Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Ağaç

için 1,029 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Ağaç

Doğal peyzaj materyali olan ağaç çalı ve yer örtücü hem ev bahçelerinde hem de kamu parklarında bulunmaktadır. Bulunduğu alanda psikolojik olarak olumlu etki oluşturan ağaç türleri tohumdan, fidandan ve hacimce büyük ağaçlardan dikilmektedir. Bitkisel tasarım yapılan alanlarda ağaçların sahip olduğu form özellikleri birçok şekilde yer almaktadır. Söz konusu ağaçlar piramit, oval, konik, yayılıcı, salkım, dağınık, yuvarlak ve dik formlarda olabilmektedir. Piramit, konik ve dik form yapısına sahip ağaçlar bulunduğu bahçede veya parkta dinamik bir etki oluşturmaktadır. Bu sayede tasarımsal olarak keskin hatlar meydana gelmektedir. Oval, salkım, yuvarlak ve dağınık form yapısına sahip ağaçlar ise statik bir etki oluşturmaktadır. Aynı zamanda sakinliği ve dinginliği çağrıştırmaktadır. Ağaçların form özellikleri, kullanılan bahçedeki bitkisel tasarımı etkilemektedir. Birçok psişik etkisi bulunan ağaç formları, peyzaj mimarı tarafından tasarlanmaktadır. Söz konusu ağaçlar, çeşitli çoğaltma teknikleri ile meydana gelmektedir. Ağaç fidanları sayesinde olgunlaşmış bitkiyi istenilen alanda uygulamak mümkündür. Söz konusu ağaçları, generatif (tohumla) veya vejetatif çoğaltması yer almaktadır. Tohumla çoğaltma uygulamaları sayesinde fidanlar meydana gelmektedir. Aynı zamanda yaprak özelliklerine göre ağaçlar iki kategoriye ayrılmaktadır. Belirtilen kategoriler şu şekildedir; iğne yapraklı ağaçlar ve geniş yapraklı ağaçlardır. İğne yapraklı ağaçların bir diğer adı ibreli ağaç olarak yer almaktadır. Çam ağacı kategorisinde yer alan bitkiler iğne formundaki yaprak yapısına sahiptir. Kış ve yaz mevsimlerinde yapraklarını dökmemesi dolayısıyla birçok bahçede perdeleme tekniği ile kullanılmaktadır. Bahçıvanlar ağacın formunu korumak için belirli periyotlarda budama yapmaktadır. Budama uygulaması yer örtücü bitkilerde çim kesme makinesi ile uygulanmaktadır. Çalı ve küçük ağaççıkların budama uygulaması ise çeşitli boyutlardaki budama makası ile yapılmaktadır. Hacimce büyük bitkilerin budaması ağaç dalı keserek sağlanmaktadır. Yerli ve Latince isimleri bulunan ağaçlar, havadaki oksijen miktarını dengelemektedir. Sizler de bahçe ve çiçek ürünleri için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

 Ev Bahçesinde Peyzaj Tasarımı Oluşturan Ağaçlar

Ev Bahçesinde Peyzaj Tasarımı Oluşturan Ağaçlar

Herdem yeşil ağaç olarak yer alan bitkiler dört mevsim yapraklarını dökmemektedir. Ev bahçelerinde evlerin mahremiyetini korumaya yardımcı olan herdem yeşil ağaçlar oldukça sık tercih edilmektedir. İbreli yaprak yapısına sahip ağaçlar herdem yeşil ağaç kategorisindedir. Çoğunlukla ibreli ağaçların çiçekleri mevcut değildir. Geniş yapraklı ağaçlar ise yaz ve ilkbahar döneminde yapraklanıp, çiçek açmaktadır. Kış ve sonbahar sezonlarında ise yapraklarını dökmektedir. Bu tipteki ağaçların bakımları oldukça fazladır. Budama, ilaçlama ve besin takviyesi gibi çeşitli ağaç işleri yer almaktadır. Bahçıvan ve ziraat mühendisleri gözetiminde ağaçların bakımları yapılmaktadır. Ağaçların güçlü bir denge sistemine sahip olması çeşitli besin takviyeleri ve gübreleme ilaçları bulunmaktadır. Bu tarzdaki ürünlerin kullanımları ve ne zaman uygulanacağı ağacın türüne göre değişiklik göstermektedir. Ev bahçelerinde genellikle boyut, özellik ve bakım olarak kolaylık sağlayan birçok ağaç ve ağaççık seçenekleri bulunmaktadır. Lagerstroemia indica (oya ağacı), yaz döneminde açtığı pembe çiçekleri ile uygulandığı alanda dikkat çekmektedir. En fazla 2-3 metre boy uzunluğuna ulaşan ağaç birden fazla gövdesi ile yer almaktadır. Yılbaşı ağacı gibi çeşitli ağaç süsleme teknikleri bitkinin görünümünü değiştirmektedir. Limon kokulu servi bitkisi, hoş bir koku yaymaktadır. Genellikle 35 cm boyutundaki fidan formu ile yer alan ağaç, iyi güneş alan park ve bahçelere dikilmektedir. Aynı türün çoklu dikilmesi ile rüzgârı kesme ve tozu engelleme özellikleri bulunmaktadır. İğne yapraklı ağaçlar, otoyol yakınındaki alanlarda uygulanarak taşıtlardan gelebilecek çeşitli tozları ve zararlı gazları tutmakta, alana girmesini engellemektedir. Servi, çam ve sedir gibi ağaçlar iğne yapraklı ağaçlar kategorisindedir. Üçlü ve beşli gruplar halinde uygulandığında fonksiyonel etkisini arttırmaktadır. Akdeniz selvisi (cupressus sempervirens) olarak yer alan bitki, 10 metreye kadar uzayan boy yapısı ile yeşil duvar görevi oluşturmaktadır. İbreli ağaç grubunda yer alan bitkinin bakımı budama uygulamaları ile sağlanmaktadır. Bu uygulamalar için budama makası ekipmanlarını sayfamızdan temin edebilirsiniz.

 Ağaç Dikme Püf Noktaları

Ağaç Dikme Püf Noktaları

Yaz sonu, sonbahar ortalarında belirli periyotlarda ağaç dikme uygulamaları yapılmaktadır. Ağaçların fidan boyutu, toplam uzunluğu, dikilecek alanı, toprak yapısı ve benzeri özellikleri dikme uygulamasını etkilemektedir. Ağacın fidan kökü 25 ile 30 cm derinliğine gömülmektedir. Topraktan 6 cm ile 8 cm arasında yukarıda olan aşı bölgesi zeminle temas etmemelidir. Ağacın dikilmesi gereken fidan derinliğinin 70 cm ile 80 cm hacminde olması gerekmektedir. Ağacın cinsine göre fidan çukurunun dip kısmına ortalama 400 gram ağırlığında gübreleme uygulaması yapılmalıdır. Bu sayede ağaç dikildiği ortama hızlı bir şekilde uyum sağlamaktadır. Dolayısıyla ağaç hızlı ve sorunsuz bir şekilde büyümektedir. Toprak yapısı ile ağacın uyumu doğru orantı göstermektedir. Yumuşak yapıya sahip, belirli periyotlarda geçirgen ve gübreli olan toprak karışımı; köklerin hızlı ve rahat gelişebilmesini sağlamaktadır. Ağaç dikim uygulamaları tamamlandıktan sonra can suyu verilmelidir. Ağaçların cinslerine göre sulama sıklıkları değişiklik göstermektedir. Geniş yapraklı ağaçlar ibreli ağaçlara göre daha sık sulama ihtiyacına sahiptir. Çoğunlukla geniş yapraklı ağaçlar iğne yapraklı ağaçlara nazaran daha hızlı büyümektedir. Söz konusu ağaçların gövde genişlikleri ağaçların yaş ve büyüme sıklıklarını belirlemektedir. Ağaç gövdesi bitki cinslerine göre farklı renk, tekstür ve formlarda yer almaktadır. Huş ağacı olarak yer alan bitki beyaz gövde yapısı ile dikkat çekmektedir. Soyulabilen kabuk özelliği sayesinde kahverengi ve beyaz renk kombinasyonu oluşturmaktadır. Söz konusu ağaçlar fidan boyutları ile sayfa üzerinde yer almaktadır. Fidan tüpü ile muhafaza edilen ağaçlar, kök yapısını dikkatli bir şekilde koruyarak muhafaza etmektedir. Ağaçlar yapraklanma ve çiçeklenme dönemlerine göre çeşitlilik göstermektedir. Yapraklanmadan önce çiçeklenebilen Prunus Serrulata (süs kirazı) Nisan ayında pembe tomurcuklarını bulundurmaktadır. Maksimum 6 ve 7 metreye kadar uzayabilen ağaç park ve bahçelerde dikkat çekici bir görünüm oluşturmaktadır.

 Estetik Forma Sahip Ağaçlar

Estetik Forma Sahip Ağaçlar

Park ve bahçelerde bitkisel bir tasarım oluşturan ağaçlar, çalı ve yer örtücü bitkiler ile kombinasyon oluşturmaktadır. Ağaç adları Latince ve Türkçe versiyonları ile bilinmektedir. Ev bahçelerinde Cercis Siliquastrum (erguvan) pembe renkleri ile dikkat çekici bir görünüm oluşturmaktadır. Bazı ibre yapraklı bitkilerin latince isimleri Cedrus Atlantica, Cedrus Deodora, Cryptomeria Japonica, Cumpressus Sempervirens, Picea Orientalis ve Pinus Pinea olarak yer almaktadır. Bazı geniş yapraklı ağaçların latince isimleri ise Tilia Tomentosa, Acer Palmatum, Acer Campestre, Fagus Orientalis, Quercus Robur ve Quercus Ilex olarak yer almaktadır. Ağaçların çiçeklenme durumlarının yanı sıra yaprakların sonbahar renklenmesi de bitkisel tasarımları etkilemektedir. Birçok geniş yapraklı ağaç sonbahar sezonlarında kırmızı, sarı ve turuncu yaprak rengi sergilemektedir. Dikkat çekici bir tasarım oluşturabilmek için bitkilerin renk etkileri dikkate alınmalıdır. Yapraklanması ve çiçeklenmesinin canlı renkler oluşturması, dikkat çekici bir etki oluşturmaktadır. Kırmızı, sarı ve turuncu renkleri canlı renk kategorisindedir. Mavi, yeşil ve mor renkleri ise soğuk renk kategorisinde yer almaktadır. Dolayısıyla bulunduğu alanda derinlik etkisi oluşturmaktadır. Ağaçların renk özellikleri bitkisel tasarımı etkilemektedir. Ağaçlar ile kombinasyon oluşturan çalı grupları yetiştiği iklim özelliklerine göre çeşitlilik göstermektedir. Taflan ve şimşir çalıları hem yer örtücü hem de ağaççık formları ile çit görevi sağlamaktadır. İklim koşulları, toprak yapısı, bitkisel tasarım şartları ve benzeri durumlar ağaç özellikleri ve faktörlerini etkilemektedir. Bitkilerin uzunlukları, gövde kalınlıkları, genişlikleri, yaprak şekli, yaprak uzunluğu, ağacın gövde çapı, tepe çapı ve benzeri özellikler ağacın genel formunu etkilemektedir. Tüm seçeneklere ve ürünler hakkındaki detaylı bilgilere sera malzemeleri sayfamızdan da ulaşabilirsiniz.