengine hafif bir koyuluk verir. Bu ürünlerin üretim tarihinden itibaren 1 yıl içinde kullanılması önerilir. Ayakkabı tamir malzemeleri mumlu iplik çeşitleri mumlanmış saraç el dikiş ipliklerinden oluşur. Ayakkabı, kemer, çanta, cüzdan dikişlerinde kullanıldığı gibi takı tasarımları, döşeme işlerinde de kullanılır. Kalınlıkları 0,6 ila 2,5 mm arasında değişebilir. Bobin şeklinde ya da 10 metrelik paketler halinde, farklı renklerde temin edilebilir. Yassı ve yuvarlak şekilleri vardır. Ayakkabı tamir malzemeleri arasında ortopedik tabanlık da yer alır. Ayakkabı iç tabanında kullanımına özel olarak geliştirilmiş bu ürünler poliüretan malzemelerden üretilmiştir. Yürüyüş ve spor yaparken oluşabilecek darbeleri engeller. Bel ve eklem ağrılarının azalmasına da destek olur. Ayakların konforunu sağlar. Ayaklarda kötü koku oluşumunu önleyebilir. Bazı ortopedik tabanlık modelleri yorulmadan uzun süre ayakta kalmayı sağlar. Yumuşaktır, ayağın şeklini alır. Ayakta oluşan basıncı azaltır. Ayak ağrılarını önler. Boy uzatıcı hava yastıklı tabanlıklar, 5 cm’den 7 cm’ye kadar boyu uzatır. Kadın ve erkekler rahatlıkla kullanabilir. Yükseklikleri istenildiği gibi ayarlanabilir. Koşarken veya yürürken eklemlere binen ağrıyı azaltarak yorgunluğu en az seviyeye indirir. Her türlü ayakkabıda kullanılabilir. Ergonomik olarak tasarlanmıştır. Ürünler, ayakkabı tabanına yapıştırılmadığı için başka ayakkabılarda da rahatlıkla kullanılabilir. Ayakkabıların topuk kısmına yerleştirilir. Sadece tabanın yerleştirilmesiyle 1,5 cm uzunluk sağlanmış olur. Üzerine eklenen hava yastıklı aparatı sayesinde ise 7 cm daha yükseklik kazanılabilir. Dışarıdan fark edilmez. Ayakkabı tamir malzemeleri deri macunu dolgu yapılacak yerlere sürülerek boşluklar doldurulur. Spatula yardımıyla sürülür. Kuruması beklenir. 500 veya 800 numara zımparayla düzeltildikten sonra deri boyası sürülür. Bu şekilde ayakkabının herhangi bir yerinde oluşmuş olan boşluklar tamir edilir. Ayakkabı tamir malzemeleri arasında yer alan çatlak giderici deri boyası çatlakların, deliklerin ve pürüzlü yüzeylerin içlerini doldurur. Sünger ya da herhangi bir kart yardımıyla sıvazlanarak uygulanabilir. Tutkalımsı yapısıyla çatlayan deri aralarına girerek çizikleri ve çatlakları giderir. Boya işlemi, çatlak giderici deri boyası tamamen kuruduktan sonra yapılmalıdır.

Deri Ayakkabılara Özel Ayakkabı Tamir Malzemeleri

Deri Ayakkabılara Özel Ayakkabı Tamir Malzemeleri

Kaliteli deri ayakkabıların ömürlerini uzatmak için doğru şekilde kullanmak ve bakımlarını doğru yapmak gerekir. Deri ayakkabıların bakımları ayakkabı tamir malzemeleri ile kolayca yapılabilir. Her zaman aynı ayakkabıyı giymek ayakkabının daha çabuk yıpranmasına neden olur. Farklı farklı ayakkabılar giymek ayakkabıların ömrünü uzatır. Ayakkabıyı doğru bir şekilde giymek de uzun ömürlü olmasını sağlar. Fermuarlı, bağcıklı ayakkabılar bağcıkları ve fermuarları açılarak giyinip çıkarılmalıdır. Fermuarları ve bağcıkları açılmadan giyilip zorlanan ayakkabılar aşınır, çok çabuk yıpranarak eskir. Günün sonunda giyilen ayakkabılar havalandırılmalı, dinlenmeye bırakılmalıdır. Ayakkabının içinde oluşan nemi gidermek için ayakkabı tamir malzemelerinden olan ahşap ayakkabı kalıplarından yararlanılabilir. Bu türden ayakkabı bakım ürünleri hem ayakkabıda oluşan bakterilerin ortadan kalkmasını sağlar hem de ayakkabının şeklinin bozulmamasında etkili olur. Deri ayakkabılar kesinlikle yıkanmamalıdır. Ayakkabının temizliği yıkanarak değil silinerek yapılmalıdır. Yıkamak ayakkabının kalıbını bozar, derisinin ömrünü kısaltır. Eğer deri ayakkabılar bağcıklıysa, bağcıkları çıkarılıp temizlenmelidir. Fermuarlı botlar ise temizlik esnasında, fermuarları kapalı şekilde temizlenmelidir. Deri ayakkabıları parlatmak için öncelikle üzerindeki tozu ve kiri yumuşak bir fırça ile temizlemek gerekir. Ayakkabı tamir malzemeleri seti çeşitlerinden 4’lü, 5’li, 6’lı parçadan oluşan ayakkabı bakım setleri ile deri ayakkabıların bakımı sağlıklı bir şekilde yapılabilir. Ayakkabı tamir malzemeleri deri boyası, ayakkabı fırçası, ayakkabı cilası, cila süngeri, parlatma eldiveni gibi ürünler bir araya gelerek bu setleri oluşturur. Ayakkabı tozundan kirinden arındıktan sonra uygun renginde boyanır. Boya kuruduktan sonra tekrar fırçalanarak boyanın üzerindeki fazlalıklar alınır. Cila, sünger yardımıyla yuvarlak hareketlerle ayakkabıya yedirilir. Parlatma eldiveniyle parlatıldıktan sonra tekrar fırçalanır. İçine ayakkabı kalıbı konularak ayakkabılar yerlerine kaldırılır.

Ayakkabı Tamir Malzemeleri Nasıl Kullanılır?

Ayakkabı Tamir Malzemeleri Nasıl Kullanılır?

Ayakkabıyı tamir etmeden önce ayakkabıdaki sorunları belirlemek gerekir. Sorunun nerede olduğu incelenir. Dikişlerine, derisine, topuğuna bakılır. Dikişi açılan ayakkabıyı tamir etmek için açılan kısım iyice temizlenir. Temizlendikten sonra bir fırça yardımıyla güçlü ayakkabı yapıştırıcısı sürülerek bir gece bekletilir. Gerekli aletler yardımıyla delik açılır, açılan delikten ayakkabı uygun mumlu iplikle dikilir. Ayakkabının topuğu çıktıysa topuk kısmı iyice zımparalanır. Ayakkabının topuk kısmına ve topuğa ince bir tabaka halinde yapıştırıcı sürülür. Kısa bir süre kurumaya bırakılır. İkisi de biraz kuruduktan sonra birbirlerine yapıştırılır. Sağlam olması için içerden vidalanır. Ayakkabı su alıyorsa ayakkabı tamir malzemeleri arasında yer alan su geçirmezlik spreyi kullanılabilir. Bu spreyler sadece deri ürünlerde kullanılmalıdır. Su geçirmezlik spreyi 20 - 25 cm uzaklıktan ayakkabıya sıkılır. Bu işlem haftada 2 kere uygulanarak ayakkabının su alması önlenebilir. Sprey sıkıldıktan sonra yarım saat bekletilmelidir. Çatlayan deri ayakkabılarda çatlağın olduğu yerlere dolgu malzemesi veya deri macunu sürülür. Bu şekilde 1 gün kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra zımparayla dolgu malzemesinin veya deri macunun pürüzleri alınır. Su bazlı ayakkabı boyasıyla boyanır. Tabanı delinen ayakkabılar pençe yani lastik parça konularak tamir edilebilir. Tabanda büyük bir hasar varsa tabanı tamamen yenilemek gerekir. Ayakkabı tamir malzemeleri ürünlerinden uygun tabanlarla yenilenebilir. Tabanı delinmiş ayakkabının deliğini kapatacak boyutta lastik parçası kesilir ve delik kısmını kapatacak şekilde düzgün biçimde yapıştırılır. Yapıştırılan parçadan ayakkabı dışına taşan kısımlar varsa bıçak yardımıyla kesilerek temizlenir. Ayakkabının kenarları zımparalanarak düzeltilir. Boya ve cila işlemleri yapıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelmiş olur. Ayakkabılarınızın her zaman bakımlı olmasını istiyorsanız ayakkabı tamir malzemelerini kullanabilirsiniz. Ayakkabı tamir malzemeleri fiyatları hakkında fikir edinmek için ürünleri inceleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan ayakkabı tamir malzemelerini alışveriş sepetinize ekleyebilirsiniz.