Kategoriler

Kampanya ve İndirimler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Yurt Dışından Gelsin

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Açı Ölçer

için 108 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Açı Ölçer

Açıyı derece cinsinden ölçen alete açı ölçer denir. Açı ölçerler, herhangi bir iş parçasının açısını rahatlıkla bulmanıza yarar. Açı ölçerler metal işleme ve imalatında da kullanılabilir. Bu tip işlerde üretim aşamasında açının çoğalmasına yardımcı olur. Açı ölçerler farklı çeşitlerde olabilirler. Dijital ve lazerli olanlar bunlardan bazılarıdır. Açı ölçerler öğrencilerin de bulundurması gereken kırtasiye malzemelerinden biri olabilir. Açı ölçerlerin pek çok kullanım alanı vardır. Tesisat işi ile uğraşanlar için de açı ölçer önemli bir alettir. Sıhhi tesisat borularının üzerindeki akışı doğru bir şekilde sağlamak için açı ölçerlerin kullanılması gerekmektedir.

Açı Ölçer Nasıl Kullanılır?

Açı Ölçer Nasıl Kullanılır?

Açı ölçer kullanımı hem açı ölçerin çeşidine hem de şekline göre değişkenlik gösterebilir. 360 derece, tam daire, yarım daire şeklinde açı ölçerler mevcuttur. Bu parçalar tek başlarına kullanıldığı gibi birlikte de kullanılabilir şekilde üretilirler. Açı ölçer ile açı ölçmek oldukça kolay bir şekilde gerçekleşir. Bu konuda aşama aşama gitmek daha doğru sonuçlar almanıza neden olur. Açılar üç farklı biçimde sınıflandırılır; akut açı, geniş açı ve sağ açı. 90 dereceden az olan açılar akut, 90 dereceden fazla olan açılar geniş, tam 90 derece olan açılar ise dik açılardır. Bu adımı önce açı ölçer üzerinde hangi ölçeğin kullanılacağını belirlemeye yardımcı olur. Başlangıç noktasını hesaplamak istediğiniz açının orta ya da en uç noktasına koyun. Açı ölçerin alt kısmının ortasındaki ufak delik başlangıç bölgesidir. Açı ölçüsü bulunurken iletkenin düz kısmı açının kenarlarından biri ile denk getirilir. Açının köşesi ile iletkenin merkezi üst üste gelecek şekilde çakıştırılır. Açının diğer kenarının iletkenin üzerindeki gösterdiği sayı açının ölçüsünü ortaya çıkartır. Açıların ölçülmesinde radyan ve derece birimleri kullanılır. Açı ölçü birimlerini kullanmak, açı bulurken yaşanan karışıklığın da önüne geçer. Dört farklı tür açı ölçü ünitesi vardır. Bir çemberin 1\6400' ünü kapsayan açıya milyem denir. Milyem sadece askeri birliklerde kullanılan bir birimdir. En çok kullanılan birim derecedir. Derecede bir çember 360 eş parçaya bölünür. Elde edilen her yayı gören merkez açının ölçüsü 1 derecedir. Bir diğer açı ölçer birimi ise graddır. Grad, bir çemberin eşit olacak şekilde 400 parçaya bölünmesi ve elde edilen her bir yayı gören merkez açının ölçüsüne verilen ünitedir. Radyan ise çemberdeki yarıçap uzunluğunun yayı gören merkez açının ölçüsüne verilen birimdir. Bunların dışında 2 adet de açı çeşidi vardır. Konveks, bir düzlem içindeki iki noktayı birleştirir. Doğru parçası bu bölgede kalmıyorsa, bu tip bölgelere konveks bölge denir. Konkav, yassı bölge içinde yer alan herhangi iki noktayı birleştirmeyi sağlar. Doğru parçası bu bölge içinde yer almıyorsa bu tip bölgelere konkav denir.

Açı Ölçer Çeşitleri

Açı Ölçer Çeşitleri

Açı ölçer çeşitleri farklı şekillerde üretilmiş olan ölçüm aletlerindendir. Elektronik açı ölçer genellikle yapı işlerinde hassas ölçümler yapmak için kullanılan bir cihazdır. Bu tip cihazlar açı ölçümlerini kolaylaştırmak ve hata oranını minimize etmek için kullanılır. Bu açı ölçer dijital açı ölçer olarak da bilinmektedir. Özellikle kusursuz bir açıya sahip olan kiriş, kolon, duvar bağlantılarının yapılmasında pratik bir kullanım sağlar. Dijital açı ölçerler hassas ölçümlerde en doğru sonuçları almaya yardımcı olur. Bu tip ölçerler yüzeye yerleştirilir kısa sürede ölçme işlemini yapar, böylelikle zamandan büyük ölçüde tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca daha önce yaptığı ölçümleri hafızasında tutar. Elektronik açı ölçerlerin dijital bir göstergesi bulunur ve ölçüm sonucu bu ekranda belirir. Lazerli açı ölçer içerisinde barındırdığı lazerli ölçüm sistemi ile hassas ölçümlerde hatasız bir ölçüm yapmanıza olanak sağlar. Bu tip açı ölçer de tıpkı dijital açı ölçer gibi hızlı ve pratik bir kullanım sağlar. Zamandan tasarruf yapmak isteyen kullanıcıların ilk tercihleri genelde lazerli ve dijital açı ölçerler olmuştur. Dereceli açı ölçer almanız durumunda açı ölçer birimlerinden olan derece sonuçlu bir alet ile çalışmış olursunuz. Dereceli açı ölçerler 360 dereceye kadar derecelendirilmiş olur. Yatay ve düşey açılar mekanik açı ölçer ile ölçülür. Bu aletlerin bir diğer isimleri ise teodolittir. Mekanik açı ölçer ile açılar saniye hassasiyetinde ölçülür. Açıları daha az duyarlılıkla ölçen cihazlara ise takeometre denir. Açıları ve uzunlukları birlikte kontrol eden alete ise total station denilmektedir. Hassas açı ölçerler ince ölçümler yapılacağı zaman kullanılan aletlerdir. Bu tip hassas ölçerler doğru sonucu vermek için kullanılırlar. Özellikle tadilat, tesisat, montaj işlerinde çalışanlar için hassas açı ölçerler büyük önem taşımaktadır. Açı ölçer fiyatları açı ölçerin çeşidine, modeline ve markasına göre değişkenlik gösterir. Elektronik ya da lazerli açı ölçerler daha hassas ölçümler için kullanıldığından, daha farklı bir fiyat kategorisinde değerlendirebilir. Farklı açı ölçer çeşitlerini ve ürün fiyatlarını yakından incelemek için sayfamızda bulunan ürünlere göz atabilirsiniz.

Açı Ölçüm Aletlerinin Özellikleri

Açı Ölçüm Aletlerinin Özellikleri

Kesişen iki doğrultu arasındaki yön farkı açıdır. Deniz yüzeyinden daha farklı düzeyde olan açılar vardır. Açı ölçer aleti ile yapılan açı ölçümleri için ne tür bir iş yapıldığı açının ölçümünün alınma işlemi ile doğrudan ilgilidir. Ufki açılar, jeodezik amaçlı açı ölçme aygıtlarında, aygıtın ufki açı bölüm dairesinden geçen yassılıktır. Yatay açılar, noktaların yatay düzlemdeki açılarını belirler. Düşey açı noktalar arasındaki yükseklik farkının hesaplanmasıdır. Ayrıca eğik uzunlukların yatay uzunluklara dönüştürülmesi için kullanılır. Düşey açılar iki farklı şekilde ölçülebilir. Açı ölçerlerin görevlerini eksiksiz yürütebilmeleri için taşıyıcı ve ölçüm yapmaya yarayan parçaları vardır. Bir mekanik açı ölçerin genel yapısı farklı görevlerdeki elemanlardan oluşur. Dürbün aleti döndürmeye ve görüntüyü büyültmeye yarar. Dürbün yatay eksenin çevresinde döner. Ufki eksen, dürbünü ve düşey açı kısmını ayakta tutar. Taşıyıcılar dürbün ve düşey açı dairesi ile birlikte ufki çizgiyi taşır. Düzeçler, düşey çizgiyi düşeylemeye yardımcı olan küre ve boru şeklindeki düzeçlerdir. Küresel düzeç, genellikle kaba yataylama için kullanılırken, boru şeklindeki düzeç hassas yataylama için kullanılır. Yatay açı bölüm dairesi kısmı, dürbünün aşağı doğru çizilen eksende hareket etmesini sağlar. Merkezi düşey eksen çevresindedir. Çevresinde açı bölümleri vardır. Düşey açı kısmını yer aldığı daire, dürbünün ufki çizgisi etrafında dönmesini sağlayan ve ufki çizgiye bağlı olan dairedir. Yatay ve düşey açı okuma düzenleri bu açıların bölüm dairelerindeki açı değerlerini taşıyan ve okuyan işaretleridir. Bu işaretler taşıyıcıya bağlıdır. Genel olarak bir mekanik ölçer, alt yapı ve üst yapı olarak iki farklı parçada ele alınabilir. Alt yapı, yatay kısımdaki daireyi taşımaya yarar. Üst yapıysa, alt yapı üzerindeki dürbün, yatay çizgi taşıyıcı gibi bölümlerin tamamıdır. Elektronik açı ölçüm cihazlarının çalışma prensipleri, mekanik açı ölçerlerdeki okuma ve düzenleme düzeneğinin algılayıcılar tarafından gerçekleşmesidir. Bu işlemlerin tümü mikroişlemci tarafından yapılmaktadır. Kodlama işleminde, açı tablası mekanik açı ölçerlerde olduğu gibi onluk sistem dahilindeki çizgilerin aksine, manyetik kodlar aracılığı ile gerçekleştirilmiştir. Bu kodlama işlemi sırasında paralel ya da arka arkaya gelecek şekilde kodlanmış diskler bulunur. Disk kodları okumayı ışık demetleri ile yapar. Işık açı tablası tarafından gönderilen ışık geçirgenliğine göre algılayıcı 0 ya da 1 olarak kodlanır.