Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Akort Aleti & Metronom

için 470 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Akort Aleti & Metronom

Akort, enstrümanların doğru sesi vermesi için yapılan ayarlamaya denilmektedir. Akort her enstrüman için önemlidir çünkü akoru ayarlanmamış bir enstrüman doğru sesi vermez. Her enstrümanın akort şekli farklıdır ve kendine has bir şekilde ayarlanmaktadır. Bir enstrümanın akorunu ayarlamak için kullanılan aletler bulunmaktadır. Akort ayarlama aleti metronom olarak bilinmektedir. Metronom, bir enstrümanın belli bir hızda ve aynı tempoda çalınmasını sağlamaktadır. Metronom sabir bir ritim oluşturmak için kullanılmaktadır. Bu alet belli bir aralık ile vuruş sesleri çıkarmaktadır. Ritimli olduğu için düzeni de sağlamaktadır. Metronomların iki çeşidi bulunmaktadır. Bunlar mekanik metronom ve dijital metronomdur. Mekanik metronom dijital metronoma göre daha az tiz ses çıkardığı için daha çok tercih edilmektedir. Fakat ikisi de akort işlemini halledebilmenize yardımcı olabilecek aletler olmaktadır. Mekanik metronomlarda birbirinden farklı çeşitleri ile tempoların metronom sayıları bulunmaktadır. Bu metronom sayıları belli aralıklar arasındadır ve farklı adlara sahiptirler. Largo 40-69, Larghetto 72-96, Adagio 100-120, Andante 126-152, Allegro 160-176, Presto 184- 208 şeklinde isim ve aralıklara sahip metronom sayıları ile tempolar bulunmaktadır. Dijital metronomlar ise Quartz kristali içermektedirler. Metronom hızları daha detaylı şekilde hız aralığına sahiptir fakat en bilinenler bunlardır. İlk kez metronom kullanacaksanız yavaş tempolar ile başlamak daha yararlı olmaktadır. Metronom kullanmakta yeniyseniz hızlı tempolar sizi zorlayabilir. Örneğin metronom 60 hızında başlangıç için ideal olmaktadır. Daha da yavaş tercih etmek isterseniz 40’tan da başlayabilirsiniz. Bazı metronom modellerinde birden fazla müzik aleti için akort işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ukulele, bass, keman ve gitar akort işlemi bir metronom aleti ile gerçekleşir. Metronom modellerinin jak girişli ve mikrofonlu olanları bulunmaktadır. Daha net ve temiz bir ses duymak için metronomu kulaklık ile kullanmayı tercih edebilirsiniz. Metronomların genellikle elektronik ya da mekanik sesleri vardır. Tempoyu ayarlarken elektronik ya da mekanik sesler çıkmaktadır. Tercihinize göre ikisinden birini seçebilirsiniz. Metronomların bazıları dijital ekrana sahipken manuel olarak ayarlanan ya da klasik olarak bilinen sarkaçlı modelleri de vardır. Elektronik, akustik, bass ya da klasik gitarların akorlarını ayarlamak için aynı metronomu kullanabilmenizi mümkün kılan metronom modelleri bulunmaktadır. Akort işlemi yapılmamış herhangi bir müzik aleti düzgün ve doğru sesleri vermez bu yüzden her müzik aletinin akordunun ayarlanmış olması gerekmektedir.

 Ulaşımın Yeni Adı:Arora Elektrikli Motor

Akort Aleti & Metronom Özellikleri, Modelleri ve Fiyatları

Herhangi bir müzik aletinin doğru sesi verebilmesi için yapılan ayarlamaya akort denilmektedir. Gitar, ukulele ya da keman hangi müzik aleti olursa olsun akordu ayarlanmamışsa aletten düzgün ses gelmez ve gürültü kirliliğine neden olur. Bu yüzden bir enstrümanı ilk defa kullanacaksanız önce akordunu ayarlamanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra akort hava şartlarının değişimlerinde bozulabilmektedir. Mevsim değişiklikleri ile beraber telli enstrümanların tellerinde, üflemeli enstrümanların kamışlarında, vurmalı enstrümanların ise derilerinde genleşme ve gevşeme meydana gelmektedir. Bunun sonucunda enstrümanların akortları bozulmaktadır. Başka bir sebep olarak enstrümanın taşıma şekli ve taşınması da akordunu etkilemektedir. Hangi enstrümana sahipseniz ona uygun olan taşıma şeklini öğrenmeli ve ona göre bir taşıma kılıfı ya da çantası kullanmalısınız. Kılıflar hem enstrümanınız için koruma sağlamakta hem de akort bozulmasını önlemektedir. Akordun bozulması her zaman yaşanabilecek doğal bir olaydır. Akort cihazı diye de bilinen metronom tam da bu iş için kullanılmaktadır. Metronom, sabit bir tempoda belli aralıklar ile ritim tutmaya yarayan bir alettir. Herhangi bir enstrümanın belli bir hız ve sabit bir ritim ile çalınmasına yardımcı olmaktadır. Bu yüzden her müzisyen metronom kullanmayı tercih edebilir. Metronom iki çeşide sahiptir. Mekanik ve dijital olarak ikiye ayrılmaktadırlar. Mekanik metronom ilk icadından beri var olan çeşididir. Çubuk bir sarkacı bulunan bu alet sarkaç aşağı yukarı hareket ettikçe vuruş elde etmektedir. Bu vuruş dakikada 40 ile başlamakta ve 208’e kadar gidebilmektedir. Bu farklı tempoların metronom sayıları belli aralıklar ile adlandırılmaktadır. Metronomu ilk kez kullanan kişiler öncelikle yavaş tempolar ile başlarsa daha iyi olmaktadır. Mekanik metronomun yanı sıra dijital metronomlar da oldukça tercih edilmektedir. Dijital olan metronomlarda Quartz kristali kullanılmaktadır. Quartz kristali saatlerde de kullanılan bir bileşendir. Dijital metronomlar pek çok çeşide sahiptir. Bu çeşitlilik fiyat değişikliklerinden kaynaklanmaktadır. Bunun yanı sıra pek çok işlevleri de bulunmaktadır. Dijital metronomlar LED göstergelere ve ekrana sahip olmaktadır. Biraz daha teknolojik sayılabilecek bir alet olan dijital metronomlarda jak girişi bulunabilmektedir. Bunun yanı sıra dış ortamdan gelen sesi algılayabilecek mikrofonu bulunan ya da dışarıdan gelen gürültüyü önleyebilen dijital metronom modelleri yer almaktadır. Metronom fiyatları için sayfamızı inceleyebilir ve dilediğiniz herhangi bir metronomu satın alabilirsiniz.

 Yolların Panteri Aurora Elektrikli Motosiklet

Mekanik ve Dijital Akort Aleti & Metronom

Mekanik ve dijital metronom olarak iki çeşidi bulunan bu aletler müzik aletlerinin akortlarının ayarlanması için kullanılmaktadırlar. Müzik aletleri akordu yapılmadan kullanılırsa hem kulağınıza hem de aleti kullanmanıza kötü şekilde etki etmektedir. Metronom müzik aletinin belli bir tempoda düzgün bir şekilde akordun ayarlanmasını sağlamaya yarayan alettir. Gitarlar , saz, bağlama, keman ya da piyano müzik aleti ne olursa olsun hepsinin akordunun düzgün olmasına ihtiyaç vardır. Her müzisyen bu yüzden metronom kullanmaktadır. Bunun yanı sıra farklı alanlarda da metronom kullanılabilmektedir. Metronom sabit bir tempo ayarlamaya yardımcı olan bir cihaz olduğu için zamanlamanın önemli olduğu yerlerde işe yarayabilir. Ayrıca düzgün bir diksiyona sahip olmak isteyen kişiler de metronom kullanarak bunu sağlayabilmektedir. Konuşurken kelimeleri metronomda tutulan tempoya uydurarak söyleyip bu şekilde çalışma yapılabilmektedir. İki çeşide sahip olan bu aletin ilk icat edilen ve uzun yıllardır kullanılan hali mekanik metronomdur. Mekanik metronom tekrar ederek tık sesi çıkaran çubuk sarkaca sahip olan bir alettir. Bu sarkaç ve tık sesleri yardımı ile hıza bağlı vuruş sayıları oluşmaktadır. Metronom sayıları 40 ile 208 arasında değişmektedir. Belli aralıklar ile farklı isimlere ayrılan bu sayıları tecrübenize ve isteğinize göre değiştirebilir ve dilediğiniz aralıkta tercih edebilirsiniz. Klasik, bass, akustik, elektronik gitar akort etme aleti ya da diğer adı ile metronomlar birden fazla müzik aleti için kullanılabilme özelliğine sahiptir. Böylelikle her farklı müzik aleti için farklı metronom kullanmanıza da gerek yoktur. LED göstergeye ve LED ekrana sahip daha teknolojik bir tercih yapmak isterseniz dijital metronomlardan herhangi birini de satın alabilirsiniz. Mekanik ve dijital olarak ikiye ayrılsa da aynı işlevleri yerine getirebilen aletler olmaktadırlar. Metronomu ilk kez kullanacaksanız 40 ile 60 arasında vuruş sayılarını tercih edebilirsiniz. Tecrübeliyseniz metronom 70, 80 ve 90 gibi vuruş sayıları ile de kullanılabilir. Bunun yanı sıra metronomlar kişisel olarak daha özel kullanım sağlayabileceğiniz renk seçeneklerine ve modellerine sahiptir. Siyah, beyaz gibi renklerin yanı sıra mor, kırmızı, mavi ya da pembe gibi renklere sahip olan metronom çeşitleri de bulunmaktadır. Ayrıca birçok farklı marka skalası ile fiyat ve tasarım olarak pek çok seçeneğe sahiptir. Bu ürünlerden herhangi birini ihtiyacınıza ve zevkinize göre seçebilirsiniz ya da değerlendirebilirsiniz.

 Tek Başına Yolculuk Sevmeyenler İçin Tasarlandı

Akort Aleti & Metronom Ne İşe Yarar?

Müzik aletleri kullanılırken akordunun düzgün olması en önemli unsurlardan biri olmaktadır. Bir müzik aletinin akordunu ayarlamak için kullanılan alete metronom denilmektedir. Metronom bir sarkaç ile ya da dijital bir gösterge ile kullanan kişiye dakika kaç vuruş yapıldığını gösteren alettir. Müzisyen ya da besteciler için bu önem arz etmektedir. Çünkü bu şekilde beste yaparlar ve melodi oluştururlar. Bunun yanı sıra herhangi bir müzik aletini çalmak için belli notaların ve belli bir ritmin olması gerekmektedir. Bunun sağlanmasına metronom yardımcı olmaktadır. Piyano, keman, klasik gitar , ukulele akor ayarlaması gerektiren müzik aletleri arasında yer almaktadır. Sahip olduğunuz herhangi bir metronom ile farklı türdeki müzik aletlerinin akordunu ayarlayabilmenize imkan veren çeşitler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra metronomları kullanarak akort işlemi yaptıkça hem buna alışmış olursunuz hem de notaları daha iyi ve hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bir parçayı çalmak istediğiniz zaman daha kolay ve pratik şekilde o parçayı öğrenebilirsiniz. Tempoyu tutturmak ve belli bir zamana bağlı kalabilmek için metronom kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra diksiyon düzeltmek için de metronom kullanılabilmektedir. Her vuruş için bir kelime gibi zamanlamalar ayarlayarak diksiyon dersleri oluşturulabilmektedir. Akort aleti ya da diğer bilinen adı ile metronom iki çeşide sahiptir. Dijital ve mekanik olarak bulunan metronom çeşitlerinden ihtiyacınıza ve beğeninize uygun olan bir çeşidini tercih edebilirsiniz. Kullanmaya alıştıktan sonra sürekli işinize yarayacak olan bu alet ile müzik aletlerinizi her ihtiyacınız olduğu anda akort edebilirsiniz. Akort aleti kullanmak zamandan tasarruf etmenizi de sağlayacaktır. Metronom kullanmak ritim kulağınızı daha çok geliştirebilmektedir. Bir müzik aletinin akordunun bozulması oldukça olası bir durumdur. Hava değişimleri genleşme ve gevşemeye sebebiyet verebilmektedir. Bunun yanı sıra müzik aletini taşıma kılıfınız ve taşıma şekliniz de oldukça önemlidir. Yaylı aletlerin yayları, vurmalı aletlerin derileri ve üflemeli aletlerin ise kamışları havanın sıcak ve soğuk değişimlerinden dolayı genleşmeye ya da gevşemeye uğrayabilir. Bu yüzden akordu bozulmaktadır. Bunu düzeltmek için metronom kullanmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra müzik aletinizi taşıdığınız kılıfın sağlam olmasına da dikkat etmek gerekmektedir. Hem aletinizin fiziksel durumu açısından hem de akort ayarları açısından kullanılan kılıfa ve taşıma şekline dikkat etmek gerekmektedir. Akort aleti fiyatları ve çeşitlerini sayfamızdan inceleyebilir, değerlendirebilir ya da satın alabilirsiniz.

 Arora’da Modeller Deniz Derya

Müzik Aletlerinin Vazgeçilmezi Akort Aleti & Metronom

Gitar, keman, piyano, saz, bağlama gibi müzik aletlerini çalarken ya da bu aletler ile beste yaparken her notanın belli bir vuruş ritmine sahip olması gerekmektedir. Bunun ayarlanması için akort yapma aleti kullanılmaktadır. Bu aletin adı ise metronomdur. Metronom mekanik ve dijital olarak iki çeşide sahiptir. Mekanik metronom icat edildiğinde beri neredeyse aynı şekilde tasarlanmaktadır. Bir çubuk sarkaca sahiptir. Bu sarkaç sağa ve sola doğru belli bir hız ile giderek ritim oluşturmakta ve bunun dakikada kaç vuruş olduğu hesaplanmaktadır. Bu sayı 40 ile 208 arasında değişkenlik göstermektedir. Mekanik metronomlar pek çok marka tarafından üretilmektedir. Farklı renk ve tasarımlara sahip çeşitler içermektedir. Beyaz, siyah, kırmızı, pembe, mavi gibi renkleri bulunan mekanik metronomlardan herhangi birini tercih edebilirsiniz. Dik duruşlu yapıları ile masanızın başına koyabilir müzik aletinizin akordunu kolayca ayarlayabilirsiniz. Akort aleti kullanımı oldukça kolaydır ve kullandıkça alışabilirsiniz. İlk defa kullanacağınız zaman yavaş tempoda başlayarak kendinizi metronom kullanmaya alıştırabilirsiniz. Sonrasında daha hızlı tempolarda da metronomu kolaylıkla kullanabilirsiniz. Metronom ritim kulağınızı geliştirmenize oldukça yardım eden bir alet olmaktadır. Bunun yanı sıra metronomu sıklıkla kullanırsanız notaların seslerine de aşinalık kazanabilirsiniz ve sizin için bir müzik aletini çalmak daha kolay olabilir. Ayrıca beste yaparken de metronom kullanmak oldukça işinize yaramaktadır. Tuner akort aleti bir akort sistemi çeşididir bunun yanı sıra dijital metronom LED ekrana ve göstergelere sahip olan metronom çeşididir. Müzik aletlerine değişiklik göstermektedirler. Akustik, bass, elektronik, klasik gitar gibi müzik aletlerinin akortlarını ayarlamanıza yardım edecek modeller bulunmaktadır. Gitar akordu yaparken metronom kullanmak gitarın tellerine zarar vermeyi de önlemektedir. Dijital metronom ses ile senkronize bir şekilde elde ettiği sonuçları LED ekrana yansıtmaktadır. Elektronik bir alet olan dijital metronomlar kolay ve net bir şekilde sonuç vermektedir. Dijital metronomların da farklı tasarımları bulunmaktadır. Sabitlenebilen mandallı modellerden tercih ederek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Farklı fonksiyonları gösteren tuşları bulunan modeller ile metronomunuzu daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra jak girişi bulunan dijital metronomlar ile kulaklık kullanarak akort ayarlama işini halledebilirsiniz. Dış ortam seslerine duyarlı olan dijital metronom modelleri de bulunmaktadır. Siyah, beyaz, sarı ve mavi gibi farklı renkleri, birçok marka seçeneği ve fiyat aralığı ile bütçenize uygun modeller yer almaktadır.

 Ticaretinize Değil, Yükünüze Ortak

Farklı Çeşitleri ile Akort Aleti & Metronom

Bir müzik aletinin doğru sesi verebilmesi için yapılan ayarlamaya akort denilmektedir. Akordu düzgün olmayan bir müzik aletini kullanmak müzik kulağınıza zarar verebilir ve yanlış bilgilenmeye yol açabilir. Bu yüzden müzik aletinizin akordunun doğru bir şekilde ayarlanması oldukça önemlidir. Akort aleti bilinen adı ile metronom akort ayarlanmasını kolaylaştıran ve yardımcı olan bir alettir. Metronom kullanımı müzisyen ve besteciler için pratik bir çözüm olmaktadır. Çünkü metronom kullanarak belli bir tempo olarak kullanabilir ve metronomun vuruşlarına göre ritim oluşturarak beste oluşturabilirler. Bunun yanı sıra metronom kullanarak müzik aletinizde yer alan notaları kolayca öğrenebilirsiniz. Müzik aleti çalma pratiği yaparken metronom kullanırsanız kendinizi daha çok geliştirebilir ve hızlanabilirsiniz. Metronom sadece müzik aletleri için değil diksiyon için de kullanılmaktadır. Dakika başı vuruş hızını hesaplayan ve belli bir ritim oluşturan bu alet ile diksiyonunuzu düzeltebilmeniz mümkün olmaktadır. İlk defa kullanılacaksa düşük tempolar ile başlanması önerilmektedir. Örneğin metronom 60 vuruş sayısı ile kullanılırsa bu yavaş tempoda sayılmaktadır. Böylece müzik aletinizin akordunu ayarlamak daha kolay olmaktadır. Bunun yanı sıra diksiyon için yavaş tempoyu tercih ederek alıştırmalarınızı da kolay hale getirebilirsiniz. Metronom kullanımı alıştıkça daha pratik hale gelen bir eylemdir. Sık sık kullanarak kısa sürede kendinizi metronom kullanımına alıştırabilirsiniz. Ayrıca müzik aleti çalanlar ve beste yapanlar için metronom kullanımı oldukça yarar sağlamaktadır. Müzik aletinde bulunan notaların yerlerini öğrenmenizi kolaylaştırmaktadır. Besteler de bu şekilde oluşturulmaktadır. Metronom taşınması kolay olan ergonomik bir alettir. Yanınızda taşıyabileceğiniz ya da dilediğiniz yerde kullanabileceğiniz bir üründür. İki farklı metronom çeşidi bulunmaktadır. Bunlar mekanik metronom ve dijital metronomdur. Mekanik metronom biraz daha manuel bir kullanıma sahipken dijital metronomlarda LED ekran ve göstergeler bulunmaktadır ve elektronik bir araçtır. Akort ayarlaması yaparken basılan notaların perdelerini algıladıktan sonra ekrana yansıtır. Bunun yanı sıra jak girişi olan dijital metronomlar da mevcut bulunmaktadır. Böylelikle dış ortam seslerini duymadan kulaklık ile metronomu kullanabilmeniz mümkündür. Dış ortam seslerine duyarlı olan dijital metronomlar da bulunmaktadır. Kulaklık takmamayı tercih ediyorsanız bu metronomları kullanarak verimli sonuçlar alabilirsiniz. Akort aleti fiyatları ve modelleri ile birlikte sayfamızda yer almaktadır. Dilediğiniz ve ihtiyacınıza uygun olan herhangi bir metronomu tercih edebilirsiniz.