Kategoriler

Fiyat Aralığı

TL
-
TL

Marka

Başka bir kelime deneyin

Mağaza Puanı

0 10
Tüm mağazalar

Mağaza

Başka bir kelime deneyin

Kargo Seçenekleri

Bu ürünler, 1-2 iş günü içinde kargoya verilir.
1 iş günü içinde gönderim yapan, düzenli satış yapan,
yüksek puana sahip mağaza.

Ürün Puanı

5 yıldız
4 yıldız ve üzeri
3 yıldız ve üzeri
2 yıldız ve üzeri
1 yıldız ve üzeri

Jeneratör

için 13 sonuç bulundu.
Akıllı sıralama nasıl çalışır? Arama ile uygunluk, satış miktarı, satıcı ve ürün puanı, teslimat avantajları, popüler kategoriler, ürüne ait reklam gibi kriterler belirleyici olabilmektedir.

Konum Seç

Tekne Jeneratörü

Jeneratör klima, ses sistemi, aydınlatma ve elektrik gerektiren aletlerin çalışmasını sağlama gibi pek çok işlevi sağlar. Elektriğe erişimin olmadığı yerlerde, özellikle balıkçı teknelerinde tekne jeneratörü kullanılmaktadır. Tekne, bot ve yat gibi pek çok deniz aracında elektriğe olan ihtiyacı karşılamak için jeneratör bulundurulmaktadır. Dizel, benzinli ve doğalgazlı jeneratör çeşitleri bulunmaktadır. Tekne jeneratörü edinirken kullanım amacınıza uygun bir modeli edinmelisiniz. Çalışma prensibinin kullanımı ile uyumlu olabilmesi için kullanım amacınızı belirlemelisiniz. Jeneratör gücü ne yüksek ne de çok düşük olmalı, motor gücü belirlenirken kullanılacak elektrik göz önünde bulundurulmalıdır. Jeneratörler alternatif akım ve doğrudan akım yolları ile enerjiyi elektriğe çevirirler. Yakıt çeşitleri arasından ekonomik bir tercihte bulunabilirsiniz. Yedek güç kaynağı veya ana güç kaynağı olarak kullanılan jeneratörler farklı güç seçeneklerinden oluşmaktadır. Siz de tekne jeneratörlerini inceleyebilir ve ihtiyaçlarınıza uygun ürünleri satın alabilirsiniz.

Tekne Jeneratörü Özellikleri

Tekne Jeneratörü Özellikleri

Tekne içerisinde bulunan elektrik akımı gerektiren pek çok iş için jeneratör kullanılır. Jeneratör kullanımı yat ve teknelerde el dinamosu, şarjlı dinamo gibi farklı aletlerle gerçekleştirilir. Jeneratör çalışma prensibi gereği mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirir. Elektrik kesintisi durumlarında, elektriğe erişimin zor olduğu alanlarda jeneratör kullanılır. Denizin ortasında elektrik enerjisine ulaşmak amacıyla kullanılan makineler, motorda veya tesisatta bir sorun yaşanırsa elektrik kesintisi ortaya çıkabilir. Jeneratör parçaları içerisinde motor, kontrol paneli, radyatör, şase, yakıt deposu, alternatör bulunmaktadır. Herhangi bir arızalanma durumunda jeneratörün tamamını değiştirmek yerine gerekli olan parçaları edinerek arızayı giderebilirsiniz. Ayrıca egzoz spirali olarak bilinen parçalar da yüksek basınca dayanıklı olarak pek çok yerde kullanılmaktadır. Gaz girişi ve su girişi bulunan jeneratör seperatörleri, egzoz gazını ve suyunu ayırmayı sağlar. Jeneratör akülerinin şarj edilmesi ve tekrar kullanıma hazır hale getirilebilmesi için akü şarj makineleri bulundurmak gerekir. Dayanıklı ve sağlam bir şaseye sahip jeneratörler, elektrik üretimi sağlanırken yerinden kıpırdamadan çalışır Radyatör bulundurmak, zamanla ısınan motorun soğuması ve kontrol sağlanması için gereklidir. Jeneratör eğer dış ortamda ise kabin kullanmak gürültüden ve çevresel etkilerden uzaklaştırılmasını sağlar. Dizel yakıtlar, benzin harcayan yakıtlar, doğalgazla elektrik sağlayan yakıtlar ve LPG ile elektrik sağlanan jeneratörler bulunmaktadır. Tekne içerisinde jeneratörün yerleştirileceği alanın ölçülerini belirleyerek uygun boyutlarda bir jeneratör tercihi yapabilirsiniz. Hem aydınlatma kaynağı hem de elektrik kaynağı olarak kullanılabilen el dinamo jeneratörleri, küçük teknelerde kullanım için idealdir. Ani bir elektrik kesintisi yaşarsanız, teknede bulunduracağınız bir jeneratör seti ile tekrardan elektriğe erişebilirsiniz.

Tekne Jeneratörü Çeşitleri

Tekne Jeneratörü Çeşitleri

Jeneratör seçimi yapılırken öncelikle ne kadarlık bir güce ihtiyacınız olduğuna karar vermelisiniz. Teknedeki motor gücüne bağlı olarak jeneratör türü de farklılık gösterir. Benzinli veya dizel olmak üzere iki çeşit jeneratör bulunur. Motorun boyutu ve ağırlığı dikkate alınarak kullanım alanına en uygun jeneratörü bulabilirsiniz. Jeneratör çeşitleri tekne, yat ve bot gibi pek çok araçta kullanılır. Bu çeşitler dizel, benzinli ve doğalgazlı jeneratörlerden oluşmaktadır. Enerji gereksinimini sağlamak amacıyla kullanılan jeneratörler, bakım gerçekleştirilmediği zaman arızalanabilmekte ve elektrik kesintisi yaşanabilmektedir. Bunun dışında enerjiyi alabilmek daha uzun sürebilir ve ihtiyaç duyulduğu zaman elektriğe ulaşılamayabilir. Çalışma şekli, yakıt tank kapasitesi, voltaj ve performans, gürültü düzeyi gibi önemli detayları dikkate alarak model tercihinde bulunabilirsiniz. Jeneratör bakımı için düzenli bir servis bakımı yaptırmak gerekir. Periyodik bakımlar gerçekleştirmek güvenli bir şekilde elektrik enerjisi alabilmenizi sağlar. Yağ ve su seviyesi kontrolünü yapmak, mazotun seviyesini gözlemlemek gibi bazı günlük kontroller bulunur. Belirli periyotlarla bakım yapmak, elektrik enerjisini alırken problem yaşamamak için gerekli bir tedbirdir. Jeneratör almadan önce çıkış voltajı, çıkış akımı, ses gücü, verimliliği dikkate alınmalıdır. Tekne içerisinde yer alan teknolojik aletlere ve elektriğin yayılma alanına göre jeneratörlerin özellikleri de değişiklik gösterir. Dizel, benzinli ve doğalgazla çalışan jeneratörlerden en ekonomik bulduğunuz yakıt türünü kullanabilirsiniz. Yakıtların ısı enerjisine çevrilmesi ve bu ısının da elektriğe çevrilmesi sonucunda elektrik ihtiyacı karşılanmaktadır. İster sürekli elektrik üretmek, ister yedek enerji olarak elektrik sağlamak için kullanılabilir. Ayrıca portatif bir güç kaynağı oluşturmak amacıyla taşınabilir elektrik kaynakları da bulundurulabilir. Bu kaynaklar hem ortamın aydınlatılması hem de elektrik sağlamak amacıyla tercih edilebilir. Şebekenin olmadığı alanlar için sınırlı elektrik enerjisi sağlayan jeneratörleri de kıyıdan kısa süreli uzaklaştığınız zamanlar kullanabilirsiniz. Belli bir saat aralığında ne kadar enerji tüketimi gerçekleştirdiğinizi belirleyerek, jeneratör güç seçimi yapabilirsiniz. Bu sizin ideal güçte bir jeneratör kullanmanıza ve ekonomik tercihler yapmanıza olanak tanır.

 Tekne Jeneratörü Modelleri

Tekne Jeneratörü Modelleri

Uzun mesafeli bir tekne yolculuğuna veya balıkçılığa çıkılacağı zaman denizin ortasında elektrik ihtiyacını karşılamak için jeneratörün bulundurulması gerekir. Bu jeneratörler sessiz çalışan modellerden tercih edildiğinde gürültü dolayısıyla ortaya çıkacak rahatsızlıklar engellenmiş olur. Rüzgâr türbini jeneratör kiti mikro el dinamoları, yüksek verimliliğe sahip şarj edilebilir modellerdendir. Elde taşınabilen bu modeller kıyıya yakın yerlerde balık tutmaya giderken veya daha küçük teknelerle kıyıdan uzaklaşmak istenildiğinde tercih edilebilir. Tekne su motoru ve kol yatak gibi jeneratör parçaları bulunmaktadır. Jeneratörün ana parçaları dışında ek parçalar da çalışma prensibini güçlendiren etkenlerdendir. Tekne rüzgar jeneratörü rüzgar enerjisini elektrik enerjisine çevirmeyi sağlayan ve yelkenciler tarafından kullanılan bir cihazdır. Rüzgar, yelkenliler tarafından hıza bağlı olarak ortaya çıkan bir güçtür. Rüzgar gücünü kullanmak için rüzgar jeneratörü edinmek yeterli olacaktır. Gezi teknelerinde, karavanlarda da kullanılan bu model, hem amatör hem profesyonel pek çok yelkenci tarafından tercih edilmektedir. Tekne için jeneratör aparatları içerisinde gaz ve su ayırıcılar bulunur. Gaz ve su ayırıcı jeneratör modellerinin etkili şekilde çalışması için gerekli bir malzemedir. Farklı ebatlardaki farklı güç sağlayıcıları içerisinden, teknenizin genişliğine ve elektrik ihtiyacınıza göre seçimde bulunabilirsiniz. Jeneratör yedek parçaları, kıyıdan çok uzakta olsanız bile tamirat işlemlerini gerçekleştirebilmenizi sağlar. Silindir kapak contası, hararet müşürü, termostat, şarj dinamo, tekne karavan şarj cihazı, ip çekme sapı, vantilatör pervanesi, motor kurt ağzı gibi jeneratör parçaları bulunmaktadır. Yakıt tercihi yapılırken bilinmesi gereken bazı detaylar vardır. Benzinli jeneratörler kolaylıkla taşınabilmekte, ancak kullanım süresi daha kısa olmaktadır. Dizel jeneratörler ise yaygın olarak kullanılan ve uzun süre dayanıklılık sağlayan bir modeldir. Doğalgazlı jeneratörler, kurulumu kolay olmamakla birlikte daha uygun fiyatlı bir yakıttır. Kıyıdan uzaklaşma durumunuza ve ekonomik avantajlarına dikkat ederek doğru tercihte bulunabilirsiniz. Siz de sayfamızdaki ürünleri inceleyebilir tekne jeneratör fiyatları ve modellerin özellikleri hakkında detaylı bilgi edinerek beğendiğiniz bir modeli satın alabilirsiniz.